Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İyi ki varsınız

denizwill

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Siz öyle yürekli insanlarsınız ki; Her birinizin hikayesi başka bir pencere açıyor hayatımda. Umuda güzelliğe ve hep sevgiye açılan bir pencere. İyi ki varsınız dediğim, yüreğini yüreğimde hissettiğim, konuşurken gülümsediğim nadir insanlardansınız siz.

Ben özel günleri pek sevmem esasında. Doğum günü, şu günü bu günü, ‘engelliler günü’ Şunun adını değiştirip ‘asıl engel sizsiniz günü’ yapasım var.

Yaklaşık 6 aydır sizleyim. Öyle iyi insanlarla tanıştımki burada vazgeçilmezim oldular. Bana almanın değil vermenin mutluluk olduğunu öğrettiler (onlar kendini biliyor :eek:)

Burda ben görmenin ama gerçekten görmenin sadece yürekten bakılınca mümkün olduğunu öğrendim. Bir dostum var Hikmet abla, doğduğundan beri göremiyor. Hiç unutmam şöyle demişti bir seferinde; ‘’Deniz bir gün annem bana kırmızı başlıklı kızı anlattı. Aklım kurda kuşa değil, kırmızıya takıldı sadece. Nasıl bir şeydi bu kırmızı? Bir de öğrendimki deniz maviymiş. Mavi ise güzelmiş, dostmuş. Alıp götürürmüş derdini yorgunluğunu. Maviyi göremedim ama sesini duydum.Seninle mavi oldum Deniz’’ demişti bana.

Ben sizinleyken; eksik bir uzuvun gücün göstergesi olduğunu öğrendim, cesaretin ve yaşanmışlığın en büyük nişanı.

Şunu çok iyi biliyorum artık, sizin yürekleriniz kaybettiğiniz parçaların toplamından daha büyük.

Sizi seviyorum, iyiki varsınız..

Sevgilerimle, Deniz..

Yazının içindeki alıntı çok etkileyiciydi... İyiki varsın(ız) duyulması istenenen en muhteşem cümlelerden biri... İnşaAllah her daim "iyi ki varsın" denen birisi olabiliriz... Bu samimi yazı için teşekkürler...

Iyiki sizde varsınız hayatınızda hep deniz güzelliği olması dilekleriyle ömür boyu daim mutluluklar dilerim yazarken elim titredi çok etkilendim bende selamlar

demeee denızzz bak bu cumle IYIKI VARSINIZ ASIL ENGEL SIZsınız buna sen oyle de samımıyetınle ama ben demıycem
baska engel gurubunada karısmam
bız sagırlar bunu hıc haketmıyor empatının ne oldugunu bılemeyenler ıcın ama ama bılenler ıcınde bıraz zor cumle bu
nedenmı
bızle ısınız olurda bızden bırsey ıstenırse canı gonulden elımızden geldıgı kadar yaparız
ama duyurmak zor gelır duyanlara
bunun ıcınde sız duyanlar zorlanmayın dıye ısıtme cıhazının kahrını cekerız sızlerın dedıklerınızı kolay anlamak ıcın
olsuun oyle guzel yazı yazmıssınkı senı gormesekte tanımasakta gonlumuz ıcın cıcek acan bır yazı vede dusunce seklı
tesekkurler sana

gerçekten hep kalbe dokunuyorsun.. ellerine sağlık

Teşekkürler güzel yüreklerden dökülen güzel cümlelere. Gerçekten sizle olmayı hayatlarınıza dokunmayı çok seviyorum. Tekrar tekrar iyiki varsınız:eek:

Sevgili shukufe; seni özel olarak kocaman kucaklıyorum :eek: Ankaradaymışsın ben de Ankaradayım. Empati yapmak hayatın her anında zor gelir kimilerine. Fakat bir farkındalık yaratıp bu düşünceyi silebileceğimiz günler yakında diye umut ediyorum. Bir gün gerçkeleşmesi dileğiyle. Sevgiler

yazar şair falanmısınız deniz hanım hepimize huzur veriyorsunuz sizde iyiki varsınız

Yaratılanı, yaratan ötüre sevmek denir buna ..Yanılıyor muyum ? iyi ki hep beraber varız ...

