Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sayın stratoS haklısınız ama dönüş yolum çok uzun.Trakyadan gelicem.Biraz daha fazla yer görebilmek için en azından 1 gece konaklamam lazım.Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
2006 yılında Lüleburgaz a cenaze için tren yoluna yakın bir köye gelmiştim. Küçük bir yer 13 yıl önce senin topraklarına ayak basmışım. yıllar ne kadar çabuk geçiyorâ¹ï¸
İnşallah tekrar gelmek kısmet olur.Eger buraları gezmek isterseniz elimden geldigimce sizlere yardımcı olmaya çalışırım.Memleketim güzeldir.Pek tarihi ve turistik yeri yok fakat 3 denizede (Marmara-ege-karadeniz) yakın mesafede.Edirne gibi eski bir başkente aracla 1 saat,yine müthis longoz ormanları,yıldız dagları dupnisa magarası gibi turistik yerlere 1 saat,kendi kendini temizleyen saroz ege denizi kıyılarına 2-3 saat uzaklıktayız.Bir trakyalının en büyük özelliği içindeki sonsuz ATATÜRK sevgisidir.Memleketimin en çok bu özelliğiyle gurur duyuyorum.
Evet insanı güzel ve medeni bir halkı var. Yemeklerini paylaşırlar sıcak kanlı ve Atatürk ilkelerine bağlılar. Son 10 yılda çok göç aldığı için artık yerli halkı huzursuz. Özellikle Çorlu, Çerkezköy ve kapaklı organize sanayi olması yani iş sahası fabrikaların olması göçü doğurdu.
Evet maalesef kontrolsüz göçle beraber çorlu ve çerkezköy sıkıntılı yerler haline geldi.Evet hepsi güzel ülkemin insanı ama yaşadıgın yerin kültürüne ayak uyduramazda illaki herşeyi kendi kültüründe gördügün gibi yaşamaya kalkarsan,uyum sağlamaya ayak diretirsen bu herkez için büyük sorun olur.Burgaz nispeten daha sakin çok şükür tabiiki şimdilik.