Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul deftardarlığı vergi indirimi başvuru dilekçemi kabul etmedi. Ne yapmalıyım?

faruk34

Aktif Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
9
8 Kasım 2010 Güncel:
Arkadaşlar postadan maaş evraklarım geldi bugün kasım 23 ünde ptt den ilk maaşımı alacağım hayırlısıyla.Bu yolda yardımları bulunan engelliler biz ailesi ve üyelere teşekkür ediyorum.

bu nasıl iştir, herşey karman corman oldu, hastaneden rapor cıkartıpta mı başvursaydım deftardarlığa, aklım karıştı,

yardımlarınızı bekliyorum.

Ankaraya nasıl bir dilekçe yazmalı.

Benimkisde %28 e inmşti Defterdarlıktaki bayan memur Deftarlığa itiraz dilekçesi yazıp tekrar dan rapor almalısın demişti. Yine düşük gelir diye uğraşmamıştım. Ankara dan dönüyo nasıl iştir anlamıorum.....

aliş Şerif , siz hangi polikiliniklere başvurdunuz, derecemiz aynı sayılır ?Ben önceki raporda ürolojiyi es geçmiştim, insanı cok bunaltıyorlar.
Fizik tedavi %19 vermişti
Onkoloji %10
Beyin cerrahisi; oran belirtmemişti, doktor kıl biriydi.
Nörolojide, oran belirtmedi nedense.
Girdiğim bölümler bunlardı, hastane /32 verdi ankara %27.

Rahatsızlığım, sol bilekte felç buna ilave sol diz altında aşırı incelme, sağ bilek kuvvetsiz.Artı mesane sorunları var , ürodinami isteyeceğim şimdiki raporda.

Mahalleden tanıdığım defterdarlıkda çalışan bir abimiz var ona danışacağım, o bana bir yol gösterir bugun izinliydi göremedim defterdarlıkta.

Ben Afyon Devlet Hastenesnde almıştım abisi de oranları inan hatırlayamıorum burası %45 vermşti ankara 28 e indrmşti Balhazard saçmalığından kalmıştı işte..oranı ne kadr yüksek alırsan o kdar ankara dan çıkma olasılığı yüksek gibi gelio başka şeyler ekleteblirsen eklet..

Daha önce rapor aldınızmı dedi hayır almadım dedim, bilgisayarda birşeyler tuşladı, daha önce hiç rapor almadınızmı tekrar sorunca , 3 sene evvel aldım dedim, şikayetlerim artınca tekrar başvurmak istiyorum dedim, eski raporun numarasını istedi verdim, Ankara Merkez Sağlık Kuruluna dilecekse yazacaksın, oradaki cevaba göre buraya geleceksin dedi kestirip attı.Oda engelli birisiydi halimizden anlamadı :(

Bunu neye dayanarak söylemiş ki?! Böyle bi mevzuat bilmiyorum...
Bence yetkili bir hastaneye gidip rapor al bu amaçla ve öyle başvur defterdarlığa

hastaneye kendi olanaklarınla git arkadaşım. özürlülük ölçütümün belirlenmesini istiyorum de. kişisel başvuru yap ve % 40 üzeri çıkarsa defterdarlığa giderek özür oranım arttı tekrardan vergi indirimine başvurmak istiyorum de. işi yokuşa sürerse dilekçe yaz orda hemen sana yazılı açıklama yapmak zorundalar.

Ayrıca sen dilekçe yazdıktan sonra bunu ne olursa olsun kabul etmek zorundadırlar. Aynı zamanda cevapta yazmak zorundalar!

Sevgili Bülent bey kardeşim şimdi benim kafam karıştı buna benzer bir konu benim başımdada var ilk raporum %41,di ve Ankaradan 34 olarak döndü bir zaman sonra tekrar defterdarlığa başvurdum bu seferde hastahane %37 verdi 7-8 ay oldu yakında 3 kez baaşvuru yapmak istiyordum şimdi defterdarlık başvurumu kabul etmeyecekmi öyle bir kanun madde vs,mi var.? Beni aydınlatın lütfen

Arkadaşlar işin özü anlaşıldı, deftardarlığa ikinci kez başvuranlar, işyerinden çalıştıklarına dair aldıkları yazı ve nufus fotokopisine ilaveten, eski raporun tarih ve numarasını, bir dilekçe ile belirterek, hastalığının daha cok nüksettiğini belirterek yazı alabilirler.Yanlız bu arada dişi arıyan geliyormuş tekrar tekrar deftardarlıkta haklı bir yandan, bizim sucumuz ney madem öle önce hastaneden rapor alalım rapor düşükse zaten defterdarlığa gitmez vatandaşta, deftarlıkta rahat eder.Devletimiz özürlülere hak tanımış ama, en cok hakkımızı devlet yiyor, rapor almak zor bu konuda hemfikiriz.

