Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybım gittikçe arttı. İyi bir işitme cihazıyla duyabilir miyim?

death_king

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
mrb arkadaşlar
ben yeni üye oldum bazı sorularım var
ben yaklaşık 3-4 yıl önce kulaklık kullanmaya başladım (tek kulak sol) şimdi ben duymam beklemediğim şekilde azaldı (bunun olacağını bilmiyordum) benim birkaç sorum var

okulda derslerde hocanın dedikleri tam anlamıyorum sadece ders anlatırken anlayabiliyorum. sizce yeni ayarlanmış kulaklı alırsam ve çift taraflı kaliteli bir kulaklık kullanılsam çok fayda eder mi
ayrıca bu duyma kaybı devam edecek mi keşke almasaydım diyorum :mad::mad:

merhaba...
öncelikle geçmiş olsun. anlaşıldığı kadarıyla işitme kaybınız, cihaz kullansanız da kullanmasanız da zamanla ilerleyecekti. bunun cihaz kullanmayla bir ilgisi yoktur. cihazınız markası ve modeli nedir? işitme kaybınız ne seviyede? odyo test sonucunu burada yazabilirseniz, belki bir öneride bulunabiliriz. belki yeni bir cihaza gerek yoktur. ama sensorineural işitme kayıplarında, dünyanın en iyi cihazını da kullansanız, söylenenleri, özellikle de gürültülü ortamlarda, tam olarak anlamanız çok zor. işitme cihazının kaybolan işitmenizi yüzde 100 geri geti,receğini sanmayın. bununla birlikte, yaşam kalitenizi önemli ölçüde arttırabilir.
iyi günler dilerim.

Geçmiş olsun iyi bir cihaz al. aticon arkadaşın dediği gibi kayıp kaç kulaklarında.. burda çok tecrübeli Arkadaşlar var yardımcı olurlar..

Duyma kaybı ilerleyecek yada azalacak diye bir kaide yoktur. olabilirde olmayabilirde. Cihazınızı kontrol ettirdinizmi? Mikrofon yada hoparlöründe zayıflama olabilir. Yada db'li ve frekansı artırılabilir. Belkide yeni bir cihaz almanıza gerek yoktur.

Kullandıgınız cıhazın oncelıkle kaybınıza uygun bır cıhaz olup olmadıgını bılmek gerek tam olarakısıtme kaybınızın oranı nedır . Otıcon marka işitme cihazlarında sızın kaybınıza uygın modeller var. Tek cıhaz ıle bıle mukemmel duyabılırsınız . Yasınıza gore egıtım amaclı ıkı cıhazda kullabılırsız . Kaybınızı belırtırsenız model olarak da fıkır verebılırız .

murat81tr;
arkadasımızın dedıgı gıbı kullandıgınız cıhazın marka ve modelıne gore su ankı ısıtme kaybınıza uygun programda atılabılır.. Kulak arkası bır cıhaz ıse kalıpta meydana gelen ufak bır tıkanıklıkta duymanızı azaltır..

ısıtme kaybını tetıkleyen bırcok neden var bunları bılmek gerek. Işitme cıhazları ılermeyı durdurmaz sadece daha kalıtelı ıletısım saglar

isitme cihazi isitme kaybini daha cok artirir
koyun can derdinde kasapta et

naparsiniz ki isitmek icinde cihaz kullanmak zorundayiz ama faydasida zararida var olan b nesneden beklentilerinizi korkularinizi abartmayiniz

çok çok ileri ise koklear implantı araştırmaya başlamalısınız. İşitme cihazından cok farklı ve sesler de doğal. Bende implant kullanıcısıyım 1sene yi gecti ve gayet memnunum.

gn pesound markalı işitme cihazını deneyen varmı %90- 95 işitme kaybım var sizce uygunmudur bu cihaz bana??

