Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İstismarcıların yüzünden rapor oranlarımız düşürülüyor

Konular
5
Reaksiyonlar
0
Daha bugün işe giderken ,özel halk otobüsüne bindim.
Bir baktım otobüs bir anda ana baba günü kıyamet kopuyor.
Biraz bakındım ve olay şöyle;
Bir bayan, engelli kızının ulaşım kartıyla otobüse biniyor ve şöförün dikkatini çekiyor.
Şöför "hanımfendi karta bakabilir miyim?" deyip kartı elinden kapıyor ve karta el koyuyor.
Bir an fırtına öncesi sessizlik veeee izleyici rekorların kıran film de o anda başlıyor ;)

anaaaaaa kadın bir feryat bir figan kıyametleri koparıyor ama bizim aslan pilotumuz yani kaptanımız taviz vermemekte ısrarlı...
Gerisini anlatmayacağım çünkü gerek yok!..
Bu gülünecek halimiz,daha doğrusu bizleri istismar edip de ,
Engel derecelerinin düşürülmesinin başlıca nedenlerinden bir tanesi.

Kimse haline şükretmiyor!..
Hep bana hep bana diye diye bizlerin de hakkını gasp ettiklerinin farkındalar mı acaba bilmiyorum...

haklısın en kaliteli sigara içer ama otobüse bedava binmeyi kar sayar örnekler çok güzel konu

tek kelimeyle yazıklar olsun diyorum. istismardan, kamuyu kazıklamaya çalışmaktan ne zaman vazgeçecekler? ihtiyacı olmadığı halde yeşil kart kullananlardan bir farkı yok bu olayın.

Sana katılıyorum bu istismacılardan nedir çektiğimiz yahu onlarında bir gün başına gelirse anlarlar halimizi neyse

Rezillik, ne ahlak kalmış ne etik...

istismarcının kullandığı kartı iptal edip 1 yıl cezalı yapacaksın. aklı başına gelir.

bu verdiğim sadece yaşanmış bir örnekti arkadaşlar inanın binlerce örnekte verebilirim.bizim hakkımızı başkaları rahat bir şekilde kullanıyor.geçmiş bir kaç ay içerisinde memur alımı başladı iştahları daha da kabardı.

devletin gerçek engellileri tespiti için muhakkak bir bakanlık veya bir komisyon oluşturması lazım.

Hayır arkadaşlar, istismarcılar yüzünden değil, sahtecilik yapan hastane görevlileri yüzünden oluyor bu işler! Yanlış yere bakıyorsunuz!..
Siz "suç istismarcılarda" dedikçe, aslında suçu üstümüze atıyorsunuz. Oysa hata yapan sakatlar değil, insanlara sakat diye sahte rapor verenler. Onlar sahtekarlık yapıyor diye biz sakatların ceza çekmesi mantıklı mı? Ceza çekecekse sahtecilik yapıp rant elde edenler çeksin.
Ve, kendi içlerinde suçluları temizleyemedikleri için sakatların burnundan getirenler de başka bir suç işliyor aslında. Vatandaşın yaşamını taciz ve terörize etme suçu.

OturanBoğa;

Aynen katılıyorum sağlama sakat verdikleri gibi sakata sağlam verdikleri de oluyor. Utanıyorum bu insanlardan.

haklısınız, artık engelli olmak bir ayrıcalık haline gelmiş durumda, ancak ne yazikki dowm sendromu olan birine bu "çok güzel cevap veriyor" diye hastalık raporu verilmezken, astım brnoşiti olana özür raporu veriyorlar (şimdi biliyorum ki astım hasataları beni topa tutacak ama canları sağolsun nacizane fikrim). bunlar benim etrafımda olan birkaç örnek sadece. engelli prk yerine park eden sapa sağlam insanlar, sırf araçları engelli aracı diye, sanki engelli park yerleri engelli için değilde araç için yapılmış gibi.. çok can sıkıcı şeyler var ama yazık çok yazık

dıştan agaç sağlam görülebilir ama içi çürümüş olabilir...kimsenin durumunu tam bilemeyiz..:mad:

capsi sana katılıyorum. Örneğin ben ms hastasıyım. Atak geçirdiğimde insanlar inanmıyor kolunuz kanasa bak işte şurası kanıyor dersiniz ama bu hastalıkta diyemiyorsunuz. İnsanlarda Allah inancı olması lazım birazda onurlu olması lazım ki kul hakkı yemesin. Çok kötü durumda olan insanlarıda düşünmesi gerekiyor.

