Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kader: 34 yıldır bu durumda yaşamaya devam ediyorum... [O an]

polyana

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
herkese iyi akşamlar arkadaşlar.....

ben de omirilik felçli bir bayanım.. 34 yıldır bu durumda yaşamaya devam ediyorum...
Benim hikayem 16 tı yaşında başladı.. sevinçle uyandığım bir pazar sabahıydı.. ailemle kahvaltımızı ettikten sonra arkadaşımdan almış olduğum ders notlarını koşar adımlarla götürdüm ve geri döndüm... evimizin temizliği bitti ve ben duş almaya girdim. duştan çıktım ve saçlarımı toplamak için el aynasına bakmak için eğilmiştim ki ne olduğunu anlayamadan kendimi yerde buldum..
odada teyzem ve kardeşlerim vardı... yerden kalkmaya çabaladım... ama kalkamadım hala ne olduğunu anlamış değildim.. birden ellerim ayaklarıma gitti duymuyordum. feryat ettim duymuyorum diye...
o anlar öyle acıki arkadaşlar.... teyzem hemşire olduğu için hemen felç oldu kız ...hemen araba çağırın dedi... bir panik bir telaş kimse ne olduğunu anlayamaz haldeydi... beniyerden koltuğa aldılar nefes alamıyordum... yan çevirip baktıklarıonda iç kanama geçirdiğim anlaşıldı.. meğer o ana kadar farketmediğim şey benim vurulmuş olmammış...
hiç acı hissetmedim arkadaşlar bir çınar gibi yıkıldım birden.. bizim olmayan bir tabancadan çıkan kurşun.. ruhsatsız diye oğlan kardeşime verilen içinden kurşunların çıkarılmadığı ve emniyete alınmayan bir tabancadan çıkan benim hayatımı söndüren kurşun. .bilmiyorum çok acı olaylar oldu ... sonrası hastaneler.... yaralar bereler.... ve hiç yürüyemiyeceğimin haberi
en acısı da buydu işte arkadaşlarıma 3 aya kadar kalkarım diyen ben 34 yıl oldu kalkamadım...

hayat bu işte başımıza ne gelir nelerle imtihan oluruz bilinmez... gerçekten çok acı bir imtihan bizimkisi arkadaşlar... duam kimselere daha fazla yük olmadan çekip gitmek bu dünyadan... insan eti bilirsiniz ağır gelir insana... ve bizleri bir öf bile kırar....

işte benim de kısaltılmış hikayem bu.... herkese rabbim acil şifalar versin....

cok gecmıs olsun sıze oyle demeyın allah saglık mutlu uzun omurler nasıp etsın yuruyememek hayatı bıtırmek anlamına gelmez dılıyor ve temenı edıyorum omurunuz boyunca o of kelımesını hıc duymasınız cok cok gecmıs olsun

Öncelikle çok geçmiş olsun. Görülmez kaza işte. İnsanın başına ne zaman neyin geleceği hiç belli değil. Yaşama sevincinizi hiç bir zaman kaybetmeyin. Hayat her şeye rağmen güzel ve yaşamaya değer. Bundan sonraki yaşamınızda size sevdiklerinizle birlikte mutlu bir ömür diliyorum. Herşey gönlünüzce olsun.

beni düşünen herkese sonsuz tşkler...rabbim hepimize acil şifalar versin..

mrb hikayeni yani gerçeğini şim di okudum ne diyebilirimkii allah metanet dayanma gücü ve ne dilersen onu versin...malesef bizler hayata farklı camlardan bakan insanlarız gerçek bu ne kadar aldırmasakta..bunada çok şükür allah bu halimizi aratmasın diye dua ediyorum...sevgilerle.

Geçmiş olsun rabbim yüreğindeki güzellilerle yaşama sevinci versin sabırlar diliyorum...

Geçmiş olsun.hepimiz bir sınavdayız, isyan etmeden hayırlısından hayatımızdaki bu görevimizi tamamlarız.Allah hepimize şifa ve sabırlar versin.

öncelilkle geçmiş olsun arkadaşım işte hayat dedikleri bu değilmi ne olacamızı kim bilebilir herkes engeli adyı değilmi zaten ama herşey Allah tan degilmidir arkadaşım bizler halimize şükredelim beterin beteri var hayata küsmekte neymiş ya 2 gözün görmeseydi daha kötü olmazmıydı onun için Rabbim kaldıramayacagı yükü vermez kuluna asıl bundan sonra hayatta sarılman lazımkin seni sevenleride üzmeyesin sağlıcakla kal arkadaşım.yüzünden gülücükler hiç eksik olmasın. Allah a emanet ol POLYANA ARKADAŞIM

bazı hikayeler ne kadar çok benziyor.. ben de hayatımı değiştiren o pazar sabahına gittim hikayeni okuyunca. insan başta inkar etse de durumunu zamanla kabulleniyor. ben aynı şartlarda ama çok farklı duygularda insanlar tanıdım. yük ağır olsa da taşıyoruz mecburen hayat öyle ya da böyle geçiyor, mücadeleyi hiç bırakmamak, sıkı sıkı sarılmak lazım.. ve sizin sizden daha genç arkadaşlara neşenizle örnek olmanız lazım.. (bence)

Sözün bittiği yer denilir ya,işte öyle...