oticon deneyin derim ben çok memnunum belki sizde memnun kalır seversiniz

canann;
benim kaybim sizden biraz daha cok denedigim hicbir cihaz kullandigim resund canta780d kadar memnun etmedi her seyi duymasamda sesi yumusak diger cihazlara gore daha cok anliyabiliyorum
4 yila yakin kullaniyorum hic bakim filan yaptirmadim hic sorun cikarmadi memnunum ama
amasi servis isleri iyi degil bu markada yada ben ankaradan aldigima istanbuldaki arkadaslar kadar sansli olamadim servis islerinde
olsun hic bakim yaptirmadan 4 yil kullanip performansindan bisi kaybetmeyen bir cihaz olduktan sonra daha ne isterim

cihazın büyük olmasını istemiyorum yeliz oticonun küçük cihazlısı bana uymuyormuş çok büyük ve kalın olması hoşuma gitmedi ama gn resound dot iyi gibime geldi görünüş bakımındanda ama tabi denemediğim emin olamıyorum kullanan varsa yardımcı olabilir mi?

resoun dot tasarimi cok guzel hatta milletlerarasi bir kurulustan tasarim odulu almisti ama sizin isitme kaybiniz ileri karsiliyacakmi isterseniz deneyin once
resound canta 780d sizin kaybiniza cevap verebilir o da buyuk sayilmaz

araştırdık kalıpla karşılayacağını söylediler ama kesin değil yinede gözüksün istemiyorum o yüzden bunu tercih ediyorum imşallah olur

senin yine fotoğrafta azcıkta olsa varmış benim oda yok :p :))

70 db kayıp için hangi cihazı kullanmalıyım?

mrb.benim solda 70 db kayıp var sağda ise sanırım 100 civarı ( önceki işitme cihazını tek solda kullanınca böyle oldu) şimdi ben işitme cihazını diğer bir neden olarak okul için alıyorum..okulda bazı dersler geniş labortuarda oluyor.buna göre hangi işitme cihazını önerirsiniz. ayrıca bazı sorularım var..

işitme kaybım ilk cihaz aldığım döneme göre çok fazla..bundan sonra daha fazla kayıp olur mu ? olursa işitme cihazı kullanmayı düşünmüyorum:(

sadece sol kulakta kulanmama rağmen her 2 yönden performan alabileceğim işitme cihazı var mmı ??

ayrıca son olarak ben bazen duysamda bazı kişileri anlamıyorum..yeni cihazla bu sorun düzelir mi ??
tşkler...
not:konyada bulunmaktayım..

son olarak kötü haberler yazmayın..yeterince kötü haber duydum zaten.....

selam ,hiç ümidini yitirme ,bende burada yeniyim,araştımanın sonu yok ,yorumların ve yazıların faydaları olur,cihazlarıda iyi araştırmak lazım,hergün yeni bir şey çıkıyor teknoloji gelişiyor,ben buradan bir arkadşımızın yazısını okuyarak HERDESK diye bir firma buldum raporlarımı yolladım bakalım ne sonuçlar gelecek,son durumları buradan yazacagım ,burayı, yazılanları ve özellikle aynı sorunda olan arkadaşlarımız ile dostluk kurmayı ve dıyologa devam etmeliyiz.A E O

MAX TONE araştır ,burada pek bilen yok ama belki çıkar,5 yıl ücretsiz pil ve garanti imiş

bence kotu cihazlarini satamadiklaridan 5yillik pille goz boyamaya kalkmislar sattigi malinin kalitesine guvenselerdi cahazi esas satis parasinin ustune 5 yillik pilide ekleyip sozum ona size hediye gibi gostermezlerdi :)

pil kac paralik siii:) begenmedin bayatsa baska pil alirsin kii
cihaz cihaz onemli olan gokcecim:) ben cihazin uzerine pil parasi eklenmesine bide hediye gosterilmesine diyooom

death king
siz cihaz kullanmaya başladığınız zaman da sağ ve sol arasında bu kadar fark var mıydı, yani sağ daha ileri miydi?? ben de yeni cihaz kullanmaya başlayacağım. endişelerim var :(

