Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliler işitme cihazınızı ilk taktığınızda ne hissettiniz?

Hiç bir işe yaramayan yüksek sese neden alışayım ki?

Sokağa çıktığınızda,şikayetçi olduğunuz bu yüksek ses sayesinde son hızla gelen araba seslerini duymuyorsanız ? alışmayın....!

Ben cihazla uzaktan ve arkamdan konuşulanları duymasamda arkamda araba geldiğini duyar kenara çekilirim yoksa öteki tarafı çoktan boylamıştım :)

zannederımkı ısıtme durumun ıyı galıba keops es eger ses duymadan dudak okuma yaparsanız uydurmasyon oluyor cogunlukla alıstıgınız bıraz bılgınız oldugu konularda konusup anlayabılırsınız cevreyı
ısıtme cıhazı ıste bıraz seslerı yukseltınce dudak okuma dogru oluyor
ısıtme cıhazındakı yujksek ses sızın ses kaybınıza gore cıhaz secmenız bıde ıyı ayarlama ıle yerıne oturur
bakın gene odyometrıs bılgısı lazım ıyı bır ocyometrıst olmalıkı sızın ayarlarınızı dogru bır sekılde yapmalı ısıtme kaybınızın derecesıne gore ısıtme cıhazı tavsıye etmelı sıze

ben 5 yasından beri işitme cihazı kullanıyorum ozamanlar bilmem de orta okulda lisede biraz zorlandım duyma sorunu yasadım okul bittikden sonra cihaz degiştim şimdi bi sorunum yok RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUN :)

"Hiç bir işe yaramayan yüksek sese neden alışayım ki?"

Evet bu cümleyi biraz düşündüm. Ama yılların verdiği sessizliğin yanında yüksek sese de hasret kalmışım. Cadde gürültüleri, araba sesleri , belediye anonsları bi yandan kamyon homurtuları çocukların çığlıkları patırtılar gürültüler... ya bunlarda sanki bir şeyleri tamamlıyor gibiler. Bazen cihazdan dolayı kafam şişiyor ama olsun bence değer.

merhaba öncelıkle tüm sagır arkadaşlarıma gecmiş olsun :) körler sagırlar birbirini agırlarmış :) bizimkıde o hesap :D arkadaşlar biyonik kulak hakkında bilgisi olan varmı ? benim kolonlar calışmıyo :) sıfır . beyin timöründen dolayı kaybettim biyonık kulak taktırmayı düşünüyorum doktor pek olumlu yaklaşmadı ama artık canım yanmaya başladı :( kızlarımın sesini duyamamak beni gercekden derinden yaralıyor o yüzden bu konu hakkında bılgı edınmek istiyorum biyonik kulak diye tabir ettikleri cihazı kulllanan varsa lütfen olumlu olumsuz yanlarını paylaşırsa memnun olurum cengiz_kapucu_43@hotmail.com buradanda irtibat kurabılırız . şimdiden cok teşekurler ..

Üst Alt