Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul / Optimum Alışveriş Merkezi'nde Engelli Alanını Gasp eden duyarsızlar

Aracımda engelli plakam yok ama raporum var kimliğim var. Ve de sürekli neredeyse her hafta cevahir alışveriş merkezine gider oradaki engelli park yerine aracımı çeker raporumun ve cep numaramın 1:1 orjinalini çıkarır aracın görülebilir pozisyonuna göre ön veya arka cama yerleştiririm. Ben bu hareketi bana kimse öğretmeden, uyarmadan yapabildiysem bu bendeki eğitim ve kültür seviyesini gösterir. Burada da kalkıp böyle haklı bir hezeyana laf edenlerin de neyini yansıttığını hep birlikte görebiliyoruz zaten.

Yılbaşından bir kaç gün eveli Beylikdüzü Carrefour alışveriş merkezine 2 arkadaşım ve annemle gittik, tıka basa dolu otoparkta tek boş yer engellilere ayrılmış yer ve ambulans park alanıydı, bizde engelli plakası olmayan aracı kukaları kaldırarak engelli park yerine çektik.Giriş kapısının önüne park eden taksicilerden birisi geldi bağırtılı bir sesle "buraya araç çekilmeyeceğini engellilere ait olduğunu söyledi" bizde durumu izah ettik araçta ben engelliydim orda beklicektim, arkadaşım ve annem benim için alışveriş yapacaklardı.

Hava hem soğuktu hemde durmazsızın yağmur yağıyordu ben inmedim araçtan, tuvalet sorunum olursa arabada bunu daha rahat halledebilirim diye düşündüm evelden BAUHAUS'ta gelmişti bu tuvalet sorunu başıma, zaten yağmurlu havada otoparkta gezen pek insan görünmüyordu... Bir kaç dakika sonra sarı bir taksi geldi alışveriş merkezinin önünde ki cadde diye tabir edeceğim yoldan araçların park edildiği sokak diye tabir edeceğim yere girdi, taksiden bir kadın indi, taksiciyle beraber tekerlekli sandalye indirdiler, taksici kukaları kaldırıp yanımıza park etti, engelli bir çocuk-genç indirip sandalyeye oturttular ve hızlıca alışveriş merkezine gittiler.

Yaklaşık 2-3 dakika sonra bizim aracın sahibi olan arkadaşım geldi ve içeride ki cafede yemek yiyeceklerini benide alacaklarını söyledi, araçta sıkılmıştım hemen araçtan sandalyeme transfer edildim... Önce alelacele yemeğimizi yedik sonrada almak istediğim ürünün bulunduğu yere gittik ürün içime sinmedi, o ürünün standında ki görevli REAL ve MİGROS alışverişin merkezine bakmamızı tavsiye etti orada aradığımız olabilirmiş...Hemen REAL alışveriş merkezine gitmek üzere otoparka çıktık aracın yanına geldik, ben arabaya transfer edildim, annem araca bindi sandalyemi bagaja attılar basıp gitcektik ancak arkadaşım dışarda sigarasını yakmış taksiciyle konuşup duruyordu, nikotin bağımlısı ne de olsa içmezse duramaz...

Adamın taksisini çakı, törpü, tornavida tarzı bir şeyle çizmişler, taksicinin engelli kişiylede alakası yokmuş. Eğer bizim araç o aracın yerinde olsaydı eminim çizeceklerdi çünkü bizim araca nazaran daha arada kalıyordu. O taksici belkide aracın sahibi değildi eğer değilse çizilen aracın masrafını ödemek zorundaydı, şimdi bu konuyu okuyunca aklıma geldi, taksiyi çizen çok şerefli büyük adam, kültür abidesi insan engellilerin haklarını savunuyormuş meğersem, hezeyana kulak veren bir kişilikmiş ki imzasını basmış taksiye. Taksiciden utandım bu konuyu okuyunca, bırak koyun gibi ister güvenlik alır ister anası taşıtır birisine, sen neden taksini bırakıp gidiyorsun ki, senin o taksini bilmeden sormadan çizecek o kadar çok engelli hakkı savunucusu, büyük adamlar, okumuş eğitim almış gün görmüş kültür abideleri var ki... Sen engellileri sahipsiz mi sandın insan bile değilsin haberin yok ! Seni gidi seni seni sen anladın mı şimdi o taksini çizen büyük insanın neyi yansıttığını... O engelli park yerleri engelli bireylere değil engelli araçlara hizmet için?! ayrılmış artık öğrendiysen bunu ne mutlu sana...
Belki kulağına küpe olur bu olay.