kesinlikle dogru sahte rapor alanlar yüzünden gerçek hak sahipleri hakkından mahrum olabiliyor ,denetlemeler bu yüzden agırlaştırıldı zaten ,ben kendim rastladın bi aile sapa saglam çocuguna özürlü raporu almış senelerce devleti soymuş hastanede rastladım rapor yenileme zamanı gelmiş doktor muayene edince hastanede bagırıp çagırdı siz bu raporu daha önce nasıl aldınız diye...

inşallah allahda sana verir astım hergün fıs fısla yaşarsın

yaşar18;

beddua etmenize gerek yok biz sahte rapordan bahsediyoruz ,saglam görünüp şekeri olan yada sizin gibi asdımı olana zaten toktorlar gereki teşhisi koyup rapor veriyor ona bi itirazımız yok,bizim anlatmaya çalıştıgımız hiç bi derdi olmadan rüşvetle yada ne bileyim dt tanıdıgı olup haksız rapor alanlar...

dıştan agaç sağlam görülebilir ama içi çürümüş olabilir...kimsenin durumunu tam bilemeyiz..:mad:
anlatılmak isteneni tam anlamamışsın
bahsi geçen durum iç rahatsızlıkların engel teşkil edip etmediği değil ; ufak çaplı rahatsızlıkları olup bu durumu kendi çıkarına kullanıp engelli haklarından yararlanmaya çalışan kişilerdir mevzu.Şu an pek çok ortayaş ve üzeri insanın düşük veya orta derecede rahatsızlıkları zaten var.Sapasağlamım diyen bir insanın dahi belki farkında değildir ama az da olsa rahatsız olduğu vücut aksaklığı vardır.İnsanoğlu hiçbir zaman mükemmel olamaz bu bir gerçektir.
Anlatılmak istenen ve pek çok engellinin haklarının çiğnenmesine sebep olan nokta; kalıtsal veya geçici rahatsızlığı olup rahatsızlığının kendisine ağır veya aşırı zorluklar çıkartmamasına kişinin günlük yaşamını zorlaştırmamasına rağmen kendisini engelli birey gibi gören inanan bunuda doktorlara inandırtmaya çalışan şahısların da rapor olayına girmesidir.10 yıl öncesinde bu kadar çok rapor çıkaran yok iken günümüzde bel ağrısından şikayeti olanından tutta 80 küsür yaşına gelmiş annesine rapor çıkarttırıp üzerinden araba almak isteyenlerine kadar çabalayan insanlarla dolup taşıyor hastane heyetleri..Neden çünkü şu anda toplumumuzun bir kısmı aşırı çıkarcı,onursuz,pişkin,acımasız ve kısa yoldan ne koparırsam kardır mantığına sahipler maalesef..Durum böyle olunca şu an gerçekten zorluk çeken hayata zar zor tutunmaya çalışan ağır ve orta dereceli engelli bireylerinde hakları ellerinden alınıyor,zamanında raporunu çıkartmış engelli olduğu anlaşılan şahıslardan dahi tekrar rapor çıkartmaları isteniyor yeni raporla yeni oran tabloları bilmeceleriyle bir anda sapasağlam oluveriyorlar.:mad:

ya sen emekliliği mezarda yaparsan halkta kolayına kaçar benim sahte raporlardan hiçmi hiç şikayetim yok.... kızan kızsın...

erdalakbay;

konuyu saptırma.. Mezarda emekliliğin bu konuyla hatta bu sitede yer alan hiç bir konu ile alakası yok.söylemiş olduğun laf değil... hakk çiğneyerek hak kazanılmaz.Bahsettiğin konu apayrı bir açılıma ve üzerinde tartışılıp konuşulabilecek farklı boyutlara sahip bir durum..

size göre konu başka boyut görünebilir ama özü budur özürlü olmayan biri özürlü raporu almak için neden para verir... duvara asıp seyretmek için mi...

