Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşten atılırsam çaresiz kalacağım! Ne yapabilirim?

hakanyildiz

Aktif Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar 1 hafta oldu ise baslayalı. Zar zor is buldum. Onda da basarili olamadim. Beni pttde kargo bolumune vediler. Onda da el cabuklugu gerekiyor. Ben cok yavas islem yapiyorum. Beni vakumla almislar. Dogumum zor olmus. Bir de kucukkken havale gecirmistim. Bu zamana kadar hicbir iste calismadigim icin elim ise yatkin degil. İsten atilinca intihardan baska secenegim kalmiyor. Cunku hicbir gelirim ve kimsem yok. Allah beni hasta yaratmis. Dua edin de Allah benim canimi uykudayken alsin.

Yarının ne getireceğini bilemezsin. Rızkı veren Allah'tır. Bu kadar umutsuz ve korkak olma Hakan.

Kimse is vermez bana. Zar zor is buldum onda da atilacam. Askerlikten de muaf oldugum icin ozelde de is vermiyolar. Acaba engelli raporu alsam verirlermi? Rapor alirsam yapabilecegim is bulabilir miyim?

Engelli raporu alıp onun verdiği haklardan yararlanabilirsin tabiki. Engelli maaşı, istihdam vb. Ama bu demek değil ki hiç çalışmayacağım. Arada işte bakarsın. Kal sağlıcakla.

Sanırım engelli raporun yok ,ilk iş engel durumunu gösteren sağlık raporu çıkar ,ardından hemen işkura git kaydını yaptır

şuna emin olabilirsinki bir ekmeğe muhtaç olduğum günleri bilirim ve asla unutmam ,ama yılmadım ve baktımki günleri doldurup emekliliğe 1 sene kalmış.

Allah tan Başkasına bel bağlamayın ve ona güvenin Rizki veren odur Allah Bizlerin Rızkına kefildir elinden geleni yap gerisini ona bırakıp tevekkül et emin ol o herşeyi bilendir ve görendir Rabbim yardımcınız olsun.

Flipinler de fakir halk mezarlıklarda yatıyor herkes bir mezarın üzerinde uyuyor birbirlerinin kirli çamaşırlarını yıkayarak azıcık para ile yaşamaya çalışıyor sen daha yolun başındasın pes etme beterin beteri var sen 30 yıl bir mezar üzerinde yaşasan ne yapardın insan oğlu her şeye adapte olur her türlü zorluğu ve sıkıntıyı mücadele ederek aşacaksın.

Birgun hepimiz ölücez.Bundan kaçış yok.Niye savaşmadan,mücadele etmeden ölelim.Nedir bu acele..Allah bizleri öyle bir tasarlamışki,çölde,kutuplarda,her şartta hayatta kalacak bir donanıma sahibiz hatta diğerlerinden eksiklerimiz olsa dahi.Zora düştügünüzde bir şekilde yardım istemelisiniz maddi veya manevi.Çekinmeden ısrarla.Devletin sosyal kurumlarına gidin ,kaymakamliga,valilige sorunlarinizi anlatin maddi manevi yardim talebinde bulunun.Bence ilk önce rapor almaya çalışın.

Özgürumut

Kimse bana yardim etmiyor. Gitmedigim yer kalmadi. En son bir is buldum pttde. Onda da yapamadim. Bir pulu bile yirtip yapistiramadim. Allah beni hasta yaratmis. Ben sadece bilgisayar islemi yapabiliyorum. Baska is yapamiyorum. Oyle bir is bulabilirmiyim doktor engelli raporu verirmi bilemiyorum? Durumum icler acisi. O yuzden olmeyi istiyorum.

Hastaneye gitmeden bunu bilemezsiniz.Önce heyete başvurun.Engelli raporu almak istediginizi söyleyin.Onlar sizi muayene için birçok doktora yönlendirecek.Bu doktorlara sorunlarınızı açık bir şekilde ifade edin.Belkide olumlu bir sonuç çıkacak ve engelli haklarından yararlanıp kendinize uygun bir iş bulabileceksiniz.Umudunuzu kaybetmeyin.Savaşın.

Her insan zaman zaman karamsarlık yaşayıp kendisini bir çıkmazda bulabilir.Bende elim ayağım tutmasına ragmen birçok kez kendimi çıkmazda bulup karamsarlığa düştüm.Eğitimini alıp senelerce yaptıgım işte bile sorunlar yaşadım.Ama bir şekilde olumlu şeyler düşünüp gelecekten umut bekleyip bu karamsarlıkları defettim. Bardağın dolu tarafına bakmaya çalışmalısınız.Eminim sizden çok çok kötü durumda olan insanlar da vardır.Bence piskolojik destekte almanız gerekir.

