Yılbaşından bir kaç gün eveli Beylikdüzü Carrefour alışveriş merkezine 2 arkadaşım ve annemle gittik, tıka basa dolu otoparkta tek boş yer engellilere ayrılmış yer ve ambulans park alanıydı, bizde engelli plakası olmayan aracı kukaları kaldırarak engelli park yerine çektik.Giriş kapısının önüne park eden taksicilerden birisi geldi bağırtılı bir sesle "buraya araç çekilmeyeceğini engellilere ait olduğunu söyledi" bizde durumu izah ettik araçta ben engelliydim orda beklicektim, arkadaşım ve annem benim için alışveriş yapacaklardı.
Hava hem soğuktu hemde durmazsızın yağmur yağıyordu ben inmedim araçtan, tuvalet sorunum olursa arabada bunu daha rahat halledebilirim diye düşündüm evelden BAUHAUS'ta gelmişti bu tuvalet sorunu başıma, zaten yağmurlu havada otoparkta gezen pek insan görünmüyordu... Bir kaç dakika sonra sarı bir taksi geldi alışveriş merkezinin önünde ki cadde diye tabir edeceğim yoldan araçların park edildiği sokak diye tabir edeceğim yere girdi, taksiden bir kadın indi, taksiciyle beraber tekerlekli sandalye indirdiler, taksici kukaları kaldırıp yanımıza park etti, engelli bir çocuk-genç indirip sandalyeye oturttular ve hızlıca alışveriş merkezine gittiler.
Yaklaşık 2-3 dakika sonra bizim aracın sahibi olan arkadaşım geldi ve içeride ki cafede yemek yiyeceklerini benide alacaklarını söyledi, araçta sıkılmıştım hemen araçtan sandalyeme transfer edildim... Önce alelacele yemeğimizi yedik sonrada almak istediğim ürünün bulunduğu yere gittik ürün içime sinmedi, o ürünün standında ki görevli REAL ve MİGROS alışverişin merkezine bakmamızı tavsiye etti orada aradığımız olabilirmiş...Hemen REAL alışveriş merkezine gitmek üzere otoparka çıktık aracın yanına geldik, ben arabaya transfer edildim, annem araca bindi sandalyemi bagaja attılar basıp gitcektik ancak arkadaşım dışarda sigarasını yakmış taksiciyle konuşup duruyordu, nikotin bağımlısı ne de olsa içmezse duramaz...
Adamın taksisini çakı, törpü, tornavida tarzı bir şeyle çizmişler, taksicinin engelli kişiylede alakası yokmuş. Eğer bizim araç o aracın yerinde olsaydı eminim çizeceklerdi çünkü bizim araca nazaran daha arada kalıyordu. O taksici belkide aracın sahibi değildi eğer değilse çizilen aracın masrafını ödemek zorundaydı, şimdi bu konuyu okuyunca aklıma geldi, taksiyi çizen çok şerefli büyük adam, kültür abidesi insan engellilerin haklarını savunuyormuş meğersem, hezeyana kulak veren bir kişilikmiş ki imzasını basmış taksiye. Taksiciden utandım bu konuyu okuyunca, bırak koyun gibi ister güvenlik alır ister anası taşıtır birisine, sen neden taksini bırakıp gidiyorsun ki, senin o taksini bilmeden sormadan çizecek o kadar çok engelli hakkı savunucusu, büyük adamlar, okumuş eğitim almış gün görmüş kültür abideleri var ki... Sen engellileri sahipsiz mi sandın insan bile değilsin haberin yok ! Seni gidi seni seni sen anladın mı şimdi o taksini çizen büyük insanın neyi yansıttığını... O engelli park yerleri engelli bireylere değil engelli araçlara hizmet için?! ayrılmış artık öğrendiysen bunu ne mutlu sana...
Belki kulağına küpe olur bu olay.
Önce REAL'e ardından MİGROS'a gittik REAL'DE gene engelli park yerine çektik aracı güvenlik geldi gene anlattık durumu, bu sefer arkadaşımda bende araçta bekledik çayımızı arabada içtik. Neticede araca bırakılacak bir not işin aslını astarını bilmeden bir aracı çizecek bir şerefsize engel olamazdı diye düşündük.