Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme engelliyim. Araç alımında bir avantajım olabilir mi?

Mr.No

Özel yer dedigim özel tip merkezleri hastaneler. Bir tanıdığım var tip merkezinden bana odyo testini getir dedi işitme cihazlı cihazsiz. Aslında niyetim motor ehliyeti için rapor alabilmek alabilenler var yani bana zorluk çıkartmadan verebilmeleri gerek onun için uğraşıyorum zaten

Muharrem77

Ağa sistem öyle işlemiyor maalesef...
ister özel ister devlet olsun işin ucunda il sağlık müdürlüğü var: oraya gitmezsen olmaz.

Mr.No

Olur bal gibi olur. Ufukalp abi hatta bununla ilgili bir paylaşım yapmıştı benim başıma geldi 2018de numune poliknilige gittim sürücü olur raporu için odyo testini aldım hastaneden doktora götürdüm doktor sadece 102 kodunu yazmamış hatası ben o raporu aldım direk nviye gittim nvideki memurlar 102 kodu olmadığı için işlem yapamayacaklarını söylediler onun dışında il sağlık müdürlüğü bahsini hiç etmediler o aldığım raporun üstünde 1.grub sürücü olur işitme cihazı yazıyordu komisyona sevk ibaresi falan yoktu 102 kodu yoktu nvi 102 kodu olmayınca işlem yapmadı. İl sağlık bahsini hiç etmediler 2018de oldu bu durum.

Muharrem77

Hadi bakalım sonuçları beklerim kardeş; umarım sıkıntısız geçer. Bize yol göster bizde özele gideriz. Sizi de BÜYÜK sayalım..

Arkadaşlar yakınım çocuğu %100 işitme engelli ÖTV muaf araç alabilir mi

%100 işitme engelli olarak değil de %100 işgücü kaybı var ise alabilir.
altını çizdim işgücü kaybı olacak.

ÇÖZGER raporu ile de alabilir. ÇÖZGER üzerinden alırsanız neden olmasın.

ÇÖZGER 18 yaş altı çocuklar için alınan raporlardır.. REsmi gazetede şubat 2019 da çıktı yeni olduğu için tam teşekküllü hastaneden alınabilir.
ÇÖZGER raporu engellinin %90-%99 oranında engelli olduğunu belirtir.

Siz Tam teşekküllü hastaneye gidip ÇÖZGER raporu talep ediniz. ismi nasıl belirtiliyordu unuttum: doktora direk çözger raporu istiyorum denmez ya..

Aha hatırlamışken söyleleyim: Heyete girip ÖZEL GEREKSİNİM DEĞERLENDİRİLMESİ yapılması talep ediniz.. ÇÖZGER raporu istiyorum olarak değil..

Mr.No

Hocam dalga geçmek falan yok ortada. 2018daki olay başıma geldi o 102 kodu olsaydı ehliyeti almıştım çoktan bakalım bende odyoloji ye randevu bekliyorum

Alırsanız haber verin biz de alalım ben var mi yok mu ötv indirimi anlamadım şu an

Muharrem77
kötü birşey söylemedim. Yapabilirsen neden olmasın dedim, senin sonuçu bekliyorum bende. Kodlar falan istemiyorum; yeterki kameralar olmasın. 102 de olsun gerisi bizi bağlamasın.

Alabiliyorsan ki inanasım gelmedi ama sen deyince meraklandım: Alabilirsen bana örnek olmuş ve yolumu açmış olursun.

Merveaydin
ÖTV indirimi karışık konu yetişkin isen yok. çocuk isen var.

Paranoya sen ne diyorsun bu konuda Mr.No şimdi benim bir kulagım duymuyor diğerinde %60 duymuyor . Benim işitme dolasıyla ÖTV indirimi alamıyorum demi almam için şartlar ne olmalı

Son düzenleme:
Furkan08
İşitme engelli olup da (aslında diğerleri kapsar ben vurgu amaçlı yazıyorum)
ÖTV
muafiyeti ile alınamıyor bu kesin... Özel hareket ettirici tertibat ihtiyacımız olmadığı için...
MTV biraz uğraş istiyor bu yapıldı. Mevzuat farklı olduğu için...

Mr.No

İşte tanıdik işini sağlam bilen doktor olunca oluyor abicim. Benim 2018de geldi il sağlığa bile girmedim 102 kodunu eklemeyince doktor nvi 102 kodu yok diye kabul etmedi dahası il sağlık bahsini hiç etmediler normalde aslında işitme engellileri boş yere il sağlığa gönderiyorlar o boş yere yazdıkları kodlar ne işe yarayacak para tuzağı. Atıyorum bende 98 model aracım var 98 model araca ne ekleyeceğim millette para yokki ne yaptırsın ne taktirsin bazı aparatlar gerekli olabilir işime yaramayan aparat neyime yarayacak

Muharrem77

boş mevzuat bu evet...
Birde heyette konuşmaları anlamadığımız için işkenceli bekleyiş geçiyor. Hiçbirşey anlamadan şurdan buraya sürüklenip duruyoruz: En ufak bir kelime anlamak için bin takla atıyoruz.

HERKES maskeli ya dudak okuyamıyoruz ki duyabilelim..

Üst Alt