Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyerindeki bazı tutum ve davranışları kabullenemiyorum

ozmuşlu

Üye
Konular
42
Reaksiyonlar
104
s.a arkadaşlar ben 33 yaşındayım bugüne kadar iş hayatında birçok sektörde iş alanında çalıştım zaman zaman sorunlar yaşadık v.s v.s... ama bu en son çalıştığım yer beni benden aldı kamuya bağlı şirket ama çok sıkıntılı tipler var huyum kurusun bend etakıntılı biriyim bu tür şeyleri çok kafaya takıyorum bazı arkadaşlarla konuştum bu konuyu sen çok naif hassas birisin o yüzden böylesin diyorlar efendime söylim işte biz bunları yılladır söylüyoruz diyor başka bir arkadaş iş hayatı zor olduğunu sıkıntılı olduğunu kısaca sı bu tarz şeyleri çok kabullenemedim çok kafaya takıyorum işin kötü tarafı bir gün biriyle fena kapışacam sizce ne yapmam lazım ....???

Aleyküm selam kardeşim, işini yap/paranı al. Kimseyi kafaya takma ve uğraşma. Neticede onların hiçbirisi ile dışarıda bir işin yok. Çok bunaldıysan, psikolojik destek al ve üst müdürlerinin içinde sana destek olan birisi varsa ondan da destek al.

bu tür şerefizler heryerde , kavga özellikle fiziksel kavgada sen hatalı olursun iddianda haklı olsan bile .sakin kal . kışkırtmak için bile isteyerek kavga çıkarmtak isterler ....mümkünse yer değiştir , mümkünse insanlara tahammül edemiyorsan daha az personeli olan birim varsa orayı iste vs ....kavga çözüm değil ....yazılı dilekçe verip kavganı kağıt üstünde yap...

Genellikle çoğu yerde karşına çıkacak küçük problemler, soğukkanlı olmalısın ayrıca sen kendini biliyorsan boşver sorun onlarda, insanların huyunu değiştiremeyiz maalesef

ozmuşlu

bu tür tipler iş hayatının her alanında çıkar çıkmayada devam edecekler.O tipler hedefine ulaşmışlar bu şekilde başlık attığın için sende onların sana yaptığı taktiği uygula aynı tepkiyi vererek rahatla kaçma her yerde varlar savaş her yasal yolu uygula pes etme senden sonra gelenede aynısını yapacaklar.Haksızlık karşısında susup dilsiz şeytan olacağına onurunla mücadele et Allah yardımcın olur korkma...

KORKMAZ4423
eyvallah saol teşekkür ederim....

OĞUZATAY
aslında birçok arkadaşım sizin gibi söyledi. ama işte huyum kurusun çok kafaya takıyorum...
hatta az önce işyeri bahçesinde dolaşırken ağladım birazcık. işimi değiştirmeyi bile düşündüm iş arayayım dedim kendi kendime ama buda çare değil gittiğimiz yer çok mu farklı olacak ne bileyim usta ....

ozmuşlu Kardeşim benim; işini değiştirirsen onların istediğini yapmış olursun, kal ve mücadele et, yenilme. Başka bir işe geçtiğinde nelerle karşılaşacağını bilemezsin. Selamün Aleyküm, Aleyküm Selam ve iyi akşamlar. Harici iş dışında hiç muhatap bile olma.

Sanki ben çok mu dört dörtlük biriyim deyip işine gücüne bakman lazım sanane eli alemden sana zararı dokunmuyorsa .

sokrates
kazın ayağı öyle değil işte ... adamlarla birşekilde bir araya geliyon işin düşüyor muhatap olmak zorunda kalıyon v.s v.s....

OĞUZATAY
eyvallah abi doğru söylüyon haklısın ...
bir çıkmazın girdabın içine girdik bakalım nasıl çıkacaz bu sıkıntının içinden.... bende senin dediğin gibi yapmak isterim ama mecbur işin düşüyor adamlara Allah kimseyi öyle insancıklara mecbur bırakmasın....

@ozmuşlu iş yerindekileri sevmeyebilirsin bu gayet doğal kim kimi seviyor ki bu zamanda iş ortamlarında genelde kimse kimseyi sevmez zaten herkes bir iki tane kafa dengi falan bulur işten ayrıl onlar bile seni unutur .

@ozmuşlu Yılmaz ne kadar zamandır oradasın?

