Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul kart devamlılığı için raporu sisteme işletmemiz gerekiyormuş!?

Bilgi paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ederim okuyanlar adına. Bilgilendirme gerçekten çok değerli. Ben daha uğrayamadım. Gittiğimde paylaşacağım.

Sorun sadece istanbullardamı oluştu diğer illerden yazan yok :)

Benim anladığım kadarıyla, 2002 yılından sonraki verilen bütün raporlar geçerli. Sağlık bakanlığı 2011 öncesi raporları sisteme işlemiyor. 2011 sonrasındakilerde işlenmemişler varsa da yenileme isteyerek işliyor. Sistemi eski formata uyumlu yapmamış. Sisteme uyumlu olmayan raporlar için, geçici bir çözüm ile esas raporun görüntüsünü sisteme koyarak halletmiş gözüküyor. İBB de e-raporda kaydı olmayanları raporsuz olarak dikkate alacağım demiş sanırım. Entegrasyon çerçevesinde. Hata buradan çıkıyor. Sağlık bakanlığının vermiş olduğu bütün raporlar sisteminde olmadığı için, bizim gibi kaydı olmayanlara patladı. Şu anda çoğu hastane raporunun aslının sisteme yükleyerek engelli veritabanına ekliyorlar. Haseki'nin yeni rapor çıkartma isteğine karşıyım. Şu anda engel oranım artacak olsa bile engelli statümün 2004 yılından 2019 yılına kayması durumu olabilir. Maliye derseki kardeşim sen raporunu 2019 da almışın. Sistemde bu gözüküyor. Neden vergini indirimli ödedin. Paramı isterim demesi sıkıntı. Karşı olmamın sebebi bu. Yasal olarak geçerli bir raporu, sistemi kuranların beceriksizliği yüzünden geçersiz sayıyorlar. Benim sistemle ilgili olarak tahminlerim gözlemlerim bu yönde.

totem zannetmiyorum tekrar raporu baştan çıkartmanıza gerek kalmayacaktır diye düşünüyorum. Benim hastaneden saglik kurulunda özürlü veri bankasına kayıt edilmesi gerekiyor denildi ve işlem yaptılar. Siz de o şekilde bir sorun isterseniz. Bir arkadaş bakanlığın gönderdiği genelgeyi paylaşmıştı orada yazıyor tekrar rapor istenmeyecek diye. Yani sürekli olan rapor tekrar neden istensin ki? İnşAllah en yakın zaman da halledersiniz. Ayrıca tüm bilgi veren arkadaşlara da çok teşekkür ederim.

ınş yeni rapor istemezler bende raporumu hasekiden aldım ama herkes birsey diyor bazı hastane kabul etmiş bazıları etmemiş şimdi benden yeni rapor istese yeni mi çıkarmam lazım rapor surekli
@RecepKon

Nüfus cüzdanında “%....oranında engellidir” ibaresi olanların durumu nedir?

asiman1905 zannetmiyorum yeni rapor istemezler raporunuz sürekli ise neden istesinler. Konu ile ilgili il sağlık müdürlüğü daha iyi bilgi verecektir diye düşünüyorum. Bu ibb ile sağlık bakanlığı arasında yapılan bir anlaşmaya istinaden ibb raporları e rapor veya engelli veri bankası üzerinden de görmek istiyor anladigim kadar ile. Bu sayfada diğer arkadaşların da yorumlarini inceleyin.

RecepKon kardes diger yorumlarada baktim ama herkes birsey yazmis ne yapacagimi anlamadim ucretsiz kart uzatilmasa o zaman hastaneye gidecem bende

rgndmr

Evet öyleymiş aksam baktim da okuturken ondan sonra ben tekrar eskisi gibi akbil dolum yerlerinden guncelleyebilecekmiyim acaba.

asiman1905 size mesaj geldi mi İstanbul karttan vizeleme yapilamamaktadir önce hastaneye gidip düzeltme yapın sonra raporunuzla beraber başvurun diye? Kartınızı kontrol ettiniz mi son kullanım ne zaman diye? Benim kartta 31.07.19 du tarih bugün hastaneden sonra gittim vizeleme yaptılar bir sene uzadı bakalım.

sizde gidip raporunuzu işletecek sonrada belbimden raporunuzu ve kimliğinizi yeniden taratıp ibbden mesaj bekleyeceksiniz mesaj gelince ücretsize devam

Ücretsiz istanbulkartiniza vizeleme talimati gönderilememistir!. Engelli raporunuzu temin ettiginiz hastaneye basvurarak raporunuzun Saglik Bilgi Sistemleri Genel Müdürlügü e-Rapor Sistemi'ne dogru sekilde kaydedilmesini saglayiniz. Ilgili rapor bilgileri hastane tarafindan sisteme girisi yapildiktan sonra en yakin Istanbulkart Basvuru Merkezimize raporunuzun asli ile birlikte basvurarak vizeleme isleminizi gerceklestirebilirsiniz. B001 bu geldi RecepKon
ayazefe herkes birsey diyor ben raporumu hasekiden almıştım oraya gidenler yeni rapor alacaksın demişler anlamadim ki ne yapmaya calisiyorlar

Bugün telefonda bana da öyle dedi. bende sürekli raporu neden yeniden çıkaracağım sakat uzvum yeniden mi çıktı dedim? adam bozuldu yok tabi dedi tckimlik numaramı istedi baktı ulusal bilmem neye işleyeceğiz getirin raporunuzu hemen tarayıp işleyelim dedi.

