Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşyerindeki bazı tutum ve davranışları kabullenemiyorum

Diğer yazılara da baktım. 10 saat çalışma ve haftasonu yok.
Mobbing ve çalışma saatleri ile ilgili avukatla görüştünüz mü?
Hakkını savunabileceğin tüyolar verebilir.

Ama şunu unutmayın! Şu an sabretmesi ve mücadelesi zor olsa da elbet bu da geçecek.

[SIZE=2]Bak kardeşim insan tenkit ettiği şey başına gelmeden bu âlemden göç etmez manasına gelen bir söz vardır. Hadis midir yoksa bir âlimin sözü müdür hatırlayamadım şimdi. Bunu şunun için dedim senin rahatsızlığın ile dalga geçenler veya yakınları emin olasın ki gün gelir senin rahatsızlığının aynısına veya daha fazlasına duçar kalırlar. Kalmazlarsa da senin öte âlemde onlardan tahsil edeceğin yüklü bir alacağın olur. Çünkü biz inançlı insanlar kul hakkına inanıyoruz. Ne demiş büyüklerimiz? Sabır da sabır demişler. Şükür de şükür demişler. Sana da sabretmek düşüyor bu terbiyesizlikleri karşısında. Tabii sabır derken hakkını aramadan vaz geç demiyorum. Haklı isen, delillerin güçlü ve kuvvetli ise tereddüt etmeden mahkemeye de gidebilirsin, CİMER.e de yazabilirsin, sosyal medyadan da rezil edebilirsin. Ama dediğim gibi deliller önemli. Aksi halde sen suçlu olursun.

++Dalga geçtiler++ diyorsun. Şahidin var mı? Yok. Hangisi bir diğerinin aleyhine şahitlik yapacak? Hiç biri. Üstelik seni iftira atmakla suçlayacaklar. Ekmeğinden olacaksın.

Adam tutup darp mı edeceksin bu kişileri? Tam da şeytanın istediği bu işte. Vesveselerle ortalığı karıştırıp insanları birbirine düşürmek.
Bir defa sakin olacaksın. Kafayı takmayacaksın. Çalışma şartları uygun değil ise başka bir yere gideceksin ama sana daha önce dediğim gibi orada da başka versiyonlarla karşılaşacaksın. Dört dörtlük bir iş hayatı tam bir ütopya, hayal. Bunu bilesin.

Sahte fazla mesai belgelerine gelince. Bu iş adli iş. Ciddi suçlama. Belki düzmece dediğin fazla mesaileri sen görmedin. Adamların gölgesi misin ki fazla mesai yapıp yapmadıklarını bileceksin. Haa senin gözünün önünde olan hadiseler varsa onu bilemem. Netice itibariyle adli işler olsun, ihbarlar olsun duygularla yapılmaz. Delil gerek, hem de sağlam delil. Aksi halde sen gümbürtüye gidersin.
Selametle. [/SIZE]

Enes Gntrkn
dayanamıyorum ustam dayanamıyorum yeminle psikolojim ruh sağlığım bozuldu...
dediklerinizi dikkate alacam...

alifatih1958
dilerim Allahtan onlarda benden beter olur dilerim Allahtan onların da çocukları benden beter olur bu dünyada çeksinler hemde....

dayanamıyorum abi dayanamıyorum... dardayım başım darda...

O zaman başka bir iş arayıp istifa edeceksin güzel kardeşim. Aklıma başka bir şey gelmiyor. Allah yardımcın olsun.
Selametle.

alifatih1958

eyvallah abi saol anlaşıldı....

anasını satım bu benim şansım mı kaderim mi beni isyankar ettiler ...

beni dert sahibi ettiler bunlar yüzünden 30 yaşından sonra sigaraya başladım....

Her insan farklı karakterdedir, davranışları, iş yapış şekilleri farklı farklıdır. Astın olan birine işi verirsin, işi bitirmek için süre tanırsın olur biter. Ancak aynı pozisyonda olan birine iş yaptırabilmek veya anlaşabilmek insani beceri gerektirir. Mesela işi elinde çok bekleten, süründüren birine termin tarihini olması gerekenden daha erken söylerim. Çünkü zaten işi savsaklayacağından böylelikle en azından istediğim tarihe yakın bir tarihte işi bitirmesini sağlamış oluyorum. İnsanları yönetebilmek için,