9 ay oldu abi...

sokrates
bizim işyerinde zaten aşırı gruplaşma var 3 -5 kişi bir grup olur beraber takılır bende işte tek tabanca takılırım kolay kolay kimseyle muhabbet kurmam zaman zaman kendimi insanlardan soyutlamak istiyorum... çok baş belası tipler var çokkk mayası bozuk sütü bozukl adam çokkkk...

ozmuşlu Bu sürecin içerisinde artık senin ortama alışman ve çevre yapman gerekiyordu. Sokrates abinin dediği gibi iş yerinde belirgin kişilerle kafa yapın tutar. Senin bir ekibin varsa, onlarla takıl, ye-iç dertleş, içini dök. Üstten bir müdürde varsa ondan da destek al. Hiçbir ortamda hiçbir zaman herkesle kafa yapın tutmaz. Ha, hiç kafa yapına tutan yoksa, seni yalnız bırakıyorlarsa, günümüzdeki tabiriyle "mobbing" uygulanıyorsa, kısacası işin içinden çıkamayacak bir durumda isen, çık git başka işe. Çünkü zaten 9 ay içinde kıdem tazminatı da alamazsın. Eğer ki çevren varsa, destekçilerin varsa, onlarla beraber çalışmana devam et. Sokrates abinle, beni dinle. Her yerde bir sürü şeyler oluyor çünkü.

Son düzenleme:
@ozmuşlu olayın sizin iş yeri ile ilgisi yok emin ol her yer aynı iş ortamı para çıkar ortamı sonuçta iş senin işine geliyor mu gelmiyor mu daha iyisini bulabilir misin bulamazsın sen ona kafa yor insanlara değil .

[SIZE=2]Ehliyet meselesi nedeniyle seninle özelden epeydir yazışıyoruz. Evet takıntılı birisin ve bunu itiraf etmen de güzel bir yönün. Arkadaşların dedikleri gibi her iş yerinde sana sıkıntılı gelen insanlar bulunur. Oradan ayrılıp bir başka iş yerine girdiğinde eski iş yerinde sana sıkıntı veren Ahmet Bey.in yerini bu sefer evde kalmış Fatma Hanımın kaprisleri alacak. Bundan kaçış yok. Başkalarını değiştirmen mümkün olamayacağına göre sen kendini huyunu suyunu değiştirmeye gayret edeceksin kardeşim. Geniş olacaksın, bir kulağından giren laf ötekisinden çıkacak. Bu da elbette doğru bir şey değil ancak kendini düşünmen lazım öncelikle.
Yanımdaki masada Gönül isimli bir bayan oturuyordu. Allah rahmet etsin, vefat etti. "Sabahları kalkıyorum limana bakıyorum hava sisli ise yine kafayı koyuyorum yastığa ve uyuyorum" diyordu. "Yahu Gönül vapur çalışmıyorsa karşıdan karşıya çalışan motorlar var, onlara binsene" dediğimde "Ben aptal mıyım canımı sokakta bulmadım, sisli havada motora asla binmem, işler beklesin umurumda değil." derdi. Sinir olurduk bu genişliğine ama öyle bir insandı kendisi. Ve o genişliği ile bankada müdür oldu.
Yaaaa işte böyle kardeşim.
Selametle. [/SIZE]

Güçlü olacaksınız; aması, fakatı da yok. Güçlü olmak zorundasınız.

1 Cahillerin sonu yok, kaale almanın sonu yok. Bu sadece stres yapmanıza, ömrünüzden ödün vermenize, sağlık sorunlarınızı artırmanıza neden olur. Mutlu olmayı cahillere feda etmeyin.

2 Hak kavramını çok kaale almayın, bu toplumda geçerli kural kurnazlıktır, hak kavramı değil. Yapabiliyorsan yap, hesap kitaba girme. Eve huzurlu gitmek önemlidir. Yapamıyorsan doğru makul gerekçeler ile yapabildiğin kadar yaparsın.

3 Bu hayatı kendi başına, yalnız kaldığında da sevebileceğin hobilerin, uğraşların olsun. Gelecek planların olsun... Mutlu olmayı Aliye, Veliye bağlama. Kendine bağla, Ha Ali, Veli ha Ayşe, Fatma çok da bir farkı olmasın. Önce sen kendine yeteceksin...