BaSKaN53;
2. gidişinizde eski raporun numarasını belirtseydiniz, sonraki rapor eskisinden düşük olmazdı sanırım, doğrusuda bu bence, düşünsenize %45 alan birisinin raporunun %35 düştüğünü.

faruk34;

Dostum eski raporumun fotokopisini verdim onlara ayrıca bire bir girdiğim her dr,ye söyledim daha önveden raporum var diye bakan çok ama Gören yok maalesef tıpkı Ankaradaki Bakıpta göremeyenler gibi...

Deftardarlıktan, Haseki Hastanesine sevk aldım, bundan sonraki prosudur nedir; bizden vizite kağıdı, 4 aylık bordro gibi vb. şeyler isterlermi, rapor cıkarmak cok zaman alırmı ?bilgisi olan paylaşsın, bu başlık altında ben gidişat ile sizlere bilgi vereceğim.

Hasekiye gidip heyet için gün alacaksın_? Orda sana bir dilekçe doldurtacaklar. Daha önce para talep etmiyorlardı ama şimdi 85 TL istiyorlar. Heyet günü gidip tek tek doktorları gezeceksin. (Aynı kat içinde doktorlar) En sonunda doktorların yazdığı kağıdı sekretere vereceksin ve işin bitiyor. Bundan sonrası haseki raporu Ankaraya gönderiyor 1-2 ay içerisinde çalıştığın yere iletişim adresine raporun ve vergi indirim yazın geliyor. Kolay gelsin

Defterdarlıktan aldığım evrakla haseki hastanesine gittim.Önce evrakı başhekim muavinine imzalattırdım, sonra hemen karşı odadaki sağlık kuruluna evrakı verdim.Onbeş dakika sonra evrakı verdiler.Evrakta, on gün sonraya gün verdiler, dört resim, 80,50 lirada para ile gel dediler.Defterdarlıktan gelenlerden dilekçe istemiyorlar, rapor için dilekce (forum) dolduran arkadaşlarda vardı.

maliyenin sevk etmesine rağmen rapor ücreti mi istendi sizden?

Evet 3 sene evvel böyle birşey yoktu, yukardaki arkadaşın dediği gibi yeni cıkmış para meselesi.Adam gibi baksınlarda para önemli değil.Önceki raporumu okmeydanı ssk. dan almıştım, muamele iyi değildi, bırak muameleyi adam ne yapacağını bilmiyordu deftardarlıktan gelen evrağa baktı boçalayıp durdu, zaten 2. rapor cıkarmamın sebebi budur adamakıllı heyete girmek, haseki sakatlık indirimi için özel heyet oluşturmuş, bakalım zaman ne gösterecek, buraya kadar herşey güzel gidiyor.

Bugün hasekideydim, eski tas eski hamam, seni hastalığınla uzaktan yakından olmayan polikiliniklere yolluyorlar, adamlar defterdarlığın verdiği yazıya bakarak, sağlıkla ilgili hiçbir rapor ve ibare olmamasına rağmen, benim hastalığımla ilgisi olmayan, dahiliye, göz, kulak, kalp seceneklerini işaretleyip sağlık kurulu adı altında bu yerlere muayene olup şutlucaklardı beni,
ben yer miyim,
hastalığımla ilgili olan, beyin cerrahisi, nöroloji, üroloji (ürolaji tahlil verdi, kan, idrar, ultrason ), yarın onkolojiye gideceğim, hastalığımla ilgili bütün raporları dökmem lazım.Yoksa bu işin altından kalkamayız,
80.50 lira para aldılar, bir ara para yatırma işlemi iptal oldu, vazgecilebilir dendi tahminim biri itiraz etti ama para da aldılar.

bugün bende heyetten rapor aldım vergi indirimi için alınan raporlara ücret talep etmiyolar benden istemediler

MESTAN;

Hangi hastaneden aldınız raporu, benden para aldılar, makbuz var.

Evet arkadaşlar, bu hastane beni cok şaşırtı, benim omurilik tümörüne bağlı ayaklarda kısmı felçler var, bugun ortapedi ve fizik tedavi doktorlarına görüneyim dedim, hastalığınızın bizimle ilgisi yok deyip, kbb, göz, dahiliye, ve genel cerrahiye yolladılar,
neyse mecburen gittim, bu arada, onkoloji doktoru bayan cok ilgilendi benle, şu anda sadece üroloji kaldı, tahliller cıktıktan sonra ürolojiye gideceğim. Hastalığımla ilgili, nöroloji, beyin cerrahisi, onkoloji, üroloji bölümleri hastalığımdaki rapor oranını belirleyecek. Emg istememe rağmen sevk etmediler, benim sağ ayak arızalı olmasına rağmen hiç not düşülmemiş, sadece solda paraparezi var dendi
tablo 41 orta dereceli diye ibare var,
Ankara inşanlah emg ister, yoksa sağ ayak sağlam görünüyor dosyada.

