Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul'da en kolay engelli raporu alabileceğim hastahane hangisidir?

Buzzdad

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
İşlerim sebebi ile Kocaeli den rapor işimi halledemeden İstanbula taşındım. İstanbul da en kolay ve hızlı engelli raporu alabileceğim hastahane nerede olabilir. Rapor almış olan arkadaşlar süreçden bahsedebilirmi, yani nerede takıldılar yada nerede kolay oldu. Acilen halletmek istiyorum ben istedikçe terslikler peşpeşe geliyor. Yardımlarınız için teşekkürler.Şu an Sarıyerdeyim .

Son düzenleme:
cicikıs sgk sevki ile gitmiyorum ama ben,kendim başvuracağım emeklilik için daha sonra vergi dairesi ve sgk ya gideceğim. Bildiğim kadarı ile kendin başvurursan ücret alınıyor.

cicikıs gırtlak kanseri sebebi ile total yani tüm larenks kaybı, konuşma kaybı dolayısı ile. Devamlı kanül kullanımına %70 zaten veriliyormuş. %95 bile alabilirim sanıyırum konuşamadığım için. Böyle ise para vermeyeceğim demektir. Peki hastahane tavsiyen varmı İstanbul avrupa yakasında.

Ben Avrupa yakasını bilmiyorum ama Anadolu yakasında Haydarpaşa Numune'yi tavsiye derim.

Sarıyer deysen İstinye devlet hastanesini tavsiye ederim ben ordan aldım

200 tl devlet hastaneleri 300 tl üniversite hastaneleri alalıyor

cicikıs bak Ado06 ne diyor.Eğer rapor %40 üzeri olursa geri ödemem mi yapılıyor nasıl yani.Yoksa parayı verip su mu içiyoruz.

Oturduğumuz yerden size %100 böyle olur diyemeyeceğimizi sizde biliyorsunuzdur. Özür durumunuz %40'ın altındaysa ödeme yapmanız gerekebilir ama sizin söylediğinize göre %95 alırım diyorsunuz size başka ne söylememizi bekliyorsunuz ben anlayamıyorum?

cicikıs amacım sizi yermek değil, öyle olduğunu düşündüyseniz özür dilerim. Ben sadece net bilgiye ulaşmaya çalışıyorum. Verdiğiniz cevaplar için ayrıca teşekkür ederim.

eger %40 oranin altinda bir oran alirsaniz odeme yaparsiniz ilk once kurula bas vurup girmek istediginiz bolumleri kayit ettiriyorsunuz sonuc olumsuz cikarsa eger itiraz hakkiniz var hemen parayi odemeyin

Anladım arkadaşlar,pazartesi İstinye devlet hastahanesine gidiyorum, şans dileyin.

Buzzdad

Kolay gelsin, süreç ile ilgili bilgilendirmenizi beklıyor olacagız, ben Üsküdar devletten aldım, bır gunde muayene oluyorsunuz randevu yada gerek yok, yalnız heyet gununu 2 ay sonraya veriyorlar, bas hekımle gorusup daha erkene alma ıhtımalıde var

Engelli raporumu aldım Haydarpaşa Numuneden.Şimdi ???

Evet arkadaşlar belki dajha önce açtığım başlıkları okumuşsunuzdur. İstinye devlette onkoloji olmadığından rapor alamazsın dediler ve bende direk haydarpaşa numune hastahanesine gittim.24 yada 25 ekimdi. Heyet için 3. kata çıkıp tarih alıyorsunuz.Neyse görevli bayana durumumu anlattım İzmitten geliyorum heyet için dedim ve 2 Kasıma heyet tarihi aldım. 2 Kasım tarihinde sabah sıraya girdim ve barkodlarımı aldım. Tüm doktorlar aynı katta birinden çıkıp diğerine giriyorsunuz. Yaklaşık 80 dakika sürdü o kalabalığa rağmen çok hızlıydı gerçekten. şansım yaver gidiyordu,çok umutsuz gelmiştim ama hem görevlilerin ilgisi hem hız beni mutlu etti. Velhasıl tüm doktorları dolaştım ve en son evrağı sekreterliğe bıraktım ve ayın 10 unda gel dendiği için bugün gittim.opere larenks ca,kalıcı trakestomive afoni denmiş toplamında 53 özür oranı belirlenmiş.raporum sürekli,sosyal yardım alabilir ve engelli kimlik kartı(2022 sayılı yasadan faydalanır) diyor. Durum bu şekilde. Sormak istediğim bir soru var. Şimdi emeklilik için işyerime mi müracaat edeceğim yoksa sgk yamı.Ne yapmam gerekir.Vergi indiriminden faydalanmak istemiyorum çünkü emeklilik için zamanım yok bir an önce emekli olmam gerekiyor....
cicikıs ücret alınmadı ziya58 çok teşekkür ederim süper yardımcı oldun gerçekten akks47 İstinyeden vermediler,onkoloji yok dediler dostum Ado06 cicikıs haklıymış,oran %40 altında olursa alınıyor. omar34 numune süper dostum. Bu arada raporun hemen fotokopisini çektirdim 5 tane aynı yerde onaylattım aslı gibidir yaptılar çok güzel oldu.

