Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engellileri uyandırmak için titreşimli yatak..?

efsanem060

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba Sevgili engelli arkadaşlarım,

Merhaba ben işitmeli engelliyim ve sabahları tek başına kalkabilmem için Titreşimli Yatak arıyorum. "Başka Dilde Aşk" filminde görmüştüm bu yüzden bana yardımcı olur musunuz nerede bulabilirim yardım için teşekkür ederim. :confused:

Candaş,aradığınız tür bir yatağı geçtiğimiz aylarda İşbir Yatak firması üretmiş durumdadır.
Ayarlanan saatte hafif bir alarmın ardından hala uyanmayanları titreşimli masaj uygulayarak uyandırıyor.
Firmadan bilgi alabilirsiniz.
Ürün yeni ve şu an fiyatı biraz pahalı 2000 - 2.500 tl civarı gibi.

bu saate benımde ihtiyacım var. Nerede bulabilirim acaba

bende buna benzer bişey var ama alarmı nası aktive ediceimi unuttum, ölecene duruo. yuvarlak titreşen bir aparatı yastıgın altına koyuyosun saati geldiginde kafan titriyo..

O saat alışveriş sitelerinde mevcut.

:) bize duyanlar gibi normal bi hayat yasamak icin biii suru takim taklavat gerek
ouyandirmak icin ustunden atan yatak komik yavv :):) adam kalkmayinca kendini yerde bulmasi birazicikta acikliii
aileden gelen gelir olursaiyi bu nanelere para vermek cihazina ayri bakimina ayri kali ziline ayri bide uyandirmasina
ben cep telefonumu titresime alip yastigimin altina kuyuyorum hic yaya birakmadi simdiye

Deprem oluyor diye mahalleyi ayaga kaldırmam inşallah alırsam:)

Çoğumuz cep telefonunu yastığın içine veya altına koyup uyanıyoruz ama cep telefonu beyne o kadar yakın olmamalı heleki bütün gece boyunca :(

Merhaba Arkadaşlar,
Bende bu konuda sıkıntılıydım sırf bu yüzden her gece kulağımda işitme cihazımla yatağa giriyordum kurduğum saatin sesini duyup kalkabilmek için.
İdis 'den Oticon Sumo DM işitme cihazımı aldığımda orada görmüştüm titreşimli saati.Şimdi ise internet sitelerine baktım sanırım artık satmıyorlar.
Başka bir sitede buldum.
Shake aWake Titreşimli Taşınabilir Saat
Benim kullandığım aynı bu tip. Çokta memnunum. Herkese tavsiye ederim. Kullanmasıda kolay.
Burada fiyatı 139 TL oldukça pahalı, İdis'te 50 Euro idi.Oda bana pahalı gelmişti. Bende kendi sitesinden yani direkt Amerikadaki fabrikasından online olarak sipariş etmiştim.
http://www.shakeawake.com/
Kargo ücretide dahiltam hatırlamıyorum ama 57-67 TL gibi bir fiyata almıştım.Şimdi sitelerine baktım benimkinin aynısından yok ama farklı model 39,95 $ yazıyor.
Bu siteye girip sonuna kadar doldurursanız kargo dahil tam ücretini öğrenebilirsiniz.Sanırım 10 $ da kargo olsa 50 $ a bunu alabilirsiniz.Ben bu site üzerinden aldım.Hiç bir sorunla karşılaşmadım.Yaklaşık 1 haftada bana geldi.
Tavsiye ederim. Boşuna çok para vermeye gerek yok.

Çoğumuz cep telefonunu yastığın içine veya altına koyup uyanıyoruz ama cep telefonu beyne o kadar yakın olmamalı heleki bütün gece boyunca :(

ya o kullandiginiz koklear implant her halde cep telefonun daniskasini yapiyodur herhalde o beyini nasil etkiliyor acabacepten daha riskli bence
koklearimi aldirali su koleastotamdam goz acamadiktan ayri goz sinirlerimede zarar vermeye basladi su kullanip biraktigim koklear
takip ettigim bir seyi dogru duzgun gormez oldum bu siralar altyazi okumayi severim televizyonda baktigimyeri n arkasini devam edrken basim donuyor yani goz sirlerimde harap olmaya basladi biliyomusunuz

sonic-boom-clock.jpg

buna benzer saati olan yok mu ?

shukufecim ben yıllardır cep telefonuyla uyanıyorum ama Allaha şükür bir sorun olmadı. Yinede korkuyorum. Çünkü hayatın ne getireceğini kimse bilemez 8 yaşına kadar normalken 1 günde iştme engell oldum... neyse sana çok geçmiş olsun. O konuda bir bilgim yok. Oezix arkadaş göz tansiyonundan bahsetmiş. Gerekli bütün şeyleri yap. Tekrar çok geçmiş olsun. Allah şifa versin.

Arkadaşlar ben bir kaç yatak satan yerlere araştırdım fakat titreşimli yataklar yapmıyoruz diyorlar ama bir adam dedi ki avrupadan alabilirsin avrupada çok satılıyor dedi bende kendim kendime düşünüp neden türkiyede titresimli yatak yapmıyorlar diye kafama taktım şimdi sorunum hastalara her tür aletleri medikalda bulunuyor fakat titreşimli yatak medikal da satılmıyor ? :confused:

[FONT=Arial][SIZE=5]Shake Awake-Titreşimli Taşınabilir Çalar Saat[/SIZE][/FONT]

makethumb.aspx

Satış var..

yuh iki bin lira mı :D yatak odası takımı alırım o fiyata :D

ecallar76;
Benim böyle birşeye ihtiyacım var ya. Bu saat yastığın içine mi konuyor

Bu titreşimli saat'iben aldım. Ve çok memnunum.
Yastığın içine koyman şart değil. Yastığın altına kılığa mandallıyorsun. Saatin kıskaçlı mandalı var.
Uyandıramama diye bir şey yok.
Eğer siz titreşimli yatağı sırf uyanabilmek için araştırıyorsanız hiç gerek yok. Bu saati alın olsun bitsin.
Hatta ben Türkiye'de pahalı diye direkt fabrikasından almıştım.1 haftada geldi.

