Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul teknik üniversitesi engelli aday memur tayin hakkı..?

sneyper

tam olarak sormak istediğin nedir nerde şubesi vandamı anlamıyorum vanda kampüs var tabiki

Bimere yapmış olduğum başvuru cevap geldi

Bimerden Cevap geldi tam olarak ne demek istemiş ne yapmam gerek

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Ek 14 üncü maddesinde "Bu kanunun uygulanması ile ilgili konularda kurumlar, bağlı veya ilgili oldukları Bakanlık eliyle Devlet Personel Başkanlığına bu dairenin bağlı bulunduğu Devlet Bakanlığı kanalıyla başvururlar. Bu başvurmalarla ilgili işlemlerin yürütülme usul ve esasları Bakanlar Kurulunca tespit edilir." hükmü, 12.01.1983 tarih ve 17926 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Devlet Memurlarının Şikayet ve Müracaatları Hakkında Yönetmeliğin 11 inci maddesinde; "Devlet memurları kurumları ile ilgili resmi ve şahsi işlemlerden dolayı müracaat hakkına sahiptirler " ve 12 nci maddesinin birinci fıkrasında; "Müracaatlar hakkında karar verme yetkisi, kurumların çalışma usul ve esaslarını belirleyen Kanun, Tüzük ve Yönetmelikler ile müracaat konusunu çözümlemeye yetkili kılınan mercilere aittir." hükmü yer almaktadır. Bu itibarla, konuya ilişkin talebinizin anılan Yönetmelik hükümleri çerçevesinde çalışmakta olduğunuz kuruma intikal ettirilmesi gerekmekte olup, talebinizin adı geçen Kurumca karşılanamaması ve anılan Ek 14 üncü maddesinde belirtilen prosedüre uygun olarak Başkanlığımıza intikal ettirilmesi halinde gerekli inceleme yapılarak görüş tesis edilmesi mümkün olabilecektir. Bilgilerinizi rica ederim. Devlet Personel başkanlığı Bilgi Edinme Birimi

her durumun senden yana olması dileği ile

Son düzenleme:
kardeş sen biraz kafadan salladın ben şuan avukata gösterdim ama farklı konuştu bilmiyorsan sallama belki bu yazığım başkasının aynı durumu olabilir.

engelli tayin hakkı

bu engelli tayin hakkı verilmezse ne yapılmalı adamlar resmen bana red çekiyor fırça atıyorlar böyle bir kanun yok adaysın aseletini al öyle gel istanbul gibi yerde perişan evliyim evim eşim memlekette iki ayrı kira ödüyorum resmen kiraya çalışıyorum her ay borçlu çıkıyorum bu haktan nasıl yararlana bilirim

Engelli tayin dilekçeni ver gelen cevabı al avukat yardımıyla davanı aç

Bundan başka yapabileceğiniz bir şey yok idareye emsal kararlar vs göstersenizde tınlamazlar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Adaylığının kalkmasını beklesen daha iyi olmaz mıydı? Asil memur değilken BİMER'e şikayette bulunmak, mahkemeye vermek kendi ayağına sıkmakla aynı şey bence. Her ne olursa olsun bir sene dişinizi sıkmalıydınız. Şimdi kötü senaryoya hazırlıklı olun. suat65

adaylık diyorsnuz asil memur diyorsunuz sonra başvurun bu senaryoları diyorsunuz peki madde ne işe yarıyor bize tanınan hak dediklerinizi bizde biliyoruz normal memur statüsü bu

il özel idare
belediye
üniversite çakılı kadro
tayin olmuyor

Henüz gerçek anlamda memur değilsin bunun nesini anlamıyorsun?

cicikıs

yaw kardeş sende hala konuyu anlamış değilsin ne demek istediğimizi neyden konuştuğumuzu bizde biliyoruz adaylığı asaleti tasdiki

sneyper

İstanbul teknik üniversitenin orda şubesi var mı ne demek ? Hiç güleceğim yoktu :D :D :D

Arkadaşım,aday memurlar da tayin olabiliyor.Tabii bu durum kurumdan kuruma değişiyor.Örneğin üniversitelerde tayin olmak daha zor çünkü tek kurum hani Milli Eğitim Bakanlığı gibi her yerde şubesi yok.Aynı belediyeler gibi..Hatta devlet personel sitesinde engelli aday memur hakkında görüşü var.Asaletin onaylanmadan da tayin isteyebilirsin sanırsam üniversiteler de bu durum biraz daha zor Ve karışık.
Aday memur olan bir çok kişi tayin istediler ve istedikleri yere gitti.

DPB görüşü

Soru

Engelli kadrosundan kurumuma teknik hizmet sınıfına atandım. Engelli tayin hakki 1 yılı doldurmadan başvurabilir miyim?
Cevap

Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin 1 inci maddesinde; "Bu Yönetmelik; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 2 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değişik 2 nci maddesi ve aynı Kanunun 2670 sayılı Kanunla değişik 72 nci maddesine dayanılarak, Devlet Memurlarının aynı kurum içinde yer değiştirme suretiyle atanmalarını sağlamak amacıyla düzenlenmiştir." hükmüne ve 2014 yılında 657 sayılı Kanunun 72 inci maddesinde yapılan değişikliğe dayanılarak eklenen Ek 3 üncü maddesinde; "İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir. Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkanları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ..." hükmüne yer verilmiştir.

Yukarıda yer verilen maddede bu kapsamdaki taleplerin bahse konu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkanları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanacağı hüküm altına alındığından, kadro imkanı ve teşkilat yapısı dikkate alınarak görev yapmakta olan engelli personelin söz konusu maddeye istinaden yer değiştirme suretiyle atanma talebinde bulunmaları halinde bu taleplerin karşılanması gerektiği ve aday memurların da bu madde hükmünden yararlanabileceği anlaşılmaktadır. Bu sebeple aday memurluk süreniz dolmadan da tayin isteyebilirsiniz.

http://www.dpb.gov.tr/F/Root/dosyalar/gorusler/personel_mez_il_gorusler/yer_degistirme/gorus_28.docx

Üst Alt