Son düzenleme:
Buzzdad

Engelli raporunu erken emeklilik maksadıyla aldıysanız vergi indiriminden faydalanmak istemiyorum diye bir seçeneğiniz yok.Erken emekli olabilmenizin yolu bildiğim kadarıyla vergi indirim hakkı elde etmenizden geçiyor.Onu da işyerinizden imza kaşeli yazı ile sevkle bağlı bulunduğunuz vergi dairesine ya da o ildeki merkez vergi dairesine ( öyle bir durum varsa vergi dairesinden uyarırlar buraya değil şuraya başvur diye ) başvurarak halledeceksiniz.Vakit alıcı bir süreç.En azından 1,5 ay sürecek.Ancak yoğunluğa göre 3-4 aya kadar sarkma riski var.Raporunuz ankaraya gönderilecek orada merkez kurulu bakacak umulmaz ama belki rapor oranınızı düşürecek vergi indirim hakkı yoktur erken emekli olamaz diyecekler vs.vs.bir sürü vukuat var.

Bu aşamayı geçip vergi indirim hakkını elde eder etmez SSK'ya emeklilik başvurusunda bulunmanız gerekiyor.O da ayrı vakit alan bir süreç.Kocaelinden başvuracağınıza göre istanbula göre işlemler daha hızlı olacaktır.

Aslında birşey daha var.Ağzımı hayra açayım.Ancak raporunuzda değerlendirilenlerin arasında vergi muafiyeti olmaması sadece sosyal yardım ve engelli kimlik kartı olması da belki vergi indirim başvurusu sırasında rapor açısından probleme sebep olabilir.Ama emin değilim.

Anladığım kadarıyla forumda daha önce bu konuyla ilgili mesajlarınız olmuş.Belki sizde özel bir statü vardır ve ben durumu yanlış değerlendiriyor olabilirim.Ancak engellilik ve buna bağlı erken emeklilik işin içindeyse yukarıdaki prosedür biraz gerekli gibi...

masterzek işyerine emeklilik için dilekçe verdiğim zaman bunu uygulamaya koymak zorunda değillermi yani.Hayır istemiyorum vergi indirimi falan ben. Bir an önce emekli olup gideceğim. Onları beklemek zorunda olduğumu sanmıyorum. Eğer dediğiniz gibiyse yandık yani.

Haydarpaşa numuneden aldım. Çok kolay oldu ve hızlı.

Buzzdad

Açıkçası ilk mesajınızda çalıştığınız gün sayısı, başlangıç yılınız vs görünmüyor.

Benim mesajın ana fikri sizin engelli raporu almanız ve bu raporu alma sebebinizin erken emekli olma çabanızla ilgili olduğunu sanmam? :) Belki de yanlış anlıyorumdur.O zaman yazdıklarımı boşverin.

Ancak kanuni olarak henüz normal emekli olma hakkı elde etmemiş kişiler için erken emekliilkte vergi indirimi hakkı almış olmanın şart olduğunu sanıyorum.Ben uzun yıllar yurtdışında çalıştıktan sonra 2016 başında Türkiyeye geldim.Emeklilik hakkını elde ettiğimi bildiğimden işleme başlamaya çalıştım.İlk karşıma çıkan şey vergi indirimi hakkını kazanmış olmam gerektiğiydi.Bunun içinde bir işyerinde çalışıyorken bu başvuruyu yapma zorunluluğumun olduğunu öğrendim.Al başına belayı :) Tanıdıklar aracılığıyla birkaç aylığına bir işe girişim yapılmasa emeklilik startı bile veremeyecektim.başımdan bunlar geçtiğinden sistematiğin bu olduğunu düşünüyorum.