Özgürumut

Psikolojik destek aliyorum zaten. Zeka testinde zekam donuk zeka cikti. Ama doktor pttde calisabilir dedi. Ben calisamadim. Moralim cok bozuk.

ya kardeşim daha bi hafta olmuş elbet alışacaksın daha şimdiden işten atılmayı düşünüyorsun böyle düşünürsen hiç bi işte başarılı olamazsın
hiç sıkılmadan çalışmaya devam et

atasever24
Benim sonum ne olcak belli degil. İntiharla bitecek gibi gorunuyor. Psikolojim cok bozuk.

mazino
Ben calismayi istiyorum ama mudure bagli. Yarin belli olcak. Eger devam et derse bir nebze olsun sevinecegim. Ama eger atarsa ne yaparim bilmiyorum.

İnsallah her sey yoluna girer. Su an dua etmekten baska care yok.

hakanyildiz...hocam yazmamışın ama aile akraba abi kardeş yardım durumları olmuyormu yaşadığın yerde onlar ne düşünüyorlar bu durumun hakkında??...çok geçmiş olsun hakkında hayırlısı olsun..

deathless

Benim anne ve babam ayri. Ben yalniz yasiyorum. İsten de atildim yapamadigim icin. Ne yapacagimi bilemiyorum.

İntihar etsen ne olacak ? İş mi bulacaksın ? Hayır! Unutma: kaybettiğinde değil vazgeçtiğinde yenilirsin ! Hiçbir şey yolunda gitmese de hiçbir şey seni yolundan etmesin. Sabırlı ol. O kapıyı açan Allah başka kapıda açar. Kendine güvenin tam olsun. Kolayı herkes yapar. Sen zoru yap. En kısa sürede istediğiniz gibi iş bulmanız dileğiyle. Çok geçmiş olsun. Allah yardımcınız olsun.

Garanti olecegimi bilsem hemen aninda intihar ederim. Hayatim cok kotu su anda. Ölmenin de garantisi yok. Pencereden atlasam, kendimi arabanin onune atsam sakat kalabilirim. Zaten hastayim. Daha kotu duruma dusebilirim. O yuzden intihar bile edemiyorum.

Senden daha kötü olanları düşün. Allah'ın izniyle aşacaksın. Güçlü olmaya çalış. Allah'ım kolaylık versin. Ateş düştüğü yeri yakar. Ama mühim olan zorlukları yenmek. Pozitif düşün; her şey pozitif olsun inşAllah.

Saglik sorunlarim sebebiyle intihari dusunenleri Allah af eder mi?

Ben yillardir deprasyon tedavisi goruyorum. Bir ise girdim. Onda da calisamadim. En son %40 engelli raporu verdiler. Moralim cok bozuk. Calisabilecegim uygun ve basit bir is bulamiyorum. Hicbir gelirimde yok. Saglik sorunlarim nedeniyle elimden her is gelmiyor. Ben kucukkende atesli have gecirmistim. Keske o zaman kalbim durunca olseymisim. Bu sekilde yasanmiyor. Belki son gunlerimi yasiyorum. Allah insallah intihar edersem afeder.

Allah'ın verdiği canı yine Allah alır dolayısıyla affetmez dinimizde bunun affı yok direkt cehennem. Öyle düşünmek yerine şükredip Allah'tan sabır dayanma gücü dua etmeliyiz.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

İşci bulma kurumuna başvur ayrıca en kısa zamanda hatta şimdi doktora git icinnden gecenin hepsini anlat muhtemelen yatış verirler sakın intiharı aklından gecirme bildiğin duaları okuunutmabu dünyada seni sevenler varkardeşim

hakanyildiz

Kardeşim bende hastayım buradakilerin geneli hasta, illaki psikolojik rahatsızlıklarımızda vardır yeri geliyor bizde sağlıklı düşünemiyoruz. Sana tavsiyem yalnız kalma insanlarla iç içe ol sosyal kalmaya çalış.

İnsanı hayata SANAT bağlar .

Hayatı ne kadar zor koşullarda yaşarsan yaşa , eğer güzel ,kaliteli müzikler dinliyor , resimle , şiirle vb sanat kollarıyla ilgileniyorsan

herkesten daha asil , daha özel , daha bir güzel duruşun olur .

Kime sorsam hayatı çok zor koşullarda yapayalnız yaşıyorum der .

İnsanlar yaşadıkları güzel anları zamanla görmezden gelirler

Ama sen onlardan olma .

Hayat gerçekten çok güzel .

Ki aşkı ,sevgiyi ,dostluğu bulursan bir gün şu an ki olumsuz düşüncelerine bir daha asla dönmek istemezsin .

psikolojik engelli olup çalışamadığı için intiharı düşünen var mı

ben 15 yıllık psikolojik tedavi görüyorum. Durumumda hiçbir iyileşme yok. Çalışacak iş bulamadığım kendimi çok çaresiz hissediyorum. Allah beni hasta yaratmış. Hiç sahip çıkan yok El becerim ve çabukluğum olmadığı için işte de çalışamadım.Ne yapacağımı nereye ideceğimi bilemiyorum. Benim durumumda olan var mı

Üst Alt