Öncelikle onları gözlemlemelisiniz. Yapılan bir hareketi de asla kişisel algılamamalısınız. İş yerinde bir hakaret ya da mobbing durumu söz konusu değilse görmezden gelin. İş arkadaşları ile dışarda görüşmek değilsiniz, mesai saati bittiğinde ilişki de biter.

selda*

teşekkütr ederim çok güzel izah etmişssiniz konuyu ...

birde engelli birinin normal günlük çalışma saati nedir acaba ?????
ben günde 10 saat çalışıyorum + izin hafta da 1 gün bu durum normal mi acaba ???

ozmuşlu, engelli ya da değil herkes için çalışma süresi aynıdır. 4857 sayılı İş kanununa göre haftalık çalışma süresi max.45 saat'dir. Günlük çalışma süresinin de 11 saati geçmesi yasaktır.
Haftada 6 gün çalışıyorsanız;
-haftalık 60 saat çalışmış oluyorsunuz, şirketiniz bunu fazla mesai ile mi telafi ediyor?

selda*

evet haftada 6 gün günde 10 saat çalışıyorum haftada 60 saat mı eder ??
bilmiyorum herhalde fazla mesai verecekler ben bu konuda hakkımı nasıl arayabilirim hangi sendika bizze yardımcı olur acaba ???

Goethe'nin şöyle bir sözü var ''Dünya hassas kalpler için cehennemdir'' diye. Burda bazı arkadaşlar es geç doktora git destek al gibi sözler söylüyorlar ben onlara katılmıyorum. Haksızlığa uğradığını düşündüğün her anda karşılığını ver bir süre sonra ağırlığın ve varlığın hesap edilerek konuşulur ve artık kimse ağzına geldiği gibi işine geldiği gibi konuşmaz. Hadsize haddini bildirmek 40 yetim giydirmekten daha hayırlıdır. İşsiz kalacağım diye de korkma, had bildirdin diye de işsiz kalacaksan kal korkma cesur ol .

byilmaz21

işte bu dediğin doğruu .. çoğu arkadaşım benim hassas naif bir insan olduğumu o yüzden bu tarz sıkıntılar yaşadığımı söylüyor...

valla işsizlik değil de önümde babam var onu ezemiyorum yoksa bilirim yapacamı neyse bakalım yarın birileri ile görüşecez...
Allah kimseye fırsat vermesin hele iş hayatında böyle sütü bozuk mayası bozuk insanları bizden uzak etsin....

İşyerinde mobbinge maruz kalıyorum..

s.a arkadaşlar ben yaklaşık 1 senedir kamuya bağlı şirkette çalışıyorum sözleşmeliyim. 15 aralık ta sözleşmem bitiyor.
son 2 aydır bana mobbing uygulanıyor görev yerim değişti normalde bilgi işlemciyim hiç alakam olmayan işe verdiler dün de sgk dan işe girdi çıktı yaptılar beni istfa etti gibi göstermişler bugün de dengesizin birisi geldi elimde k bana zimmetli olan laptopu almaya kalktı bir daha gelirse şayet herhalde kavga edecez ???
derdimi meramı mı hangi kurum yada merciye anlatmalıyım sizce ???

ozmuşlu geçmiş olsun.sskdan senin bilgin ol adan sigorta girdi çıktı yapmaları kanunen suç tabiki hangi maddedenciktı girdi yaptılar bunu ssk genel müdürlüğü den yada göre biliyorsan e devlet üzerinden bak.olwnları cimere yaza bilirsin yada direk çalışma bakanlığını arayıp şikayette bulunan bilirsin.Ama önce sskdan sigortanı hangi nadde den çıktı girdi yaptılar onu öğren derim.ıslak imza olmadan istifa gösteremezler

fenerliyizz

teşekkür ederim....
e devlete baktım henüz oraya yansımamış...
hangi maddeden girdi çıktı yaptılar bilmiyorum ama beni istifa etti göstrmişler oysaki ortada öyle birşey yoktur..
gene başka br muhasebeci arkadaş da senin onayın olmadan girdi çıktı yapamazlar diyor...
başka birisi de avulata versen kan alır onlardan dedi peşini bırakmayacam bu işin kadromu çalıştığım yeri kimse benden habersiz değiştiremez...

Çalıştığım yerde haklarımı vermiyorlar

s.a arkadaşlar kamuya bağlı şirkette çalışıyorum ama çok eziliyorum ayrıca resmi tatilllerde hep çalıştırıyorlar izin v.s bişey kesinlikle yok. engelli hakkı denilen birşey kesinlikle yok..
acaba bu durumu hangi kurum yada merciye şikayet edebilirim ??
cimer dışında özellikle aile ve sosyal politikalar müd. e*posta atsam olur mu ?

