Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İyi bir KBB doktoru önerebilecek var mı?

Halil123

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, Sivas , Ankara, Kayseri, Samsun ya da bunların dışında tavsiye ettiğiniz KBB doktoru varımdır, iki kez ameliyat oldum başarılı olmadi , sıkıntı yaşıyorum iyi bir hoca arıyorum, kulak ameliyatı olup memnun kalan arkadaşlar cevap verirse sevinirim, Allaha emanet , şimdiden teşekkürler

Halil123
2 kez neden ameliyat oldun diye sordum cevap alamadım? Zar delikleri tutmadı mı? Yoksa başka bir sorun mu oldu ?

İlki zar delikti oldum tuttu , sonrasında başka bir sorun yaşadım, kulaktaki ikinci kemikcik görevini yitirmiş , ikinci ameliyatı bu yüzden oldum tutmadı, akinti oldu zarda delindi, ikinci ameliyat zorunlu degildi benim ısrarim ile yapıldı sonuc hüsran oldu , gelelim son duruma zar delik ikinci kemikcik iptal , akinti var en ufak soğuk ve rüzgarda akinti oluyor , benim kulağım hiç akmazdı ikinci ameliyat sıkıntiliymis onu anladım. Ve ben 3. Ameliyatı olmak zorundayım. Gamzelim dikkat et sende fazla uğraşma derim akıntı yok ise

Bu arada devlette BT cekinecegim kolestatom var mı yok mu diye bakılacak her halükarda ameliyat zorunlu bana o yüzden doktor lazım arkadaşlar

Gammzelli99

Merhaba pazartesi günü odyoloji test uygulamasi yapıldı kontrol için 21 yıldır delik olan Sağ kulağım tamamen kapanmış ve işitmede artış var. 3mm delik olan sol kulağımda işitmede hafif düşüş gözlendi ve camera ile izlenim yapılarak deliğin tam kapanmadığını gösterdi doktorum. Çok ama çok küçük bir delik mevcut 1 ay daha sabır etmemi istendi benden ve tekrar kontrol yapilacak küçük olan delik kapanmaz ise eğer ameliyatsız kapanma sağlanacak. Kapanma yöntemde sigara kağıt benzer bir yöntem ile zarın korunmasi ve kapanması sağlanacakmış. Doktoruma dert yandım yine yutkunma sonrasi pat pat sesini bana kızdı ve güldü:) ya senin en büyük deliğin kapanmış duyman artış gösteriyor hala aklin yuktunma sesde diye fırça attı.. Şaka bir yana doktorum yutkunma sonrasi ses olayını da çözecek inşallah östaki borusuna burundan girilirek balonla büyümesi sağlayarak ve basınç durumunu çözecek inşallah.. Birazcık sabır göstermemi istedi..

kendımı bıldıgımden berı kulak derdıyle ugrasıp defalarca amelıyatlar gecıren
defalarca doktorala hasır nesır olan ben LEVENT SENNAROGLU hocanın ustune kulak konusunda
en basarılı doktor oldugunu ıddıa edebılırım
olmedıgımı yaptıgı amelıyatlar sebebıyle oldugunu her zaman kendısını mınnetle hatırlıyorum

deasn12 sen şey demiştin daha önce beyin tumuro vardı gecto diye bencede doktorun haklı bak şükret ne gzuel atlattım çoğu şeyi onunda ameliyatini olursun benimde östakim tıkalı valla şimdi ilaç tedavisi kullanıyorum doktor ona göre bakacak ameliyat yada yok ama bide bende işitme etkilemiyor azalıp çoğalıyor

Tekirdağ Çerkezköy Özel Otimed Hastanesi KBB Dr.Kamli Yüceer Tavsiye ederim, Geçmiş olsun.