Abi bütün hastaneler raporu işliyor. Bir tek Haseki mi işlemiyor? Haseki'den raporu olup sisteme işletebilen olursa mutlaka buraya yazabilir mi?

Kafayı yiyeceğim.

totem bende raporu ordan aldım gerekirse tepki göster sende kardes başka hastaneler istemiyor şöyle sesiz kalırsam tabi soylerler
ayazefe hangi hastaneye gitmistin

2001 yılında edirne devlet hastanesinden almıştım raporu

@asiman1905 bugün üç kere adamla konuştum. adam nuh diyor peygamber demiyor. başka hastanelerde yapıyorlar dedim. ben bizim hastanenin sistemini bilirim. bana gelen talimatı bilirim dedi. yeni rapor almanız gerekiyor dedi. işin kötü tarafı hiç kimse yardım da etmiyor. 184 ü arıyorum. il sağlık müdürlüğünü arıyorum. hepsi hastaneyi işaret ediyor. hastane de ben yapmam diyor. CİMER üzerinden şikayet yazdım. Fakat aynı cevap gelecek muhtemelen. Sağlık kurulundan konuştuğum kişi Pekcan Bey.

Düzenleme: Az önce 184 üzerinden bu öğlen açtığım çağrıyı tekrar açtım. Çözümlenmedi diye. Ve şahsıma yanlış beyanatta bulundu şeklinde de eklettim.

Twitter da sağlık bakanlığının Sagliklicozum adresi var oraya da bir yazın isterseniz. Gelişmelerden haberdar edin bizi de. totem

Anlamadığım şu bu pekcan denen arkadaş o raporu sisteme taratsa ne kaybedecek? ona gelen talimatta ne yazıyormuş? gelen talimatı görmek istediğini söyledin mi? nerede yazıyormuş taratmayacaksın diye?

totem bende bu ay sonu senelik izine cikacan o zaman bu işlerimi hal edecek inşallah o zamana kadar cozulur

Bazıları var uğraşmak istemiyor diye öyle yapıyor işleri yoğunlaşacak ya

Bi arkadaş "Diğer illerden yazan yok" demiş. Bende Kocaeli Kentkart ve İstanbulkart var. Kentkartı geçen ay yenilettim. Hiçbirşey sormadılar. İstanbulkarttan herkese gelen hastaneye git mesajı geldi.
Benim kafamda başka bir soru var. Şimdi bu raporu sisteme taratırsak benim % 55 kroner arter klas 3 oranım var. C sınıfı ve A sınıfı ehliyetim var. Yönetmelikte hipertansiyon ve kalp rahatsızlığı olanlar ehliyet alamaz diyor. Ben ehliyeti yeniletme esnasında rapor alırken nasıl olacak. Benim ehliyetim iptalmi olacak. Bu ün gidip raporu işletecektim vazgeçtim. Ehliyet konusunda bilgisi olan varmı.

Arkadaşlar bana da e rapora kaydettirin mesajı geldi. oysa bir yıl önce vizeleme mesajı gelmişti.
[FONT=Verdana]2000 yılının son ayı[/FONT] Haydarpaşa numune hastanesinden aldığım rapor fotokopisiyle aynı hastaneye gittim. Sağlık kurulu sistemde yok yeniden heyete gireceksiniz dedi. Bende raporumun sürekli olduğunu belirttim engellilerin yeni rapor alma zorunluluğu yok dedim. Baş hekime çıktım. Başhekim raporun aslı olmadan onaylamam dedi. Bende raporu sizin kurum verdi . aslı benim elime hiç geçmedi ki ilgili kurumlara siz gönderdiniz dedim. bu vesileyle bende sizdeki aslını talep ediyorum diye karşılık verince , başhekim arşivden çıkarın talimatı verdi ve ekledi su baskını oldu arşivde olmayabilir dedi. Arşiv bölümüne arayan arkadaşa arşiv yetersiz sayıda kişiyiz başhekim yardımcı personel vermeli dedi. Ben de dedim ki getirin önüme ben yardımcı olayım. Bir müddet Sonra arşive hiç çıkmadan ilgili bölüm 2004 den önce hiçbir rapor yok bilgisi geldi. Boynu bükük şekilde geri döndüm bu işlem 4 saatimi aldı. Randevu sisteminden randevu al yeniden heyete girip rapor alman lazım dediler.
zamanlama çok kötü oldu. işyerime 31 ağustos itibariyle emekliye ayrılma dilekçemi verdim. Yeni raporda oran düşerse emekli hakkımızda yanabilir diye bekleme geçtim.

Rapor için 3 şekil var 1.si sadece raporu almış oldugunuz hastene görüyor eski karadüzen 2.si ulusal veri tabanı kayıtlı orta çağ 3.sü e rapor sistem.
Benim raporum 2016 aralık ayı vergi indirim belgem var e rapor dönüştürmek istesem tekrar başvuru yapacam ve oran illaki fark olacak emekli oluduktan seneler sonra ikisi arasında fark var gel bidaha kontrol edelim diyecekler ve emekliligi diken üstünde edecekler benim anladığım budur.

Benim en son raporumda vergi indirimi alabilir raporu ve bu rapor 1 yıl sonra 2001 de ankara vergi dairesincede onaylandı. Ben o günden bu yana yeni rapora ihtiyaç duymadım.

yıllık izindeyim.Bir daha işe gitmeyeceğim 31 ağustos itibariylede emekli olucam.14 haziranda dilekçemi işyerime verdim. 31 ağustosa kadar halen çalışan görülüyorum.

bende 2001 tarihli rapor ve vergi indirim ile emekli oldum

Üst Alt