Çalıştığım işyeri psikolojimi bozdu..?

s.a arkadaşlar son 5 aydır hiç sevmediğim istemediğim bir işte çalışıyorum. son zamanlarda özellikle kafamın içinde hep birileri ile kavga ediyorum. kendi kendime konuşuyorum kavga ediyorum psikolojim hiç iyi değil..
haftanın 6 günü çalışan birisiiyim. bana neler tavsiye edersiniz acaba ??

Pskolağa gitmeniz faydalı olacaktır biraz anlatmak rahatlatır belki

Kevser er
çok kötüyüm bu aralarr çokk...
çalıştığım biirimi hiç sevmiyorum nefret ediyorum..
batsın bu dünya bee beni isyankar ettiler vala...

İşten çıkarılırsam haklarım neler ??

s.a arkadaşlar ben engelli bir vatandaşım kamuya bağlı bir şirkette çalışıyorum. normalde görevim bilgi işlem idi ama beni şirket hiç alakam olmayan saçma sapan bir göreve verdi 7 aydır farklı bir yerde çalışıyorum. çalıştığım yerde başka sıkıntılar da var şimdi ben bunları cimere yazsam işten çıkartılsam haklarım ne olur yada ne yapmam hangi kurum yada mercide hakkımı aramam lazım ??

eğer işten kendin değilde şirket çıkartırsa tazminat alabilirsin

Mobbing ve iftiraya maruz kaldım

s.a arkadaşlar kamuya bağlı şirkette çalışıyorum şu an senelik izindeyim izinden sonra büyük ihtimal çıkış verecekler ama ben ne kadar alttan alırsam bu şerefsizler o kadar tepeme çıkıyorlar benim hiç yapmadığım söylemediğim şeyleri sanki ben yapmışım söylemişim gibi aileme anlatmışlar .

Bundan 3 -4 ay önce sgk bana mesaj geldi işyerinden bana benden habersiz girdi çıktı yapmışlar benim kadrom bilgi işlem olmasına rağmen lastik gibi beni ordan oraya çekti durdular. mobbing uyguladılar. şirket müdürü tüm haklarını tazminat v.s herşeyi vereceklerini söyledi ama bugün bazı arkadaşlarla konuştum hemen pes etme git valilik ile görüş git efendime söylim ayrıca engelli durumum var sen bu yaştan sonra nerde iş bulacan felan dediler ? benimde kafam karıştı iyice sizce ne yapmak lazım cimere şikayet mi edeyim yoksa direk mahkemeye felan mı şikayet edeyim ne dersiniz bir yol gösterseniz ???

A.s. aga mahkemeye gidersen mobbing ispatlaman için senden aynı iş yerinde çalışan iki tane şahit istiyecekler. Eğer bu şahidi bulamam dersen mahkemeyi ele

Cannnnnnn

BÖYLE BİŞEY nasıl ispatlanır ki ???
onu geçtim ordakilerin hepsi yağcı yalaka kim şahitlik yapar hepsi kanı bozuk....

yeni konu açmak neden bu adminleri rahatsız ediyor acaba ??

https://www.engelliler.biz/forum/hu...i-tutum-ve-davranislari-kabullenemiyorum.html

yukarıdaki linkteki konunun başlangıç tarihine bakarak uzun süredir bu şirkette sorun yaşıyorsunuz. Bunu da zaman zaman buraya yazmışsınız.

öncelikle çalıştığınız iş yeri özel bir iş yeri imiş. Yani bir devlet dairesi değil. O yüzden çok daha kolay sizin iş akdinizi sonlandırabilirler.

Kadrom bilgi işlem demişsiniz. Bilgisayar Mühendisi falan değilseniz kadronuzun bilgi işlem olmasının hiç bir önemi yok. Şirketinizin karar merci yani Müdürünüz sana nerde ihtiyaç varsa orada görev verir. Siz o görevi yaparsınız yapmazsınız size kalıyor. Yapmazsanız ayrılacaksınız. Verdiği görev sizin engel durumunuza uymuyorsa sizi zorluyorsa (engelinizden dolayı) bunu belgelendirin ses ve video kayıtları ile öncelikle şirketinize dilekçe ile başvurun bakın benim engelim bu bu verilen görevde şu şu sebepden dolayı engelime uymuyor diye. Kabul edilmezse dava açacaksınız.

