Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliler için verilecek rapor oranları..?

Yönetmeliğe uygunsa düşme ihtimali zayıf . Düşerse de itiraz edersiniz.

Liberal;

Arkadaş kabaca sağ sol desibelleri toplayıp dörde böl. Kesin olmasa da bir fikir verir.

birde ben gözden rapor alacagım rapor %40 ve üstü olursa ehliyeti iptal edilmiştir kararı çıkarmı yada 40 ın altında kalırsa yinede ehliyeti iptal kararı çıkarmı benim meslegim şoförlük agır vasıta benim ehliyetimi iptal edip aynı zamanda %40 ın altında rapor verirlermi beni magdur duruma düşürürlermi

Ehliyet meselesini bilemem arkadaş. Madem profesyonelsin iyice araştırmadan adım atma bence.

mavimsiyesil;

teşekkür ederim sagol araştırma yapıyorum ama hiçbir yerde bu soruma cevap alamadım bir kumar oynayacagım herhalde

Arkadaşın özür oranı %18 galiba.

Arkadaş bir de şu var , işitme oranınla özür oranın aynı değildir. İkisi birbirine karışıyor. Mesela bana %91 işitme kaybı oranı verildi ancak özür oranı (tüm vücut fonksiyon kaybı) %46 oldu. Sen emin olmak istiyorsan git hastaneden yeni rapor al , vergi indirimi içinse önce maliyeye git seni sevk etsinler hastaneye.

tamer es;

Dikkatli ol bence, pirince giderken bulgurdan olma . Allah hayırlısını nasip etsin.

Tamer kardeşim bak hala yanlış yoldasın ehliyet gidecek diye neler yapmaya çalışıyorsun.Sakın ama sakın bu rahatsızlığın ile araba kullanma kazaya filan karışırsan var ya bütün suçları sana yıkarlar bilgin olsun ..
Ayrıca Kızım var diyorsun onu düşün bari sana önceki mesajlarda da söylediğim gibi müracaat etmeden bir sonuç alman imkansız...
Vergi ind.ile ehliyet arasında bir bag söz konusu olamaz..

peki arkadaşlar sol kulağı 110 db sağın 68 db kaybında yüzde kaç özürlü raporu verilir

merhaba arkadaşlar ben dün rapor aldım işitme kaybı var; yüzde 20 özür oranı verdiler bu konularda hiç bilgim yok bu oran herhangi bir yerde işime yarar mı üniversite sınavında kontenjan ayrılıyormuş diye duydum,vergi veya memuriyete girmede cevaplarsanız sevinirim teşekkürler.

İşitme kaybı bulunup yakın zamanda rapor alan arkadaşlarımız işitme kayıplarını ve aldıkları oranları bu başlık altında paylaşırsa çok yararlı olur...

Sol : 115 db Sağ:100 db
Rapor tarihi : 25.12.2010
toplam oran :%52

sol 88 db , sağ 90 db
rapor tarihi 03/08/2010
oran :%46

yeni yönetmeliğe göre oranım %48 olmuş ama rapordaki oran değişmez tabii

sol 110 db sağ 68 db kaybına % kaç özürlü raporu verirler peki bilgisi olan var mı ?

Ayrıntılı yazarsan odyogramı , bilgi verebiliriz. 500 ,1000 ,2000, 4000 hz deki işitme değelerini her iki kulak için de yazarsan bakılabilir.

alamassın %40 zor burda 500 1000 2000 4000 hz deki odyo lazım yazarsan belki cevap verilir

Emin olun her hastahane farklı veriyor raporları.

Ben şu anda Kırklarelideyim.Dönünce tam tarihi yazarım ama Aralık 2006 'da almıştım diye hatırlıyorum.
Sol : 100 db Sağ:105 db
toplam oran :%50

Arkadaşlar merhaba, bir sorum olacak.
aşağıdaki Odyo değerleri ile yüzde kaç rapor alırım, konuya hakim arkadaşlarım cevap yazarlarsa çok sevinirim.
şimdiden teşekkürler.

saf ses eşik odyogramı sonuçları:
hava:
500 - sol: 70 sağ:75
1000 - sol:80 sağ:80
2000 - sol: 90 sağ:80
4000 - sol: 100 sağ:85
kemik:
500 - sol: 55 sağ:60
1000 - sol:60 sağ:65
2000 - sol: 70 sağ:70
4000 - sol: 80 sağ:75

ortalamalarda şu şekilde:
hava- sol: 80 sağ:78
kemik- sol:62 sağ:65

şansın varsa %40 alırsın ama hesaplamaya(iki kulagın hava yolu ortalamalarını toplayıp 4 e boluyoruz) gore su an %39 gbi gorunuyor..

sado7174;
Arkadaşım yanlış bakmadıysam işitme kaybın %83,8 özür oranın %45 olarak çıkıyor. İnşallah %40 dan fazla alırsın.

al bunu;
Hesaplama öyle yapılmıyor al bunu. Tablolar var onlara bakıyorsun.

çok teşekkür ederim, mavimsiyeşil arkadaşım.
henüz rapor için başvurmadım, alamazsam uğraşmak istemiyorum.
acaba raporumun oranını ankarada düşürürlermi?

tablolar dedigin odyogramdaki frekans aralıkları mı ?

sado7174;
Zayıf ihtimal düşürmeleri. Bence uğraş.

al bunu;
Yeni yönetmelikte tablolar var ,onlara bakıyorsun.

mavimsiyeşil;
tablolara göre bakıyoruz ama ben tam anlayamadım o tabloları bakıyorum ama anlayamıyorum neye göre hangi tabloya bakacaz bana bilgi verebilir misin sana zahmet olmazsa

herkeze iyi geceler benim sağ kulakta yüzde 53 sol kulakta yüzde 57 db duyma özrü var ve pisikolojik tedavi alıyorum ağır ilaçlar kullanıyorum bana yüzde kaç özür verirler.

kulaktan %20 anca olur orta derece işitme kaybı ama Psikiyatri ne verir onu dr bilir.gir heyete dene şansını ama özellikle pisikiyatri dr nun heyete girdiği güne denk getir her dr görüşü farklıdır.

arkadaşlar benimde bir sorum olacak ,benim 2 kulaktanda yüzde 50 ve bunun yanında başka problemlerimde var.ben kamuda çalışıyorum.daha önceden rapor almış arkadaşlarımız var.rapor alanları ve alıcakları işten çıkartırız diye tehtid ediyorlar bu konuda hukuken ne yapabiliriz ve gerçekten kamuda çalışanı sonradan özürlü oldu diye çıkartabilirlermi.

Üst Alt