Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybım var. Vergi indirimi başvurusu için odyo testi gerekiyor mu?

optix

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar

Sadece işitme kaybımdan dolayı engelli raporu aldım hastaneden bana Sağlık Kurulu Rapor'unun bir örneğini verdiler ancak bu raporu alırken yapılan odyo testinin örneğini vermediler!

Vergi indirimi işlemi için Defterdarlığa başvurdum istedikleri gerekli belgeler arasında bu odyo testi yoktu ancak forumda lavri arkadaşımız hastanenin odyo testini göndermediği için başvurusunun eksik evrak gerekçesiyle geri gönderildiğini yazmış.

Bu hafta içerisinde evrakları defterdarlığa teslim edeceğim sadece işitme kaybı ile vergi indirimi alan arkadaşlar bu odyo testinin evraklar arasında olup olmaması gereği hakkında bana bilgi verirlerse sevinirim, gereksiz yere sürecin uzamasını istemiyorum.

Raporu aldığınız hastaneden , işitme testinizin aslı gibidir onaylı bir kopyasını isteyin bence. Vermeleri gerekir.

çamlıca;

Bende öyle yapayım diye düşünüyorum, aslında hastaneden yada il sağlık müdürlüğünden kendileri talep etmiyormu odyo testini?

Merak ettiğim benim gibi sadece işitme kaybı ile vergi indirimi için başvuru yapan arkadaşlar nasıl yaptılar bu odyo testi konusunu?

Raporda ODYO sonuçları yazılmış mı?

Evet yazılmış.

Hz: 500 1000 2000 4000 Sağ: 75 70 70 75 Sol: 75 70 70 80. İşitme kaybı tüm vücut fonksiyon kaybı oranı %41

Şeklinde.

Bu durumda bir sorun çıkmaz diye düşünüyorum.

Ankara'ya hiç güven olmaz bende gönderdiğimde yazıyordu Hz bilgileri tekrar yazı gönderdiler odyo testini istediler...

Defterdarlığa gittiğimde memur arkadaş önce raporuna bakayım dedi ve kontrol etti sonra gerekli evrakları yazdı, odyo testinden falan hiç bahsetmedi!

Ancak yukarıda bahsettiğim gibi lavri arkadaşımızın buradaki yazısını okuyunca içime kurt düştü malum süreç uzun sürüyor, benimle aynı durumdaki arkadaşlar bu işlemler sırasında nasıl hareket etmiş öğreneyim dedim.

İlker;

O zaman ben işimi sağlama alayım gidip hastaneden aslı gibidir diye yazdırıp evrakların arasına koyayım, ne olur ne olmaz :)

Aynen en temizi o şekilde olur..Yalnız dikkat etmeniz gereken bir husus ise başhekim tarafından imzalanmış olması fotokopi ise aslı gibidir kaşesi muhakkak baş hekim tarafından imzalanmalı..

Tamam Arkadaşlar konu anlaşılmıştır, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim :)

Başhekime imzalatma kısmı beni baya uğraştırır herhalde ama 1-2 ay bekleyip tekrar başa dönmektense koşturalım biraz :)

Bu arada merak ettim İlker senin süreç ne kadar sürdü ayrıca yolladığın şekilde onaylandımı rapor oranı, sadece işitme kaybındanmıydı?

Arkadaşlar aklıma geldide bu benim göndereceğim rapor hakem hastane raporu gerçi üzerinde hakem hastane falan yazmıyor ama, bir farklılık olurmu acaba?

OPTİX,
Ben ilk müracaattan 20 gün sonra eksik evrak için maliye tarafından arandım sonra eksik evrakları teslim ettim.Bu işlemden sonra 25 gün gibi bir süreden sonra iş yerime yazılı olarak bu hakkı kazandığım bildirildi.

arkadaslar,
benimde raporum ankaradan ek testler icin geri gonderilmis. gecen gun hastaneden istedikleri testleri yaptirdim .

500mhz -1000- 2000- 4000 mhz deki isitme seviyelerinin bildirilmesi istenmis.

sag kulak =100db-100db-90db-95db
sol kulak = 80db-75db-70db-70db

bu sonuclarla raporumun dusurulme imkani varmi?

simdiden hepinize tesekkur ederim.

alligator,
Raporunuz % 52 olarak onaylanıp gelecektir.şimdiden hayırlı olsun vergi indirim hakkınız..

ilker abi, eminmisin abi? :):)
cok sevindim harbiden..insallah dediginiz oranda onaylanip gelirde, bende vergi indiriminden yararlanirim.

Arkadaşlar hastaneden odyo testini Aslı gibidir kaşesi ve Başhekim Yardımcısının imzası ile aldım evrakların arasına koydum, tüm evrakları defterdarlığa teslim ettim. Hayırlısı olur inşallah. Bu arada sağlık raporunun aslı yerine noter tasdikli fotokopisini kabul ettiler bir sorun olmaz herhalde!