Ayrıca engellilere tanınan dğer ayrıcalıklarda cabası hiç işe gitmemiş ama işe giden adamdan daha eksiksiz sigortası yatan engelli var ben faydalanmasınmı diyroum hayır gayet memnunum engelli kareşimiz için en azından gelecek teminatı emekli olsun.. ben karşı değilim örneklerle boğmuşsun sayfayı bi örnekte benden olsun ömss ye kaç kişi giriyor kaç kişi alındı bi orantıla ve kpss ye kaç kişi giriyor kaç kişi alınıyor bunuda orantıla pozitif ayrımcılık denen o şey bize uğradı hizmetli kadrosuna atandım lise mezunuyum ama diğer taraftan bilmem ne öğretmeni açıkta şu durumda insanların çıkar yol araması gayet doğal ha keza neresinden tutsanız elinizde kalan bi sistem var bununda farkındayım gayet net ama düzeltmeye burdan başlamak yalnış.. ben bi engelsiz engelliyim gece körlüğü mevcut bende lakin eğer sahte raporu alıp erken emekli olan veya memur olan varsa şahsım adına hakkım helal olsun... ayıbı yok bence bu duruma düşürenler utanacak önceki sonra sahte raporu alan utanacak.... engelliye benzin ucuz verilsin diyen adam gördük ve bunun gibi bi çok şeyi artık bu raporu kendine siper eden bi çok insan gördük ben bi engelliyim ve çok çektim çekeninde ucundan sahtekarlık yapıp ekmeğinin peşinden gitmesine göz yumuyorum kızan kızmaya devam edebilir...

Keşke sapasağlam bir insan olsam çalışırdım bir ömür boyu. Son nefese kadar da çalışırdım orası ayrı....Türkiye şu an dünya standartlarına geçmeye hazırlanıyor ve tüm dünyada ortalama emeklilk yaşı 65 tir.. Madem ki hoşnut değilsin Git o zaman insan hakları mahkemesine şikayet et.topla 1000 kişiyi yürüyüş yap..eli kolu tutup isteğiyle 75 ine kadar zevkle çalışan insanları dahi gördüm..

erdalakbay;

Engelli olupta hakkını alamayıp cambazlıklar yapana benimde hiç bir sözüm olamaz bu duruma düşürenler utansın.Hakkıdır Helal olsun.....Fakat Sapasağlam olupta Rapor çıkartan ve engelli haklarından yararlananlar veya yararlanmaya çalışanlar sahtekardır hakkımıda helal etmem..Ayrıca engellilere tanınan ayrıcalıklardan bahsetmişsin sana tek bir şey söyleyeceğim Davulun sesi uzaktan güzel gelir ama çalabilmek zanaat ister...

2006 yılında bir günde değiştirilen özürlü ölçütüyle 3 milyon kişiyi özürsüz konumuna sokan hükümetin, bu yaşananlarda büyük sorumluluğu var.Vatandaş bari gizli yapıyor bu işi,hükümetse açıktan yapıyor.:)

yaşar18;

KOAH ve Parkinson Hastasıyım Allah her hangi bir Hastalığı düşmanıma dahi vermesin.

Sahte Rapor olayına gelince : Güzel ülkemizin bazı bölgelerinde sanırım bu arkadaşların işi daha kolaydır.

Ancak Bazı hastalıklardan bol keseden oran verilerek Hayatlarını tek başına idame ettirmekte zorlanan gerçek Engellilerin Hakları yenmektedir. Askerlikten Yırtmak isteyenlerin sudan sebepler ile alabildiği bu raporların Engelli olarak da kullanıldığını hatırlatırım.. sayılarını tahmin bile edemiyorum

yaw neyi tartışıyorsunuz. sahte rapor alan bizlerden daha sakattır, en azından bizlerin vijdanı sağlam

Çok güzel bi konu açılmış arkadaşlar...

