Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul teknik üniversitesi engelli aday memur tayin hakkı..?

suat65

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Mrb arkadaşlar kaçkez atandığım kuruma tayin hakkı dilekçesi yazdım kanunun yeni maddesi olarak yazdım memelketime tayin istedim
onay verilmedi asaletini bitirmeden 2 yıl aday memurluğunu bitirmeden tayin alamazsınız ve böyle bir kanun yoktur dediler
engelli aday memur tahin hakkı ben hepsini de çıkardım önlerine bıraktım maddeyi ama yok dedile
r böyle bir hak yok deyip olumsuz red cevap aldım

5 aydır görev yapıyorum 2 yıl şart diyorlar bilgisi olan varmı ne yapa bilirim

yükseköğretim kurumu istanbul teknik üniversitesi

valla dostum meb de var bunu bılıyorum ama kurumdan kuruma degışır mı bılemem ben de dılekce verdım adaylık kalıca olur dedıler

siz dilekçe verdinizde yanı tayin alabildinizmi uygun görüldümü

yok banada aday memur tayın olamaz adaylıgı süresın de den di gerci ben ögrenım için istemıştım red geldi

Ben o engellilere yönelik kanunu ilk atama yapılanların işe başlamadan bir kereye mahsus istedikleri yerde işe başlaması olarak biliyorum adaylık süresince atama yapılmadığını biliyorum adaylık süreside 1 yıl ila 2 yıl arasıdır ama yinede engeliniz ailenizin yanında olmasını gerektiriyorsa durumunuzu bildirir dilekçe engelli raporunuzla daha üst makamlara bildirebilir.bimere yazabilir mülki amirlere dilekçe yazabilirsiniz umarım olur hatta en sonunda idari mahkemeyede başvurabilirsiniz

defalarca bimere yazdım bimerin yaptığım yöke sevk ediyor yök ise tayin istediğim van ilinin üniversitesine sevk ediyor van ili size uygun kadro bulunmadığından dolayı işlem yapılmadı diyerek bu uğraşma bitiyor. eğer bana bimer yada yök derse git kendine vanda yer bul seni yollarız yer bulsamda benim kurum kendisi vermiyor kurum hayır diyor öyle bir kanun yok illa 2 yıldan sonra deyip duruyor bimere ne yazacağımı bilemedim gitti.

Tek çaren idari mahkeme kalmış bir avukata danış sizden mahkeme gerekçe isteyecektir eş. engel durumunuz.ailenizin orda olmasi gibi durumlar örnek verilebilir kazanacağınızı düşünüyorum yaalar

Idari mahkemeye basvurmaktan başka şansınız kalmamış gibi görünüyor bir avukata danışın mahkeme sizden gerekçe ister engelinizden dolayı ailenize ihtiyacınızın olması gibi neden sunabilirsiniz yasalar engellilerden yana istanbulda engelli derneginden yardım isteyebilirsiniz illaki sizi yardımcı olabilecek birileri vardır o dernekte avukat gibi mesela yada sendikanız varsa danışın kolay gelsin

suat arkadaşım bildiğim kadarı ile üniversitelerde tayin biraz zayıf tabiri caiz ise çakılı kadro tercih yaparken bunları araştırmadınızmı

Engelli memurlar bir defaya mahsus istedikleri yere tayin olabilirler bu kanun var. Kanunda aday memur asil memur diye ibare yok bence hukuki yollardan hakkınızı aramanızı tavsiye ediyorum. Yok diyemezler sadece engelinizden ötürü tayin istemek kaydı ile

ben maddeyi bile çıkarıp önlerine bıraktım hayır dediler böyle bir kanun yok deyip benim çıktıyı hiç okumada ters cevap verildi çalışmıyorsanız çalışmayın diyerek fırça çekti ne diye bilirdim tamam müdürüm özür dilerim k.bakmayın yanlış maddeye bakmışım diyerek odadan çıktım ne diye bilirimki şimdi mahkeme avukat tutsam bunlar kesin bu tavırla beni görevden atarlar

korkuyosan bişey diyemem. İşten çıkarmaları için senin yüz kızartıcı suç işlemiş olman gerek. İyi günler

