Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstanbul'da engelli memura uygun ev bulunacak bölgeler?

Konular
63
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar istanbulda meb e atandım tekerlekli sandalyeli birine uygun evlerin çoğunlukta olabileceği merkezi, nezih ve hesaplı bölgeler nerelerdir bilgisi olanlar yardım etsin lütfen

Avrupa Yakasında Beylikdüzü, Gaziosmanpaşa, Büyükçekmece vs.
Anadolu yakasında Kurtköy, Pendik, Kartal vs. Anadolu yakası Avrupa yakasına göre daha uygun

Evet tabi ki o sebeple uygun.
Kadıköy-Beykoz-Kağıthane vuhuu en az 1000 liradan başlıyor kiralar.
Sahibinden com'dan bakabilirsiniz genel bir araştırma olur.

Uzaklık da gidiş geliş saat olarak çok sürmezse
Zaten metrobüsler ücretsiz yada servis olursa rahat.

metrobüse sandalyeli insanlar için uygunmu biniş ve yer vs bakımından birde mebde servisle ulaşım oluyor mu ?

@ka_rakartal Geneli uygun gördüğüm kadarıyla ama uygun olmayan duraklarda da metrobüs ve tramvayın içinde harita tarzı bir şey var
Orada görsel olarak gösteriyor engelliye uygun yada değil diye. (Örneğin tramvay böyle)
@Erdinç G Est. ne diye yalan söyleyeyim
Farklı mahalleleri 750 olabilir bilemiyorum ben denk gelmedim.
Bir de oralarda uygun daire varsa kesin giriş kattır

devlet tek.sandalyeli engelıye bıle servıs saglayamıyor.
bu konuda hıç bır calışma yokmu?

arkadaşlar merkeze uzak dediğiniz yerlerin gelişmişliği nasıl peki merkezlerden çok mu farklı? istanbulun heryeri merkez klişesi ne kadar doğru?

Mesela Fatih çevresinde bulabilirsin 750-800 tl 2+1 girişleri , ama atandığın kurumun konumu çok önemli İstanbul da ,
kuruma yakın ev bulmalısın ne kadar yakın o kadar iyi.
Metro , metrobüs de çok yoğunluk olur iş gidişleri ve çıkışları.Ben iki koltuk değneği kullanıyorum ve toplu taşımada çok zorlanıyorum , senin tekerlekli sandalyede olman daha da zorluğa yol açar .
Onun için fiyattan çok kuruma yakınlığa , asansörlü oluşuna ve apartman girişinin düz olmasına dikkat et bence , kurumu tam söyleseydin daha çok yardımımız olurdu.

mebe atandığımı başlıkta da belirttim, uygun ev derken de her açıdan uygunluğu kastettim.atandığımkurum mb tüm ilçeler yni ilçe belli değil belk seçme şnsım olur onun için araştıryorum olmaz ise de semtler hakkında bilgim olsun atanığımd acemilik çekmeyeyim die düşünüyoum

arkadaşlar plumeria nın söylediği ilçelerin nezih bölgeleri neresidir ve gelişmişlik açısından asıl yerlerdir?

arkadaşlar Ümraniye ve Üsküdar da nezih ve hesaplı semtler ve mahalleler konusunda bilgisi olan var mı

Önce bir kurumun belli olsun öyle bak,İstanbul kazan sen kepçe işi olmaz öyle.
İstanbul'da her ilçe başlı başına şehirdir nerdeyse. Bir çoğunun vezir yerleri de rezil yerleri de vardır.
Ha profilimde İzmir yazdığına bakma,İstanbul'da emekli olduktan sonra kaçtım İzmir'e.
Bu arada bir hatırlatmada bulunayım;
Meb e atananlar için duyduğum kadarıyla yaşadığı ilde kalma hakkı tanınabilecekmiş,arayıp soranlara böyle birşey var dilekçe verin deniyormuş.
Şayet varsa böyle bir imkan bulaşma İstanbul'a derim.

