Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliler işitme cihazınızı ilk taktığınızda ne hissettiniz?

oticon07

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
İşitme engelli veya herhangi bi engelli olmak kendinizi ne hissediyorsunuz ? İlk cihazı takarken duygularınızı ne oldu ? Tepkiniz nedir ? Tartışalım :D

Ben cihazı çıkarınca huzur ve mutluluk duyuyorum.Bazen duymamak güzel oluyor .:p

ilker ilahi seni..bende duymak istemediklerim olunca cihazı kapatıom :D özellikle işyerimde çok yapıyorum bunu..süper keyifli oluo..

bir yorum daha yapacağım işler azalınca

Katılıyorum size arkadaşlar:) Duymak istemediğimiz zaman duymamak sansımız var oh be diyebiliyoruz :)

ilk cihaz bana verildiğinde takmamıştım diğer kulağım duyduğu için idare ediyordum.sağır damgası yemek istemedim.iki kulak gidince artık cihazı takmaya çevremdeki insanlara duymadığımı söylemeye başladım.Bazen bu zoruma gitti.bazen işimi kolaylaştırdı. bazı insanlar benimlen konuşurken güler iyi niyetindenmidir kötü niyetindenmidir bilmem ama en sinir olduğum durumdur.bazen rüyalarımda cihazımın olmadığını normal duyduğumu rüyalarımda görürürüm bu beni mutlu eder.ne yapalım şükürki cihaz hayatımızı bir nevi kolaylaştırıyor.ama hiçbir zaman çocuğumun sesinin gerçek sesini duyamayacak olmam beni hüzünlendirir.

ilk cihazim analogdu o zamanlar dijital yokmuydu yoksa bilinmiyormuydu analog takti odyocu
almak icin babacigim epi zorlandi hem sucluluk duygusu hemde duycam diye yuregim pir pir
bir ay devamli kullandim hic anlamiyorumki sesler karisiyor cihazsiz anladiklarimida anlamayinca cihaz buruk bi aciyle rafa
aradan zaman gecip biraz para artirinca hadii oticon iyi degil rextonu cok oven var ehhh bundan alalim duyarssin dedi babacigim gene bir umit dalgasi bir ay sonra husranla oda rafa
bi tanidik doktor bu odyolog cok bilgili amerikada mastiryapip dondu bu sana iyi olacak cihazi verir deyince solugu orda alip ise yaramaz en kotu philips isitme cihazi icin verdigimiz paralara acimak
ehhh artik kokmlear implant dedi doktorum onu paylasmakta sitede kimsenin hosuna gitmiyor cisss cissss:p
kokleari aldirinca odyologlar dahami bilincli yoksan teknoloji dahami gelisti yoksam benim agzimmi yandi dijital cihazi takinca se2vindirik olduk her ne kadar teknik destek aldigim markada yoksada en azindan sesleri duyuiyorum koklear implant deneyiminden sonra olusan fecii kulak cinlamalarini bastirmak icin uyurken bile cihazimi nerdeyse hic cikarmiyorum
iyiki cihazim saglam 5 yioldir kahrimi cekiyor sag olsun:)

cihazı ilk taktıgım zaman sesler cok degişik (sesler cok inceydi) gelmişti. 1 2 gün boyunca müzik dinlemiştim cihaza alışmak için.

İlk defa işitme cihazı kullandığımda bayağı sevinmiştim ama cihaz, hangi ayarda olursa olsun sürekli ötmesi sevincimi kursağımda bırakmıştı.Daha sonra cihazı değişitirince ötme sorunu az da olsa azaldı.
Uzun süre oldu,ilk gün sadece sevindiğimi hatırlıyorum :)
Çok gürültülü ortamda iyiki sağırım dediğim çok olmuş :)
Evimiz e-5 çevre yoluna çok yakındı, cihazla balkonda oturmam mümkün değildi balkona çıktığımda mutlaka cihazı kapatırdım :)
Taşındımda o ortamdan kurtuldum :)
Düğünlerde özellikle davullu düğünlerde davulun tokmağının sesi sanki beynime iniyor,cihazı kapatma seçeneği olmasa ne yapardık :)

