Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşitme sinirleri ölenler için tedavi yöntemi var mı?

@dilek_

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar ben işitme engelliyim işitme kaybım çok ileri derecede ve ben işitme cihazı kullanamıyorum cünkü 7 yasında geçirdiğim menenjitten dolayı işitme sinirlerim ölmüş...Benim sorum işitme sinirleri ölenler için bi tedavi yöntemi varmı yada bionik kulak gibi kullanabileceğim bişi varmı?Teşekkürler...:confused::confused:

isitme sinirlerinin tedavi imkani olsaydi dunyada sagirlik diye bisi kalmazdi dilekcigim :):(genelde bircok isitme kayiplarinda sinirler sorumludur doktorlar daha oraya gelemedi yaparim ederim diyenlerede itibar etmiyorum bi suru buna koklear implantta dahil tedavi gorduk iste koklear implant yaptirip olan isitme kirin tisiyle beraber kulagimizi kaybedenlerimizde var
size koklear implant diyebilir belki bazi doktorlar ama menenjit gecirenlerde riskleriyle beraber kabul ederseniz
hic ses duymuyorsaniz isitme cihaziyle ses duyarak dudak okumanizi oneririm

Geçmiş olsun işitme kaybı son teknolojı işitme cihazı analog,işitme cihazı dıjıtal, koklear implat,derialtı implatı, ve agız implat olarak biliyorum benım önerim bunarın üçüde değil eger hiç duymuyorsanız bitkisel tedavi deneyin belki sonradan olan işitme kaybı oldugu için faydasını görebilirsiniz çörek otu yağı yada yapatya yağı yada keçiödü bunlar bana önerilen bitkiler.tabi olanıda kaybetmekten korktugum iin deneyemedim yan etkisi yok diyorlar

gunluk hayatınızda başarılar dilerimm

ekrem olanı da kaybetmemek için kereviz lahana karnıbahar fln da yemeyelim o zmn. bitkisel urunlerin ne zararı olabilir ki?

tıp kulağın % 40'ını çözebilmiş durumda arkadaşlar..
bunu bana bir doktor söylemişti..

yani bırakın kulak sinirlerini, kireçlenmeden dahi oluşan işitme kayıplarının tedavi garantisi yok...

bunun yanında sadece kulakta değil, vücudun herhangi bir yerinde de sinirler harap olunca ya da kopunca da tedavisi yok..

bu yüzden bir umut bekleniyor ama bence yüz nakli yapılan arkadaşımızın mimikleri de belki hiçbir zaman olmayacak...

dilek, bana kalırsa koklear implant a bir şans ver. ben de pek sevmem koklear implantı gelecekteki tedavilerden faydalanamama ihtimalin var koklear implanttan sonra. ama gelecek ne kadar yakın bilemeyiz. koklear implant ameliyatı olan işitme engellilerle görüş, çoğu memnun bu ameliyattan.

koklear implant kullanicilari memnun olmasalarda over :)o baska mesele
menenjit gecirenlerde koklear implant basari ihtimali az diye biliyorum

shukufeciğim tesekkür ederim ilgine... ben kulak arkası cihaz kullanıyorum ama algılamada sorun yaşıyorum.. duyduğumu anlamyamıyorum genelde dudak okuma dersen söle böle okuyorum işte..:(:(Bu durumda ne yapacağim işaret dilinemi geçsem ama o da ben lik deil çünkü konuşabiliyorum..Koklear implantta da iç kulağa elektrotmu yerleştiriyolar cihazla destekliyolar:confused::confused:

algilamada sorun evet isitme kaybinin derecesine gore oluyor algilama sorunu
ben hemen arkamdan konusulanlari hic anlama eger konusanin yuzunu gurmessem:):):) ondan bana hep isine geldimi yavr gibi duyarsinda gelmeyincede duymadim dersin derler
koklear implanti ic kulakta salyangosa elektrod sokuyiolar kulak arkasinda kafatawsi kemigini oyarak seramik islemciyi yerlestiriyorlar disinada dis aliciyi yerlestiriyorlar
bana taktilar 7 yil sonra kendi kendine ic parca atti
sonra ameliyatla aldilar simdi artik hic ses duymuyor kapali durmada koleastotam ameliyatlari oluyorum
isitme cihaziyle ses duyar dikkatle dinlerssek iyi dudak okuluyor sesleri kaybedersek dogru dudak okunmuyor
simdi isitme cihazi kullaniyorum obur kulagina koklear takayiom diyor doktorum ama sesleri kaybettikten sonra butun hayatimiu koklear implanta esir yasamak istemiyorum saten koklear implantlada hep dudak okudum:):)

yani bırakın kulak sinirlerini, kireçlenmeden dahi oluşan işitme kayıplarının tedavi garantisi yok...

