Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul deftardarlığı vergi indirimi başvuru dilekçemi kabul etmedi. Ne yapmalıyım?

Önceki 27 lik rapor u beyin cerrahisi ve onkolojiden aldım, şimdiki rapar onkoloji+beyin cerrahisi+ üroloji+ pisikoloji hepsinden puan aldım aradaki fark bu .Uğraşmak gerekiyor dostum ayak olmamasından sadece rapor alamazsın diğer hastalıklardanda almalısın, omurilik ameliyatı geciren bir kişide belden aşağıdaki bütün sistemleri etkiler .

Sayın Faruk34 benim merak ettiğim psikolojiden ne oranda puan aldınız bizim bildiğimiz manada psikolojik rahatsızlığınız varmı
yoksa çoğu engellinin sahip olduğu tarzda bir psikolojik durumdamsnz

Mestan bey ,her engelli gibi benimde psikolojik rahatsızlığım o derecede, psikolojiden 550 soru testi çözdüm, sorular içinde aynı soru üç beş kez soruluyor, dikkatli cevap vereceksin sallama yapıyosun yani aynı cıkan sorulara aynı cevabı vermelisiniz.İki saat test odasında kaldım sonuç 3 doktorun elinden geçti kapalı zarfta birşeyler yazdılar ben görmedim sonucu, zaten heyetten cıkan raporuda inceleme fırsatım olmadı sadece memura rica ettim toplam yüzde kaç aldım diye, oda yasak olmasına rağmen söyledi.Sonuçta ben bu oranları 4 polikilinikten aldım, arasında psikolojide var, ana sorunum ortapedik %19 onkoloji %10 üroloji ve psikolojideki oranı bilmiyorum ne verdiler.Ayrıca mestan bey psikolojiyi hafife almayın oranlar ortalama %15 veriliyor.Sonuçta oda bir hastalık.Kolay iş değil Allah herkezin gönlüne göre versin.

ya biz şunu mu anlıyalım mesela ben 1 ay önce vergi indirimi için rapor aldım 36 da kaldım bidaki sefere psikolojim bozuk diyip 3-5 puan eklenebilirmi ,bunun bi kriteri muhakkak vardır engelli bi vatandaşın ruh hali nasılsa benimde 3aşağı beş yukarı öyle anlatabiliyormuyum.

Engelli kişinin ruh halimidir bilmem, psikoloji sonuç raporunda, somatizasyon bozukluğu yazıyor, mestan bey sizde psikolije girseydiniz hastalığın nerden geleceği belli olmaz.Sizin hastalığınız nedir ?hangi bölümlere girdiniz ?psikolojide genelde bir kanı vardır, rapor almak için gece uyuyamıyorum, sinirliyim kalabalık ortamlara giremiyorum, engelimle millet dalga geciyor bunları söyleyeceksen hiç gitme dikkate almazlar.doktorla konuşurken kararlı ol vazgecme, baştan sizde birşey yok diyecek ısrarlı olun bir neden bulun inandırıcı olsun.

Bugün vergi indirimi raporum sonuçlandı.Ankara sağlık kurulu %60 olan raporumu %60 olarak onayladı.Bundan sonraki iş erken emeklilik işlemleri, yeni bir maroton yani :)

Faruk bey uğraşılarınız mükafatını almışsınız ne mutlu size Ankara dan % değişmeden gelmesi çok iyi, benim rapor %40 dan %36 olarak gelmişti. Yeniden mücadeleye başlayacağım darısı başımıza.

Faruk bey raporunuzun ayrıntısını yazabilirmisiniz hangi rahatsızlıklara nederece oran verilmiş?

Haseki hastanesinde hastalığımla ilgili poliklinikler :

%1o kronik psikoloji rahatsızlığı (pisikoloji)
%19 yürüme bozukluğu( nöroloji)
%10 2. evre tümör (onkoloji)
%35 nörojen mesane tak yapmaya uygundur.. hastane %60 verdi Ankarada %60 ı onayladı. (üroloji)

Defterdarlıktan aldığım vergi indirimi kağıdı ile, unkapanı sigortaya gittim.Girişte sağ tarafta emeklilik işlemlerini başlattım.On dakika bile sürmedi kalabalık yoktu .

İstenilen evraklar;
1.Defterdarlığın verdiği (aslı )vergi indirim belgesi.
2,Kimlik fotokopi
3,Muhasebeden aldığım sigorta cıkış belgesi.

Geri kalan evrakları, emeklilik başvuru dilekcesini oradaki memur veriyor, evrağa adres, telefon, sigorta no vb. şeyleri dolduruyorsunuz.Resim falanda istemediler.Tahsis numarası verdiler , adresinize emeklilik evrakı gelecek dediler.Sakatlık indiriminden emekli olacak arkadaşlar için formalite bu şekilde bilginize.

