Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Konya tıp fakultesinde çınlama için kortizon ve bir kaç ilaç karışım ıserum uyguluyorlardı ama e akdar başarılıydı bilmiyorum.Ben ani işitme kaybına bemnzer bişiler yaşıyorum nerden baksam kulağım 30 yakın gidip gelmiştir gitmedim doktor kalamdı ve malesef biz çözüm bulamadık.İnsan alıştıkca bununla yaşamayı öreniyor.Sabredin demek şunu yapın demek bir çözüm değil sanırım çözüm diye bişi yok bizim için cihaz olayını kompleks yapmak yerine iyi bir kulak arkası cihaz alarak dengeleyenilirsiniz her iki kulağıda.iyi duyan kulağın üstüne fazla yüklenirsen arıza verebilir.Dikkat edin
evet cannan mutaasip insanlar hic hos karsilamiyor insanlarin agzina suratina dikkatli dikkatli bakip konusmalari anlamak icin bizim ne kadar zorlandigimizi anlamadiklari icin hos goruyorum ben
oylede olsa bi parca daha guzel anlamak konusmalari cok guzel bisey
bizim ust komsu degisti kiraci kadin gecen halisini bizim balkona dusurmus bende disaridan geliyordum ben sagir olarak tanindimya
bana halim balkonunuza dustu dedi simdi cikaririm dedim kapiyi orttum kadini iyi tanimadigimdan eve buyur etmedim ya aksilige bakinki balkon anahtarini ha diyince bulamadim
ben aranirken amma bi taraftan zili caliyor bi taraftan gum gum kapiyi son kertesine dovuyor artik neyle vuruyorsa halisini guc bela cikardim balkondan
baksam o ne butun aprtmani basina toplamis yani yaygara kiyamet
bi utandim bi uzuldumki yillarin sagirida olsam bana koyuyo bu
Ben herkeslerden saklıyorum hastalığımı fark ettirmemek için elimden geleni yapıyorum. Benim çevrem de acayip tepkiler ahlar ohlar diyecekler biliyorum. iş hayatım da arkadaşlar bılıyor sag olsunlar yardmvı oluyorlar arada dengesizler çıkıyor tabi sinir bozucu olaylarla karşılaşabiliyoruz. Ben alışamıyorum sanırım çabada sarfetmiyorum ama
bunu yapamıyorum belki semt değştirsem ortam farklı olsa beni tanımayan bir yere yeniden 0 dan başlasam belki herşey daha fatklı olurdu.
Geçmiş olsun sana canan hanım böle giderseniz alışamazsınız bu duruma.Kafanızdan atmazsanız bu düşünceleri bilinki yaşadınız stress başka sıkıntılarıda tetikler.En iyisimi aynanın karşısına geçin ve yarım kulak da olsa hayat devam ediyor sorun yok deyin ki motive olun.
kimseyi takmamak gerek ben vurdumduymaz davranıyorum 2-3 dengesiz için can sıkmaya gerek yok hatta dün yaşadığım bir anıyı anlatayım dün cihazım teklemeye başladı iyice arızalamandan servise baktırayım dedim.işten çıktım.yolda giderken telefonumun apaçi dansı müziğinin sesini dışarı verdim nasıl duyuyormuyum diye neyse denememi yaptım olumsuz daha iyi duymam lazımdı koydum telefonu cebime bindim metroya oturdum herkez başladı bana bakmaya belli bir süreden sonra insanlar 32 dişini gösterip sırıtmaya başladı allah allah niye bakıyorlar insanlar yabancı duymadığımı bilmiyorlar üstümde başımda bir şey de yok trendekilerin çoğuda genç bayan kendi kendime dedim bunlar bana iş atıyorlar saç imajımıda değiştirmiştim kesin bu tuttu dedim.ellerimi cebimden çıkartayımda yüzükten belli olsun evli olduğumuz.vay arkadaş zamane gençliği ne kadar bozulmuş halen iş atıyorlar üstelik dahada yanıma sokuluyorlar.artık ineceğim istasyona geldim attım kendimi dışarı gittim cihazcıya selamımı verdim odyometriste dedim cihaz yine bozuldu.odyometrist inanırım dedi hemde baya bozulmuş yoksa benim tanıdığım satlas apaçi dansı yapa yapa gelmez dedi....tam 13 km boyunca telefonumda apaçı dansı çalmış ilk açtığımda kapamamışım telefonumda maşallağı var disko gibi çalar.halen dünden beridir utancımdan dizlerimde uyuşma var....
sen sen ol alistigin cevreni isini seni taniyanlari birakipta baska cevreyi tercih etmeyi aklindan cikar cannacim belki farkindasinizdir isitme kaybinda alistigimiz insanlarin konusmalarini digerlerinden daha iyi anliyoruz ki dunyada bi dolu tanimadigimiz insanlarlada konusmak is yapmak zorun dayiz
isitme kaybimizi bilmeyenler anlamadigimiz yerlerde ya bunun akli kit yada kafasi basmiyo diyebiliyorlar
oyle demelerindense sagir demelerini tercih ediyorum ben
teyzemin kayinvalidesi birazicik agir isitir ne kadar isitme kaybi olsada sen sakrak hossohbet nerde kaldi orda caldi televizyonda haberlerin mudavimi esle dostla uzaktakilerle telefonda konusmasi pek cok
ona cocuklari beni misal gosteriyorlarmis her anlamadigin yerde evet evet oyle deme ben oluyorum o senden daha agir isittigi halde birseyi iyice dikkatlice anlamadan konusuyomu bazen oyle olmayacak yerlerde dikkat etmeden oylepotlar kiriyorsun ki diye kiziyorlar
Bizim evde öyle benzetmeler yok şükür annemle ikimiz bağra bağıra konuşuyoz. Tv sesinden ev telefonunu duymuyoz ama annem alıştı artık önceden kızıyordu tv sesinden telfonun sesini duymuyom diye oda anladı artık beni hassasiyetimi kızmıyor. Bu cihazı belki iat ediyorum kullanmamaya ama birgün mutlaka kullanacagımçünkü ona mecbur kalacağım bunu biliyorum o zamana kadar en azından sesleri kendi halinde doğal duyyum. Bu eski türk filimlerine benzedi adama derlerya şu kadar ömrün kaldı oda o zamanı güzel degerlendirir. Bende biliyorum ya ilerde kulaklarım daha kötüleşecek ve cihazla mecbu kalacağım o zamana kadar normal sesler duyarak yaşıyım diyorum.