Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme kaybına alışmak zor...

cannan

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
merhabalar ben yeni üye oldum yaklaşık 1 sene önce anı işitme kaybı ile hastanede yattım tredavi gördüm. Fakat duyma kaybı yanında birde hediysi olarak çınnama oluştu yani kulagımda duyma kaybı ve çınlama her ikisinin de. ne yazık kı çözümü yokmuş.
Duyma kaybı için cihaz verdiler, ama kulak arkası, almadım. kulak arkası kullanamam. yanlız oran yuksek oldugu için dijital olmaz diyorlar. 80 cc sol kulak.
ne yapacagımı bilmiyorum. burda beni anlayacak insanların olması guzel.
sıemes netro cihazı varmış yuksek oranda duymayanlar için dijital denedim ama eh işte hiçbirşey orjınalini tutmuyor.
sag kulagımda duyma kaybı var ve zaman içinde çogalmış bir 2 gundur kullanıyorum zor ya innın olmuyor

ALLAH hepimize yardım etsin buna şükür ama hiç olmasa daha iyi

Aramıza hoşgeldiniz, geçmiş olsun. Çınlama aralıklı olarak mı oluyor?

merhaba;

geçmiş olsun canım zamanla cihaza alışırsın, duymamak daha kötü gözlük gibi algıla ben öyle yapıyorum, yaklaşık 10 senedir bende cihaz kullanıyorum bazen takmıyodum fakat geçen sene ağustos ayında ani işitme kaybı oldu ve tedavi den sona sürekli takmam gerektiği söylendi. Artık hep takmak zorundayım sesleri duyunca çınlama da azalıo tak ihmal etme geçmiş olsun canım.

hosgeldin cannan
ne sanslisinizki onceden duyarak egitiminizi almis biyerlere gelmis hayati tanimissiniz bu bence iyi bir nimet
egerki dogduguunuzdan isitmeniz az olsaydi inanin daha cok zahmetle karsilasirdiniz neler kaybedeceginizi kucucuk halinizle hayatin acimasizligiyla basetmenin ne oldugunu birseyleri duymadan ogrenmenin ne oldugunu egitim hayatinda duyan akranlariniz arasinda dezavantajlari dusunebiliyormusunuz
ben bunlari yasadim
agir isitme kaybinda cinlamalar genelde olagandir isitme cihazimi sirf bu cinlamalardan rahatsiz olmamak icin yataktan kalkar kalkmaz yuzumu bile yikamadan takarim
eger dijital degilde analog isitme cihazi alsaydiniz hic kullanamazdiniz cok rahatsiz ediyor gurultuler seslerde karisiyor
ama dijitalle nispeten daha rahat olunuyor daha iyi anlasiliyor konusmalar
kendinize biraz daha zaman tniyin goreceksiniz sagir olmak dunyanin sonu degil hayattan zevk almak doya doya yasamak varken caresizce dymadigimiza uzulursek kaybeden biz oluruz degilmi

Çok geçmiş olsun. Kulağınıza en uygun cihazı bulacağınıza eminim ve inanıyorumki sağlıklı bir şekilde duyacaksınız. Mutlu ve sağlıklı günler sizinle olsun.

Bana cevap veren tum arkadaşlara teşekkür ederim. Arkadaşlar aklıma takıldı cihaz kullanan arkadaşlar bunu cevaplaya bilirler sanırım cihaz duyma oranını durduruyormu yavaşlatıyormu bu konuda bilgisi olan varsa yazsın lutfen.

Teşekkür ederim soykan mesajından cıkardıgım sonuca göre cihaz kulagı tembelleştiriyor.
Benim her iki kulakdada var bu sorun solda 80 db sagda 50 ama tek kulakla iyidare ediyorum anlaşılmıyor kimse duymadıgımı farketmiyor yani. Ama sola kullanacagım anolok cihaz kulak arkası kullanmamı istediler ama ben kulak içi dijital istiyorum ama 80db buyuk oran bu oarana uyan kanal içi cihaz araştırıyorum

merhaba cannan ben izmirde br kbb hastanesinde odyometrist olarak çalışıyorum. Ani işitme kayıplı hastalara doktorlarımız neoks(oksijen ) tedavsi uyguluyorlar.10 yada 15 seans yapılıyor ve netice gayet başarılı oluyor.

