Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşkur'a başvurup iş bulan engelli var mı?

merhabalar arkadaşlar ;
umutsuz olmayın derım ben... ankara da yasıyorum daha once cesıtlı ılserde calıstım sıgortasız ozaman engellı raporum yoktu ..raporu aldıktan sonra ıskur a basvurdum yaklasık ıkı ay sonra halkbankasından aradılar sınav mulakat derken besıncı yılımdayım cok sukur ozaman lıse mezunuydum .hem calıstım hem de acıkögretımden okulumu bıtırdım lısans mezunu oldum...unvanda yukselme sınavınıda kazanarak asgarı ucret olan maaşımı yükseltme fırsatım oldu...yani bazı şeyler bizim elimizde ..mücadelemizi elden bırakmamalıyız...önemli olan kendımızı doğru ifade edip etmediğimizdir...karamsar olmayalım başka biz ve başka hayat yok...

Güleyda güzel ifade etmişsiniz çok azim azim

arkadaşlar işkurdan iş başvurusu yapıp bulanınız var mı
ben tıkandım kaldım
tercübeli arkadaşlar varsa bi akıl versin rica ediyorum

işkurda çok iş gçrüşmesi yapmışlığım vardır. Üç kez iş bulup girmiştim. Temizlik işi verenleri kafadan eliyordum. Bana bir hastanede temizlik işi teklif eden ve Asgari ücretten daha fazla maaş teklif eden bir iş yerini sırf KARİYER PERSPEKTİFİ SUNMADIĞI için reddetmişliğim de vardır. Daha sonra Rabbim Nasip etti, Belediye ye girmeyi hayal ederken, "O zaman çağrılmıştım" Açıköğretim sınavında doğru bildiğim soruyu yanlış işaretlediğim için sınavımın gecikmesiyle Sağlık Bakanlığı nın personel ilanını görmem kaderimi değiştirdi. O gün o sınava başvurduğumda Diplomam yok diye İl sağlık müdürlüğündeki Yüzlerce insanın içinden ağlayarak geri döndüğümü hatırlıyorum. Hayal kırıklığımı yeni aldığım cep telefonuma gelen bir çağrı sonlandırmıştı. Gidin başvurun dediler. Bana. Bende başvurdum ve 100 üzerinden 94 puan aldım o sınavdan. Ve Devlet Memuru oldum. Tam 10,5 yıl oldu 11 e doğru gidiyor. Sıkıntılı günlerim oldu ama İlk ünverssite diplomamı burada aldım. Şimdi ikincisini alacağım. Hedefim Çifte LİSANS diploması. LOJİSTİK ve SAĞLIK YÖNETİMİ Çalıştğım kurumda gys ve ünvan değişikliği sınavlarını kolluyorum. Ona da giricem ve emekli olduğmda yüksek kademeden emekli olucam. O zman sırf zevk için gidicem iş kura a ÇİFT LİSANS DİPLOMASI olan bir ENGELLİ ye ne iş teklif edeceklerini merak ediyorum da. Hi hi hi... .

İŞKUR'dan hayır gelmez bekleme kariyerden bak daha iyi vakıf katılım ilanı var kaç defa başvurdum aramadilar bile 26yer açık başvuran 10 ama ariyan yok

fasfor
Senin işin iyi orayı bırakma bence. Hatta yerinde olsam emekliliğim gelse yine emekli olmam kurumsal bir firma sonuçta. Kolay kolay sorun yaşamazsın.

Alman

Ben yerim sağlamlaştırdı mı artık ya iyi ki banka çıkarmış beni diyorum bankaları iş olarak düşünmeyin girdiğiniz zaman sizi sömüruyor bilginiz olsun

fasfor
Gişe de çalışsam dediğine hak verirdim. Gişe zaten bankanın en pis işini yapan kesim bana göre. Benim işim arşiv ile evrak ile olduğu için rahatım. Yeri gelir kiralık kasaya çıkar yardım ederim. Yeri gelir müşteriden imza alır ya da resmi yerlere giderim. Şubede masa başı olarak çalışmaktan daha aktifim. Sürekli masa başı iş zihnen yorar zaten.

Alman

Senin durum farklı zaten seninki güzel seninki de kalıcı yüz kızartıcı bir suçun olmadığı sürece emekliliği ne kadar gidersin ama kırmızı bankada çalışılmaz rezil bir banka engelliler için bunu net şekilde söyleyebilirim kesinlikle uzak dursun herkes

İşkur tam bir win-win yeri haline geldi :)

3 aylık işçiyi alıyor adam, kendisi bedava işçi çalıştırarak kazanıyor, devlette sözüm ona "işsiz sayısı"nı düşük göstererek kazanıyor.

Fix asgari ücret,
GSS dışında sigorta yok, prim yok, gün yok.

Kağıt üzerinde çalışıyor mu çalışıyor ötesi yok

benim iş aradığım dönemde işkur memuru bayan çok ilgileniyordu tek tek mülaktları ayarlıyordu vs hoş ben kendi işimi kendim buldum ama onun harcadığı emeğe şahidim sadece ben de değil ona atanmış diğer enegllilerle de çabalarını gördüm. o ayrı ve tek işini bilen takip eden memurdu .

Neredeyse 10 küsür kez iş görüşmesine gittim ve hiçbiri olmadı. Anladım ki, ben kamudan başka bir yerde çalışamam..

Evet katılıyorum. 10 Yıldır kamu dayım zor günler geçirdim ama memnumum işimden. ÜÇ BUÇUK ALİ ye rağmen.

işkur ilanlarında engelli depo yük boşaltma, wc temizliği,çaycı,çorbacı gibi işler veriliyor..engelliyiz diye hep küçümsüyorlar.

Bağlı Olduğum İŞKUR'un Dışında Bir Semtte İş arıyorum. Nasıl bulacağım?

Merhaba, ben yakında emekli olacağım. Tazminatımı alıp emekli maaşımın yanında başka bir işe girmek istiyorum. Ancak bağlı bulunduğum İŞKUR'un dışında Beşiktaş, Kadıköy, Şişli taraflarında iş arıyorum. Nasıl iş bulurum?

Üst Alt