Avni abiye katılıyorum benim işitme kaybım kireçlenmeye bağlı.. ameliyat çözüm oluyor deniliyor ama inanmayın fasafiso... özellikle ergenlik dönemi içinde iseniz asla ameliyat olmayın.. başarı %0.. ergenlik dönemi sonrasında başarı şansı bir dönem için yüksekmiş ama ilerleyen yıllarda yine kayıp hızla ilerliyor..
bizlere Allah büyük deyip bir umutla beklemek kalıyor..

Sevgili dilek bende koklear implant kullanıyorum..işitme sinirlerim öldü için başka bir sansın yoktu...insanın kendi kulağı gibi olmasına tabikki imkan yok ama hayatının daha rahat geçirebilmen için bu cihaza şans vermen gerek..çünkü başka sansın yok...çokmu kötü hayır değil...duyabiliyorsun...anlamakta sorun yaşabilirsin belki ama bir çok kelimeyi rahat anlayabiliyorsun...Menejit geçiren bir çok hasataya uygulandı ve başarı sağlandı...geçirdiğin hastalık bu cihaz için engel değil...ama tabikkii bunun uzman doktorlarla görüşmen gerek..zaten sana bu amaliyatı yapmadan önce gerekli incelemeleri yapacaklardır....sağlından dolayı bir engel varsa yapmazlar..senin için hayırlısı olsun....

shukufe hnm sizin işitme konusunda baya bilginiz var.benim köe tümörü nedeniyle 3 yıldır tedavi görüyorum yeni işitme kaybım var yüzde 40 işitme cihazı yazdı doktor ama şu anda kullanmak istemiyorum.bi arkadaş yüzde 60 kayıpla kullandım ben dedi.benim işitme de soruum yok yankı oluyo kalabalık ta ve karşımdakini anlamıyorum.düşünceniz nedir bu konuda iyi günler...

efe yuzde 40 dedigin 40 db isitme kaybiysa yasadin sen arkadas valla hic isitme cihazina yaklasma derim sahsi fikrim
isitme cihazi ses duyurur oyle amanda anlamazsiniz sen eger 40 db duyuyorsan cihazi alsanda takmazsin takamazsin isitme cihazi bizler gibi 95 db gibi kayiplarda bile isitme kaybini ilerletiyor saticilar isitmeyi iylestirdigini iddia etselerde yalan
bisuru paralar verir sonrada rafa kaldirirsin bu isitme kaybinla
anlamak duymak degil isitme cihaziyle ses duyuyoruz ama anlamaya faydasi yok oyle anlatildigi gibi inan