Tabi aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

Shake Awake Products

Şu anda fiyatı 39,95 $'mış , 7-10 günde gelir ayrıca kargo parasıda 10,05 $ yani toplam tam 50 $ size maliyeti olur.Yani yaklaşık 75 TL'ye...
Türkiyede ise 150-250 TL arası satılıyor.

Teşekkür ederim bulnes bey
yalnız ben sizin buraya vermiş olduğum resme tıkladığımda ürün bulunamadı diyor.
üç üründen sadece visi-bel sipariş verilebiliyor. visi-bel de aynı mıdır?

Sanırım değil galiba. Ben şimdi email attım gelecek cevaba göre size dönerim.

Evet bende aynı uygulamayı yapıyordum ve sürekli baş ağrısı çekiyorum.Cep telefonları sadece beyne değil kalbede zarar vermekte,cep telefonlarımızı göğüs hizamızdaki ceplerde taşımayalım.

Neyseki artık ceptelefonumu kursamda son zamanlarda gerek kalmadı alışkanlıkla ben cepten 10-15 dakka önce uyanıyorum o çalmadan uyanıp saat ayarını kapatıyorum :)

Ama o saatten aldıktan sonra nereye koyacagımı düşünemiyorum yani bir ara da cep telefonu yastığın altına koyuyorum bazen titresimi anlayamıyorum hem bu saatti cep telefondan daha titresimli mi yoksa birebir aynı mı ?:rolleyes:

kol saati rahatsız etmez mi acaba ? Mesela yatarken kolları yastığın altına koymak falan rahatsız etmez mi ?:cool:

images

1 Yıl Garanti ve 85 TL dir.

Yakında almayı düşünüyorum..

İşbir Yatak Firmasında üretmiş olduğu yatak ismini verebilir misin isbir sitesinde bulamadım ?

murat temizyurek;
Bende o kadar meraklıyım ki ayrıca o saatten alıp da koluna takıp ağrı veya rahatsız edecek mi diye kafama taktım hem paraya yazık olmasın diye hemen hemen almıyorum.. :confused: Bu arada bu kol saati koluna taktıktan sonra uyurken kolunun yastığın altına sokmak için rahatsız edecek gibi geliyor bana sonuçta uyurken kollarım hep yastığın altında oluyor :cool:

yeni bir icat...:D

selam arkadaşlar. ben de buradaki saate benzer birşeler arıyordum. sonunda bldu dedim. gittigidiyo sitesinden bir saat buldum casio nun bir modeliydi. 120 tl idi.. çok sevinmiştim. internetten hemen satın aldım 2 günde bana kargoladılar. saati kurdum.. hüsran.. belli belirsiz bir titrşimi var.. beni uyandırmak şöyle dursun uyanıkken bile zor hissedilen bir titreşimi vardı.
diğerlerini bahsedilen saatleri denemedim.. kafama çok takıntı yapmıştım. şimdi kendim birşey geliştireceğim.. buradan ana unsurunu paylaşayım. hem benim bunu geliştirmeme belki bazı arkadaşların katkısı olur hemde işitme egelli arkadalara bir yardımım dokunabilirse ne mutlu..
arkadaşlar bende küçük çaplı bir masaj aleti vardı. 30 tl ye almıştım geçen yıl.. hala kullanıyorum. proje bu masaj aleti üzerin kurulacak. yani masaj aletini yastığın altına koymayı ve istediğim saatte de yani çalarsaatti kurduğum saattte de elektrik vererek beni uyandırmasını düşünüyorum....
fen bilgisi öğretmeni bir arkadaşım var konuyu önce ona açtım.. bu yani masaj aletine istediğimiz saatte elektrik akımı verrek bizi uyandırması için bir alarm haline getirebilmek mümkün mü diye sordum. olabilir dedi... şu anda kendisi de bu konuyu araştırıyor; ama sanırım ben çözümü buldum..
benim çözümüm şu: bir adet eski tip hani çan gibi iki tarafa vurarak ses çıkaran çalar saatler var ya onların biraz büyüğünden almayı düşünüyorum. eletrik anahtarını bunun çarptığı yere monte edeceğim. yani çalarsaatin tomağı harekete başlayınca manuel olarak elekrtik anahtarını aktif hale getirecek ve böylece masaj aleti yastığın altında titreyerek uyandırma işlevini yerine getirecek. masaj aleteni denedim. müthiş bir titreşim üretiyor. yani insanı uyandırabilecek bir şey gibi görünüyor. ben bu şeyi yapmayı düşünüyorum ama burada bulunan arkadaşlardan teknik konularda yardımcı olan arkadaşlar olursa çok sevinirim.
arkadaşlar ben geçen yıl masaj aletini 30 tl ye almıştım. çalarsaatlerde sanırım 20 veya 30 tl. diğer anahtar ve kabloları da 5 veya 10 tl ye temin edilebileceğini sanıyorum. (bende masaj aleti, elektrik anahtarı ve kablolar var zaten.. sadece çalarsaat alacağım bir tane.)
yani kendimiz evde hazırlayabileceğimiz ekonomik bir alet gibi görünüyor.. yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

Üst Alt