Faruk bey bende geçen sene müracat etmiştim defterdarlığa %40 raporum %36 ya düşürmüşlerdi. Yeniden müracat etmek istiyorum. Evrakların yanı sıra dilekçe verilmesi gerekiyor diye yazmışsınız. Ne şekilde dilekçe yazmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.

Yabangülü ;
İlk önce %40 ve üzeri vergi indirimi hakkı kazanmalısınız.Daha sonra çalışma gün ve senesini tamamladıysanız, sigorta müdürlüğüne gidiyorsunuz, gerisi kolay.Ben dilekce yazılıyor diye biliyordum dilekçe yazmadım sadece forum doldurur gibi kağıdı doldurdum.Çalıştığım içinde muhasebeden sigorta cıkışını gösteren belgeyle başvurdum.İşlemler kısa sürdü anlıyacağın.Ankara raporları cok düşürüyor, başka ek rahatsızlığınız varsa hastanede belirtin.

Bu yazdıklarım standart evraklar, ters memura rastladınızmı hastalığım ilerledi desenizde sizle ilgilenmez.Ayrı bir dilekcede dil dökmeye gerek yok, biraz ısrarcı olun ! bimere şikayet eden arkadaşlarda varmış ama önce kendiniz hastaneden rapor alabilirmiyimin hesaplarını yapın .

İşyerinin defterdarlığa yolladığı çalıştığıma dair yazı.

İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NA
(Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü)

ooooooooo sigorta siçil numaralı Ali Veli işyerimde çalışmaktadır.Gereği bilginize arz olunur.

İşveren;
İsim, kaşe ,imza

DİLEKÇE ÖRNEĞİ :(bu form kağıdı defterdarlık dairesinde var dolduruyorsunuz)

İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NA
(Mükellef Hizmetleri Gelir Vergileri Grup Müdürlüğü)

193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun 2454 sayılı Kanunla değişik 31.maddesi ile getirilen Sakatlık İndirimi’nden istifade etmek istiyorum.
Dilekçeme ilişkin Nüfus Kağıdı suretim ve çalıştığım işyerinden aldığım çalışma belgem ilişiktedir.
Gerekli işlemin yapılması hususunu saygılarımla arz ederim.

Tarih…../…../………

İmza

BAŞVURU YAPANIN
Adı ve Soyadı :………………………………………………………
İkametgah Adresi :………………………………………………………
……………………………………………………….
……………………………………………………….
Telefon Numarası :……………………………………………………...

Çalıştığı İşyerinin
Adı ve Ünvanı :………………………………………………………
İşyeri Adresi :………………………………………………………
……………………………………………………….

Telefon Numarası :……………………………………………………..

Bağlı Olduğu Vergi Dairesi
(İşçi Stopajı Yönünden) :………………………………………………………
Mal Müdürlüğü :………………………………………………………
Saymanlık :………………………………………………………
Hesap Numarası :………………………………………………………

EKLERİ
1) İşyerinde Çalıştığına Dair Dilekçe
2) Nüfus Cüzdan Fotokopisi
3) 3 Adet Fotoğraf
4) Rapor Aslı (varsa)
5) Bakmakla yükümlü olduğu kişilerin
Sağlık Karnesi Fotokopisi

bu sorunların devam edeceği görünüyor memurlar doktorlar bile mevuzatı bilmiyor
önemli olan verilen %40 ve üzeri raporları indirmek böylelikle ülkemize yük olmakdan çıkmak gibi bir çabaları var
düşünün heyete tekrar göndermeleri ankaradan indirimli raporların gelmesi bunun bir göstergesi değil mi
ne yani % 40 veren doktor doktor değil mi ankaradakiler uzaydan mı geldi
biraz düşünün 2008 den sonra işe giren rapor alan bir özürlü 20 sene çalışmak zorunda biliyormuydunuz
pirimler yükseltilerek 4 sene uzattılar emekliliği zaten vergi indirimini geçsen bile ömür geçer emeklili zorlaşır
bu neden le gündem oluşturmak ve bu büyük sorunları bitirmek için herkese düşen görev özürlü olur olmaz herkesi uyandırmak
bu yasaları çıkartan faruk çelik tir
seçime kadar gerekl yerlere emaille gündem oluşturalım kayıtsız kalırsak daha çok bekleriz

T.C. CUMHURBAKANLII : Cumhurbakanna Yazn

http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/Bimer/pApplicationEntry.aspx

bilgiedinme@ozida.gov.tr

bilgi@selmaaliyekavaf.com.tr

bu adreslere yazın

Arkadaşlar postadan maaş evraklarım geldi bugün kasım 23 ünde ptt den ilk maaşımı alacağım hayırlısıyla.Bu yolda yardımları bulunan engelliler biz ailesi ve üyelere teşekkür ediyorum.

Üst Alt