Kısmen öyle denilebilir Mehmet bey ama açıkçası her yaradılanı sevemiyorum bu kadar iyimser olamıyorum. Burda söz konusu olan bu atmosferin güzelliği ve içinde bulunan insanlarla ilgili. Siz olmanızla ilgili. Bu yüzden herhangi birini değil sizi seviyorum :eek:

Pelin merhaba tekrar yorumların beni hep mutlu ediyor :eek: ama ne şairim ne de yazar. Hem yazana değil yazdırana bakmak lazım :eek::rolleyes:

denizwill;

Olsun biz yine her ne kadar yaratılanı sevmek konusunda seviyeli davransak ta ... Yinede diyorum ki yaratılanı YARATAN dan ötürü sevelim olmaz mı ...!!

Bu arada iyimser haliniz bu ise :) kötümser haliniz nasıl olurdu... Teşbihte hata olmasın inşallah... bu haliniz iyi...

Yaşanmışlıkların sayesinde güzel bir yazı olmuş .

Aynı fay hattında olanların DUYGU depremi....

Denilebilir !!! ama aynı duygu ve aynı amaç etrafında birleşenlerin dışa yansıması da denilebilir....

Aynı anlamı taşıyor zaten :)

Bio;
Zaten kelimelerin farklı oluşu bizi zengin kılar... ama gönüllerimizin bir oluşu bizi ayakta tutar ...Usta

Veselam ...

Hayırla kalın ... :) :) :)

EyvAllah kardeşim cümlemiz İnşAllah...

Sevgili Deniz'im,

Güzel kalpli iyiki varsın dediğim güzel insan.O kadar güzel cümleler kuruyorsun ki sürekli yazmalısın diye düşünüyorum.Dün dünya engelliler gününüydü.Gün gereği engelliler hatırlandı onure edildi ve gün geçti bitti gitti ta ki bir sonraki seneye kadar.Bu her özel günün kaderidir.Ne kadınlar gününde kadın olmanın saygısı hatırlanmalı ne de engelliler sadece özel günlerde hatırlanmalı.Eminim ki bir çok engelli arkadaşımda hem fikirdir.

Yollarımız,binalarımız, ulaşım olanaklarımızda bir iyileşme bir engelliye uygunluk yavaş yavaş sağlanmaya çalışılıyor.Gelecek günler adına bu anlamda umutluyum ama zihindeki engelli profiline yüklenen negati düşünce ve ön yargılardaki kırılma km lerce yol yapmaktan daha yavaş ilerliyor.Bence bizi en çok inciten de bu.Dileğim düşüncedeki engelli yargısıda daha hızlı bir şekilde kırılsın ve insanlar arasındaki tek ayrım insanlık bazındaki olumlu veya olumsuz özellikleriyel olsun.

O yüzden iyi ki varız, iyi ki varsınız:)

bio ;

Aynı fay hattında olanların DUYGU depremi....
tuttum bu cümleyi dostum :)

denizwill ;

senin etrafındakiler,yakınındakiler (reelde) senin bu iyimser,hayatı seven yapından ne derece etkileniyor acaba.. bizler burda böylesine etkilenebiliyorken...

Kardeşimsin ismail aynı fay hattındayız nede olsa deniz hanımın yazısını okuyunca kendiliğinden gelen sözlerdi...

Ne kadar içten yazılmış bi yazıdır.İçinde çok büyük anlamlar var.Yaşadıklarını ve çevrende yaşananları çok güzel anlamlandırmışsın..Tebrik ediyorum bu pozitifliğin için.

‘’Deniz bir gün annem bana kırmızı başlıklı kızı anlattı. Aklım kurda kuşa değil, kırmızıya takıldı sadece. Nasıl bir şeydi bu kırmızı? Bir de öğrendimki deniz maviymiş. Mavi ise güzelmiş, dostmuş. Alıp götürürmüş derdini yorgunluğunu. Maviyi göremedim ama sesini duydum.Seninle mavi oldum Deniz’’

Bu kısmından çok etkilendim..Umarım çoğu insan seninle mavi olur deniz.. umut katarsın insanlara.. :)

Mavi düşlerin denizkızı,
duygularınızı cok güzel ifade etmişsiniz.
gönülden tebrik ediyorum..maviliklere yolculuğunuz hic bitmesin inşallah.

Sevgiler...