Sizin durumda da eğer normal emekli olma hakkı elde etmemiş durumdaysanız, erken emekliliği deniyorsanız farklı birşey olacağını sanmam.

Son mesajınıza bakıyorum.İşyerine emeklilikle ilgili dilekçe verdiğinizde sanmıyorum devreye alsınlar.Vergi indirimi olmadığından erken emekli olamayacağınızı söyleyeceklerdir bence.Zaten işyerine SSK'dan emekli olabilir diye bir yazı götürdüğünüzde emeklilik için haklarınızı ( kıdem tazminatınızı ) vererek devreye alıyor olmalılar.Yoksa nereden bilsinler sizin gerçekten emeklilik hakkınız var mı yok mu?

Uzman görüşü alalım:)
OturanBoğa
BuTcHeR

Bu konuyu bir inceleyebilirseniz belki ben yanlış düşünüyorumdur?

masterzek okudum okudum,vergi indirimi almam gerekiyormuş 2008 den önce sigortalı olduğum için.Şimdi ne yapmam gerek, raporum var en hızlı nasıl çözerim bu işi yani prosedürü nedir ??

Buzzdad

Aşağıdaki linkte konu detaylı şekilde veriliyor.

Yapılacak işlem öncelikle linkteki dilekçe 2.sayfasını işyerinizin doldurup imzalı kaşeli size vermesi sizinde bununla işyerinizin bağlı bulunduğu vergi dairesine başvurmanız.Start böyle verilecek.Fotoğraf vs istenenler zaten linkte görünüyor.

Raporunuz başvuruya uygunsa zaten dilekçe ve rapor kabul edilip bahsettiğim ankara süreci başlayacak.

http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

iş yerim izmit te oradaki kurumun baglı oldugu vergi dairesine mi yoksa fatih de ki vergi dairesine mi gidecegim

Buzzdad

İşyerinizin vergi dairesine gideceksiniz.Bunun nedeni vergi indirimini işyeriniz sorguluyor zaten.Size yukarıda verdiğim linkteki word dosyasını indirdiyseniz 2.sayfada aşağıdaki başvuru yazısını göreceksiniz.Vergi dairesinden engelli indirimi sorgulamasını işyeriniz istiyor.

Dolayısıyla işyeriniz izmitteyse oradaki vergi dairesine başvurulmalı.

Sitedeki link istanbul vergi dairesi başkanlığı başlıklı örnek yazı vermiş.Bunun Kocaeline göre ayarlanması yeterli olacaktır sanıyorum.Ama imkanınız varsa sorun.Vakit kaybını önler.

İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NA
Gelir ve Kurumlar Vergileri Müdürlüğü

………………………………………isimli personelimiz…………………sigorta

sicil numarası ile...../…/…… tarihinden itibaren işyerimizde çalışmaya başlamış

olup halen görevine devam etmektedir.

Engellilik indiriminden faydalanması için gereğinin yapılmasını arz ederim.

…../…./20….

ADRES: İşyeri yetkilisi
İmza Kaşe

Vergi Dairesi :
Vergi Sicil Numarası:

Şunu düzelteyim,bulunduğunuz lokasyondaki vergi dairesine gidip işlem yapmanız gerekiyor.
İstanbulda yaşıyorsanız ve işyerinizin merkezi İzmit ise siz İstanbul'da başvuracaksınız. masterzek arkadaşın yazmış olduğu dilekçe,işyerinizden orada çalışmış olduğunuza dair alacağınız yazı,nüfus cüzdanınız ve raporunuzla beraber vatan caddesindeki İstanbul Vergi Dairesi başkanlığına vergi indirimi için başvuru yapın.

İzmitte yaşıyorum hala ikametim orada.

Şöyle söyliyim
Siz izmit'te çalışıyorsunuz ama işyeriniz İstanbul'daki bir vergi dairesine bağlı.
İşyerinizin bulunduğu yerdeki vergi dairesine başvuru yapacaksınız.

BuTcHeR sadece vatan caddesinemi yapiliyor yoksa herhangi bir vergi dairesine yapilabiliniyormu bir baska sorumda basvuruyu bozmi yapmak zorundayiz yoksa bizim adimiza sirket yapsa oluyormu
Tesekkurler

Üst Alt