Bir yöntem de ben yazayım. Kabızlığın temel sebebi hareketsizlik ve boşaltım sisteminin tam olarak çalışamaması. Dışarı atılamayan maddeler zamanla katılaşıyor ve çıkarken tahrişe sebep oluyor. Ftr lerde tuvalet eğitimi adını verdikleri bir uygulama var. Günde birkaç kez klozete oturup ıkınacaksınız. Oflu birinin klozete geçmesi falan çok zor, özel klozet olması lazım. Ya da tuvalet arabaları var. 150 200 tl civarı. Günde birkaç kez klozete veya arabaya oturup, ıkınırsanız ve bu sırada da parmağınızla çıkamayan maddeleri aşağı doğru yönlendirirseniz tuvaletinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Kendi kendine çıkmamakta ısrar eden maddeleri yerçekiminin yardımıyla ve küçük bir parmak hareketiyle rahatlıkla dışarı atabilirsiniz. Hatta parmakla uyarı yaparak idrarı da dışarı atabilirsiniz. Parmakla uyarmak suretiyle hem idrarı hem de gaitayı rahatlıkla boşaltabiliyorum. Elinize bir eldiven giyin ya da naylon poşetlerden parçalar kesin parmağınıza dolayıp deneyin. Tırnak tahrişe sebep olabilir. Başlarda yapamayabilirsiniz ama bir üç beş derken zamanla bu işi kolaylıkla yapabilirsiniz. Eğer bu yöntemi uygulayabilirseniz kabızlık, sonda, enfeksiyon sorununuz kalmaz. İnşallah başarılı olursunuz, ben bu yöntemi buldum bulalı çok rahatladım. Öncesinde tak yapıyordum. Şimdi günde 4 5 kez arabaya oturuyorum. Aynı zamanda dışarı çıkamayan gaita ve gaz kaçaklara da sebep oluyor. Bu yöntemle gazı da atıp kaçaklara da engel olabilirsiniz. Yalnız ilk başlarda başaramayabilirsiniz moralinizi bozmadan uygulamalara devam edin. Biraz ayrıntılı oldu ama bu yöntemi bulmam 1 yılımı falan aldı. Öncesi sonda, enfeksiyon, kabızlık bende de vardı. Enfeksiyonlarla kanka gibiydik hiç boş bırakmazlardı. Seviyem t 12, diğer seviyelerde işe yarar mı bilmiyorum. Ya da kişiden kişiye de değişebilir. İşin teori kısmı bu kadar, gerisi size kalmış...
Yüce Allah tan herkese iyilik, sağlık ve kolaylıklar dilerim.