Sevgili arkadaşım.. İstanbul'a atandığın için belki kendini şanslı bir vatandaş olarak görüyorsun lâkin durum pek öyle değil aslında.. Nerede ikamet ediyorsun bilmiyorum ancak imkanın varsa keşke yaşadığın şehirde kalabilseydin, orada çalışabilseydin.. Belediye başkanlarının veya sair yetkililerin İstanbul'da sakatların hayat şartlarının kolaylaştırıldığına dair sözlerine itimat etmemek gerek.. Evet sakatlar için bir şeyler yapılıyor bunu inkar etmek doğru olmaz ancak her şey dedikleri kadar güllük gülistanlık değil.. Her otobüs tekerlekli iskemle kullanıcılarına uygun değil, her otobüs veya metrobüs durağına sakatların erişebilmesi de mümkün değil.. Otobüs veya metrobüs kullanmak yerine ben metro kullanmanı tercih etmeni öneririm. . Dolayısıyla işten eve, evden işe metro ile gidiş geliş imkanı olan yani metroya yakın bir yeden ev bulman bana göre en uygun ve öncelikli olanıdır.. Ayrıca iş yeri belli olmadan muhit önermek bence pek sağlıklı değil.. Önerilen semtler İstanbul'a uzak olan yerlerdir.

Ayrıca sakatlara uygun evler diye tanıtılan evlerde bir rampalar var öyle ki katır tırmanamaz.. Daha geçen gün bu bahsettiğim evlerden birine Beylikdüzü ile Büyükçekmece arasında bulunan bir sosyetik sitede rastladım.. Bir rampa var evlere şenlik, neymiş site engellilere uygunmuş, Palavra.. Buna da dikkat etmek ve sözlere inanmamak gerek, gidip görerek karar almak lazım.

Fatih abi çok doğru tespitlerde bulunmuş. Öncelik Yaşadığınız yerde kalmak olmalı en azından kira vermemiş ve düzeninizi bozmamış olursunuz. İstanbul'un taşı toprağı altın değil artık. Hee biz neden duruyoruz burada diye soracak olursan Doğma büyüme buralı olunca hengameye alıştık diyebilirim:)
İstanbul'da adam gibi bir yerde otoparklı güvenlikli ev tutmaya kalksanız en az 1500 TL. Aldığınız Ücret ile ist da geçinemezsiniz. Bahçe katı diye kiralanan yerler de ise köpek bağlasanız durmaz...istenilen Ücret ise 900-1000...bir ara Fatih civarında ev araştırması yapmıştım oradan biliyorum. Tekerlekli sandalyede olduğunuzu belirtmişsiniz elit bir yer değilse asansörlü konutlarda illaki asansör arızalanır, tamiri de uzun sürer. O Yüzden giriş katı olursa özgürlüğünüzü kısıtlamamış olursunuz. Ancak ben illaki yaşayarak Öğrenmek istiyorum diyorsanız burada işbaşı yapın, pansiyon tarzı bir yer kiralayın. Gözlemleyin kafanıza yatmazsa tayininizi istersiniz...

İst. da metrobüse yoğunluktan sağlıklı kişiler binemiyor , Siz tekerlekli sandalye ile nasıl bineceksiniz ayrıca engelli asansörler sürekli arızalı yada sağlıklı kişilerle dolu . Metro ile gidemezsiniz yoğun kalabalık ya servisiniz olacak yada araba ile gideciksiniz. Başka Sanş yok . Kiralar giriş katlar 600TL ile 1000TL arasından başlıyor ve çok merkezi yerler değil bu semtler ümraniye-pendik-kurtköy-sancaktepe-beylikdüzü sana tavsiyem kocamustafapaşa 1000tl 1+1 bulursun ve heryere tek ulaşımdır.

arakadalar dün İstanbul meb i aradım istediğim ir bölgede ve istediğim bir kuruma atanabiliyor muşum tercih hakkım varmış bu yüzden soruyorum nezih,gelişmiş ve hesaplı bir bölge araştırması yapıyorum toplu taşıma araçlarını kafamdan sildim zaten ev bakarkende bu söylediğiniz kriterleri göz önünde bulunduracağım. Ümraniye ve Üsküdar bu belirttiğim kriterlere göre nasıldır sizce

Kardeşim durumun netleşirse gel Avurpa yakasında Başakşehir-Kayaşehire burada okul sayısı fazla konutlar yeni tekerlekli sandalye için müsait kiralarda ortalama uygun memnun kalırsın zanlımca

kanuni

okullarda görev yapmak en son tercihim orda halk eği.merk. ve ram lar nasıl daha çok Anadolu yakası düşünüyorum kalabalık ve fiyatlar dan dolayı peki dediğin yerler nasıl

Trafikle, kalabalıkla işin olmayacak evinden çıkınca 5-10 dakika yürüme mesafesinde işinde olacaksın ama okuları tercih etmiyorsan diğer kurumlarla ilgili bir bilgim yok yanlış yönlendirmek istemem

