yeni bir icat...
selam arkadaşlar. ben de buradaki saate benzer birşeler arıyordum. sonunda bldu dedim. gittigidiyo sitesinden bir saat buldum casio nun bir modeliydi. 120 tl idi.. çok sevinmiştim. internetten hemen satın aldım 2 günde bana kargoladılar. saati kurdum.. hüsran.. belli belirsiz bir titrşimi var.. beni uyandırmak şöyle dursun uyanıkken bile zor hissedilen bir titreşimi vardı.
diğerlerini bahsedilen saatleri denemedim.. kafama çok takıntı yapmıştım. şimdi kendim birşey geliştireceğim.. buradan ana unsurunu paylaşayım. hem benim bunu geliştirmeme belki bazı arkadaşların katkısı olur hemde işitme egelli arkadalara bir yardımım dokunabilirse ne mutlu..
arkadaşlar bende küçük çaplı bir masaj aleti vardı. 30 tl ye almıştım geçen yıl.. hala kullanıyorum. proje bu masaj aleti üzerin kurulacak. yani masaj aletini yastığın altına koymayı ve istediğim saatte de yani çalarsaatti kurduğum saattte de elektrik vererek beni uyandırmasını düşünüyorum....
fen bilgisi öğretmeni bir arkadaşım var konuyu önce ona açtım.. bu yani masaj aletine istediğimiz saatte elektrik akımı verrek bizi uyandırması için bir alarm haline getirebilmek mümkün mü diye sordum. olabilir dedi... şu anda kendisi de bu konuyu araştırıyor; ama sanırım ben çözümü buldum..
benim çözümüm şu: bir adet eski tip hani çan gibi iki tarafa vurarak ses çıkaran çalar saatler var ya onların biraz büyüğünden almayı düşünüyorum. eletrik anahtarını bunun çarptığı yere monte edeceğim. yani çalarsaatin tomağı harekete başlayınca manuel olarak elekrtik anahtarını aktif hale getirecek ve böylece masaj aleti yastığın altında titreyerek uyandırma işlevini yerine getirecek. masaj aleteni denedim. müthiş bir titreşim üretiyor. yani insanı uyandırabilecek bir şey gibi görünüyor. ben bu şeyi yapmayı düşünüyorum ama burada bulunan arkadaşlardan teknik konularda yardımcı olan arkadaşlar olursa çok sevinirim.
arkadaşlar ben geçen yıl masaj aletini 30 tl ye almıştım. çalarsaatlerde sanırım 20 veya 30 tl. diğer anahtar ve kabloları da 5 veya 10 tl ye temin edilebileceğini sanıyorum. (bende masaj aleti, elektrik anahtarı ve kablolar var zaten.. sadece çalarsaat alacağım bir tane.)
yani kendimiz evde hazırlayabileceğimiz ekonomik bir alet gibi görünüyor.. yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...