Sevgili Dilek_06, Bende 6 yaşımda geçiridğim ateşli hastalık sonucu işitmemi kaybetmişim.İşitmemi birden bire değil yavaş yavaş kaybettim.İşitme cihazıda kullandım ama sadece tiz sesler duyabiliyordum işitme cihazıyla.
Biyonik kulak ameliyatını duydum ama ne olduğunu bilmiyordum internetten araştırırken bu siteyi ve Sevgili Shufkeyi buldum :)
Her zaman ki gibi ve herkese anlattığı gibi Kooklear implanta karşı olduğunu banada uzun uzun anlattı öyle anlattıki eyvah dedim ölsemde bu ameliyatı olmam ne kadar çok zararı varmış diye..Yani Shufke beni o kadar çok korkutabildi :) Sağolsunlar diğer arkadaşlar memnun olduklarını anlatınca dur dedim bunu başkalarından dinliyim ve Biyonik kulak ameliyatı olan her 100 kişiden 99 nun memnun olduğunu öğrendim.Korkum birden geçti nasıl olsa işitmem çok ileri derecede kaybedecek bi şeyim yok dedim.12 mart 2012 tarihinde ameliyat oldum ve şu anda 13 gündür dış işlemcim takılmış.
Sonuçmu ? : Daha ilk dakikalarda ayarlarım yapılırken Odyolog hanım dosyamın sayfalarını çevirirken yaprak sesini duydum.Ve odyolog hanımın ağzını kaptarak söylediği 15-20 kelimeden sadece bir tanesini anlamadım.Ben yıllardır çocuklarımın bana Anne demesini duymamıştım şimdi bana Anne dediklerinde dünyalar benim oluyor.Bitmedi,toprak zeminde yürürken çakıl taşlarının ayağımın altında çıkardığı sesleri,duvardaki saat sesini,zil sesini,pencere kapalıyken,öten kuş sesini,musluk sesini,çayı bardağa doldururken şırıltı sesini,çok uzakta okunan ezan sesini,pencere kapalıyken sokakta geçen araba seslerini,çocuk bağırışmalarını ve hatta pencere kapalıyken cama vuran yağmur sesini bile duymaya başladım.13 günde bunlar az başarımı?
Sana tavsiyem 1 dakika bile kaybetmeden Biyonik Kulak için başvur,zaten sana uygun değilse bu ameliyat yapılmaz.Yaptıktan sonra keşke daha önce haberim olsaydı yaptırsaydım dieyceksin.
Şu anda bunları yazarken İmlantımın pili bitti birden bire sessizliğe boğuldum 1 saniye bile sessiz kalamadığımı fark ediyorum.İyiki biyonik kulak var,pillerimi değişince yeniden sesli dünyama dönüyorum,mutluluk bu olmalı :)
Dış işlemcimin takıldığı 10 mayıs 2012 günü bunca zaman boşuna yaşamışım dedim kendi kendime...

Sevgilerimle...

Çok geçmiş olsun..
Ben de işitme engelliyim..İşitme sinirlerimin üzerinde tümör vardı iki taraftan da ameliyat oldum sinirlerimi körelttiler tümör tekrar çıkmasın diye ve ben işitme cihazı bile kullanamıyorum:(.Biyonik kulağı istiyorum ama henüz doktorlarım bu aşamaya gelemedi :( Bir sürü ameliyat olduğumdan anca kendime geliyorum galiba.

...ansızın... Gülşen , gerçekten çok sevindim.Okurken kendim yaşıyormuş gibi hissettim :) Hangi hastane hangi doktora ameliyat olduğunuzu öğrenebilir miyim? Bir de piller değişirken normal işitme cihazı gibi dışarıdan mı değiştiriyorsunuz yoksa tekrar bi ameliyatla içerideki cihaza mı pil yerleştiriyorlar?

Bir de bebeğinizin olmasına da çok sevindim.Ben harbiden çok tırsyorum hatta mümkünse bebek olayını çok da geciktirmeyi bile düşünüyorum nasıl bakabilirim ki diye düşünerek,gözlerimi hiç ondan ayırmamam lazım peki gece ne yapcam gerçi gece de eş bakabilir ama işte...

Hepimize Allah acil şifalar versin.Herkese çok çok geçmiş olsun.

Bir de 10 mayıs 2012'de takıldıysa pili çok çabuk bitmemiş mi ?

Sevgili Plumeria,Ben Pendik Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde SN:Çağlar BATMAN'a ameliyat oldum.İmplantta yani Biyonik kulak pilleri aynen işitme cihazı pilleri gibi değiştiriliyor aradaki tek fark işitme cihazına 1 pil implantta 3 pil kullanıyoruz.Ayrıca implantın şarj olabilen 3 adet bataryalı pili var.
Benim bebeğim yok :) Çocuklarım 22 ve 19 yaşlarındalar ve ben 41 yaşımda bu ameliyatı oldum.Çocuklarım bebekken gece eşim beni uyandırıyordu gündüzleri ise malsef yanlarında hiç ayrılmadan yada ikide bir bakarak büyüttüm ama her şey geçti şimdi onlar bana yardımcı oluyorlar (ameliyat öncesi yardımcı oluyorlardı) demiyorum çünkü Biyonik Kulak sayesinde yardıma ihtiyaç duymuyorum :) Bana bu yaşta bu ameliyatı olma riskli sağlığını kaybedersin,duyamazsın diye karşı çıkanlara rağmen diyorumki 35 yılım boşu boşuna geçmiş...