Rabbim dünyada tadamadığınız hasretini çektiğiniz tüm güzellikleri cennetinde tadtırsın inşallah...

Allah şifa nasib eder inşallah bende 3,5 yıldır of luyum bu bir rüya olmalı diyoyorum ama değil Allah sabırlar versin

öncelikle çok çok geçmiş olsun.
geçmiş olsun demek geçirmiyor çok sıkıntıyı ama adetten olmuş.
bende ilk yıllarımda'' 1hafta bile yürümezsem ölürüm ''demiştim.
ölmedim ama çok uzun da yaşamak istemem hala. gerek yok kimseye yük olmaya.
bir çok sıkıntıyla geçen 34 yıl varsa yaşanan demek ki of liler çabuk ölmüyor.
neyse yine de sevdikleriniz için uzun nitelikli sağlıklı yaşarsınız dilerim.
sevgiler..

Çok geçmiş olsun. Herbirimizin farklı bi okadarda acılı hüzünlü olayları var okurken bile insan kötü oluyor olaylara uzak olmadıgımız halde. Allah'ım hepimize yardım etsin.

Üzücü bir hikaye .

Eğerki Ahiret gününe inanıyorsak ve iyide bizim için kötüde bizim içindir.

Bende kazadan önce felç nedir bilmezdim. başımıza gelmeden veya yakınlarımızın basına gelmeden bilinmiyor böyle şeyler.

Rabbim tüm bu ecirlerin karşılığını bize mükafatını versin. ve Dünyada da sabırlar versin.

derdini verenallahsabrnıda veriyorrr öle düsününn allah sifa versin arkadasımm

sizin hikayenizi okudum.üzücü bir durum .hayatın insanlara ne getirebileceğini kimse bilmiyor ama önemlisi olaylar karşısında ne kadar dik durabildiğimizdir.ben sizde umutsuzluk görüyorum.inanın bir zamanlar bende sizingibi düşünüyor kendime acıyor ve aileme yük oldugumu düşünüyordum.sonra vaz geçtim.niye biliyormusunuz beni bir gülmem için kardeşlerimin komikliklerini ya annem benim okumam için günde 4 kmyol gider beni sabah ve akşam olmak üzere sırtında taşır inanın pansuman için 6 km yol yürürdü ben sırtındayken ya babam benim için birservet harcadı .o zamazan kendi kendime söz verdim hayatta düşebilirim ama her defasında kalkacağıma dair ve başardım.çalışmakta hep ileri bakmaktayım.inanın insan hayata ne kadar gülerse hayatta o kadar güler sana.gülmeyi deneyin lütfen.hayat devam ediyor.hayat güzel yaşamya deger.görüşmek üzere.

büyük geçmiş olsun evet hayat insana nerde ne zaman neler sunar belli değil şu gerçekki hepimizin yaklaşık olarak aynı derece hüzünlü bir öyküsü var hatta konu mesajını okurken bu da benim hikayemimi anlatıyor dedim kendime günlerden pazar güzel bir kahvaltı neşeli bir gün her şey yolunda ve kitabını defterini çantasını toplamış yola çıkan v. öğretmen sonuç 13 yıldır kaza sonucu felçli ne diyelim bu hayatın bize biçtiği rolde bu imiş bize düşen rolümüzü iyi oynamak bütün arkadaşlara selam ve saygılar

çok geçmiş olsun allah yar ve yardıncın olsun ...

geçmiş olsun arkadaşım ALLAH daha büyük acılar yaşatmasın beterin beteri var. her insan ya bir engelli akrabası,ya bir engelli, yada bir engelli adayı. ALLAH sabır ve dayanma gücü versin.

okurken çok duygulandım.Herşeye rağmen hayatta yaşamamız gerekiyor ve yaşıyoruz,gerek mutlu, gerek mutsuz,bu tamamen bizim elimiz de olan birşey,siz de hayata olumlu bakmaya çalışın.
Allah sağlık sıhhatler nasip etsin

Çok geçmiş olsun arkadaşım en zoruda bu işte birine bağımlı olmak ve bağımlı olduğun kişininde hayatının senin yüzünden kısıtlanması onlardan sonra ne olacagımız düşüncesi hem kendimizi hemde yakınlarımızı çok ama çok düşündürüyorrrrrrrrrr:(

Geçmiş olsun polyanna..Allah acil şifalar versin sabır diliyorum..

Üst Alt