boyle odyometrist olarak kbb hastanesinde calistiginizi yazinca bana yardim edeceginizi umuyorum canan3535
koklear implanti aldirinca kurtulmaz dert oldu benim icin koleastotam
hergun hastanedeyim tetkik su bu iciniyide odleklik yapiyom
damardan ilac verip emar cektirdim bu gun
bisuru korku yasadim
bu kolestoatom ameliyatindan sonra tekrar oluyormu bu dert
ikincidir ameliyat olucam
offf moral diye bisi kalmadi bende
hastaneden cabuk taburcu ederlermi bilginiz varsa yazarsaniz tesekkur ederim

allahh acill şifalarr versinnn sizee bendee akanl içii cihazaa mahkumumm ama takmıyorumm sankkii dahada temblelştiriyorr çıkardığındaamm sankii hiçç duymurumm mecburi yine takıyorumm uzun lafıın kısasıı takmıyorum yanii allahh sizee acilll şifalarr versinnn:)

Gecmış olsun öncelıkle...
Bence Her engellin kendıne özel Zorlukları vardır.Senın ıcın işitme kaybı,benım ıcın yurumemek,Baskası ıcın konuşmamak.vs..
Önemli olan Engelli anlatmak degıl bence.Önemlı olan onunla barısık olmak ve her seyı Olumlu guzel tarafından bakmaktır..

iremsu yaşadıkların benimkine yakın ben bu yaşadıklarını hep yanlız yaşadım
ailem bile anlamadı beni kulağıdakı o çınnama sesi deli etti beni hala çınnıyor oksijen tadevisi gördüm ama iyi gelmedi ozonu denemedim duymamıştım da lazer i tavsiye ettiler onuda denedim çınnnama için ama olmuyor harcadığım paraların haddi hesabı yok. ama çözümde yok hem duyma kaybı hem çınnama sen alışmışsın bende alışmaya calışıyorum ama çalışma hayatındada da zor neyse sıkmıyım seni
biraz daha zamaa ihtiyacım var galiba saglıklı iken engelli olmak 2 kulaga cihaz kullanmak demek bana göre degil ama carem yok

Kolesteatom önemli fakat tedavisi mümkün.Kolesteatom operasyondan sonra tekrardan gelişebilir.operasyon erken saatte yapılırsa aynı gün taburcu olabilrsiniz.tbii ağır iltihabın olduğu durumlarda bir kaç gün hastanede kalabilrsiniz. Tedavi edilmezse, sagirlik, beyin apsesi, menenjit olabilir. yanlız sizin moralınızı bzmamanız gerekir. geçmiş olsun.mutlu yıllar..

size cok tesekkur ediyorum canan3535
verdiginiz bilgiler icin

Çok geçmiş olsun Sevgili Cannan,

Kaliteli ve kullanıcıyı memnun eden bir işitme cihazı ile duyamadığın sesleri yakalaman mümkün.Sen rahat edinceye ve işte bu kullanabileceği türden bir cihaz deyinceye kadar araştırmaya devam etmelisin...

Sevgiler,

Delfina
İşitme Kaybı ~ Delfina

ben 5 yasından beri cihaz kullanıyorum memnunum cihazımdan saglık acısından iletişim acısından mecbur oldugum için takıyorum ALLAH hepimizin yardımcısı olsun

Geçmiş olsun.. Aslında sadece işitme kaybı değil, bütün engellerin zorlukları kendine özgü şekilde yaşanmaktadır. Zor bir durumdur bir anda işitme kaybıyla hayatında çok önemli değişiklikleirn olması ve bunlara alışılması... Hayatın bize getirdikleri her zaman iyi olmayabiliyor. Bunun için her zaman hayata bağlı kalmak gerekir.. Zorluklarına göğsümüzü gererek, güzellliklerinide doyasıya yaşayarak...

Umuyorum bir an evvel sağlığınıza kavuşursunuz..

Geçmiş olsun evet zor ama inanın insan alışıyor ben 16 yıl önce kulağımın birinin işittme duyusunu tamamen kaybettim tek kulakla duymanın ve yaşamanın getirdiği sorunlar olmadı değil ama insan zamanla alışıyor şükrediyorum ki biri sağlam ya hiç duymasaydım şimdi duyan kulaktanda ameliyatlıyım cihaza gerek kalmadı umarım sizde cihazdan fayda görürsünüz herşeyden önce moral ve sabır Allah yardımcınız olsun

İremsu cihaza alıştn mı diye sormuşsun bana arada takıyom arada çıkarıyorum. hala alışmaya çalışıyorum. ayarında sorun yaşıyorum siemen 22 cic markası galiba ses açık olunca evde tv sesi çok geliyor. kıstırıyorum işte duyamıyorum bilmiyorum ama bu cihaz bana göre değil. Gürültüden uzak dumaya çalışıyorum işte birz var ama çalışmak zorundayım gürültü olunca iş verinde yine insanları konuşmalarını duymuyorum o zamanda cihaz var duymuyom diye kızıyom.

