Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engellilerin rahat konuşabileceği en uygun cep telefonu hangisi?

DİLEKREM

Üye
Konular
48
Reaksiyonlar
0
sensorıyal kayıplı işitme engelliyim işitme cihazımı çıkartmadan cep telefonu ile rahat konuşamıyorum :( bana önerebileceğiniz en uygun telefon hangisi özellik olmuş yada olmamış önemli değil konuşurken rahat konuşmak istiyorum

SAMSUNG birçok modelini denedim farklı bi band yapısı var hiç anlayamıyorum

sizişitme kaybı olan arkadaşlarım ne kullanıyorsunuz ?

ben şu an iphone 3gs kullanıyorum, sesi cok yuksek veriyor. ama bence slide (kaydırmalı) veya midye şeklinde acılan telefonları bi denemelisin.

e66 kullanıyorum kayan kapak eskidi çok da memnun değilim aslında

işitme kaybı kaç hocam? ben iphone 4s kullanıyorum ses ayarı var onda ses yüksek ve net geliyor..

sana iphone uygun olur gibi Türkiyede pahalı ama ben yurtdışından aldım.. bunu al demiyorum yanlış anlaşılmasın tanıdık arkadaşta iphone varsa deneme şansın varsa dene derim.. ben gayet memnunum.

iyi valla bu kadar sairlikla telefonda konusma:eek:ekrem be oticon streamerde kampanya varmis bunu bi bak belkim anlarsin anlayincada burda ilan edersin millete
ben tek kulak 95 db ile arkamdan biri bisi solese japonca gibi oluyoda

Bende İphone 3s var kulaklığını taktıktan sonra full en yükseğe getirip biraz iyi olan sol kulağıma takıyorum ses iyi geliyor, denemeni tavsiye ederim.

shukufe
streamerde de nedir bilmediğim telefon markası mı
;) yoksa cihaz mı

apocan14;
kardeşim benım bi telefonum çalsa geç duyuyom yada hiç duymuyom tıtreşim hissettırmıyor bazen hadi duydum cıhazı söküp cebime koyana kadar telefon susuyor bide kulaklık takacak kadar vaktim olmayabilir :eek: ama yukarıda da denıldığı gıbı iphone deneyeceğim

Hear It All markalı streamer ile bluetooth özelliği olan bütün telefon ve telecoil özelliği olan bütün işitme cihazlarıyla rahatça konuşabilirsiniz, müzik bile dinleyebilirisiniz bilgisayarınıza da bağlayabilirisiniz. ben kendim kullanıyorum. ama bi istisna bazı cep telefonları da işitme cihazına fazla parazit yapmadan konuşmanızı sağlıyor nokia 5302 expressmusic modelini kullanıyorum sadece gürültülü ortamda zayıf kalıyor. sanırım yeni nesil cep telefonlarının sesi daha temiz verebilme özelliğinden kaynaklanıyor. ama Hear It All cihazının yerini tutmuyor tabi. işitme merkezlerine bu cihazı sorabilirsiniz. Allah hepinize günlük hayatta kolaylıklar versin..

Telecoil özelliği, Widex senso p 38 otıcon sumo dm ,bu cıhazlarda yok sanırım

senso ve sumo dm'de telecoil var. sumo dm'de 3 program var, bunlardan bir tanesini telecoil olarak programlatırsanız, aktif hale gelir.
telefon konusunda ise, bütçeniz kısıtlı ise 300 lira gibi bir paraya samsung s3600 alabilirsiniz. sesi müthiş yüksek ve temiz. sesi o kadar yüksek ki, aynı ortamda bulunan kişiler telefondan gelen sesi duyuyor diye, biraz kısmak zorunda kalıyorum. ayrıca hem telecoil hem de normal modda işitme cihazıyla %100 uyumlu bir telefon. ayrıca kulaklığa falan gerek yok. sessiz ortamlarda direkt işitme cihazına yaklaştır ve dinle, gürültülü ortamlarda ise işitme cihazını telecoil moduna getirip dinleyin. her iki durumda da son derece iyi bir performansı var, tavsiye ederim...

