Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstirahat raporunu özelden de alabilir miyim?

Normalde olan uygulama bir sene icerisinde 40 gün parçalı rapora alınabiliyor.
40 günün üstündeki raporlarda heyet kararı gerekiyor.
Engelliler için ayrı bir işlem varmı yokmu onu bilmiyorum.
Ama 40 günün üzerine çıktığınızda rapor sistem vermiyor. Heyet almak zorunda oluyorsunuz.
Devlet memurlarında heyet ile 18 ay a yakın rapor alan biri vardı buralarda onun mesajlarını okumuştum.

@Hopee3466, kanser hastalarına 18 + 18 ay verilebiliyor. Fakat psikiyatriden heyet almak zor iş. Vermiyorlar. Bir kez 5 gün istediğimde bile alamadım. Öyle çok rapor isteyen biri de değilim. Özelden alma imkanım da yok. Sağlık hakkım ihlal ediliyor.

Engelli kadrosunda memurum ve iş yerinde hastalığım sebebiyle sıkıntı yaşadığım zamanlar rahatça rapor alabiliyorum. Normalde fazla rapor almayı tercih eden biri değilim. Ama özellikle son 1-2 ayda hastalığım sebebiyle ataklarım artınca rapor alma sıklığını arttırmak zorunda kaldım. Her atak geçirdiğimde ya da atak geçireceğimi hissettiğimde devlette psikiyatriye gidiyorum ve rahatça veriyorlar. En fazla 5 günlük veriyorlar ama 5 gün bitince hastalık durumunu tekrar geçmezse tekrar rapor alabileceğimi söylediler. Muhtemelen hastalık durumum geçeceği için 40 günü aşmam ama 40 gün aşsam bile heyette bana sıkıntı çıkaracaklarını zannetmiyorum. Sonuçta engeli kadrosundaki biri hastalığı sebebiyle çalışamayacak durumda ise ve yıllık tek hekimistirahat raporu hakkı bittiyse hangi heyet bu konuda risk almak ister ki?

Ayrıca düzenli muayene olduğum özel hastane hekimim de benim durumumu bildiği için rapor konusunda sıkıntı çıkarmayacağını söyledi. Hatta geçen Ben reddetmeseydim bana 10 günlük istirahat raporu yazacaktı. Bunun dışında aile hekimleri de bu konuda en fazla 5 günlük olacak şekilde insiyatifli davranıyorlar.

Yani kısacası; suistimal edilmeden gerçekten bir rahatsızlığınız varsa devlet ve özel hastaneleri rapor konusunda sıkıntı çıkarmaz. Özellikle psikiyatri gibi hassas konularda kimse risk almak istemez. Sonuçta doktor bana rapor vermediği için iş yerinde hastalansam ve başıma bir şey gelse hiçbiri sorumluluk almak istemez.

@Asayiş Berkemal, kardeşim, konuyu güzel özetleyecek açıklamalar yapmışsın. Kendimden bir örnek vererek devam edeyim. Şu an görev yaptığım kurumda yaklaşık 4 SENEDİR aynı müdür ile çalışıyoruz ve bu süre boyunca şimdiye kadar SADECE 10 GÜN istirahat raporu kullandım. 1 aylık heyet raporu bile kullanmadım. Senelik izinlerimi de iş yoğunluğunun olmadığı zamanlarda kullandım. Başka arkadaşların da belirttiği şekilde , psikiyatrik izin haklarımız kanunlarla belirlenmiş. Aynı hekimden senelik 40 güne kadar kısa süreli istirahat raporu Ve toplamda 18 aya kadar da heyet raporu alma hakkımız var. Bununla ilgili de bir şey ekleyeyim : 2004 yılının ocak ayında memurluğa atandım Bugüne kadar SADECE 6 AY heyet raporu kullandım. Engelli emeklilik hakkı da kazansam da çalışmayı seviyorum. Gücümün yettiği kadar devam etmek istiyorum. Herkesin hakkında hayırlısı olsun diyerek yazımı noktalıyorum.

@Descartes, hocam siz çok iyi durumdasınız ama en zor zamanınızda örgün okumuşsunuz belli ki hastalığınız hafif derecede

Üst Alt