Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşten atıldım. Firma tazminatımı vermek istemiyor. Ne yapmam lazım?

sayın Mustafa bey,
Konuyu biraz ucu açık yazmışım haklısınız.Buradaki amaç 30 işçiden az işyeri için işe iade davası açamazsınız, 50 işçiden az işyerinin sakat personel çalıştırma yükümlülüğü yoktur vb. içindi. Şehir dışında olduğumdan Turkcellimin vını her yerde işe yaramıyor.

dava açmak için harç parası yatırmak şartmıdır ve ne kadar tutar dava devam ederken o parayı yatıramazmıyız

Atakan bey ben Çetinin sorusuna cevaben yazdım. İş kanununa tabi olduğumu nereden anlayacağım diye sormuş, birde işyerinde bin kişi çalışıyor diyor.
Çetin kardeşim davayı kendin açmayı düşünüyorsan Forumdan elde ettiğin bilgilerle işin çok zor. Ama en azından adliye önündeki dilekçe yazan arzuhalcilerden yardım alabilirsin harçlar, dilekçeler konusunda. Allah yardımcın olsun.

arkadaşlar harç parasını buldum pazartesi günü avukata verim işlemlere başlatırıcam
herkese verdigi bilgi için teşekkür ederim

Hemen ne harcı bu?
Avukatın da hemen ilk etapta dava açacağını sanmam.
Bence önce işvereninizle irtibata geçecektir,sonrasında noterden ihtar çekecek,dava ise daha sonra düşünülecek birşey,amaç haklarınızı almaksa doğru olan da budur kanımca.

selam arkadaşlar

ben 12 senedir özel firmada özürlü statüsünde çalışıyordum vergi indirim raporum var firma beni tazminat vermeden çıkarmak istiyor ben emeklilik hakkımı doldurdum 4099 pirim günüm var sadece 2 sene yaşı bekliyorum kıdem tazminatını hak etmedimmi normal çalışan 15 sene dolduktan sonra kendi bıraksa bile kıdem alabiliyor özürlü çalışanların böyle bir hakkı kaç senede alabilir

lütven yardım

evet arkadaşlar bilen yardımcı olsun

Kıdem tazminatını da alarak kendi isteğiyle işten ayrılmak için gereken şartlar,evet 15 yıl ve 3.600 gün primdir.
Engelliler için de bu şartlar geçerlidir,ayrı bir uygulama yoktur.
Bakın kaç gün geçti ve zamanınızı boşa harcıyorsunuz.
Burada size bu yorumların haricinde ne gibi bir yardım olabilir?
Bence daha fazla vakit geçirmeden işyerinizle görüşün ve derhal çözülmezse bir avukata başvurun.

ben verdikleri evrakları imzalamadım acaba işyeri çıkışımı vermediyse sosyal güvenlik kurumuna gitsem kıdem tazminatı hakkım olurmu benim 15 seneyi geçti ve 4099 gün pirimim var
yada çıkışımıda verseler ordan yazı verirlermi alabilirmiyim

Verdiğin bilgilere göre iş akdin feshedilmiş gibi. Tazminat yazısı aldığın zaman işsizlik maaşı alabiliyormusun onuda araştır. Birde o yazıyı alırsan ihbar tazminatını alamazsın. Yani tazminatı kurtarayım derken diğer haklarını kaybetme.

15 yıl ve 3.600 gün priminiz varsa kıdem tazminatı hakkınız mevcut.
Evet dediğiniz gibi kıdem tazminatı yazısı alabilir,işyerinden tahsil edebilirsiniz.
Bu durumda işsizlik ödeneği ve ihbar tazminatı ödenmez.
İhbar tazminatı fazla tutmaz ama işsizlik ödeneğini düşünürseniz birlikte bayağı bir kaybınız olur.

kıdem tazminatı haketmiştir yazısını aldım işyerine fotokopilesini verdim haber veririz dediler yinede vermek istemiyorlar galiba ne yapmam lazım sonuşta hak edilmiş

Canım kardeşim işveren sizi işten hangi tarihte ve hangi maddeye istinaden çıkartmış.Atıyorum dün çıkartmışsa bu gün o evrakı elden onlara vermenizin bir anlamı olur mu sizce?

merhaba bende 4 ay önce işten çıkarıldım 25-ll maddesinden işten çıkarıldıktan 2 gün sonra ögrendimki 3600 günü dolduran kişi kıdem tazminatı alabiliyormuş hemen sgk gittim kıdem tazminatı yazısını hak etmiştir yazısını alıp işyerine gittim yazıyı işyerine gösterdim vermediler işten çıkarıldıktan sonra aldınız dediler vermediler sonra sgk yenden gittim vermeleri lazım dediler eger vermiyorlarsa mahkeme dava aç dediler bende davayı açtım haksız yere işten çıkarıp tazminat vermek istemiyorlar işten çıkarırken istifa yazısını imzalatmak istediler imzalamadım mahkemeyi kazanırmıyım sizce

mutlaka kazanırsınız.eğer maddi olarak hukuki yardım almanız için imkanınız yoksa baroya müracat ediniz.size hukuki yardım için avukat görevlendireceklerdir.

CETİNSS;

Bazi sorulara yanit verirsen, ne yapman konusunda fikir verebiliriz.

1 :Fesih bildirimi yuzune okundumu ?
2: Hangi maddeden kovuldun .?
3: Gecmise donuk tutanak - ihtar varmi , varsa hangi konularda.
4: Noter kanali ile is akdinin fesih edildigi bildirildimi ?

25-ll maddesinden çıkarıldım işyerini zarara ugratmaktan diyorlar ama hata benim hatam degil
geçmişe yönelik 1 tane savunma var birde bu olayla ilgili savunmamı aldılar ihbar cezam felan yok
noterkanalıyla iş aktinin fesih edildigi bildirildi
15 gün sonrada davayı açtım

Dava lehinize sonuçlanacaktır diye düşünüyorum.

Üst Alt