Sevgili Dilek_06, Bende 6 yaşımda geçiridğim ateşli hastalık sonucu işitmemi kaybetmişim.İşitmemi birden bire değil yavaş yavaş kaybettim.İşitme cihazıda kullandım ama sadece tiz sesler duyabiliyordum işitme cihazıyla.
Biyonik kulak ameliyatını duydum ama ne olduğunu bilmiyordum internetten araştırırken bu siteyi ve Sevgili Shufkeyi buldum
Her zaman ki gibi ve herkese anlattığı gibi Kooklear implanta karşı olduğunu banada uzun uzun anlattı öyle anlattıki eyvah dedim ölsemde bu ameliyatı olmam ne kadar çok zararı varmış diye..Yani Shufke beni o kadar çok korkutabildi
Sağolsunlar diğer arkadaşlar memnun olduklarını anlatınca dur dedim bunu başkalarından dinliyim ve Biyonik kulak ameliyatı olan her 100 kişiden 99 nun memnun olduğunu öğrendim.Korkum birden geçti nasıl olsa işitmem çok ileri derecede kaybedecek bi şeyim yok dedim.12 mart 2012 tarihinde ameliyat oldum ve şu anda 13 gündür dış işlemcim takılmış.
Sonuçmu ? : Daha ilk dakikalarda ayarlarım yapılırken Odyolog hanım dosyamın sayfalarını çevirirken yaprak sesini duydum.Ve odyolog hanımın ağzını kaptarak söylediği 15-20 kelimeden sadece bir tanesini anlamadım.Ben yıllardır çocuklarımın bana Anne demesini duymamıştım şimdi bana Anne dediklerinde dünyalar benim oluyor.Bitmedi,toprak zeminde yürürken çakıl taşlarının ayağımın altında çıkardığı sesleri,duvardaki saat sesini,zil sesini,pencere kapalıyken,öten kuş sesini,musluk sesini,çayı bardağa doldururken şırıltı sesini,çok uzakta okunan ezan sesini,pencere kapalıyken sokakta geçen araba seslerini,çocuk bağırışmalarını ve hatta pencere kapalıyken cama vuran yağmur sesini bile duymaya başladım.13 günde bunlar az başarımı?
Sana tavsiyem 1 dakika bile kaybetmeden Biyonik Kulak için başvur,zaten sana uygun değilse bu ameliyat yapılmaz.Yaptıktan sonra keşke daha önce haberim olsaydı yaptırsaydım dieyceksin.
Şu anda bunları yazarken İmlantımın pili bitti birden bire sessizliğe boğuldum 1 saniye bile sessiz kalamadığımı fark ediyorum.İyiki biyonik kulak var,pillerimi değişince yeniden sesli dünyama dönüyorum,mutluluk bu olmalı
Dış işlemcimin takıldığı 10 mayıs 2012 günü bunca zaman boşuna yaşamışım dedim kendi kendime...
Sevgilerimle...