Gammzelli99

Evet öyle kardeşim rabbim kimseyi düşürmesin beyin tümör hastalığına. Beyin tümör daha zor bir süreç. 2 yıl oldu çok şükür iyiyim. Ama gel gelelim kulak beni deli ediyor resmen. Yutkunma sonrasi pat pat ses ayar oluyorum yaa. Yuktunma yaptığım anda 50cm boyunda meşe odun kırar gibi ses geliyor resmen. Seslerin yükselmesi ayrı bir dert zaten de onu takmıyorum fazla doktorum ses yükselmesine normal dedi normale geçeceğini söyledi. Ses yükselmesinden kastım cips kraker yerken çıtır çıtır sesleri çok şiddetli duyuyorum.

Her halinize şükür etmek lazım bilmiyorum yani isitmenizde birşey yoksa diğerleri geçer diye ümit ediyor rabbbimden hepinize şifa diliyorum benim yaşım 39 2021 de öğrendiğim hafif işitme kaybım vardı ancak 2024 de doktor baya ilerlemiş dedi özel hastaneye gittim tam o sıra kulaklarımda çınlama başlamıştı ve citirtili pıt pıt eden sesler tek tek atan sesler seri bir şekilde citirrrr yapan sesler doktor dış kulak yoluna baktı egzama olduğunu çok kötü olmuş dedi ve damla krem falan yazdı ve kulak yolunu temizleyen özel bir damla aldım kullandım fakat kasintilarim gitti ama sesler cinlamalar daha da arttı doktora bir türlü anlayamadım derdimi çıt çıt sesleri cihaz dedi daha başka birşey demedi ben her geçen güne geçici birşey diye uyandım ama geçmedi işitme kaybı Ocak 2025 ile Mayıs 2025 e kadar hafiften orta ve ileriye kadar yaklaştı İzmit'te profesör Dr Mete işeri ye gittim defalarca beni en iyi anlayan oydu kulağımdan igne yaptı kortizon sonra kortizonlu ilaç çınlama için ilaçlar falan derken sonuç sıfır başka doktorlara da gittim İmr çekildim ffakat birşey çıkmadı bense çaresiz her geçen gün çaresizlikler içinde geleceğimden umutsuz bir şekilde yaşamaya calisiyorum geceleri uyku uyuyamaz her uyandığımda da dünya başıma yıkılır oldu calsitigim yer 6 ayda periyodik muhayneye gönderecek ve yüzde bir milyon işime son verecekler hiç kimsem yok destek çıkacak eşimden 6 yaşında kızımdan başka evim kredili iş bulamayacam calisamazsam ne yaparım diye hergun düşünmekten saçlarım 5 ayda bembeyaz oldu yemek yiyemiyorum sevdiğim herşeyden uzaklaştım TV izleyemiyorum eşimle beraber telefonla artık zaman gecirmiyorum sesini çok az duyduğum için elimde bir mesleğim yok yani inşaat ve tersanelerde çalıştım şu an çalıştığım yer tersane ve hiç biryer bu sekidle beni çalıştırmaz isistme cihazı alacağım ama her geçen gün artan işitme kaybına çare olurmu bilmiyorum ben sağır olmaktan ziyade ailemin küçük kizimin gelecgini kararttim diye kendimi yiyip bitiriyorum ne olur bana birşeyler söyleyin söyleyince azıcık olsun ferahlarim belki

@goralland İşitme cihazı işitme kaybını durduruyor ya da çok yavaş ilerlemesine vesile oluyor. Muhakkak cihaz alın, ailenizi duyar ve sohbet edersiniz. Dr.lar size illa cihaz alın demedi mi hiç? Bence siz cihazla iyi duyarsınız.

Ter toz olmayan bir işte cihazla rahatla çalışırsınız diye düşünüyorum. İşitme engelli olup çalışan çok insan var, tecrübeli olduğunuz işte duymadan çalışamaz mısınız?

Bir de rapor çıkarıp memur olabilirsiniz, en az lise mezunu olanlar sınava girer, lise altında mezuniyeti olanlar kuraya tabii.

O kadar karamsar olmayın, rapor alırsanız özelde de engelli alımı oluyor. Hiç olmazsa oradan iş bulursunuz bence. Genelde iş kur üzerinde buluyor insanlar.