OĞUZATAY
yok abi malesef dediğin gibi ne bir ortam ne de bir arkadaş bulamadım Allah topunun belasını versin ... hiçbirine hakkımı helal etmiyorum..
insanlıktan nasibini almamış enbesil yaratıklar.. çoğu şeyi zaten işimin ekmeğimin hatrına ses çıkartmıyorum... aslında işim güzel rahat ama çalıştığım adamlar şerefsiz abi...

sokrates
haklısın doğru diyorsun...
aslında işim güzel rahat iş yani bugüne kadar çalıştığım işlerin içinde en rahat olanı diye bilirim sadece beraber çalıştığım adamlar şerefsiz....

Kevok21
doğru diyorsunuz haklısınız korkuyorum bende bu kadar derdi sıkıntıyı kafaya takmaktan ilerde hasta olacağım diye işyerinde bilhassa şerefsiz sütü bozuk mayası bozuk çok adam var en sounda başımı belaya sokacaklar diye korkuyorum herşey bir bıçağa bakar Allah ya onlara verir ya bana verir...

OĞUZATAY
ama mesela ben e-ticarete bakıyorum bilgi işlemciyim internetten bazı ürünler satılıyor ama depocu şerefsiz ürünleri getirecek ki bend e paketleyip kargoya vereyim efendime söylim elimde ambalaj malzemesi yok gelmiyor işi zorlaştıran sütü bozuklar var abi...
ve bu durumu genel müdüre defalarca rapor etmeme rağmen hiçbirşey yapmadı ....

ozmuşlu Yılmaz sen bu kadar sıkıntının içinde verimli bir çalışma ortamı yakalaman mümkün değil, ayrıl ve başka iş bak kardeşim. Bu kadar şeyin içinden çıkılmaz.

OĞUZATAY

valla bilimiyorum abi zaten ben bugüne kadar birçok işe girdim çıktım kolay kolay işde dikiş tutturabilen birisi değilim .. şimdi birde işten çıkarsak iyice mimleniriz ab....Allah kahretsin beni isyankar ettiler benim kaderim mi nerde böyle sütü bozuk mayası bozuk adam var hep beni buluyor....

ozmuşlu Yılmaz kardeşim, her iki seçenek içinde bir şey söylüyorsun; bu durumda en doğru kararı kendin için ver ve onu uygula.

İnşallah AAllah yüzümüze bakarda kadrolu devlet işine gireriz diğer türlüsü .çok sıkıntı bize....

Allah rızası için birisi yardım etsin akıl versin...

öncelikle s.a arkadaşlar çok zor durumdayım birisi yardım edip akıl verirse sevinirim...

ben epilepsi hastası yüzde 44 engelli vatandaşım. kamuya bağlı bir şirkette çalışıyorum normalde görevim bilgi işlem sorumlusu ama şirket yöneticileri beni hiç alakam olmayan sabah 10 akşam 8 hafta sonu tatili olmayan bir işe verdiler.
dün de çalıştığım kısım da nöbet geçirdim az önce konuşmak için idari kısıma gittim genel müdür genel müdür yardımcısı ve bir müdür yardımcısı daha var derdimi meramı mı anlattım epilepsi hastasıyım nöbet geçirdim deyince 3 ü birden kahkayı bastı çok ağırıma gitti..
şimdi ben bu durum karşısında ne yapabilirim ? elimde bazı belgeler dosyalar var bir grup çalışan fazla mesailik işleri olmadığı halde kendilerine fazla mesai yazdıklarını gösteren belgeler var bunları cimere yollasam sizce ne olur ???
yada bir akıl verin ne yapmam lazım ??

editörlerden rica ediyorum eski konuyla birleştirmeyin derdimiz bize yetmiş zaten....

öncelikle s.a arkadaşlar çok zor durumdayım birisi yardım edip akıl verirse sevinirim...

ben epilepsi hastası yüzde 44 engelli vatandaşım. kamuya bağlı bir şirkette çalışıyorum normalde görevim bilgi işlem sorumlusu ama şirket yöneticileri beni hiç alakam olmayan sabah 10 akşam 8 hafta sonu tatili olmayan bir işe verdiler.
dün de çalıştığım kısım da nöbet geçirdim az önce konuşmak için idari kısıma gittim genel müdür genel müdür yardımcısı ve bir müdür yardımcısı daha var derdimi meramı mı anlattım epilepsi hastasıyım nöbet geçirdim deyince 3 ü birden kahkayı bastı çok ağırıma gitti..
şimdi ben bu durum karşısında ne yapabilirim ? elimde bazı belgeler dosyalar var bir grup çalışan fazla mesailik işleri olmadığı halde kendilerine fazla mesai yazdıklarını gösteren belgeler var bunları cimere yollasam sizce ne olur ???
yada bir akıl verin ne yapmam lazım ??

