Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşte Yeni Emekli Aylıkları: 387 TL.

Konu hakkında yeni emekli olan veya emekli olacak olan arkadaşların paylaşımda bulunmasını rica ederim.

emekli maaşlarında düzenleme hükümet programında

Emekli maaşlarında düzenleme... - Milliyet Haber

arkadaşlar hükümet emekli maaşlarında düzenlemeye gidiyormuş o zaman biz şimdi emekli oldukya bizimkinide yeniden hesaplama yaparlar mı bize düşük maaş bağlanmış oldu bizede faydası olurmu bu düzenlemenin bilseydim 2 sene daha çalışırdım iptal ettirip yeniden mi emekli olayım yoksa :)

bence bu millete 350 lira çok bile.
ham dolsun veya çok şükür bunu bulamayanlarda var dememiz lazım..

Bir tarafta milyarlarca maaş alanlar diğer tarafta yoksulluk sınırının altında yaşamaya çalışanlar. Başka tarafta da gerçekleri göremeyen, görse dahi söyleyemeyen aklı örtülmüşler... Allah ilmimizi arttırsın...

Amin.
En azından aklı örtülü olmayanlara doğru dürüst maaş bağlansın. :))

bagkurluluların emeklı maasını soleyıp burda emeklı maasları 387 lıra demeyın

[FONT=Ubuntu]Çiftci bağkuru hakkında bilgi vereceğiz. Bir diğer ismi tarım bağkurudur. Çiftcilerin sigortalılığı açısından oldukca uygundur. Burada tarım işi ile uğraşanlar 15 gün prim öderler . Dolayısı ile daha az prim yatırarak emekli olurlar. emekli maaşıda maalesef buna bağlı olarak düşüktür.[/FONT]
[FONT=Ubuntu]Çiftci bağkuru hesaplama şeklini size anlatalım. Öncelikle emeklilik için %20 prim alınır . Sağlık için ise %12,5 prim ödemesi vardır. Toplam %32 dir. Bu oranlar asgari ücret ile çarpılarak tam ay primi bulunur. Daha sonra yarısı alınır.[/FONT]
[FONT=Ubuntu]Güncel 2014 brüt asgari ücretimiz 1134 TL dir .Bunu %32 ile çarpalım 362,88 TL yapar . İkiye bölelim 181,44 TL dir . Bu rakamı çiftciler 2014 temmuz ile aralık arası ödeyeceklerdir. Primler açıklanacak ücrete göre rakamlar değişir

bu yüzden de emekli maaşları düşük olur...[/FONT]

Yukarıda link verdiğim adreste Bağkur luyum demiyor. SSK lıyım diyor yazıyı iyi okuyun ayrıca Bağ Kur luda artık SGK lıdır ve SSK LI gibi yıllarca sisteme prim ödemiştir zihniyet emekli olunca 25 yıl çalışmış birinin insanca insan onuruna yakışır bir şekilde kimseye muhtaç olmadan yaşaması olmalıdır. Hangi sigortadan olursa olsun ister SSK, İster BAĞ-KUR, İster Emekli sandığı amaç insan yaşam koşullarının sağlanması olmalı sizin gibi aklını peynir ekmekle yiyenlerle muhatap olmak istemem.

ne yanı ben sımdı 1751 lırA MAAS ALIYIOM EMEKLI OLUNCA 300 400 MU ALCAM MILLETI YANILTMAYIN

Tamam çiftçi bağkuru 180 tl ödeyerek emekli maaşı 1000 yapalım buna tamam
şimdi sen ssk ya 2500 brüt maaş la sigorta primi ödüyorsun,
senin emekli maaşın 1200 tl civarında olacak, sen çıkıp demezmisin o 180 ödüyor 1000 alıyor işte ben bu kadar ödedim
ben niye 1200 alıyorum diye ilk isyan eden ilk itiraz eden siz olursunuz,
emekli maaşı hesaplama tabloları mevcut, bu konuda uzman arkadaşlarımız var,

sız emeklı maasları artık 387 lıra dıye baslık atmıssınız genelledıgınız ıcın öle dedım

Bağlanan emekli maaşı maaş değilki siz birde aradaki farktan bahsediyorsunuz tamam haklısınız SSK ve BAĞ-KUR' un prim ödemeleri farklı emekli maaşlarıda farklı olacak tabi ki ama ilk önce geçinilebilecek belirli bir taban emekli maaşı olur onun üstüne fark oluşturulur ama böyle bir sistem olamaz 387 TL emekli maaşımı olur arkadaş sen aklınımı kaçırdın, herkesin buna karşı çıkması gerekirken herkes bana dokunmayan yılan 1000 yıl yaşasın derdinde bu ülkede nasıl bir ülke burası anlayamadım herkes birbirinin kuyusunu kazma derdinde halbuki topluca kendi ülkenizin kuyusunu kazıyorsunuz. Haklarımızı toplum olarak savunmazsak, Haklarımızı toplum olarak kaybederiz. Kıçı boklu Almanlar, İngilizler kadar olamıyorsunuz.

Canları, paşa keyifleri nasıl istiyorsa kanunları o şekilde değiştiriyorlar. Hatta torbalara doldurup ağzını sıkı sıkıya bağlayarak meclisten "geçiriyorlar". Değişikliğin ne manaya geldiğini, getirisini-götürüsünü araştıran, inceleyen, sorgulayan var mı? Bu kanunu taa ne zaman değiştirdiler, sendikalar, sivil toplum kuruluşları neredeydiler? "Siz araştırmayın, düşünmeyin, sorgulamayın, biz sizin yerinize düşünürüz. Siz bunu bir hap gibi yutacaksınız. Alıştıra alıştıra, hazmettire hazmettire" diyerek yaptılar bütün bunları. Üstelik bu değişikliğin üzerinden kaç seçim geçti, vatandaş neredeydi? Sadece devlet ihale kanunu 190 defadan fazla değiştirdiler... Maden kanunu da yakın zamanda sözümona -ve kaçıncı kez olduğunu bilmiyorum- değiştirdiler ve bir de baktık ki işçiye iyi bir kazık daha atmışlar :) Bu ülkede bir kanun değişiyorsa en alttakiler bir kazık daha yiyor demektir.

Damar kesildikten sonra çırpınmak fayda etmez...

SGK Engelli Emekliliği

Selam arkadaşlar,

arkadaşımın biri 01.10.2014 te engelli emeklilik için başvurdu,
ssk girişi 1987
prim gün sayısı 3660
en son yatan brüt tutarlar asgari ücretten.
Buna göre arkadaşım emekli maaşı 646,00 TL bağlanmış, sizce bunda bir gariplik yok mu,

yani yarın bizde mi bu maaşlara maruz kalacağız hatta arkadaş itiraz da etmiş sgk nın müdürüde demiş arkadaşa siz bu maaşa dua edin bir kaç sene sonra maaşlar 300 liralara kadar düşecek demişler
yani torba yasaların gizli maddeleri bizi bu şekilde eritiyormuş arkadaşlar ne olacak bu halimize lütfen cevap verin...

Murat, arkadaşının 2000 öncesinde ödediği primler az sanırım? Ama evet, bence de düşük bir maaş bağlanmış. Yeniden hesaplanması için sgk'ya başvursun derim.

Ve evet, bunlar iyi günlerimiz! Emekli maaşları gün be gün düşecek...

intibak davası olumlu sonuçlanırsa maaşlar nasıl olur?

Üst Alt