9 yaşımdaydım..ben duyuyorum diyorum öğretmenim duymuo der..sol kulak hasarlıymış sanırım ben herşeyi sağ kulakla duymaya adapte olmuşum ki ailemde bende sorunu pek anlayamamışız...neyse doktorlardı hastanelerdi derken ameliyat dendi..fakat nedense duyan kulağım olan sağ kulakta ameliyata heveslenmiş ben narkozdayken ameliyat çıkışı her iki kulakta bandaj veeee duyan sağ kulakta sizlere ömür.. birden biri sessiz kalmak ve ne mi oldu cihaza mahkum olduk.. ilk cihazım phılıpsten analog cihazdı.. pilleri çabucak harcayan bir kulağım vardı sanırım akşam hava kararmadan pil kutusuna koyup şarja takardık nedense hiç sevmezdim o piller dolana kadar bekle allah bekle... daha sonra lise yıllarımda cihaz yetersiz gelmeye başladı..bu sefer yine bir analog cihaz kullandım fakat 4 yıl sonra dijital cihazlara kafayı taktığımdan dijital kullanmaya başladım..o gün bugundur dijital cihazımdan memnunum..
konu dışı hayat hikayesi gibi oldu :D

gelelim bize faydalarına evet çok gürültülü ortamlarda kafam rahat oluyor kapat cihazı kafanı dinle.özellikle yolculuklarda kitap okumak istediğimde gürültüden kendimi kitaba veremediğimden
cihazı kapatıp çok rahat bir şekilde kitabıma odaklanabiliyorum.. yani bazende duymak istediklerimi duyar duymak istemediklerimide hee der geçiştiririim :D bu olayımızda süper..

O kutu içinde pilleri sarj olan cihazlardan bende hiç memnun değildim.Çoğu zaman elektrik kesintisindne pilsiz kalıyordum,pil çok çabuk tükeniyordu.

Sevgili svedrif;

Ameliyat demişsin, Koklear implantmı ?

o zamanlar koklear ımplant ne arar..güya tüp takılcaktı.. ama saatlerde ameliyattan çıkmamışım..
yani ailem bile ne olduğunu anlayamadı.. sonradan öğrendiğime göre işitme sinirlerinde hasar varmış.
daha fazla bişey öğrenemedim..artık öğrenmekte istemiyorum..doktormu hastanemi illallah demişim..
şuanda dijital cihazla hayatımı idame ettiriyorum..tek sorun telefon karşımdaki sesi alıpta ne dediğini anlayamamak..bunuda aştım umrumda değil diyorum..eğer ilerlerse halmiz ne olur onuda bilmiyorum
ama şu durumda yeni bir ameliyata kalkışmaya hiç mi hiç niyetim yok..

İşte o zaman teknoloji fazla gelişmediğinden,böyle engelli siteleri olmadığından,işitme engellilerle tanışma ve iletişim kurma sansımızın olmaması bizlere çok olumsuzluklar yaşattı.

Olsun,bizler tecrübelerimizi yeni nesil işitme engellilere aktaralım bari onlar çektiklerimizi çekmesin.

Seni çok iyi anlıyorum,doktor hastane Allah düşürmesin inşallah.

Ben koklear implanta heves ettim inşallah bu yolda pişman olmam :)

inşallah senin için hayırlısı olur ne diyeyim... ben şuanda ameliyata gerek görmüyorum işitmem hep aynı düşme falan hissetmiyorum..hatta gürültülü ortamlarda cihazı tamamen kapatıp kişiye odaklandığımda iletişim sorunu yaşamıyorum bile..

Sağol,teşekkür ederim.
İnşalalh ilerlemez sende hiç gerek görmezsin.
Malesef benim çok ilerledi sağ kulakta cihazla bile sesimi duyamıyorum,artık kaybedecek bir şeyim yok diye düşünüyorum.
Ameliyatı sağ kulağıma düşünüyorum zaten..

Küçüklüğümden beri işitme kaybı yaşıyorum. Biraz zorlanarak duyardım.Kısık konuşmaları hiç duymazdım. Öyleki istanbulda üniversitede okurken 5 arkadaş tren yolunun dibinde ev tutmuştuk. Düşünsenize her 10 dk da bir banliyö geçiyor ev lunapark gibi gürültü patırtı. Ama bir tek ben sabaha kadar deliksiz uyurdum :) Geçirdiğim yüz felcinin de etkisiyle kaybım ilerledi.Yıllar sonra gözlük tipi bir cihaz görünceye kadar işitme cihazı kullanmak istemedim.Gözlük tipi cihazların varlığını öğenince hemen aldım.
Hiç unutmam taktığım ilk günü. Cihazı aldığım adam bürosundaydık. Ben, eşim ve kardeşim. Adam gözlüğü taktı ve bana nasıl duyuyormusun dedi gülerek. Aman Allahım adam kulağımın dibinde bağırıyor dedim içimden. Hele o dışarıdaki trafiğin gürültüsü korna sesleri satıcıların bağırışmaları. Noluyoruz dedim ya. Farklı bi dünya var burda. Ama bi hoşuma gitti bi hoşuma gitti. Ailem yandık artık sen şimdi yan odadaki sesleri bile duyarsın konuşamayız artık die espriler yapıyordu.
Arkadaşlar cihaz gerçekten de iş hayatımda da çok faydası oldu. Bu rahatsızlığı yaşayanlar bilr. Kendime güvenim geldi. Cihazsız yapamayacağımı anlayınca bir set daha aldım.( starkey marka gözlük tipi )
Uzun oldu ama ilk deneyimim böyleydi:) Herkese iyi akşamlar.

yaşım 44.. ben de ilk cihazımı 20 yaşımda takmıştım...
alacağım cihazı ilk taktığımda, sesi mükemmel almamın yanında "hışırtılar duyuyorum" dedim..
caddenin yanındaydı büro "yoldan geçen araç gürültürleri" dedi satıcı hanım.. :)
pencereyi kapattı hışırtılar kesildi...

o analog cihazımı 18 yıl kullanmıştım..