editörlerden rica ediyorum eski konuyla birleştirmeyin derdimiz bize yetmiş zaten....[/QUOTE

selam arkadaşım daha öncedende yazmıştım mücadeleyi bırakma elinde belge kanıt niteliğindeyse cimer e yaz eger kanıtlanamayacaksa suçlu sen olabilirsin eger haklı bulunursan örnek memur diye ödül bile alırsın.3 BİRDEN KAHKAHA bunlar ruh hastası olmalı yada sen halüsünasyon görüyorsun insanın hastalığına kahkaha atmak bu nasıl tipler sonuna kadar mücadele et her yere git korkma sen kazanırsın.He bu arada sende onlara gül senin için O.Ç diyorlar de ama teke tek..valla kardeş gerçekten işin zor ve zevkli tam benlik onlara unutulmaz anılar yaşatabilirdim.

[SIZE=2]Ehliyet meselesi nedeniyle seninle özelden epeydir yazışıyoruz. Evet takıntılı birisin ve bunu itiraf etmen de güzel bir yönün. Arkadaşların dedikleri gibi her iş yerinde sana sıkıntılı gelen insanlar bulunur. Oradan ayrılıp bir başka iş yerine girdiğinde eski iş yerinde sana sıkıntı veren Ahmet Bey.in yerini bu sefer evde kalmış Fatma Hanımın kaprisleri alacak. Bundan kaçış yok. Başkalarını değiştirmen mümkün olamayacağına göre sen kendini huyunu suyunu değiştirmeye gayret edeceksin kardeşim. Geniş olacaksın, bir kulağından giren laf ötekisinden çıkacak. Bu da elbette doğru bir şey değil ancak kendini düşünmen lazım öncelikle.
Yanımdaki masada Gönül isimli bir bayan oturuyordu. Allah rahmet etsin, vefat etti. "Sabahları kalkıyorum limana bakıyorum hava sisli ise yine kafayı koyuyorum yastığa ve uyuyorum" diyordu. "Yahu Gönül vapur çalışmıyorsa karşıdan karşıya çalışan motorlar var, onlara binsene" dediğimde "Ben aptal mıyım canımı sokakta bulmadım, sisli havada motora asla binmem, işler beklesin umurumda değil." derdi. Sinir olurduk bu genişliğine ama öyle bir insandı kendisi. Ve o genişliği ile bankada müdür oldu.
Yaaaa işte böyle kardeşim.
Selametle. [/SIZE]

dostum senınle ozelden yazısabılır mıyız

meslek bankacı mı?

Aleyküm selam
Bu tür insanlar her yerde varlar ve var olmaya devam edecekler. Bir yerden ayrıldın başka yere gitsen orada da benzer durumla karşılaşabilirsin. Tam olarak ne yaşadın bilemiyorum ama bu durumlara karşı biraz daha sabırlı, soğukkanlı ve öfkemizi kontrol edebilmemiz gerekiyor. Bu ve buna benzer durumlarda düşüncelerinde bu konuları takmamaya zamanla alışmaya başlıyorsun ama aşamadığınız veya aşmakta zorlanacağınız takıntılarınız için profesyonel bir yardım almanızı öneririm. :)

Aleyküm selam
Bu tür insanlar her yerde varlar ve var olmaya devam edecekler. Bir yerden ayrıldın başka yere gitsen orada da benzer durumla karşılaşabilirsin. Tam olarak ne yaşadın bilemiyorum ama bu durumlara karşı biraz daha sabırlı, soğukkanlı ve öfkemizi kontrol edebilmemiz gerekiyor. Bu ve buna benzer durumlarda düşüncelerinde bu konuları takmamaya zamanla alışmaya başlıyorsun ama aşamadığınız veya aşmakta zorlanacağınız takıntılarınız için profesyonel bir yardım almanızı öneririm. :)

takıntı felan değil hocam düpedüz mobbing yaptılar bana...
engelli birinin gün de 10 saat çalışması normal mi ????
Allah topunun belasını versin....

ben yaşadığım ilde ne ağır şartlarda ağır sanayi kolunda çalıştım orda bile bu kadar üzerimize gelmediler işimiz ağırdı ama hafat tatilimiz hiçbir zaman kesilmedi....

Üst Alt