@Tenê,
Güzel düşüncelerim ve zaman ayırıp cevap yazdığın için sana çok teşekkür ederim kardeşim geçen yıl cihaz demişlerdi ama hiç beklemiyordum bu kadar ilerleyeceğini bir zamanlar cihaz takmayi istemezken şimdi cihazla bile kurtarabilirsem dünyalar benim olur bilmiyorum yüz yüze konuşurken iyi anliyorum herkesi TV nin sesini 15 e kadar sorunlu anlıyorum benim asıl derdim cocuklarim ailemi kimseye muhtaç bırakmamak bunun için ne gerekiyorsa yaparım insan ne olacağını bilmeden yaşıyor oysa insanın başına ne geleceği belli olmuyor malesef ilköğretim benim diploma yaptığım işler de tehlikeli işler sınıfına giriyor bu yüzden çalıştırmiyorlar benim için işin önemi yok yeterki calisayim

@goralland Anladığım kadarıyla siz cihaz takarsanız çok iyi duyacaksınız, çünkü işitme kaybınız çok değil. Hatta belki kulak içi cihazla bile duyarsınız.

Psikoloji der ki insan kaygılanıp düşününce daha stresli olur. Halbuki başına geldiğinde, yaşadığında o kadar stresli olmazmış. Zor tabi kolay değil aileyi çaresiz bırakmak, çok haklısınız. Ama boşuna bu kadar stres yapmayın, şimdilik cihaz alırsanız normal hayatınıza devam edersiniz gibi görünüyor. Cihaz takınca muhtemelen işitme kaybınız da hızlı ilerlemez.

@Tenê,

Teşekkür ederim kardeşim burada olduğun ve cevap yazdığın için sana minnettarım bu ay içinde cihaz alacağım bakalım inşallah dediğin gibi olur

@goralland,

Öncelikle geçmiş olsun. İşitme kaybı tipiniz nedir.? İletim tipi mi sensorinoral mi ya da mikst tip mi? Birde hava ve kemik yolu saf ses ortalamanız nedir. Bunları yazarsaniz daha sağlıklı yardımcı olabilirim.

@goralland yıllardan beri sol kulağımda çınlama ve işitme kaybı vardı sesleri algılamada da güçlük çekiyordum önce si serden işitme cihazı aldım memnun kalmadım devamlı ötme yapıyordu bir türlü ayar tutturamadılar yeni duymerden cihaz aldım duymaya başlayınca çınlama da gitti gayet güzel duyuyorum cihaz alınca işitme kaybına göre cihaz al benim yaptığım hataya düşme

@goralland,
Sagirlik zor mesele ama dunyanin sonu degil
Allah bir kapiyi kaparsa baska kapiyi acar
Sagirlik gelecek diye uzulmektense gelmeden onceki duyarak yasamak akillica olsa gerek
Gelmeden onceki gunlerde kaygiyla bogusmaktansa aklina bile getirmeden duydugundan faydalanarak guzel yasa derim

@santomarine,

kardeşim teşekkür ederim en son geçen ayki ölçümde 50 -59 db idi ama o zamandan buyana ilerlediğini düşünüyorum anlama zorluğu çekiyorum baya

@GRAHAM BELL,
kardeşim forumda hep senin mesajlarını okuyorum takip ediyorum teşekkür ederim güzel düşüncelerin ve cevap yazdığınız için sizinle tanismak deneyimlerinizi paylaşmak isterdim açıkçası iyi günleriniz olsun dileğiyle

@goralland,

50-59 orta düzey bir kayıp.
Bu muhtemelen hava yolu eşiğidir.
Kemik yolu ortalaman 20'lerde ise ameliyat olabilirsin. Bunun için kemik yoluna bak işitme testinden. Hatta yükleyebilirsen testini yükle ona göre değerlendirelim

@santomarine,

Kemik yolu da aynı şekilde kardeşim yani hava yolu ile farkı yok denecek kadar az iki kulakta da kesilmeyen çınlama var sanki o cinlamalar hergun götürüyor isitmeyi

Üst Alt