cıhazın üstundeki 1 2 3 onlar 1 cihaz 2 cıhaz ve telefon 3 ise telefon fakat telecoil in ne oldugunu 2 ve 3 un şimdıye kadar neden kullanamadığımı anladım

her ıkı markada da bu programlar var şimdi çift cihaza buluetut özelliği olan aletin adı nedir ankara idis derya hanım da varmıdır tum markalara uyumlumudur cevaplarınız tatmın edıcı teşekkur edıyorum

bu vericinin ismi ne önereceğiniz marka ve modeller nelerdir

mrb bende yorum yazayım bu konuda ..:D bende 75-80 db kayıp vardı son ölçüm yaptırdığımda ve beltone acces kullanıyordum fakat bozulmuştu ve tamirden gelmesine rağmen hala tam sorunu yapılmamamış bende tekrar göndermeyi düşünüyorum... burası giriş kısmıydı.

konuya gelecek olursak şahsen iphone 3gs deneyen birisi olarak müzik olayında daha önce sesler yeterince iyi gelirken son günlerde daha az geliyor ..zira bilgisayarda cihazsız olarak aynı durum geçerli..

telecoil neckloop gibi modları deneme şansım olmuyor çünkü bu modlara uyumlu cihazlar ancak yurtdışında satılıyorlar..streamer tr pahalı diye biliyorum.. bu olaylara giriş olarak şu ürünü denemeyi düşünüyorum ucu olduğu için denemekten zarar gelmez...;) hunsal kardeşim sanada bir sorum var sen bu modlardan hangisi denedin.

Geemarc Clearsound CLA3 Hearing Aid Compatible Headset & Mic :: Headphones & Neckloops :: Listening Systems :: iSee-iHear :: Buy online from M2Cshop

death_king,
streamer oticon markalı, icom phonak markalı cihazlarla uyumlu, başka markalarla kullanamıyorsunuz. fiyatları da oldukça yüksek olduğu için bunları önermem. senin verdiğin linkte yer alan aşağıdaki neckloop bende var ve çok memnunum. müzik, radyo falan dinlerken bunu kullanıyorum.
Geemarc CL ILOOP Hands Free Neck Loop For Mp3::Headphones & Neckloops::Listening Systems::iSee-iHear::Buy online from M2Cshop
ayrıca bu sitede yer alan bluetooth'lu neckloop'ları her marka cep telefonuyla kullanabilirsiniz. örneğin şu model fiyatı da uygun olduğu için telefon konuşmaları için ideal.
Amplicom PowerTel NL 200 Bluetooth Induction Neck Loop::Headphones & Neckloops::Listening Systems::iSee-iHear::Buy online from M2Cshop

ekremm,
oticon'un blootooth cihazının adı streamer ve tüm idis'lerde bulabilirsiniz. fiyatı 700 lira civarında olmalı, yanlış hatırlamıyorsam.
fakat streamer yeni model oticon cihazlarıyla uyumlu (agil, chilli vb. gibi), sumo dm'le kullanamazsınız. onun yerine, yukarda death_king'e önerdiğim bluetooth neckloop cihazını yurtdışından temin edebilirsiniz, fiyatı da gayet uygun, kargo dahil 250 liraya falan malolur size. bu tür bluetooth'lu neckloopları her marka telefonla (bluetooth özelliği olan) kullanabilirsiniz. bunu kolye gibi boynunuza asıyorsunuz, dışardan gözkmesini istemezseniz, gömlek veya kazagınızın altında kalır. telefon çağrısı geldiğinde üstündeki düğmeye basıp, işitme cihazınızı da telegoil programına (mesela program 3'e) getirirsiniz. telefonu elinize bile almanıza gerek kalmadan sesler direkt işitme cihazına iletilir. tek sorun, bazen elektromanyetik dalgaların olduğu ortamlarda geri planda bir cızırtı olur. bu durumda o ortamdan uzaklaşıp bunun önüne geçebilirsiniz. ayrıca bu cihaz sayesinde telefonunuzda kayıylı şarkıları da gayet temiz bir şekilde dinleyebilirsiniz.