Ben 3 yaşıma kadar normal olarak duyuyormuşum.Havale geçirmişim ve 15 gün fakültede yatmışım! doktor serumları (o zaman ki doktorlar öyle yaparlarmış) koldan vermek yerine beynimden vermişler ve sonra sol kulağımın tamamen yitirmeye sağda ise %20 lik kayba sebep olmuş! Derken gel zaman git zaman ankaraya en az 30 defa gitmişim ve 5 yaşımda analog bir cihaza kara vermişler.O zaman cihazlar mp3 kulaklığı gibi ve cebimde cep telefonu büyüklüğündeydi! Hiç unutmam ilk sesi annemin; oğlum deyiyişini ve yerimden sıçramamı... 1 hafta takmak istemedim ve ucube gibi olmuştum. çevremdekilerle yıllarca mücedele ettim ve ama ALLAHa şükür şimdi iyiyim. Çünkü cihazı çıkarttığımda rahat ders çalışır, namaz kılar ve uyku uyurdum.
Bazı zamanlarda bu duruma lanet ederdim! Taki 1 yıl öncesine kadar: engelli raporumun sayesinde devletin açtığı sınavda memur olarak atanacağım hiç aklımıın ucundan dahi geçmezdi.
Şimdi o dalga geçen insanlar asgari ücretle pazar günü dahil sürünüyorlar ve beni gördüklerinde kafalarını eğiyorlar! Yanlış anlaşılmasın asgari ücretle çalışanların hali zor ama şöyle bir laf vardır; NE OLDUM DEĞİL, NE OLACAĞIM DEMELİ İNSANLAR!!!
Herkese hayırlı ramazanlar...

ben işitme cihazının yüzde yüz anlamamı sağlayacağını sanıyodum yanılmışım yaradanın yarattığı gibi olmuyo

ben işitme cihazının yüzde yüz anlamamı sağlayacağını sanıyodum yanılmışım yaradanın yarattığı gibi olmuyo

salla gitsin sadelik
tek kelimeler dudak okuma ile hayatimi surdururken analog cihazlari hic takamazken koklear implant olmustum insanlari duymak istedigimden
oysa dudak okuyarak kitap gazete okuyarak o kadarda mutsuz degildim
koklear implanti taktirip baya bi alisinca insanlar sohbet ederken cok acaibime gitmis ne bos seyler konusuyorlarmis cogu diye hayretler icinde kalmistim
zannederdimki insanlarda kitaplardaki gibi bilgi dolu konusuyor
hayir oyle degilmis sohbet ortamlarinda bos konusmalari yuzunden bikardim
isitme cihazindan faydalandigin kadar sukret bence cok duyupta napican

ben ilk taktıgımda cihazı ayaklarım yere basmıyor sanıyordum çünkü benimki gözlük tipi gözlükle beraber takılıyor alışanakadar bi hal oldum oysaki gözlerimde bişicikte yok fakat bi anda hem gözlük hem işitme cihazı beya bi degişiklik oldu insanlar bile şaşırdı ne bu hal diye kimse inanmadı işitme cihazı takdıgıma olmaz ya dediler böyle bişi anlıyacanız böyle bir duygu işitme cihazı takmak

Ben de 15 yaşına kadar gayet iyi duyarken birden bire konuşmaları anlamamaya başladım, ses duyuyorum ama gürültü şeklinde, anlayabilmem için tane tane konuşulması gerekiyor. İşitme sinirlerimde sorun varmış. İlk cihazımı aldığımda oticondu ve sesleri aşırı yüksek veriyordu, kelimeleri yine anlayamıyordum, bu beni çok rahatsız etti. shukufe arkadaşımızın dediği gibi kitaplarla iç içe olan hayatım çok daha iyiydi, cihaza bir türlü alışamadım ve 2 ay takıp bıraktım.

Şimdi 15 yıl sonra geçen hafta tekrar işitme merkezine gidip cihaz denedim ancak yine aynı şey oldu, cihaz digital de olsa, ellerindekinin en iyisi de olsa sesleri çok yüksek işitip yine karmakarışık duyabildim. Kendi sesim bile tuhaftı.

