Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engellilerin rahat konuşabileceği en uygun cep telefonu hangisi?

İşitme engelliyim. Önerebileceğiniz cep telefonu var mı?

Ben işitme engelliyim arkadaslar oticon go pro kulak arkası cihaz kullanıyorum ama kalabalık ortamlarda duyamıyorum pek Önere bileceginiz isitme cihazı varmı kaybım 70_75 sag kulagım hiç duymuyor birde nokia c3 cep telefonu kullanıyorum ama ne birini ararkan ne de konusurken duyamıyorum her seferinde hoperlörünü açıyorum bu seferde herkez duyuyor bana Önerebilecegiz cep telefonu varsa söylermisiniz

yeliz kuzenim işitme engelli duyma oranlarının kaçta kaç olduğunu bilmiyorum ama o htc marka telefon kullanıyor o telefonlarda kulak içi kulaklıklar var ve rahat lıkla konuşam yapabildiğindenbahsetmişti .

Daha öncede ben böyle bir konu açmıştım araştrdım HTC al derim çift hoporlor mevcut karşılıklı konuşmada üstüne yoktur bu modelin.

SAMSUNG 5830 SÜPER 90 dB bile karşılıyor fiyat 599 civarı

htc nokiami ne markasi iki solemis oldugunuz telefonu da soleyecem telefoncuya

samsung 5830 acemi yoksa baska bir kodumu var neyzo5 cevaplarsan sevinirim

arkadaslar en uygun tel kapakli teefondur.ve de M4t4 ozellıyı olan teller en uygun olanıdır.mesela goglede telefonun modelını yazın m4t4 yazın uygun olan telı bulacaksınız.mesela-samsung phone m4t4 functıon

HTC M7-ONE SILVER almanı tavsiye ederim ...Samsung alma derim bu telefonda adamlar sadece sese çalışmışlar..

twiling htcdedigin telefon ne kadar fiyat olarak

Arkadaşlar sürekli cep telefonuyla konuşanlar için işitme cihazlarına kablosuz ses akışı sağlayan sistemler var ama işitme cihazınında bu özelliklere sahip olması gerekiyor.Bildiğim kadarıyla yeni cihazlar artık wireless sistemiyle üretiliyor kendim siemens marka işitme cihazı aldım sonradan kablosuz sistemini aldım telefonla konuşma problemi yaşamadım yanımda taşıdığım Tek cihazıyla telefonu elime almadan konuştum hangi marka olursa olsun telefonun bluetooth özelliği olması yeterli.

Telefonla konuşamam diye endişe edecek ve yeni cihaz alacaklara tavsiyem siemens işitme cihazlarını incelemelerini ve denemelerini tavsiye ederim.

Merhaba Arkadaşlar
Ben Phonak Virto Q işitme cihazı kullanıyorum esas sorunum konuşulanları anlayamamak. Ses kalitesi iyi olan konuşulanları daha iyi anlayabileceğim bir cep telefonu tavsiye edermisiniz....
Samsung s4 denedim pek anlaşılır gelmedi sesler. Iphone 4s veya üzeri bir cihazda yada HTC de olabilir ama bu telefonları denemedim. Ancak seslerin iyi ve net olduğu ifade ediliyor. Sizin bu konuda tavsiyeleriniz ne olabilir. Bilgi ve kendi tecrübelerinizi paylaşırsanızı memnun olurum. Bence sorunu olanları en iyi aynı sorunu yaşayanlar anlayabilir.

telefonla verimli konuşabilmek için telefondan çok kullandığınız işitme cihazının özelliklerinin iyi olmasına bakmalısınız...

İşitme engellilere telefon tavsiyesi

LG KG220 Cep Telefonu, zellikleri, Fiyatlar, Videolar, Yorumlar - Ceptown.com

işitme engelli arkadaşa önerebileceğim bir telefon. benim ilk telefonumdu kıyıda köşede duruyordu. nerden aklımagelirdi o kadar sene sonra tekrar kullanacağım :) ikinci tel olarak kullanıyorum 48db işitme kaybında sesini yarım yaparak çok rahat anlıyorum..sizinde önerebileceğiniz yeni nesil akıllı telefonlardan veya sadece görüşme amaçlı takozlardan varsa yazın..