Önce REAL'e ardından MİGROS'a gittik REAL'DE gene engelli park yerine çektik aracı güvenlik geldi gene anlattık durumu, bu sefer arkadaşımda bende araçta bekledik çayımızı arabada içtik. Neticede araca bırakılacak bir not işin aslını astarını bilmeden bir aracı çizecek bir şerefsize engel olamazdı diye düşündük.

metehandro;

hayırdır kim kime vuruyor yaw neyi kacirdim:)))

hanım teyze bütün dünya engelli dostlara düşman valla...öyle bi refleks var...bende bu bağlamda ironi yapıyorum...Esen Hanım otopark avcısı oldu...:p

bLaCkRaCe;

Kimsenin o taksiyi çakı ile çizmeye hakkı olmadığı ve bunun suç olduğu gibi, engelli aracı harici hiç bir aracında o bölgeye park etme hakkı yoktur ve bu suçtur. Bu kadar basit bir kuralın neyini çözemediniz halen anlayamadım?

Şikayetimi dikkate almayan polis memurlarını nereye şikayet edebilirim?

adanada optimum da alişveriş merkezine arabamla gittiğimde eşimle engelli yerine engelsiz bir çok aracın park edildiğini gördüm hatta bir arcın engelsiz arcın park ederken burasının engellilere ayrılan yer olduğunu söylememe rağmen ben engelli değilim ama park ederim kimse karışamaz dedi bende seni şikayet edeceği söylememe rağmen nereye istiyorsan şikayet et dedi ben de 155 poli merkezini arayıp durumu polis memuruna anlattım polis memuru bizim buna bakamıyacağını arasının özel bir alişveriş merkezi olduğunu ordaki güvenliğe söylememi söyledilier ben de sizi polisi yani 155 de ki,ni şikayet edceğimi söyledim o zaman bir ekip göndereceğini söyledi ekip gelin ce bende işte bakın bir çok aracın burda özürlü yerine engelsiz zaraçların park edildiğini söyledim ve gösterdim gelen ekip arabasında polislerin bizim bunlara ceza yazma yetkimizin olmadığını söylediler ve hiç bir işlem ve yaptırım uygulamadan çekip gittiler ben bu polisleri nereye şiket edbilirim ne yapabilirim hakkım nedir
:cool::cool:

polis sadece karayolu üzerindeki araçlara yaptırım uygular arkadaşım.
eğer karayolu üzerinde engellilere ayrılmış olan yere park eden olursa polis müdahale eder.
sana yapman gerekeni söylemiş işte.orası özel bir işyeri ve orada özel güvenlikçiler var.polisin görev alanına girmez özel işyerindeki otopark.
hemen işin kolayına kaçma, polisi nereye şikayet edebilirim diye.

polisin görev alanına girmez

peki ben orda kaza yapsam otopark güvenlik görevlerim tutanak tutaca arası polisin görev yeri değil diye birşey varmıdır tükiye cumhuriyetinde bir yer se ki yer adana türkiyeye bağlı o zaman ben mağdurum elbet polis çağıracam trafik polisini ? asker de çağıramama zabıtata bu işe bakan trafik polisidir

bu ülkede polisi şikayet edebileceğin bir makam yok ayrıca görev yeri konusunda diğer arkadaşlara katılıyorum canına yada malına kasıt olmadığı sürece özel mülkiyette yetkisi sınırlıdır diye düşünüyorum

polise şikayet edilemiyorsa o zaman optımum mudurluğüne yaz güvenlikler daha dıkkatlı olsun.İzmir optımuma gittim hafta sonu engellilerin park yerıne park ederken guvenlık geldi uyardı. Aracımda yok ama engellıyım dıye kartımı gösterdim. Güzel çalışıyorlar yani.