At kullan piller 3 gün dayanıyor implantta şarj olabilenler daha çabuk bitiyor.Herkeste böyle yani bu pil bitmesi.Senin sandığın gibi ameliyatla pil cihaz içine yerleştirilmiyor.

Başka sormak istediklerin varsa seve seve cevaplarım :)

Çok teşekkür ederim kontrolüm haziranda bi gidelim bakalım bu sefer implant için konuşacak mıyız ondan sonra gelirim size yine:) oovv bebek :) çocuklarınız benim yaşımda sayılırmış:) Allah sağlıklı sıhhatli uzun ömürler versin ve tebrik ederim ben 2 yıldır hiç duymuyorum dudak okuyabiliyorum 35yılı devirebilirsem bilemiyorum :)

çok teşekkürler shukufe hnm işitme kaybı 38 db yazıyo aslında şu aralar işitme cihazına çok ihtiyacım yok sadece kalabalık ortamlar da sesi duyuyorum ama anlıyamıyorum o kadar.cevap için çk teşekkürler.iyi günler..cuma günü diyarbakıra gidecem ordan da muş'a bakalım yasin oflazın şu karışımını alacam.inşallah bi faydası olur.konuştuk yasin beyle hem tümör hemde işitme için ilaç yapacam dedi 2 aylık kullanırsın dedi toplamda 500 tl dedi ...bana iyi gelsin isterse 5000 tl olsun sağlık gibisi yok...

Allah herkese acil şifalar versin...

İşitme sinirleri ve işitme hücreleri için bilinen bir tedavi yöntemi yok. Hatta modern tıp tedavisi imkansız gözüyle bakıyor. Son zamanlarda ingiltere ve abd de işitme hücreleri için fareler üzerinde yapılan hücre nakli tedavileri başarılı sonuçlar veriyormuş ama halen insanlara uygulanmadığı için insanlar üzerinde etkisi ne olur bilinmiyor. Kulak konusunda tıp (en azından bizim ülkemizde) çok zayıf. Ben ani işitme kaybı geçirmiş birisiyim. Tinnius denilen illet ile boğuşmaktayım.

Sayısız doktor gezdim ve bir kaç tedavi yöntemi harici hemen hemen hepsini denedim. Modern tıp işitme kaybıma neyin neden olduğunu bile teşhis edemedi. Kimi dedi damarlar spazm geçirmiş ve tıkanmış düzeltilemez, kimi dedi işitme hücreleri hasar görmüş bir diğeri işitme hücreleri ile beyin iletişim uramıyor ya hücreler ölmüş yada hasarlı işlevini tam yapmıyor veya beyin kendisine iletilen elektrik dalgalarına cevap vemiyor. Tıbben bilinen tek tedavisi işitme kaybı oluştuktan bir hafta içerisinde serum, ilaç, iğne ve oksijen tedavisi uygulanıyor.

Ben hiçbirinden sonuç alamadım. Bunların dışında modern tıbbın onaylamadığı soft lazer tedavisi, elektromanyetik tedavi, bitkisel tedavi vs. gibi yöntemler mevcut. Bu rahatsızlığa yakalanıp doktordan çözüm bulan hiçkimse ilede daha tanışmadım. İlk iki yılım bu konu hakkında sayısız makale ve yazı okumak ile geçti. Bu rahatsızlığı yaşayan gruplarda yer aldım. Düzeleninkide nasıl aniden gitti ise öyle kendiliğinden aniden düzelmiş. Önceleri sayısız doktor gezip psikilojilerini bozmuşlar, bakmışlar doktorlar tedavi etmek yerine sürekli aynı karamsar cümleleri kurup psikiyatristliğe soyunur kesmişler.