Cihazla zorlanmadan kelimeleri anlamayacaksam, müzik dinleyip telefonla konuşamayacaksam takmamın hiç bir önemi kalmıyor. Zaten kendimle öyle barışığım ki 15 yıldır cihaz denemeyi düşünmedim. Yine de seçeneklerimi öğrenmek adına başka bir işitme merkezine daha gideceğim.

keopsEs isitme cihaziyle konusmalari anlama muzik dinleme telefonda konusmayi anlama eger bunlari cihazsiz yapamiyorsaniz cogunlukla olmuyor
koklear implantlada tam duyanlar gibi degilde sohbet ortaminda daha iyi anliyorsunuz iste konusmalari
sizin sorununuz kismen iyi bir odyometrist iyi bir cihazla kismen daha iyi anliyabilirsiniz konusmalari
mesela ben resound canta 780 d cihazimla seslerden rahatsiz olmadan daha iyi konusmalari secebiliyorun kac ayar girisiminden sonra
oticon sumoyu cok oven var diye 2 kere denedim sesler karisiyor sesler sevimsiz konuslalar anlasilmiyor bide ustelik otuyor
cihazim o zaman yenide olsa alacaktim daha iyi olsaydi
ama bu cihazimla sesler hic karismiyor oticon sumo iste analog cihazlardan birazicik daha iyi gibime geldi benim

Ben Bursa'dayım, İstanbulda daha çok alternatif var sanırım.

doktor bana 5 yaşımda cihaz vermişti ama ben takmamıştım.. üniv okumaya karar verdiğimde dershaneye kayıt esnasında yeniden cihaz aldım ve taktımm..sesler tiz ve net gelmişti.hoşlanmıştım.okumak için takmaya mecburdum..

aslında ilk başta sesler çokk yksek gelsede zamanla alışıyorsun.. aslında biraz sabretmelisin...

Hiç bir işe yaramayan yüksek sese neden alışayım ki?

ilk taktıgım gun cıhaz şubesınde sevinçten ve duydugum seslerın etkısınden ve guzellliğinden nasıl agladığımı hiç unutamıyom acaba bosuna mı aglamışım dıye dusunuyorum bazen
bazen duymamakta guzel mesela uyurken kımse senı rahatsız edemıyor ramazan davulu bile :))

ilk işitme cihazımı 1991 de almıştım . takıp yrüdüğümde dev adamın ayak sesleri gibi pat küt baya yüksek ses veriyordu. ayar yapıp sesi düşürmeyi düşünmüyordum bile. Ama işitme cihazım bu kadar ses vermesine rahğmen insanlarla konuşurken anlatılanları anlamıyordum .halen de aynı .müthiş bir ses veriyor bu alet diye seviniyordum. duyamamanın verdiği bezginlikten kurtuldum diye sevindiğim yıllarım çok oldu. 20 yaşından sonra kaybeden birisi için duymak yetmiyordu. kimseyle konuşmak istemiyor anlayamıyorum diye çok içleniyordum. Yıllar geçti evlilik çocuklar kalabalık aile derken kendimi unuttum gitti. en sevmediğim şey rakımı yüksek yerlerde yolculuk yaparken kulaklarımın işitme cihazıyla bile duyamaması kulağımın kapanması. açılana kadar çok çaresiz kalıveriyorum hemde yolculuk esnasında.

lise sondaydım hereksın alçak sesle konuştuğunu bu yüzden duymadığımı düşünüyordum:) ilk cihazı takınca yanılgımı anladım fkt cahilik işte cihazın görünmesınden rahatsız oluyordu aptal kafam. daha yenı yenı engelli olmaya alışıyordum. Şuan cihazım tamirde kulağımın aşkı uzaklarda:) çok seviyorum cihazımı çok özledım:) Bazen insanlara işitme engelli olduğum için üzülmediğimi çok avantajları olduğunu söylediğimde inanmıyorlar oysa kitap, gazte okurken yada uyurken çok faydası dokunuyor:) ayrıca ne zaman istesem duyuyorum ne istesem duymuyorum:D

Konuşmaları anlayamadığım halde işitme cihazı takıp aşırı yüksek sese razı olamıyorum çünkü o zaman kendimi kandırmışım gibi hissediyorum, sadece psikolojik olarak ''ben sesleri DUYUYORUM'' diyebilmek için psikolojik tatmin gibi geliyor. Cihaz takmayıp kendimi olduğum gibi kabul ederek, engelimle barışık olarak yaşamak çok daha güzel.

Tabii böyle düşünmem yeni cihazlar denemeyeceğim anlamına gelmiyor, bir kaç işitme merkezine daha gidip tekrar deneyeceğim, konuşmaları ayırabildiğim bir cihaz bulabilirsem ne ala, yok bulamazsam cihazsız yaşamaya devam ederim :)

Üst Alt