asıl engelli bu araçlarla engellilere zorluk çıkaranlardır

alışveriş merkezlerinde otoparklarda eğer engelli vatandaşlara park için yer ayrılmış ve gerekli uyarıcı işaretler ve tabela konulmuş ise oraya park edecek olanları kontrol etmek için park yerine özel güvenlik personeli görevlendirmek alışveriş merkezi yönetiminin görevidir.o alana diğer araçları park etmeden men etmelidirler, diğer araçların park etmemesini sağlayacak tedbirleri almak zorundadır.park ettikten sonra maalesef onlarında yapabileceği bişi yoktur, sadece anons edebilirler.araca herhangi bir ceza ve çektirmek gibi yaptırımları yoktur.
polat
park yerinde kaza yaparsan maddi hasarlı kazalarda anlaşma olursa kendiniz tutanak tutacaksınız, anlaşamaziseniz mahkemeye başvuracaksınız
yaralamalı kaza yaparsanız o zaman karakol polisi gelir gerekli tesbit tutanağı tutulur ve tarafların ifadesini alarak savcı gerekli görürse adliyeye intikal ettirir.
ayrıca bu başlığın eski konuyla birleştirilmesi çok güzel olmuş.

Benim başıma aynen böyle olay geldi engelli oto parka başka arabalar park etmiş bende güvenliğe söyledim bana verdiği cevap
--dinlemiyorlar dedi yapacak birşey yok haa öylemi dedim haklısınız bende arabamı engelli otopark yerine park yapmış aracların arkasına bırakdım yane yolun tam ortasına herkez ne yapıyorsun dedi bende hakımı arıyorum dedim banadokunan olursa bu iş mahkemeye gider dedim yurudum cıkdım yalvar yakar yer bulduk aracınıza dediler lütfen zorluk cıkarmayın dedıler de aracı cektirdim oradan

bir keresinde engelli park yeri yüzünden kavga ettim adamın biri pişkin insnlardan nefret ediyorum adam bana pişkin pişkin benim kafam sakat dedi ..bende burdanpek öyle görünmüyor du ben senin kafanı harbiden sakat edeyim dedim bastonla üzerine yürüyünce arkasına bakmadan çekti gitti L..v..k

Ben de geçenlerde Carrefoura otoparkında engelli yerine özenle otomobilini park etmeye çalışan bir sürücü gördüm. Koşup yanına gittim "Pardon siz özürlümüsünüz?" dedim :) tam o hayır acelem vardı masalını anlatırken orası özürlüler için diye yüksek sesle bağırıp uzaklaştım. Sesim otoparkta yankılandı :) Rüyasına bile girmiştir valla :D Bi daha zor park eder.

metehandro;

haklısın kardeşim... bayan sadece plakalarda işaret yok diye fevri davranmış halbuki o araçların sahiplerini bekleyip engellimisiniz diye sorsa sonra deşifre yapsa diyecek bişey yok

Keşke trafik polisi çağırsaydınız. En kısa yoldan cezayı kestirirdiniz.

gerçekten ne olduğu belli değil ama insafsız oldukarı kesinALLAH merhamet versin kalplerine...

benim de çok sıkıntım var bu konuda.üstelik tek buda değil,kaldırımlara rampa yapılyor ancak bu insafsızlar gelip pampanın tam önüne aracını çekiyor.buyrun burdan yakın!!!!

haa bide arkadaşlar benim garibime giden zaten yürüyen merdiven koymuş adam oraya,arkadaş o ne yaa asansörlerin önü bi kalabalık bi kalabalık ki sorma.dedimki,madem yürümeye haliniz yok ne işiniz var burda niye biriktiniz burda.cevap sen niye geldiysen ondan demez mi!!