hunsal, bırıncı lınkteki cıhaz kablolu sureklı telefona baglı olması mı gerekiyor. bunların cıhaza yada telefona temassız olanı yok mu:confused: yurt dışından getırttırebilirim widex senso p38 yada otıcon sumo dm için uygun olan modellerı neler

ekremm,
birinci linkteki telefon için değil, mp3 player vb gibi 3.5 mm kulaklık girişine sahip cihazlar için uygun. ama ikinci linkteki bluetoothlu telefonlarla kullanılabilecek bir cihaz. kabloyla da bağlanmıyor. boynunuza kolye gibi asıyorsunuz, işitme cihazıyla da cep telefonuyla da kablosuz iletişim kuruyor. sumo dm ve widex p38 ve diğer telecoil özelliği olan cihazlarla uyumludur.

hunsal, telefon için olanı nereden bulabilirim turkıyede yada netten alabileceğim adresler var mı teşekkur ederim

nokia 5230 kullanıyorum memnunum, önceden 6600 kullanıyordum ondan memnun değildim gürültüsüz ortamlarda bile kullanamıyordum açık havada en ufak esintide sesi ayırt edemiyordum, 5230da gürültülü ortamlarda bile duyabiliyorum, bi de 5800 var önereceğim, müzik telefonu olarak düzenlendiği için ses sistemi gayet güzel.

İşitme cihazı kullananlar için telefon önerisi..?

Daha once samsung corby kullaniyordum sesleri net sayilirdi ama telefonum calindi. Yeni telefon almayi dusunuyorum. İsitme cihazi kullananlar var mi isitme cihazini cikarmadan rahat kullanabilecegim bir telefon?

İşitme kayıplılar için en uygun cep telefonu midye kapağı tabir edilen modellerdir. Bu tür modellerde antenle kulaklık kısmı arasında yeterli mesafe olduğu için işitme cihazına yaklaştırdığınızda parazit yapmaz. Örneğin Samsung'un E1190 modeli son derece temiz ve yeterli ses verir. Ayrıca bu tür telefonları cihazınız telecoil modundayken de kullanabilirsiniz (böylece dışardan gelen sesleri duymayacağınız için anlama ortanınız da artacaktır.

slm. arkadaslarım kaybım 2 kulaktada 85 db ,

sesi 40 db kadar arttıran telefon arıyorum varmı bildiğiniz yer

bu arada yurtdısından aldıgım ama 1 kere bıle kullanmadıgım kemık yolu ıle duyma saglayan masaustu telefonuda satıyorum

İşitme engelliye özel CİHAZLAR

arkadaslar bizlere uygun cihaz satan yerler varmı TÜRKİYE de

telefon---ses art.cihazlar vb...

paylasırsanız sevınırım

İşitme cihazı kullanıcısı olup telefon ile görüşme

Arkadaşlar ben bugun edınıyorum cıhazlarımı. Duophone ozellıgı varmış cep telefonum da işitme modunu desteklıyor buraya kadar guzel sıkıntı cıkmayacak sanırım ( cıkabılır mı ? sorun yasayan var mı ? sesın az gelmesı ,parazit vs gıbı? ) Peki sabıt ev yada işyeri telefonları kullanırken napıcaz? Birkaç yerde mıknatısla kullanılabılecegını okudum. Sabıt Telefon uzerıne mıknatıs yapıstırmak çözüm olur mu ? parazit yapmaması ıcın ne yapablırız? :confused:

mıknatıs derken eski model sabit telefonların ahizesinin içinde yer alan mıknatıstan bahsedilmiş olmalı. kulaklıkların içinde de mıknatıs bulunur. dolayısıyla, eski model sabit telefonlarla işitme cihazınız telecoil modundayken rahatlıkla konuşabilirsiniz. DECT telefonların bazıları işitme cihazıyla uyumludur. telefon alırken işitme cihazıyla uyumlu olup olmadığını test ederek karar verin. keza cep telefonu seçerken de aynı hususa dikkat edin.

Eski model derken kablolu iş yeri telefonları mı? yoksa illa eskı tıp telefon olması sart mıdır?

Üst Alt