Hatta ismini hatırlamıyorum bi tanesi site yapmış bu konuda uğrayan doktorlara ağızların payını acı acı veriyorlardı. Kendilerince tedavi yöntemleri geliştirmişler. Mesela akman sitelerini inceledim. Orada tinnius vakfı var. Bu hastalara özel. Üye olmak için Alman vatandaşı olmak gerekiyor. Devletten ciddi destek görüyorlar. Ve birbirlerine doktor ilaç iş vs konularda destek oluyorlar. Oralarda ilginç konulara rastladım mesela. Kimi çok uç noktalardaki sakinleştirici ilaçları kaçak yollardan edinip kullanarak bastırıyorlarmış, kimi duşa girip önce sıcak sonra soğuk akıtıyormuş bu tinnius için önerilen ilaçları farklı dozajlarda alıp iyi geldiğini iddia edenlerde var. Anlıyacağın tıptan kısa vadede bu konuda çözüm bekleme. Sana diyeceği işitme testine bakıp düzelmez bununla yaşamaya alış işitme cihazı kullan sesleri bir nebze bastırır. Ben tamamen bırakmıştım ama işitme engelli bir arkadaşın ısrarı üzerine bursada bir doktora gideceğim. Bende senin gibi çok gezdim hatta beni sağır etti istanbuldaki proflar sonra bu kişi kurtardı beni diyor. Bakalım son bi umut birde ona gidip ne diyecek ne önerecek bakmak istiyorum.

Oksijen tedavisi, serum ilaç ve iğne tedavizi, nöral tedavi, akapunktur, ozon tedavisi, manyetik alan tedavisi ve Ahmet Maranki ye gittim. Daha önce hiç görmediğim bilimsel olmayan kendi icatları olan bir yöntemle bütün vücudumu taradılar. Kafa çakramın kapalı olduğunu, beynin başkalarına göre yüzde 20 daha fazla çalıştığındı ve doğal olarak fazla enerji tükettiğini, kulakta sorun görünmediğini, alerjim olduğunu ve nelere olduğunu, ayaklarımı üşüttüğümü ve bundan böbreklerimin etkilendiğini ve başlangoç baasur olduğunu söylediler. Bir sürü bitkisel ilaç yazdılar. Detoks yaptılar. Muayene ücreti 300 liraydı detoks dahil. İlaçlar 20 günde bitiyordu ve her yeni alımda 500 TL den fazla tutuyoırdu. 3 ay kullanmam gerektiğini söylediler. En ufak faydasını görmedim. İşitmem neyse öyle devam etti. Doğrusunu konuşmak gerekirse faydasını gördüğüm tek yöntem, birlikte uygulanan akapunktur, ozon terapi, manyetik alan tedavisi ve BM tedavi kapsamına aldığı elle vücudun belirli noktalarına yapılan ismini hatırlamadığım bir yöntem oldu. Hissedilir oranda anlamada iyileşme sağladım. Ama işitme seviyesinde herhangi bir değişikliğe neden olmadı. Bunun dışındaki diğer yöntemlerde zerre fayda görmedim. İlerisi için lazer tedavi düşünüyorum. İşitmeye olmasada çınlamaya faydası olabiliryormuş. Ama ne derece etkili olur bilmiyorum. Elektromanyetik tedavide var. Nöroloji uyguluyor. Beyne elektromanyetik dalga veriliyor. Mide bulantısı dışında bilinen yan etkisi yok. Hafıza kaybı ve benzeri sorunlara yol açmıyor. Türkiyede uygulayan Ege Ünv. nöroloji profosörü ile konuştum. Ama araştırmalarım sonucu çınlamalarda yüzde yüz sonuç verdiği fakat hastaların tamamında bir ay sonra çınlamaların tekrar başladığı sonucuna vardım. Kimide hipnozun sonuç verdiğini iddia ediyor. Ne bileyim tuhaf bir rahatsızlık. Ne doğru düzgün adı var ne sanı. Tam olarak neden kaynaklandığını kimse bilmiyor. Yani söylenenlerin hepsi birer varsayımdan ibaret. Ne bileyim belki beyindeki nöronlar kafayı felan yemişte olabilir. 24 saat kesintisiz çınlama. Az uz da değil. Allah yardımcımız olsun.