Sen neler yapıyorsun bu konuları araştırıyorsun farkındayım bilgilerini bilgilerinide paylaşıyorsun okuyorum. Duymak için cihaz diyorlar ya bence o da iyi degil ayar sorunu yaşıyorum. Duymanı başka çözümü olmalı

akberk sen amaliyat oldukdan sonra duyman düzeldimi ki cihazı bıraktın ne amaliyetı oldun merak ettim.

Ne yapmalı???

Merhaba arkadaşlar uzn zamandır siteye girmiyrdum. Bugün dertleşmek istedim beni anlasa anlasa burası anlar dedim galiba.
Uzun zaman önce 2seneye yakın oldu sanırım işitme kaybyla ve bunu yanında çınlamayla tanıştım pek iyi anlaştığımız söylnemez. Sol kulak yok denecek kadar az sag eh işte tam degil ama yarım duyuyor idare ediyorum. Ve de çalışıyorum iş yerinde biraz gürültü var ve o gurultu çınnamayı artırıyor beni anlamıyor rahatsızlığını anlatamıyorum kimselere gözle gözükmüyorya anlayan yok yarı duyar yarı duymaz halde çalışıyorum.
Rapor olayı da olmuyor araştırdım. Kulakda çınlama duyma problemi bir yandan cihazı sormayın kabullenemedim aldım ama takamadım. Günlerim bu şekilde yarı mutlu yarı mutsuz ama her an çınnamalı geçiyor.
Yokmu arkadaşlar buna çare bulan çınamayı yok eden azltan bir şey yok mu ? Doktorlar ne işe yarıyor ya herşeyin tedavisi varda bu çınnamanın neden çözümü yok. hadi Duymadan geçtim çınama kesilse diyorum ama. Alışmalısın diyorlar ya allahınız aşkına kulakdan gelen devamlı kesilmeyen bu sese nasıl alışılır ya insan devamlı aynı muzgi dinlese bıkar çınnamda tarif etmeilmesi zor bi ses çekilmesi daha zor.
Yazmak iyi geldi gerçekden herkese teşekkürler iyi akşamlar.

benim de ilk ani işitme kaybı gecirdigimden beri cınlamalarım vardı, taa ki 2. ani işitme kaybı vurana kadar. 2. ani işitme kaybından sonra sizinde gormus oldugnuz tedavileri tekrarladım ve nasıl olduysa cınlamam gecti ama duyma da sizin o yok denecek kadar az dediginiz kulak kadar oldu. hatta o benim iyi kulagım. neyse bn de 50 ye yakın(tam olarak 60) bi kayıpla baslamıstım, senin gibi kulak içi kullanıyordm. hatta 95 db olmasına ragmen diger kulaga da kullanıyordum kulak içi ama pek bir işe yaramıyordu. bence sen de 80 db olan kulagına gücü 80 db e en yakın kulak içi cihazı al ve ikisini birlikde kullanmaya calıs. aslında 50 db cok cok az bir kayıp, cihazla hemen hemen her seyi duyup anlayabilirsin, ama buradaki onemli nokta cihaz ayarıdır. cihazı ayarlayan kişi kamyon şoförü ya da bir terzi de olur buna dikkat et, uzman bir odyometristin calıstıgı bir firmadan cihazını temin et derim..

bu arada shukufe bu sayfadaki ilk yorumuna imzamı atarım. fakat sonradan engelli olmamıza ragmen insanlar yine de kendilerini bizlerden üstün goruyorlar ve gormeye devam edeceklerdir..

seni ozlemisim cannan
kulak cinlamasina o kadar ilac filan denedim ama tatmin edici bi fayda gordugumu soyleyemem isitme cihazimi sirf bu cinlamalari bastirmak icin kullaniyorum dersem inanirmisin. etraftan gelen hafif sesler cok iyi geliyor, duyacagim orda neler oluyor derken cinlamalar nispeten hafifliyor. hic ses olmazsa hafiften mirildanir oksurur taklidi yapar ses veririm kendi kedime inan cok iyi geliyor cinlamaya. senin kaybin benimkinden az fazladan iki kulaktada az olsa bile isitme var hafif muzik dinlemeye calissan senin icin cinlama dinlemekten daha iyi olur kanisindayim
dijital isitme cihazi iyi ayarlanirsa etraf sesleri cok iyi baskilaniyor hatta benim cantayi ilk ayarladikta inanirmisin televizyonun sesini hic duyamiyordum bangir bangir bagirtsalarda ama oyle olunca konusmalari cok daha iyi anliyordum buda pek iyi olmuyor etraftaki sesleri alamayinca cok ileri isitme kaybinda tehlikelere acik olabiliyoruz
sen hafif kistirsan o sesleri inan muzikte dinleyebiliyorsundur cinlamadan bu kadar sikayet etmezsin
bu cinlama illetine ya alisacagiz ya alisacagiz yoksa huzur diye bisi kalmaz yoksa delirmek isten degil sakince kendine bunu telkin et isitme cihazinida iyi bi ayarlat kolay gelsin sevgili cannancigim