Ankisiyete bozukluğundan puan alabilirmiyiz, vergi indirimi için, özürlülük tablosunda dikkate alınmaz diye bir ibare gördum.

Ben 3 hafta önce deftardalığın sevki ile Şişli Etfal hastanesinden rapor aldım ve hiç para istemediler. Ben spina bifidalıyım, omurilik hasarlı. Oranımı beyin cerahi uzmanı verdi, diğerleri de uygundur dedi.
Şişli Etfal'de doktorların görevlilerin davranışları oldukça kötüydü, olmayacak yerde kaç kere azarlandım, sağlık sorunlarımı doğru dürüst anlatmama bile müsade etmediler.
Psikolojim bozuldu... :(

Benimde psikolojim bozuldu, onun için psikoloji polikiliğini sona sakladım :)Beyin cerrahı rapora paraparezi yazmış, buda %19 demek, ister bir ayak ister iki ayakta olsun, tablo 41 orta derece diye not düşmüş, direk rakamsal ibare yok anlıyacağınız.onkoloji ikinci derece yazmış, tabloya göre %10, ürolojiden film günü verdiler, en az 15 puan almam lazım, yoksa emekliliği unutmam lazım.

Vatandaş silah ruhsatı almaya gelmiş, göz doktoru soruyor gözün sağlam mı sağlam diyor vatandaş, ya bozuk dermi hiç silah ruhsatı alamaz yoksa.

Arkadaşlar idrar kültür sonucumda 5ooo koloni enterococ spp. üredi diyor, kandaki üre normal, ayın onbeşinde mesane ve böbreğe ultrasonda bakaçaklar, ondan sonra sonuçları doktoro göstereceğim.
Mesanede kalan idrarada bakaçaklar, bakalım puan alabilecekmiyim,

ne hallere düştüm mikrobun cıktığına mı sevineyim cıkmadığına mı ? zaten zamanında doktorları bu konuda bıktırmıştım, etkili antibiyotik kalmamıştı ellerinde maşallah her türlü her cins enfeksiyona ilaç kullanmaktan bakteriler bağışıklık kazanmıştı doktor ateşin cıkınca geldemişti, 6 sene dir ateş yapmadı sorunda yoktu,
şimdi cıktı yine bakteri, ama hala bende belirti yok, sanırım bu bakterilere vucudum direnç kazandı :)

Ulrason oldum arkadaşlar, 650 cc. idrardan dışarı atılan 250 c.c. İçerde kalan atılamayan idrar 400 c.c. bana fazla geldi önceki testlerde 200 cc. kalıyordu 400 c.c. rahatlıkla boşaltıyordum,
başka bir bölüme sevkedildim, recetede ne yazdığını anlamadım ama katajell diye bir kremle gel dediler, tahminim ürodinami yapacaklar, cünkü alınan jeli tak yapan arkadaşlar cok kullanıyor,
20 gündür bitiremedim polikilinikleri cok kalabalık hastane.

Allah kolaylık ve de sabır versin Faruk Bey...

Arkadaşlar, ürodinami yaptırdım, nöröjen mesane, tak yapmaya uygundur yazılmış rapora, sık sık idrara cıkmamın nedeni idrarımı tam boşaltmamamdan kaynaklanıyormuş.En son psikolojiye gittim test verdiler 500 kusur soru cözdüm, kafam allah bullak oldu ne zaman bitecek bu ızdırap.

Sonunda bugün hastanede heyete girdim, raporum %60 cıktı, Ankaraya gidecek evraklar, 20 puan birden düşürmezler herhalde :)Şu vergi indirimi nasıl birşeymiş bizde faydalanalım, tabi Allah c.c. o günleri göstermek bize nasip edecekmi.2 ay bekleme modundayım gelişmelerden haber ederim arkadaşlar.

ya bu psikoloji olayı kafama takıldı ,oran verdilermi size peki psikolojiden

faruk34;
%27 lik raporunuz nasıl %60 oldu çok ilginç söyleyinde biz de alalım şu rapordan bizim ki de %100 olsun...

Ne memleket ya millet uzvunu kaybetmiş onlara vermiyor özürlü raporu?

Üst Alt