dua et isitmen var az veya cok iki kulaktada:( isitme kirintisi molunca isitme cihazi takar ses duyar cinlamayi bastirirsiniz en pratik gecerli yan etkisis yontem:)akupuntur bioenerji bitkisel destek uzmani gecinenler seni iyi yolmus akin :eek:
valla ileri isitme kayiyipliyim koklear implant taktirip alinan kulak olu:(hicbir sekilde isitme cihazi filan ses duyuirmuyor o kulakta cinlamanin anasini cekiyorum o kulakta total sagir kulak neden cinlar bu fena duymadigina razi oluyosunda cinlamalar canina yetiyor koklear implant taktirmadandan oncede cinlamam var diye sikayet ederdim ama onlar devede kulakmis:( simdi bu kor kulaktaki cinlamalari bastirmak icin sozde duyan obur koklear implant serrine ugramayanina cihazi sirf bu yuzden takiyorum koklear implant taktirmadan once kac tane cihaz alsamda kullanamamistim simdi kokleardan olusan cinlamalar icin el mecbur cihaz kullaniyorum:mad:
doktor ilac iste birsey yapmadan duracagimiza DENIZE DUSEN YILANA SARILIRkabilinde ugrqasiliyor iste

Hepinizin yazılarınızı okudum. Hepinize geçmiş olsun. Umarım teknoloji ilerler de kulağımıza kavuşuruz.

Ama benim tek korkum sürekli ilerliyor işitme kaybım. Nasıl durdurabiliriz bir bilginiz var mı? Yoksa bir gün hiç duymayacağım diye korkuyorum.

Ayrıca koklear implattan da çok korkuyorum.

raporda % kaç görünüyor konuşuyorsun ama bunada şükür..
çok ileri derece olanlarda oluyordu o koklear implant arkadaşımda var kullanıyor ve gayet normal insan gibi duyuyor..
fakat koklear implant yaptırmak için belli bir kuralları var örneğin çok ileri derecede işitme kaybın olması gibi..
diye biliyorum:confused:

Biri 86 diğeri 98 : /

Yok ben yaptırmam ya koklear implant : /

ben hatırlamıyorum ama % 52.
ben yaptırmak istesem bende olmazmış..
sonra boşuna yaptırmayayım.. azalsada artsada yinede şükür yani işitme cihazı kullandıktan sonra :)

dilek_06;

tedavileri düşünmezsek dudak okumayı yüz mimikleri.. daha iyi geliştirebilirsin senin gibi olan çok kişiler gördüm.. konuşurken az dudak haraketleri yapmama rağmen hemen anlayabiliyorlardı :s

seslensem hiç duymuyorlar.. tabii bunun birde el işaretleri var mesela ben bilmiyorum. işitme engelli kişilerle ilk kez bu sene tanıştım.. ve onların yaptıkları işaretleri sorup çözmeye çalışıyordum :)

en önemlisi günlük hayatımızda normal insanları duyabilmektir..

bunun için sürekli daha rahat duyabilecek cihazları arıyoruz.. ben daha koklear implant nedir bilmezdim.. öğrendiğimde pas geçmiştim çünkü; bu şekilde memmunun yani kısaca hayatı pozitif yönünden bakıyorum..

"en üst düzeyde en iyi işitme cihazı almak istiyorum alamıyorum" düşünceside yanlış.. oysa ailemiz, arkadaşımız, okulumuz, işimiz çevremiz yanımızda.."

daima pozitif yönünden bakarsanız zorunlu olmadıkça bu tür cihazlarada ihtiyaç duymayabilirsiniz..

ekrem olanı da kaybetmemek için kereviz lahana karnıbahar fln da yemeyelim o zmn. bitkisel urunlerin ne zararı olabilir ki?

albunu ; kerevizi karnıbaharı yada hangi bitkiyi kulagına damlatıyorsun çörekotu ve papatya yağı kulağa damlatılarak kullanılasını önerdiler keçi ödü nedir bilmiyorum

kadran;

kulaktaki kendi urettigi minnacik buson parcasi bile isitmemizi kotu etkilerkenkeci odu dediginiz sey:rolleyes: bilmemene muustahzarat :confused: kulagimiz cop deposu olunca varin siz dusunun

Üst Alt