Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim ama ticari araç kullanmam gerek!?

Engin16

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba isitme cihazi otomobilir kulanabilir h ehliyetim var bsna yeterli degil ticaret le uğraşıyorum ticari araç kulanmam için e ehliyeti lazim ama isitme testinden geçemiyorum cihaz kulandigim zaman sıkıntı yasamiyorum bana bu konu yardimci olurmusun

Engin16

Maalesef bu konuda yapabileceğiniz bir şey yok. B sınıfı sürücü belgesi verilir ve belgeye "ticari araç kullanamaz" diye kısıtlama kodu eklenir.

Yardımcı olayım. Bakış açısı değiştirmek istedim. Hangi tür araç kullanımına bağlı.

Bazı araçlara otomobil sınıfı verilince işitme cihazınıza rağmen ticari araç kullanabiliyorsunuz. Doblo tarzı en fazla 7 koltuk olabilen araçlar

Mr.No, arkadaşımız E sınıfı ehliyetten bahsediyor, yani demek istiyor ki kamyon otobüs kullanmam gerekiyor. Sizin saydığınız araçların hepsi B sınıfı kapsamındaki araçlar.

Merhaba arkadaşlar ben işitme cihazı kullanıyorum ve ticari araç kullanamaz ibareli b sınıfı ehliyetim var şimdi bu ehliyet ile doblo kangoo kullanabiliyormuyuz yoksa ruhsata otomobil olması zorunlumu ben bu aracı ticaret için değil hususi olarak kullanmak istiyorum ne yapmalıyiz ilginiz için şimdiden teşekkür ederim

7 koltuğa kadar araçlarda ruhsatta Otomobil yazıyorsa sorun olmaz. Ancak kamyonet olursa sıkıntı olur. Ben yaşadım :(

Üst Alt