trafik polisi çağırdım burası özel mülk ben karısamam caza yazamamm dedi gitti

arkadaşlar burada ankara optimum alışveriş merkezindede aynı sorunları park yeri sorunlarını yaşıyoruz. bu kişileri nere şikayet ediceğiz. bir e-posta adresi bir numaraları yokmu bilen varsa yazabilirimisn arkadaşım. mesela bu fotoları nereye gönderdin hangi mail adresine

bend e bunları yapanları bir yere şikayet etmek istiyom mam muhatap bulamadım polis çağırım polis beneim işim değil de trafik polisi bunu dedi neymiş burası özel mülmüş
ben orda kaza yapsam sen gelmiyecen mi polis ama şikayet edecek yerimiz neresi polise3 şikayet ettim polis yardımcı olmadı kaldı nereye başvuralım

Sesimizi duyan varmıııııı????????

sevgili arkadaşlar bu haftasonu başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum.13.01.2013 pazar günü ümraniye carrefour,ENGELLİ aracımızla bize ayrılan park yerinin işgaliyle karşıkarşıya( bikez daha) kaldık.güvenlik müdürünün bu konuda nekadar ACİZ kaldığına şahit olduk.ve bizde anladık ki sesimizi yeterince duyuramamışız.ŞİMDİ siz DEĞERLİ arkadaşlardan önemli ve ŞİDDETLİ bir ricam var.önemli bir çoklukta İMZA toplayabilirsem bu gibi yerlerde bize ait olan,hakkımız olan yani 2000 araclık otopark yerinde sadece 3yada 4 engelli park yeri mizi koruyabilmek adına şikayette bulunup,imzalarla sömürülen hakkımızı ,sessiz çığlığımızı,hiçdeğilse bile varolduğumuzu kanıtlamak istiyorum.lütfen bana yorumda bulunurken isim ve imza diyerek yanımda olurmusunuz...ENGELLİ OLMAK SUÇ DEĞİL.ENGEL OLMAK SUÇTUR...Şimdiden TEŞEKKÜRLER...:eek:

AVM lerde park sorunu

Trafik denetlemeden aldığım yazı ağıdadır. Bundan öncede Belediye trafik şubesinede yazı yazdım onların yanıtlarında topu trafik denetlemeye attılar.Anlıyacagınız bu konuda tek muhatabımız AVM.lerin yetkilileri ki onlarda oldukça ilgisizler

[FONT=&quot]2013/276[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
[FONT=&quot]Sn. Levent KARAGÖZ; [/FONT][FONT=&quot][/FONT]​
[FONT=&quot] [/FONT] [FONT=&quot]Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüz personelince yapılan inceleme neticesinde; karayolların yapılan denetimlerde engelli araçların park edilmesi için ayrılan kısımlara başka araçların park etmesi halinde 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 61/1-o (Taşıt yolu üzerinde özürlülerin araçları için ayrılmış park yerlerinde park etmek) maddesine istinaden 2013 itibari ile 154.00 TL cezai işlem uygulanmaktadır. Ancak trafik ekipleri ancak karayollarına müdahale edebilmektedirler. Özel otoparklara herhangi bir müdahale söz konusu olmadığından şikayetin ilgili işyerine yapılması uygun olacaktır. [/FONT] [FONT=&quot] [/FONT] [FONT=&quot] TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ[/FONT]

AVM lerde park sorunu

Bu konu ile ilgili elediyenin yanıtı da aşağıda:

[FONT='inherit']@LEVENTKARAGOZ54 Merhaba ; 1766755 Nolu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğümüze bildirdiğiniz başvuru konunuz Emniyet Müdürlüğü yetki ve sorumluluk alanı dâhilinde olup, Emniyet Müdürlüğü'nün 155 no.lu hattından veya http://www.iem.gov.tr adresinden şikayetlerinizi ve ihbarlarınızı bildirebilirsiniz. [/FONT]

Plakadaki engelli isaretini "damgalanmis" gibi görenler simdi o işaret olmadigi icin zorluklar yasayanlarla ilgili ne düşünüyor acaba merak ediyorum.

gtrcgokhan;

İlk başta düşündüğüm şeyin aynını düşünüyorum. Plakada ki işaret damgalanmadır! Plakada olmayan işaret yüzünden sözde zorluk yaşayanlar zahmet etsinler en yakın trafik şube müdürlüğünden ön ve isterlerse arka camına yapıştırılacak sticker veya a5 boyutunda ki belgeden alsınlar.

Üst Alt