Arkadaşım Başakşehir ve Kayaşehir İstanbul'un merkezi bölgeleri arasında sayılamaz. Şayet iş yerin buraya yakınsa o zaman eyvallah, ancak değil ise o zaman çekilecek sıkıntın var demektir. Üsküdar merkezi bir muhittir ve güzeldir. Yani nezih bir yer denilebilir. Her yere otobüs bulunabiliyor ayrıca Marmaray durağı da orada. Ancak kanaatimce burada ev fiyatları pahalıdır diye düşünüyorum ayrıca Üsküdar deniz seviyesinden yukarı doğru kurulu bir ilçedir yani bulacağın ev az veya çok yokuşta olabilir. Ümraniye ise eskiden şehirden uzak sayılırken şimdi ise şehir merkezinde sayılabilir. Tahminim burada ev fiyatları Üsküdar'a nispeten daha hesaplı olabilir. Burada da metro istasyonları mevcuttur. Ancak şu kadarını söyleyeyim buralara gelip kendin görmelisin ve ona göre bir karar vermelisin. Bizlerin rehberliği seni yanıltabilir zira bize göre kolay olan sana zor, bize zor olan ise sana kolay gelebilir.

Senin için ev kiralarının hesaplısından çok ulaşım önemli.2-3 araba değiştirip işine ulaşmaktansa 200-300 tl fazla verip işine 5-10 dk yerden ev tutman daha mantıklı.Arkadaşların gözlemleri doğru metro,metrobüs,otobüs,tramvay normal insanlar için bile zor.Rahat etmek istiyorsan işine yakın olsun hatta yanyana olsun.Yolu göze alırsanda incirli,bahçelievler,ataköy,şişli ortaklar caddesi,tramvay ve metro yolu üzerleri genelde düz alanlara yapılıyor (bazı alanlar köprülü yüksek) bu alanlara bakabilirsin.Metrobüslerde üstgeçitlere çıkıp inmek,otobüslerde inip-binmekgenelde çok zor.Metro ve tramvay avantajlı bence.Tabi öncelik işinin yanında ev bulmak

arkadaşlar toplu taşıma araçlarını hiç hesaba katmıyorum kullanmayı düşünmüyorum işe yakın bir ev olması önemli ufak yokuşlar pek soun olmaz aracım var Ümraniye çekmeköy taraflarıyla ilgili ne düşünüyorunuz ?

çekmeköy şehir merkezi değil 600TL bulursun giriş kat 1+1 ümraniye oturalacak yer değil çarşısında yürüyemezsin kalabalık ayı çok kıraç ve silivri tarafına bak

üsküdarda en fazla 700 tl ye bulabileceğim evler ve bulunduklar bölge nasıldır arkadaşlar Üsküdar konusunda bilgisi olan var mı

istanbulda tekerlekli sandelyeyle işe gelip gitmek tam bi ızdırap.benim sana en iyi önerm.hemen kredi çekip kendine bi araba alman olacaktır.başka türlü bu baş belası istanbulun kalabalıgıyla baş edemezsin.biz bile her gün sinir stres içinde ömrümüz heba oluyor.yada az yada çok iş yerine yakın bi yerden yürüme mefafesi olan bi yer tut.otobüse metrobüse bulaşma.çok samimi söylüyorum ilk hafta pes edersin.

Istanbulda yaşayan arkadaşlar istanbulda bir kişinin aylık gideri ne kadar oluyor merak ediyorum ?

1750 tl.
Tek kişi için 1000 tl kira versen , 250 tl elektrik , su , doğalgaz , telefon desek, ulaşım için ücretsiz kart çıkartırsın , araban varsa bilemem ne kadar yakacağını.
Doğalgazda akşamdan akşama yakmak koşuluyla .
Gıda içinde 500 tl koy.
En büyük gider kira olacak.

Benim iş yerim uskudar Altunizade de,iş yerinden bi atkadasim uskudardan ev tuttu sanırım 1000 TL geçti.oda en kötü ev ve giriş kat olduğunu söyledi.ya uzak yerden bulup daha uygun fiyata ev bulacaksınız yada iş yerinize yakın biraz daha pahalı,ulaşımdan refakat etmis olursunuz en azından..

Uskudar da oturabileceği ev 1200 tl sen baslar. Bu fiyatın altı giriş kat ve harebedir. Oturulmaz yani zaten eski yapi çoktur. Bende ev arıyorum ataşehir ve Kâğıthane semtlerinde bildiğiniz varsa paylaşın lütfen.

İron

Kâğıthane ve Ataşehir çok zit semtler,ben Kâğıthane ye bağlı 4 levent te oturuyorum ev kiraları çok uçuk burda da.çevrede bulursam paylasirim.

Üst Alt