Hepinize, yüreğimden yüreğinize kocaman sevgiler:eek:

Hatice ablacımmm seni çok çok çokkk seviyorummm:eek:

İsmail bey açıkçası bazen şikayet ediyorlar :eek:

İbrahim bey. Birtan bey teşekkür ederim :eek:

Gizemcimmm herkesin yaşamda bir amacı varya benimki de bu çünkü hayat ancak bu şekilde yaşanılır oluyor ve gözlüklerimi takıp gerçek güzllikleri görmezden gelmek bana göre değil. Aslında inan bu kadar iyimser değilim her insanı sevmem. Karşımdakinin iyimserliğidir beni iyi yapan ve burada fazlasıyla hissediyorum bunu.

Sevgili Hazan teşekkür ederim, Rabbim hepimizin umutlarını daim etsin.
Sevgilerimle hepinize :eek:

denizwill ;
birde şikayetmi ediyorlar :) olaylara yaklaşımından dolayı polyanna falan da diyolardır kesin.. şikayetleri bu tiptir heralde :)

İbrahim bey tebrikler bildiniz :eek: ama ben polyanna olmaktan mutluyum :eek:

Meleeeek teşekkür ederim, bunu duymak çok güzel :eek:

umut sevıgı ıyımserlık temalarını cok guzel ıslıyorsun denız kıtap fılan yassan dıycem
ama kelımelerı bı kadar guzel ıfade eden bu kadar net anlatımla duygusal surukleyıcı yazım seklı olan bırı muhakka yazardır bence hemde ıyı okunan bır yazar
bu arada polyannacılık hep gecmıyor bazende ISTE DUYMAMAKDA ISE YARIYOR denız buna bıraz pıskınlık eklersen yanı canın sıkılan yerlerde tahammul sın ırını astıgı yerlerde zorluklara denılenlere aldırmamak da cok ıse yarıyor

denizwill ;
ismail diyecektin sanırım :) polyannacılık sadece benzetmeden ibaret zaten.insanın hayata bakarken bardağın dolu tarafından bakabilmesi çok önemli..buna polyannacılık denir,pozitif bakma denir,iyimserlik denir..ne denirse densin hayatta bulunma amacımız doğrultusunda yapılan en mantıklı tavırdır bence..

yazınız çok güzel olmuş 6 ay önce belkide engellileri nasıl görüyordunuz bilmem ama şimdi nasıl insanlar oldugumuzu anlamışsınız sizin yazınızı okurken aklıma nedense şu konu takıldı neden insanlar bazı şeyleri hep başına gelince anlar size kötü bişey söylemiyorum yanlış anlamayın mesela engelsiz bi kız engelli bir erkegi neden erkek gibi görmez neden engelsiz bir erkek engelli bir kızı sırf ev işi yapamıyor diye kabul etmiyor neden gönlünün güzelligine bakmıyor yada ben neden çocukken sevdigimi söyleyemedim çevrem neden cesaret veremedi bana belki konuyla çok alakasız oldu ama benim aklıma bunlar geldi yazınızı okuyunca ve sizin kesinlikle yazar olmanız lazım yazdıklarınız insanı sürüklüyor

Shukufeeee bazen inan duymak bile yeterli olmuyor, öyle farkındalıksız insanlar varki duyuyor ama duymazdan geliyor, kalbinle duyduğun için iyiki varsın güzel arkadaş.

İsmail bey afederiniz isim konusunda hep sıkıntılıyımdır :eek: teşekkürler tekrar güzel sözlere selamlar

Mustafa bey, açıkçası azıcık alındım :eek: inanın ben burada bulunmadan önce de böyleydim çünkü hissiyat ve sevgi önce ailede başlar. Burada olmamsa şöyle diyeyim; ırmaktım deniz oldum. Duygular akıntılı deniz gibi ve ben burada çok şey kattım hayatıma. Bizim insanlarımız farkındalıksız ve ben yazdığınız yoruma kısacası ''acımanın zehri'' diyorum. Böyle bir bakış açısıyla karşındakinin özünü ve güzelliğini görmeyi kaçırıyor. Ve işin aslı kimseyi değiştirmek mümkün değil ben de önüme ve içime bakıyorum bu yüzden. Değişime önce kendimizden başlayabiliriz değilmi :eek: Sevgilerimle

Üst Alt