Bu arada bu süreç forumdan okuduğum kadarı ile minimum 45 gün sürüyormuş görevli memur 2 ay sonra sonuçlar gelir dedi, sonuçları sadece iş adresinemi bildirecekler ev adresimede gelecekmi?

alligator,
Verdiğin verilere göre % 52 oranında rapor alırsın. Şimdiden hayırlı olsun..

optix,
Noter tastikli evrak işleminizi sorunsuz olarak yürütür bunu sıkıntı yapmayın 45 gün içerisinde iş yerinize yazılı olarak bilgi gelir.Eve bilgi gelmez.

Verdiğin bilgiler için çok saol ilker, seni yakalamışken şunuda sorayım :)

Sanırım vergi indirim sonucu OturanBoğa'nın burada paylaştığı belge şeklinde gelecek, 2 nüsha olarakmı gelecek? (1 nüsha işyerine 1 nüsha bana)

Ben sonuç olumlu olursa hemen emeklilik başvurusunda bulunmak istiyorumda o nedenle soruyorum, gelen evrakla nasıl hareket etmem gerekiyor?

Şimdiden hayırlı olsun. Bir sorun olmadan 1-2 ay içinde süreç tamamlanır ve işyerinize bir yazıyla bildirilir.

Zaten aslını vermemek lazım. Her zaman ve her yerde noter onaylı nüsha kullanmak gerek.

@OturanBoğa

Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim..

Emeklilik için vergi indiriminden faydalanmış olmak gerekiyormu

Arkadaşlar benim vergi indirimi başvurum aynen rapordaki %41 oranıyla onaylandı ve vergi indirimi başvuru sonucunun bir örneği dün adresime geldi.

Benim günlerim emeklilik için yetiyor bu ay sonunda işi bırakıp önümüzdeki ay emeklilik başvurusu yapmak istiyorum burada kafama takılan bir konu oldu emeklilik için bu vergi indirimi ile çalışmış olmak gerekiyormu yoksa sadece vergi indirimi almış olmak yeterlimi?

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim..

sadece vergi indirimi almak yeterli günlerin yetiyomuş ama yılların yetiyormu ? yetiyorsa emekliliğin hayırlı olsun.

öncelikle vergi indirimin hayırlı ugurlu olsun o olmassa emeklilik imkansız gibi birşey zaten kardeş yani emekliligin kilidi vergi indirim belgesi :)

1-2 yerden emeklilik için vergi indirimi ile çalışmış olmak gerekiyor gibi bir şeyler dediler o nedenle benimde kafama takıldı!

5500 civarında günüm var hizmet süreside 22 olmuş..

O tamam zaten ben onu sormuyorum :)

Benim sorduğum bana sonuç dün geldi ay sonu hemen işi bırakıp emeklilik için başvurmak istiyorum acaba vergi indiriminden faydalanmadan başvuru yaparsam sorun olurmu?

Engelli emekliliği için çalışırken vergi indiriminden faydalanmış olmak gerekiyormu?

optix arkadaşım tekrar hayırlı ugurlu olsun günün ve şarların tamamsa eyer çalışma gibi bi şart yok hiç vakit kaybetme hemen yarın ssk ya başvurunu yap 01 11 2011 den itibaren maaşın başlatılr

@nazisam verdiğin bilgiler için çok saol :)

Bu ay sonuna kadar çalışıp önümüzdeki ay başvurayım diyorum, başvurunun ay başı ay sonu olması bir şey değiştirirmi?

optix arkadaşım ayın 1birini geçerdikten sonra diyer gülerin hiç bi önemi yok çünkü maaşın müracaat tarihini takip eden gelecek ayın birinde itibaren işleme alınır benim görüşüm ayın 20 sinde felan başlatırsan işlemlerini fazla zaman kaybın olmaz 10 günlük süre içinde işlemlerini tamamlayıp sisteme işlerler

Peki şimdi çalışırken müracat edebilirmiyim?

müracat edebilirsin optix eyer gününüz ve şartlarınız tamamsa kurumdakiler zaten sizi yönlendiriler yani kuruma gittiginiz zaman şu sıralamaya dikkat edin önce gün toplama saydırma servisine gidin giderkende vergi indirim belgenizin bir fotokopisiyle gidinki işlemleriniz aksamasın gün toplatma servisinde şartlarınza bakarlar eyer uygunsa size emekli olabilir belgesini elinize verim gidin işyerinizden emekli, olcagım diye çıkş kagınınızı alıp gelin derler sizde o belgeyi işyerinizin muhasebesinden alıp bu seferde emeklilik sersine teslim edersiniz ve sizin işniz biter ondan sonrasını bir iki hafta sonra e devlet sitesinden takip edebilirsiniz şimdiden hayrlı uğurlu oslun darısı tüm hakeden arkadaşlarımıza :)

Üst Alt