Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İyi ki vardın kanserim..

denizwill

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
[FONT=arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT]Yazılarınızı okuyorum. Kimi bir umut denizi, kimi isyan ve yorgunluk dolu. Ama hepsinin özünde aslında aynı mesaj yatıyor; [FONT=arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT][FONT=arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT][FONT=arial][SIZE=2]içinde bulunduğun durumdan iyi bişeyler çıkar.

Uzağa gitmeden kendimden örnek verecek olursam;

Benim için kansere hiç yakalanmamak daha büyük bir şans olmazmıydı? Ama benim yaptığım bu olumsuzluktan bir başarı öyküsü çıkarabilmekti sadece.

[/SIZE][/FONT]Küçük şeylerin kıymetini daha iyi anladım sayesinde. Önceleri beni ıslatan yağmur kanserden sonra hiç ıslatmadı. Kanserden önce hergün gördüğüm güneş dev bir nükleer reaktör değilmiş meğerse, doğuşu ve batışı başka şeymiş. Havyar da neymiş simidin yanında. Kuyruk sallayan köpek, mırıldayan kedi, penceremin kenarında ekmek bekleyen güvercin ne destansı olaylarmış.[FONT=arial][SIZE=2] Damla damla biriken koca bir mutluluk deniziymiş hayat. [/SIZE][/FONT][FONT=arial][SIZE=2]Hazır bir mutluluk aramak ne büyük gafletmiş.

[/SIZE][/FONT]Hiçbirşeye şaşırmamayı, güvenilen dağların çoğu zaman karlı olduğunu, güvensiz sanılan dağlarda ise enfes çiçekler yeşerdiğini ben onunla savaşırken öğrendim. Mükellef sofraların, marka giysilerin, pahalı arabaların, şatafatın mutluluk olmadığını, mutluluğun sadece sevgiden geçtiğini öğrendim. İnsanların bir hedefi olması gerektiğini, o hedefler için savaşılmasını, cesur olmayı, direnmeyi, boyun bükmemeyi ben kanserle dans ederken öğrendim. Almanın değil vermenin insanı daha mutlu ettiğini, sorumluluğu, yarımseverliği bana o aşıladı. Nasıl diyordu şair; [FONT=arial][SIZE=2]İYİKİ VARDIN KANSERİM..

[/SIZE][/FONT]

büyük geçmiş olsun umarım iyisnizdir...dediklerinize katılııyorum....allaha acil şifalar versin herkese..

amin, herkese şifa ve UMUT versin inşallah Rabbim

geçmiş olsun özge hanım
çok gğzel bakmışsınız ya okurken ağladım yaaa
ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN

çok geçmiş olsun üzüldüm ama kaderimdir deyip üzülmedim ki : (

Çok güzel yazmışsınız.Yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum.Bahçeli bir evde yaşamak,sebze meyve yetiştirmek,köpek beslemek...Bunlar da benim hayallerim....

Söylemeyi unutmuşum büyük geçmiş olsun...

ağlama Pelin :rolleyes: ağlayın diye değil bir parça da olsa sizlere UMUT olsun diye yazdım :eek:

teşekkürler güzel dileklere

Ekrem hayallerinin gerçek olması dileğiyle

Mükemmel bir yazı çok duygulandım okurken Allah hepimize acil şifalar versin. Bende omuriliğimden geçirdiğim ameliyat sonrası 4 senedir kendi başıma dışarıya çıkamıyorum. Ne hayallerim vardı oysa ki senin yazdıklarını çok iyi anlıyorum. Sonuçta bu hayat gelip geçici ama biz yaşadığımız sürece hayata sımsıkı sarılıp, tedavilerimizi aksatmadan, moralimizi bozmadan ümidimizi kaybetmeden yaşamaya devam etmeliyiz.

deniz kardeşimiz bi melek bi prenses kendisi çok çok çok iyi rabbim bu kadar güzel,yüregi güzel olan bi insana böyle bi imtihan nasip etmiş kendisi mükemmel birisi allahım yolunu bahtını açık etsin,inşallah kanserle dans ederek onu başarısız bırakıyor kiminle dans ettiginin farkında degil :eek: allahım yar ve yardımcın olsun..

geçmiş olsun hayata pozitif tutunmanız jastalığınızın en büyük ilacıdır allahın izniyle yenersiniz inşallah yazınızda biraz duygusallık ta sezdim sanırsam hayata pozitif olmaya çalışırken duygusallığınız hat safaya ulaşmış hastalığınıza baktınız pozitifliği duygusallığada pozitifleştirin bence o duygusallık insana en büyük bela