tam verim almaniz icin en iyi yontem buluthot ozellikli acsesuar alarak direkt cihaza baglanarak konusmak.phonak compilot gibi bisey.tabi isitme cihazin desteklerse.diger yandan hangi marka telefonu seviyorsan o telefonun markasini yazarak googlede boyle bir arama yap.samsung M4T4 phone function,iphone M4T4 phone function ve ya nokia M4T4

yaklaşık 7 yıldır kullandığım Samsung S3600 model kapaklı cep telefonum bozulunca son 1 aydır işitme cihazıyla uyumlu telefon aradım. Eski telefonum işitme cihazımla mükemmel uyumluydu ve cihazımı Telecoil moduna getirip, başkaca hiç bir aksesuar kullanmaksızın rahatlıkla konuşmaları anlayabiliyordum (bilenler bilir, 90-95 dB işitme kaybım var). Maalesef telefon satan yerlerde cihazları denememize izin verilmediği için, çevremdeki insanların farklı marka ve modellerdeki cep telefonlarını kulağıma yaklaştırıp, cihazımı da Telecoil moduna getirerek denemeler yaptım. Bu süreçte keşfettiğim şey şu oldu: Başta Nokia olmak üzere, bazı markaların telefonları ABD'de işitme cihazı için uygunken (M4T4 özellikli) Avrupa ve Türkiye'de satılan telefonlarında maalesef bu özellik yok! Bu nedenle, sadece internetten işitme cihazı uyumluluk ratinglerine bakarak telefon almak çok doğru değil. Benim denediğim bir çok HTC markalı telefon işitme cihazımla uyumlu çıktığı için, denemeden Desire 500 modeli bir telefon aldım. Ama maalesef uyumlu çıkmadı. Denediğim telefonlar içinde en berrak sese ve mükemmel telecoil uyumuna sahip olan telefon ise HTC Windows 8S modeli oldu. Bunu da piyasada bulamadım. Sonunda Samsung Galaxy S3 Mini aldım. Zaman zaman sorunsuz kullansam da bazen yoğun bir parazit sesi çıkıyor ve tam verim alamıyorum. Cihazınız telecoil değil de mikrofon modundayken telefonla konuşuyorsanız, çoğu telefonun ses yüksekliği yeterli seviyede. Bunun yanı sıra, işitme cihazlarınızın da telefon uyumluluğunun yüksek olması gerekir ki son yıllarda üretilen cihazların çoğunda bu yuyumluluk mevcut. Sonuç olarak, cihazınızda telecoil modu mevcutsa ve telefonu bu modda kullanacaksanız, HTC Windows 8S modelini denemenizi öneririm.

Kanal içi işitme cihazımla lumia 520 ile çok güzel iletişim kurabiliyorum.fakat masaüstü bulamadım kulağa yaklaştırdı mı parazıt Feedback gibi etki yapmayacak telefon tavsiysesinde bulunur musunuz.işitme cihazımda telecoil özelliği kapattım telf.sesini kısıyordı.buu şekilde lumiada çok güzel konuşabiliyorum

[işitme kaybın ne kadar bilemiyoruz ama %89 dB İÇİN lumia 520 yetersız sanki

82 DB kaybım ver cihazla birlikte kullanınca lumia yeterli benim aradığın masaüstü cihazı çıkarmadan kullanabileceğm bir masaüstü önerisi arıyorum

satlas;

yanlış anlamadıysam eğer RELATION TELEFON a bir bakabilirsin... Oticon temsilcisiyim.. Çok sattığım bir telefondur.. Masaüstü sabit telefon. işitme kayıplılar için.. sevgiler )

Bu bahsetteğiniz telefonun özelliği nedirayrıca ortalama fiyatı ne kadardır?

işitme engelli değilim ama,samsung s4 de iştme engellilerle ilgili bir ayar gözüme çarptı.

Herkesin elinde samsun iphone var arkadas benımkı 90 model bir sey di :) onu da kullanmıyorum oyle mesaj gelırse bakıyoruz :) Aklıma takıldı oticon da iki cihaz alırsan o cıhazlar birbirirleriyle iletişim halindeymiş .yani telefon çaldığında cihazdan konuşabiliyormuşun ama fiyati 4 bin tl idi hoşuma gitti benim ama fiya çok pahalıydı :S

xilkbahar;

evet.. budur ))

Bu bahsetteğiniz telefonun özelliği nedirayrıca ortalama fiyatı ne kadardır?

bilgileri siteden kopyalayarak sizinle paylaşıyorum;