evet miraclecim isitme cihazi isitme kaybi db lerini yukseltiyo ama
bu sanirsam hani duymak icin caba sarfetip alesta oluyozya
ama cihazi takinca niye o kadar gerilelim dimiya :) iste bu yuzdenmi db ler yukseliyo bilemicem
yatip kalkip isitme cihazlarinin gelimesi icin arastirma yuruten bilim adamlarina dua edelim ki dahada iyi gelismis olanlarini yapsinladb ler yukselecek diye duymak icinde gerilmeyelim asil olan saglam psikoloji gerilim adami sirli yapiyo bunuda bilelim
yasasin dijital isitme cihazlarinin gelismesi icin calisanlara iyi kalite cihazlari satanlara diyelim

kgokce;

merhaba gökce,öncelikle hepimize geçmiş olsun dileklerimle,cenabı haktan saglık sıhat ve çareler bulunması için dua edelim,bende 11 yasımda fark ettim ve hiç cihaz kullanmadım nasılsa hayatımızı bu şekildede sürdürüyoruz diyerekten ama artık şartlar zorlaşıyor sebebi ise toplum içinde olunca iş ve sosyal ortamdaki durumlar,bugün durum 78 db oranı,sen ne zamandır kullanıyorsun, hangi marka köklear takıyorsun, nasıl memmunmusun,benim araştırmamda köklear sınıfında herdeks ve meders in köklear cinsi cihazları var ,ben sizler gibi fazla araştırma yapmadım sizlerin bilgisi benden daha fazladır,ben her 2 firmayada raporlarımı yolladım bakalım sonuç ne çıkacak,ben şu an SGK kurumluyum bu tür ve diger işitme cihazları üçretlerini SGK karşılaacakmı acaba ,senin cihaz ödemesini nasıl karşıladınız şimdilik bu kadar esen kalınız.

toshiban , 78 db kayıpla sgk nın koklear implant bedeli ödeyeceğini sanmıyorum. Bildiğim kadarıyla belli frekanslarda en az 95 db kayıp gerekli ve işitme cihazı takılı yapılan anlama testlerinde de sonuçlar düşük çıkmalı.

miracle84;

ben sadece sol kulakta kullandım cihazı..cihazı kullanmaya başlamadan önce daha rahat duyuyordum..en iyisi siz işinde uzman
birisi ile konuşun...
ve arkadaşlar peki marka model öneriniz var mı ??
ayrıca bana göre pil önemli değil kaç para olsada alırız..

kgokçe,önceki işitme cihazı modeli tam bilmemekle birlikte markası siemensdi..gri renkliydi..sanırım pek bir özelliği yoktu..parası önemli değimişl,abim öyle diyor...:D:D:D

kgokce;

evet haklısınız.. yani diyorsunuz ki model önemli değil deneyip memnun kalmak önemli..peki bende yarın gideceğim zaten deneyeceğim sağ ve sol taraftan hangi cihazla memnun kalırsam onu alacağım

anlaşıldı..peki ben son birşey soracağım.marka model anlamanın kısa yolu var mı?

yani diyorum ki ben denediğim işitme cihazının markasını sormadan nasıl anlarım? çünkü sürekli soramam değil mi bunun markası modeli nedir diye ?:confused:

kgokce;

peki anlaşıldı..yarın alınca buraya yazarım olanları....

kgokçeye katılıroum.starkeyi begenseniz bile almayın derim.bende bugünlerde cihaz almak için bütün modelleri deniorum tek tek.45 desibel kaybım var.yüksek frekanslarda (tiz seslerde) sıkıntım var.izlenimlerimi paylaşayım
widex(CIC) ses kalitesi iyi ama 6000 Hz de 90 db mi karşılamıor.
Starkey ses kalitesi çok iyi ama güvenemiorum die almıycam.
Phonax VERSATA art power petite ile Phonax CERTANE art power petite arasında karar vercem.aralarında 700-800 lira fark var.biri 6 kanallı dieri 16 kanallı.bir kere daha deneyip bu 6 ile 16 kanal arasında çok fark olduunu görrürsem 700 lira fazla verip VERSATA alcam.
Kısacası size diyecegim:cihaz alıosunuz.kimse sizin saglıgınızı düşünmez,alcagı paraya bakar.uzun uzun deneyin ve bilindik firmalara gidin !

Üst Alt