Hayallerimizde kurgulayarak oluşturduğumuz, öykündüğümüz, ulaşabilmek için türlü hırslara ve acımasızlıklara başvurduğumuz, bu uğurda ucuzlamakta, arsızlık yapmakta bile sakınca görmediğimiz gösterişli yaşamların oyuncusu olmak değildir "insan olmak"; Özge'nin bu genç yaşında farkedebildiği gibi sade, ihtirassız, yalnızca kendini aşma çabasının olduğu ve başkalarının da var olabilmesi için severek yer açtığımız huzurlu yaşamların kişisi olmaktır "insan olmak" aslında. Bunları bana bir kez daha hatırlattığın/düşündürdüğün için sonsuz teşekkürler, sevgili kardeşim! İyi ki varsın ve hep var olacaksın... Öte yandan pek çoğumuz bunların farkındayız ama çevremizdeki bencil, niteliksiz kültür sahibi, ancak başkalarının olumsuzlukları üzerinden mutlu olabilen, hoyrat, sefil varlıkların tuzağına düşerek, onları kendimizden uzaklaştırmak yerine onların üstesinden gelme çabasında buluveriyoruz kendimizi. Kimi zaman da -belki istemeyerek de- uzlaşıveriyoruz bu sefillerle ve böylece bir anda biz de onların kirli dünyalarını paylaşmaya başlıyoruz. Yaşamınızda kirli varlıkların olmaması dileğiyle...

muhteşem bir yazı eline yüreğine sağlık arkadaşım inşallah bundan sonra çok güzel günler görürsün

ÖZGE HANIM; Öncelikle ağzınıza, yüreğinize, kalbinize sağlık. Gerçekten okurken birden, çok farklı düşüncelere gittim, ne iyi olmuşta bizimle paylaşmışsınız. Yaşınızın çok genç olmasına rağmen hayattan çok şey öğrendiğiniz o kadar belli ki, bence siz umutsuz olanların UMUT ışığı olmuşsunuzdur bu yazdığınız yazıyla diye düşünüyor ve size sonsuz SEVGİLERİMİ sunuyorum.

ÇOK BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN, RABBİM ACİL ŞİFALAR VERSİN....

SAYGILAR...

Merhaba hepinize.

Ne kadar güzel geri dönüşler yapmışsınız, bie nebze de olsa yüzünüzü güldürebildiysem umut olabildiysem ne mutlu bana.

Sevgilerin en güzeli sizlere olsun, içinizdeki güçle ve umutla geçireceğiniz güzel bir hafta dilerim :eek:

çok güzel parıldayan bir insansın özge bu yazından anlaşılıyor açıkça
geçmiş olsun canım arkadaşım gülen yüzün hiç solmasın ;)

Herkese acil şifalar dilerim...
Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun öncelikle..
Allah hepimize güç ,kuvvet direnç versin..
İçimizdeki en büyük güç dua kaynaklıdır..Allah'a inanç en büyük maneviyattır
Bende 2 ay önce Hogkıng Lenfoma olduğumu öğrendim :) Kaba tabiriyle Lenf kanseri :)
Şimdi duyan duymayan arkadaşlarım şok olacak :)
Evet kemoterapi tedavisi görmeye başladım...
Ve geçen zaman zarfında olgunlaştım hatta ilk üç gün içinde olgunlaştım...
Bir çok şeyi öğrendim bunların en başında sabrı,daha ılımlı olmayı,sakinliği...
Bana en güzel bir başka güzelliği ise daha fazla şükür etmeyi,hamd etmeyi ,çok daha fazla dua etmeyi nasip etti kanser...
Hayatımdaki bir çok yanlışı düzeltmeme fırsat verdi...Hatalarımı görmeme yardım etti..
Uyku düzenimi kontrol altına almamı sağladı..Yemek düzenimi rayına oturttu :)
Daha sağlıklı kontrollu bir düzen getirdi hayatıma..
Ben bu hastalığın bana hem bir lütüf olarak hemde bir uyarı olarak görüyorum...
Lütüf görüyorum Allah herşeyin beterinden saklasın biz insanları beterin beteri vardır şükretmesini bilmek gerek...
Uyarı görüyorum çünkü daha iyi bir insan olabilirim...
Herşey bir vesile olduğu gibi her şerrin içindede bir hayır vardır...
Ben bu hastalığı ne kadar tevekkül içinde karşılarsam Allahta bana o şekilde mükafat vereceğine inanıyorum ve sabırla merakla bekliyorum..
İsra süresinin 13.ayetinde der ki [FONT=arial]''Ve [/FONT][FONT=arial]biz[/FONT][FONT=arial], her [/FONT][FONT=arial]insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık[/FONT][FONT=arial]... '' İsra / 13.
[/FONT]
O yüzden durmaksızın duayla,umutla,sabırla şükrederek beklemek gerektiğine inanıyorum..
Yolun başındayım herkesin yolu açık olsun...Şifalansın..
Morali yüksek tutmak herşeyin başı ama bazen insanın anı anına tutmayabilir doğaldır..Önemli olan toparlanmayı bilmektir..
Bazen duygulanmak adı altında esip geçiyor ama iki dakka sonra unutabiliyorum :D
Ben kendimi pimpirikli,korkak biri sanırdım doktorun D'sini sevmezdim gitmezdim...
Ama Allah insana öyle bir sabır veriyo ki ben gerçekten güçlüymüşüm ve müthiş bir sabrım varmış...
bunuda öğrenmiş oldum bu vesileyle....
Hayat işte her an süprizler yapabiliyor bize acı yada tatlı... :)
Önemli olan pes etmemek...
Sevgiler :)