Adamın hiç bişeyi yok gitmiş rapor almış.

Nerden biliyosun bişeyi olmadığını diyeceksiniz.Biliyorum sebebide şu şahıs kendi ağzıyla söyledi.

Bu gibi olaylar Türkiye'de fazlalaştı çok çirkin bi olay bu,,engelli değilsin ama engellilerin yararlandığı haklardan yararlanmak için rapor alıyosun,benle beraber engelli memur sınavına giriyosun hakkımı yiyosun herkesi kandırdığını sanıyosun ama ^^ yukarda allah var,,benden yana hakkım haram olsun haksız yere alınan raporla işe yerleşenler açık açık beddua ediyorum inşallah yerinizden olursunuz yada sahte raporunuzdaki TANI (TEŞHİS) ne ise gerçek olsun hak etmiş olursunuz...

en güzel yorum yelpazeden gelmıs bravo.

ah ah, şu anlatılanları gördükçe hayatımdan soğuyorum inanın..
4 aydır hastanelerde mekik dokuyorum ordan oraya ordan oraya, ulan bi raporu değiştiremedik.. millet bassın parayı %100 özürlü göstersin maaş bağlatsın, tüm sosyal haklardan yararlansın vergi indirimi alsın..
biz böyle doktorlara artık nasıl kendimizi anlatacağımızı şaşalım..

sol kulağım geçirdiğim trafik kazasından sonra duymuyor, ( posttravmatik denilmişti raporda ) odyolog, HAYIR SEN YALAN SÖYLÜYORSUN DİYOR.
bu ortamda ahlak dışı yazı yazmak istemiyorum ama.. rabbim topunun belasını versin.

bi dur desinler, adam gibi ilgilensinler şu milletle. illa meydanlara çıkıp duygu sömürüsü, acıtasyon mu yapalım?

Sahte rapor alamaz kimse! Olan şey, doktor-memur vs.'den oluşan şebekelerin parayla sahte rapor dağıtmasıdır. Bunun sakatlarla ya da sakatlara çektirilen rapor çilesiyle hiç bir alakası yoktur. Daha doğrusu, hastane cihaz alımında sahtecilik yapılması ne kadar sakatlarla ilgiliyse, parayla rapor dağıtılması da o kadar ilgilidir. Sakatlara rapor çilesi çektirenlerin anlamsız bahanelerinden biri bu.

yaw ben gece körüyüm gündüz tek nokta pürüz yok görme alanında daralma diyor ama ben hiç bi sıkıntısını yaşamıyorum % 76 orana kadar rapor aldım 72 de var en son 56 olarak vergi indirimim onaylandı yaw adamın tek gözü hiç görmüyor % 32 alabiliyor bu koskoca bi saçmalık.... ayrıca büyük başlar neleri götürüyor küçük halk yalnıştır doğrudur herkes yoluna bişeyler çekmek istiyor arkadaş gerisi hikaye...

adalet komple tamam bi burdakimi kaldı he sorunsuz bi ülke kim istemez sahtecilik olmayacak ama haklarda adam gibi verilecek.... biri demiş insan hakları mahkemesi :D yaw biz veya bizim gibi kenarda kalmış insanlar normal mahkemeye gidecek cesareti bulamazken kaldı insan hakları mahkemesi 1000 kişi topla yürü vs demiş yaw 1 tek kişi gelmez engelliler yürüyünce şimdiye kadar ney elde etti yada sağlam insan yürüyecekki emeklilik yaşı düşsün bu işler hayal... ama ilkokul mezunu bi hizmetli müdür yardımcısı gibi bi makama sahip olabilir nasıl dayın arsa olursun :D ben çevremde o kadar çok adaletsizik görüyroumki bağışıklık yaptı yapabilene helal olsun diyorum artık....

Üst Alt