Valla Korku Değilde her kurumun kendi tavırları var ondan korkuyorum kimsenin bi kaybı olmaz ben daha aday memur olduğum için kuralları ihlal ederek başıma iş alabilirim diye burada yazıyorum belki bilen biri vardır yada farklı bir dilekçe yada bimer başvurusu yada tayini onaylanan birileri varmı bütün konulara bakıyorum herkes yazıyor evet böyle bir madde var ama bu maddeyle tayin ala bildim diye çıka olmadı

Bu sitede gezinirken "reiis"isimli üyenin de yanılmıyorsam sizinkine benzer engelli tayini olmuş ona ulaşıp deneyimlerinden faydalanabilirsiniz umarım işiniz halolur

arkadaşlar o kanun maddesini bilen buraya koyabilirmi acaba

Bu sitede gezinirken sizin durumunuzdan biraz farklı görünsede idari mahkemeyle engelli tayini davasını kazanan " reiis "isimli bir üyenin yazısını okudum biraz önce o kişiyle irtibata geçebilirsiniz umarım işiniz halolur

tşk ediyorum reis bakayım inş yardımcı olur

tamam tşk ettim o konuyu buldum mesaj çektim

Arkadaşım sen henüz memur bile değilsin önce asil memur ol. Meb de asil olmadan tayin yapmaktalar ama onlarda bulunan kadro her kurumda yok. Her ilde ve ilçede kadroları var kaydırma yapmaları daha mümkün tabikide. Mahkemeye falanda gitme.

haklısınız mecbbur tayin konusunda vazgeçecem 2 yıl zorunlu görevimi yapacam zamanı geldiğinde tahin talaebinde bulunacam tşk ediyorum bilgilendirdiğin için

2 yıl zorunlu görev diye bir şey de yok. Aday memurluğun en az 1 yıl, en fazla 2 sene devam edebilir. Bu da amirinin inisiyatifinde. Yeni atanan arkadaşlar gözlemlediğim kadarıyla çok acelecisiniz. Her şey bir anda olsun istiyorsunuz ama hiç bilgi sahibi olmadan bunu yapmaya çalışıyorsunuz elinizdeki bulgurdan da olmayın lütfen.

Son düzenleme:
dostum bak ben web tasarımcıyım internette didik didik araştırdım öyle konuşuyorum zorunlu görev iki yıl değil diyorsun ama bura sana yüzüne asalat 1 yıldan 2 yıla çıkartılmış yani senin en az 2 yıl görev yapman gerek asaleti bitirince ondan sonra gel diyorlar engelli memur tayin hakkı maddesinide almıştım çıktısını hiç bakmadan yoktur öyle bişey derse zorla eline verip bak kardeşim diyemiyoruz:)

Düzelttim yanlış yazmışım en az 1 yıl, en fazla 2 sene süren şey zorunlu görev değil bu asil memur olman için gerekli süre. Bak kanun aynen şu şekilde "657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 54 üncü maddesinin 2 ikinci fıkrasında yer alan "Aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz." diyor.
Amirinin inisiyatifinde senin asil memur olup olmaman. Ayrıca bu süre zarfı içinde büyük bir ceza almamaya bak bizim kurumda 2 psikolog asil olmadan disiplin cezası aldı ve atıldı. Ben senin ve senin nezdinde tüm yeni memurların nasıl davranması gerektiği konusunda yardımcı olmak için vakit ayırıp yazıyorum. Öyle dostum şeklinde hitap etmende hiç hoş değil.

tamam özür diliyorum profilinize pek bakmadım yeni fark ettim bilginiz için her mesajımda tşk ediyordum k.bakmayın

suat65 sadece şunu sormak istiyorum, siz nereye tayin olmak istiyorsunuz

üniversiteler o kanun maddesini uygulamıyorlar bu nedenle bu kurumlarda çalışan engelliler mağdur ediliyor. fakat kanun maddesinde sıkıntı var dolayısıyla üniversitelerde o kanunu görmezden geliyor. üniversitede çalışan bir arkadaşımız için bu durumu avukatlara danıştık verdikleri cevap kanunen bir şey yapamassınız çünkü bu madde idareyi bağlayıcı bir madde değil takdir yetkisi tanıyan bir maddedir dediler. dolayısıyla arkadaş beş yıldır tayin alamıyor.
bu durumu akp den bennur karaburun a da ilettik fakat geri dönüş olmadı.

Üst Alt