nageee ; Öncelikle çok üzüldüm :( çok ama çok geçmişşş olsunnnnnn :(:( senin bir gizli hayranın olarak şimdi çok daha fazla takip edeceğimden emin olabilirsin :) işin şakası bir yana gerçekten senin adına çok üzüldüm ama dediğin gibi hayat malesef ki süprizlerle dolu ve nefes aldığımız süre içerisinde yapabileceğimiz hiç bişey yok.
O yüzden ne olursa olsun senden ne neşeni, ne mutluluğunu ne de hayata olan o güzel bakışını aynen devam ettirmeni istiyorus.
Sen bizim biricik yöneticimiz ve benimde gizliden gizleye hayran olduğum insansın :) bizim sana çok ihtiyaçımız var. Her zaman senin yanındayız, koşullar ne olursa olsun...
Tekrar herkese acil şifalar dilerim... Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun öncelikle.. Allah hepimize güç ,kuvvet direnç versin..

şirine hanım ne güzel bir bakış açısıyla bakmışsınız yaa hep olumlu tarafını görmüşsünüz...
hastalıkların en iyi ilacını ben moral olarak görenlerdenim ben :)
bu pozitiflilikle bu güçle ve dualarımızla inşallah en kısa sürede yenersiniz kanseri :)
ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN... :) KENDİNİZE ÇOK İİ BAKIN

Merhaba şirine, öncelikle geçmiş olsun. İçindeki umutla kanserle dansını kazanmışsın sen :eek:

Hep böyle umutlu ve güçlü olman dileğiyle, sevgiler

Sende kendine iyi bak pelin...
İnsan içindeki ışığı kaybetmedikçe sanırım o moral her daim taze kalır...
eee tabiki kukuman kuşu gibi düşünür umutsuz huzursuz keyifsiz olursak hain tümor bunu anlar ve aksi şekilde içten içe bak bu zayıf diye düşünür aklı varmış gibi :D
Bizim hedefimiz onu yenmek neşeyle ,huzurla pozitif enerjiyle...
Zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır napalım ama 3 ama 5 ay çekeriz allah'ın izniyle sağlığımız düzelir bir süre sonra buda hayatımızda bir anı olarak kalır :)

sanada geçmiş olsun özgeciğim....
aynen bende senin umutlu ve güçlü olmanı diliyorum melekler korusun bizi :)
sevgiler...

Aslına bakarsan pek duygusal biri değilimdir ama yazdıklarını okuduğumda aklıma yaşadığım bir şey geldi içime yer eden. 9 yada 10 yaşlarındaydım çapa tıp fakültesinde yattığım o hastanede ameliyat olmak için saatimi bekliyordum çok sıkıcı bir durumdur o yeşil önlüğü giymek onunla beraber o lanet kokulu ameliyathaneye gitmek.en üst kattaydı ameliyathane sedyede bekliyordum sıramın gelmesini beklediğim yerde bir cam vardı ve oradan baktığımda ana yolu görüyordum. yoldan geçenleri gördükçe dedim çıksam şimdi dışarı gitsem bu hastaneden okuluma yada bir parka işte bir yerlere gitsem burada olmasam. gidemedim , olmadı ,sıram geldiğinde ameliyathaneye alındım. ilginçtir ne zaman hastane yakınından geçsem bakarım tepesine aklıma gelir. güler geçerim kendi kendime. basit gelebilir senin için yada başkası için ama kimseye anlatmadım ben bunu en yakınım bilmez tuhaf bilmediğin tanımadığın birine anlatabiliyorsun. diyeceğim o ki bin katıda gelse insanın başına milyon katıda güzel şey yaşamak.

Öncelikle çok geçmiş olsun yazdıklarınız beni çok etkiledi bende benzer duyguları we farkındalıkları yaşıyorum..
Hayattaki güzel olan herşeyi başımıza kötü bir hastalık gelince farkediyoruz malesef bende sizler gibi sonradan farkettim hayatın güzelliklerini geri dönüşü imkansız gibi artık umut varmı içimde var tabiki ama hayat zorlukları bazen kırıyor ümidimi yinede hayata tutunacak dallarım var allaha bin şükür başıma ne gelirse gelsin yinede kendimi çok şanslı hissediyorum..

gerçi bende kanser diye bir şey yok hiç olmayacak anlamınada gelmez içinizde kanser olan varsa geçmiş olsun diyorum allah şifanızı versin.inşallah kanser hastalığını yenersiniz ben inanıyorum ki kanseri yeneceksiniz

teşekkür ederim, Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Suna; ümidinin hiç kırılmaması dileğiyle :eek:

kanser kötü birşey ama kanserden kurtuluş yolu soğandır

o kadar güzel yorumlamışın ki hayata bakışını herşey gönlünce olsun ne denilebilir ki başka ;)

çok geçmiş olsun keşke herkes sen gibi düşüp bi ömür yaşamdan bişeyler çıkarmaya baksa ömür boyu mutlu olman dileğiyle...

Üst Alt