Buzzdad
Açıkçası ilk mesajınızda çalıştığınız gün sayısı, başlangıç yılınız vs görünmüyor.
Benim mesajın ana fikri sizin engelli raporu almanız ve bu raporu alma sebebinizin erken emekli olma çabanızla ilgili olduğunu sanmam?
Belki de yanlış anlıyorumdur.O zaman yazdıklarımı boşverin.
Ancak kanuni olarak henüz normal emekli olma hakkı elde etmemiş kişiler için erken emekliilkte vergi indirimi hakkı almış olmanın şart olduğunu sanıyorum.Ben uzun yıllar yurtdışında çalıştıktan sonra 2016 başında Türkiyeye geldim.Emeklilik hakkını elde ettiğimi bildiğimden işleme başlamaya çalıştım.İlk karşıma çıkan şey vergi indirimi hakkını kazanmış olmam gerektiğiydi.Bunun içinde bir işyerinde çalışıyorken bu başvuruyu yapma zorunluluğumun olduğunu öğrendim.Al başına belayı
Tanıdıklar aracılığıyla birkaç aylığına bir işe girişim yapılmasa emeklilik startı bile veremeyecektim.başımdan bunlar geçtiğinden sistematiğin bu olduğunu düşünüyorum.
Sizin durumda da eğer normal emekli olma hakkı elde etmemiş durumdaysanız, erken emekliliği deniyorsanız farklı birşey olacağını sanmam.
Son mesajınıza bakıyorum.İşyerine emeklilikle ilgili dilekçe verdiğinizde sanmıyorum devreye alsınlar.Vergi indirimi olmadığından erken emekli olamayacağınızı söyleyeceklerdir bence.Zaten işyerine SSK'dan emekli olabilir diye bir yazı götürdüğünüzde emeklilik için haklarınızı ( kıdem tazminatınızı ) vererek devreye alıyor olmalılar.Yoksa nereden bilsinler sizin gerçekten emeklilik hakkınız var mı yok mu?
Uzman görüşü alalım
OturanBoğa
BuTcHeR
Bu konuyu bir inceleyebilirseniz belki ben yanlış düşünüyorumdur?