Ürün Özellikleri
İşitme cihazı kullanıcılarının en sık yaşadığı problem telefonda konuşmaktır. Sizi bu tür problemlerinize son verecek bir ürünle tanıştırmak istiyoruz!
Sadece işitme kayıplı kişilerin değil, herkesin mükemmel sesinden faydalanabileceği bir telefon. Hafıza, tekrar arama tuşu, ses seviyesi kontrol düğmeleri, arayan numarayı gösterme özelliği, cevapsız çağrıları kaydedebilme, mikrofondan hands free uygulamasına geçiş imkanı ve daha bir çok nitelikli özelliklerle donatılmış olan Relation'ı sadece siz değil herkes kullanabilir.
Evde yada ofiste rahatlıkla kullanabileceğiniz Relation ile konuşmaları kaçırmadan görüşmelerinizi yapabilirsiniz.
Geniş frekans alanı ve güçlendirilmiş Telecoil'i ile Relation sizi başka boyutlara taşıyacak.

Fiyatı :500,00 TL

PhonicEar Relation Telefon Ev letiim rnleri Duyuyorum.com

HTC One X+ Plus kullanıyorum. sol ve sağ 90 DB li biri olarak. herşeyi çok net rahat bir şekilde anlayabiliyorum. otobüste minibüste telefon ile görüşmesi sonucunca rahat rahat herşeyi net anlayabiliyorum. tek anlayamadığım yer. ana yolun kenarı, düğün salonu aşırı gürültülü ortam vs..

htc den daha iyi telefon mu var :D

hayalimde ki telefon;
sensorial kayıplı olarak, örneğin sesleri az da olsa cihazsız duyuyoruz değil mi arkadaşlar?
telefona kulaklığımızı takacağız, karşıdan konuşan kişi ne dediyse ekrana yazı olarak dökülecek ve bizde konuşarak o kişiye cevap vereceğiz.
böylelikle ne dedi anlamadım vs durumları ortadan kalkacak.

arkadaşlar böyle bir sistemi yapmak cidden çok mu zor? veya varda bizmi bilmiyoruz?

asadas05

bu senin dediklerini hicbir odyolog, odyometrist, isitme cihazi ureticisi, saticisi istemez:(
evdekilerle sorun yok. alistigim insanlarla yuzyuze konusmalarda fazla bir sorun yasaMADAN DEDIKODU BILEM YAPABILIYORUM:eek:amaaa disarida alismadigim, dudaklari guzel okunmayan,soyledigim halde yuzume bakmadan konusanlari anlamayinca hep hep neden boyle bisey yapmazlar bu teknoloji caginda. nedenbiz sagirlari onore etmezler boyle konusulani yazacak telefon yapmadan:mad:diye kalayi basarim.
eger boyle bisey olursa yemin; hic isitme cihazina para vermem:)varsin gitsin telefon parasi:eek:telefon elimde;ahizeyi konusanin yuzune uzatir ekrandan ne dedigini bi guzel okurdum:eek: hayal kurmak guzeldir:eek:bi gun olur muradima ererim insallah.
valla billa bu siralar cihazi hic takasim yok:(evdekiler kizmasa, disarida azda olsa ise yariyor ama sesler pek cvik:mad:anasini satiim cihazinda:mad:

Aslında bu olmayacak birşey değil de ah şu şive olmasa :)
Hayalinizde canlandırdığınız sistem aslında bir yazılım olarak zaten mevcut ve bunu dediğiniz şekilde telefona uygulaması da pek zor olmasa gerek, ama işe yarayacak birşey değil.
Akıllı telefonlara indirilebilen bir uygulamada sesi metine çevirme de var.
Mesela whatsapp, messenger ya da normal sms den mesaj yazacaksınız, sesli olarak söylüyorsunuz ekrana karşı ve o söylediklerinizi yazıya döküyor okeyliyorsunuz yazı olarak gidiyor. Ben bizzat kullanıyorum iki saat mesaj yazmayla uğraşmmaktansa bu çok kolay oluyor.
Şimdi gelelim telefonlarda dediğiniz şekilde neden uygulanmaz?
Birincisi çok temiz ve net konuşmak gerekiyor, öyle şiveli ya da sokak ağzıyla konuşunca haliyle alakasız şeyler yazıyor.
Bunun uygulanabilmesi için tüm şiveleri, sokak ağzını, argoyu vs her şeyin sisteme tanımlanması gerekir ki herkesin konuşma şekli bile farklı olunca bu pek mümkün görünmüyor.

Üst Alt