Diğer türlü ben yeni verile görevi beğenmedim, ben bilgi işlemde çalışacağım diyemezsiniz özel sektörde. Kaldı ki devlet de de diyemiyorsun. Bilgisayar İşletmeni var gidiyor arşivde çalışıyor vs vs.

Bu işe ihtiyacınız varsa ve verilen görev engelinize yönelik size bir zorluk çıkarmıyorsa sabırlı olun işinize devam edin. Ülkenin hali kötü yüz binlerce insan boş geziyor her gün iş arıyorlar.

İnşallah istediğiniz gibi olur her şey. Kolay gelsin.

O yüzden dedim şahit bulamazsan işin zor diye. bir arkadaşın Mobbing uyguladığı için işten çıkması sonucu onun ben ve bir arkadaş şahidi olduk. Tazminat alacaklar 16000 lira alacağı vardı. Davayı arkadaş kazandı. 50000 lira olrak alacağını aldı. Sen işten çıkmak istemediğin için bence bekle gör. Sen varsayımla konuşuyorsun. Bakarsın işten çıkarmaz. Hadi çıkardı diyelim cimer daha kısa süreli sonuç odaklı. Yok ben bir daha çalışmam dersen dediğim gibi iki şahit gerekli ve üç dört yıl beklemen. Eğer haklılığını ispatlarsan her türlü alırsın

ahmedduman60
tamam da güzel abicim o şirkette benimle benzer durumda olan arkadaşlar da vardı herkes işte ahmet gitti müdür beyle konuştu işini çözdü istediği yere verdi dediler veya filiz hanım da senin gibiydi müdür beyle konuştu sorunu çözüldü denildi. ama iş bana gelince ne hikmetse işi zora sokuyorar müdür tayfası siyasi hareket ediyor..
ayrıca evet mühendis felan değilim gerek te yok öyle şeylere ben bu işe hayatımı vermişim 15 - 16 yaşından beri bu bilgisayar işinin içindeyim ben evimde bilgisayar yokken her ay gidip bilgisayar dergileri alır okurdum kurcalardım. haaa ne oldu şirket bunu görmezden geldi gitti elektrikciyi bilgi işlemci diye işe aldı benim zoruma giden bu Allah sorsun inşallah bana yaptıklarının aynısını başkası onların çocuğuna yapar....

Cannnnnnn
Allah kahretsin bu ne biçim pis bir bir iş ki nalet olsun şimdi kaba bir tabir kullanacam ayıp olacak tövbe tvbe ulan ne evde ne işde hiçbir yerde huzurum yoktur ... Allahtan revamıdır bee işide parasıda hepsi yerin dibine batsın ....

ozmuşlu

:) kardeşim ben isterim ki iş yerinde iş yerinde ki arkadaşlarında, müdüründe iyi olsun uyumlu olsun. Ama birde gerçekler var yani. Bunu kabullenmen lazım. Falanca müdürle görüşüp işini halletmişse. O falanca nasıl bir konuşma yapıyorsa, hangi kelimeleri kullanıyorsa, müdüre karşı nasıl davranıyorsa sende o yolu izleyeceksin. Yok ben onlar gibi olamam diyorsan o zaman sorun yaşamaya devam edeceksin :)

Kardeşim özel sektörde eğer kalifiye yani aranan ihtiyaç duyulan personel değil isen malesef ezerler. Ya bu niye böyle oluyor bu haksızlık değil mi diyemezsin. Yada ben 16 yaşından beri bilgisayar kullanıyorum. Onca mühendisten daha bilgiliyim niye bana değer verilmiyorda diyemezsin. Önemli olan o iş yerinde sana ne kadar ihtiyaç var. Sen olmasan o iş yerinde senin eksikliğin hissediliyor mu iş yönünden bunlar önemli. Özel sektör acımaz kardeşim ya orada aranılan personel olacaksın yada verilen görevi sessiz sedasız yapacaksın. Yada başka iş bakacaksın kendine.

ahmedduman60
Allah topunun belasını versin....
işide özel sektörü de parası da hepsi yerin dibine batsın...
az kaldı az sabret bu devran hep böyle devam etmez şimdi çiftlik gibi kullanıyorlar o işyerini bakalım sonrasında ne olacak bu yerin üstü varsa birde altı var elbet mobbing uygulamak çalışanı yıldırmak bezdirmek de bir kul hakkıdır inşallah aynısını başkası onları çocuklarına yapar....

Üst Alt