Bende seni özlemiim gerçekden birde iremsu vardı ama o kayıplarda sanırım. Cihazlar için çok ugraştım shukufe ama ne ben onları kabullendin nede onlar beni anlaşamadık yani böyle yarı duyar yarı duymaz idare ediyorum çınnama müzikde dinlesem de bastırılmıyor
buraya yazıyorum ki belki okuyup da yardım etmeke isteyen seninde yazdığın gibi illetten kurtulan varsa yardmcı olur diye yzaıyorum çalışma hayatım olmasa kendime daha çok zaman ayırırım çalışma hayatı olmayıncada para yok parada olmayınca hayat yavaşlıyor.
İşe böyle shukufeciğim bizim için hayat zor ALLAH yardımcımız.

geçmiş olsun kardeşim, düşünsene 1 sene öncesine kadar böyle bir sitenin ve toplumumuzda özürlü olan insanların bile farkında degildin ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN.

Arkadaşlar!
Kulak çınlaması hakkında önemli bir dipnot vermek isterim.
*Küçük bir kulak kiri bile geçici bir süre kulak çınlaması yapabilir
*Enfeksiyon, kulak zarında delinme, orta kulakta sıvı birikmesi
*Orta kulaktaki kemiklerin eklem yerlerinin sertleşmesi gibi daha önemli nedenler de olabilir.
*Bendeniz 35 yıldır işitme cihazı kullanma tecrübemle ifade edeyim ki; işitme cihazlarındaki düzensiz ayarlarda kulak çınlamasına sebep olur ve beyin uğultusu yapar.
*Her ne kadar çaresi yok ve/veya var dense de en uygun çare uzman kulak-burun-boğaz dokturunda muayene olunması ve kulakların temiz tutularak psikoloji anlamda moral dolu bir yaşantı sürdürmemiz gerekir.
*Son bir şey! Sakın oluna ki; kulağınızı temizleyeceğiz diye yıkatmayınız.Kulağınıza tazyik verilir ve tahriş olur.

Bunlara ılave doktor doktor ama
doktorun yaptıgı amelıyatlar bu cınlama belasının en buyuk musebbıbı
amelıyat olan kulaklarda sınırler bı kere orselenıyor ne kadar bılgılı --------oldugunu ıddıa eden doktor olsada------------------------------------
amelıyat olan kulaklardakı cınlamalar dıger cınlamayla mukayese bıle edılemez

Çok geçmiş olsun..7 Yıldır hastayım..Şuan sağırım.. Dudak okuyabiliyorum..Çınlamalarım feciii.. vücudumun belirli bölgelerinde tümörlerim var ama yapacak bişiy yok sabretmekten başka.. Allah hepimizin yardımcısı olsun ve herkese acil şifalar versin..eğer atlatmak istiyosak üstesinden gelmeyi de başarabiliyoruz..Allah sabrımızı eksik etmesin..

Size ve hepimizede geçmiş olsun. Biraz karamsar olacak ama çınnamanın ve rahatsızlığımızında tedavisi yok. Bende biraz dudak okuyorum kendiliğinden gelişti ama insanların hep suratlarına bakmak zorunda kalıyorum. Bazen bu durumdan dolayı yanlış anlaşıldığımda oluyor :))
Bir çok doktora gittim ama onlarda hep aynı boşuna paranızı harcamayın bunun çagresi yok çnnamayla yaşamaya alışmalısın diyorlar. Durum zor ama
yaşamak hayatta kalabilmek adına inatcı olmamız hırslı olmamız gerek yoksa yeniliriz hayata

yok gerçekten canan hanım. bu çınlama illeti gerçekten sinir bozucu. birde duyamamak var dudak okuyamamak. işitme cihazından bile onca gürülütüye rağmen anlamlı cümleler alamamak var. beni hepsi kahrediyor. gerçekten kimsenin bizden başka anlayamayacağı bir dert bu.Allah yardımcımız olsun inşaallah bu dertlerden kurtaracak tıbbi bir gelişme bir buluş olur. umudum yok maalesef. 20 senedir umut kalmadı bende.

Üst Alt