Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaderimi değiştiren iğne... [O an]

birgün akşam medikalci bir arkadaş aradı beni gece yarısı abi asker arladaşım yüksek tansiyondan felç geçirdi dedi bunun sağında solunda kasılmalar meydana geldi napa bilir dedi..
tamam abi dedim ve atladım gittim adamın yanına adam 28 yaşında ve kuruyemiş dükkanında ayakta dururken birden aşmış arkasına.ve adamcağızın bir kzı var dünyalar tatlısı eşi gencecik bir kadın dünya ahiret kardeşimiz olsun.adamın ne hafızası var ne konuşması ne ayağa kalkması sadece yaptığı tekşey bakmak hanımı ağlıyor kızıyor ama bişey yapamıyor adam gırtlakdan beesleniyor ve altından temizleniyor.

diyecem allah herşeyin hayırlısını versin beterin beteri vardır.

allah akıl fıkaralığı vermesin....

geçimiş olsun.

FATMA'CIM SEN ZATEN KENDİNİ AŞMIŞSIN. ÇOCUKKEN ANLAŞILMIYOR ANCAK BÜYÜYÜP SOSYAL ORTAMA AÇILDIKÇA İŞ HAYATI, OKUL VS. İNSANIN YÜZÜNE BAZEN ŞAMAR GİBİ VURULUYOR. BEN DİYORUM Kİ BİZE ÖYLE DAVRANANLARA: ÇOKTA TINNNNNNNN TINLAMIYORUM.
DEDİĞİN GİBİ YÜCE RABBİMİN SINAVI BU SINAVI HAKKIYLA VERMEK LAZIM. :) ENGELLERİMİZ BİZLERE NAZAR BONCUĞU OLARAK VERİLMİŞ DİYE DÜŞÜNÜYORUM. SEVGİYLE KAL FATMA'CIM.

cok tesekkur ederım hepınıze kader arkadaslarım...ınanın ben sorun etmıyorum kendımle cok barısık bır ınsanım..rabbım bızım gonlumuzu guzel yapmıs ıste bu bızım en buyuk hazınemız... hepınızı takdır edıyorum sakın ama sakın pes etmeyelım olurmu hepınız sevgıyle kalın ozel ınsanlar, ozel arkadaslarım...

çok üzgünüm benimde iğneden diyebilirim allah sabır versin

CANLAR...
Yazmış olduğunuz mesajlarda çevrenin engelli insana bakışından ve duyduğumuz rahatsızlıklardan bahsetmişsiniz.İnsanlar bize tamamen ne zaman alışır biliyor musunuz?Bizi daha sık gördüğü zaman...Kapanmayın eve.Birşeylerle meşgul olun. İnanın bana engelimizi kabahat gibi yüzümüze vuranların nesli tükenmekte.Pırıl pırıl bir gençlik geliyor.Asi,herşeyi bilmek için soran,araştıran,bir insana hakaret etmek için sadece karşısındakinin aklını noksan bulan... Neden bu kadar emin olduğumu sorarsanız,ben çocuklarla haşır neşirim.Öğretmenim nihayetinde.Onlarla bu konuları çok rahat konuşuyorum.Öğretmenliğim esnasında engelli çocukların arkadaşları tarafından alay konusu edildiğine şahit olmadım.Çünkü çok sevdikleri Asya Öğretmenleri de engelliydi.Öyleyse engel kötülenecek birşey değildi..Minik yürekler inanın bu çıkarımı yapabiliyor.Ben eve kapanmadığım için binlerce insanın aklında şu düşünceyi yerleştirdiğime inanıyorum."Çocuğumun öğretmeni bir engelli,en çok da bu öğretmeni seviyor.Asya haın normal,anormal olan,onu normal görmeyen bizleriz"

Bulunduğum okul boğazda,hali vakti yerinde ailelerin olduğu kadar dar geçimli insanların da bulunduğu bir mahallede.Hani köy öğretmenlerine sepette yumurta ,bakraçta süt getirirler ya,benimkiler bahar olunca kiraz ve erik getirirler.Papatyaları sevdiğimi çocuğundan öğrenen anne bir kucak papatyayla gelir...Her gün istisnasız kapımın zili 20 kere çalmadıysa içime korku düşer.Artık delikanlılığa adım atan öğrencilerim akşam vakti gelir "rahatsız eden var mı hocam" diye beni kolaçan eder... :)

Pek tabi hep iyilerle karşılaşmadım.Kötüleri de çıktı karşıma.Ama bazen bir bakış karşındakine "senin için ağzımı açmaya bile değmez" mesajı verir ki bu da adem olana yeter...Sevgiyle kalın.
muhabbetle.... :)

AHH :!: NE GÜZEL TERCÜMAN OLMUŞSUN BİZLERE,BEN DE BÜTÜN SÖYLENENLERE KATILIYORUM, AYNI ŞEYLERİ BEN DE YAŞIYORUM,ÇEVREMDE KENDİM GİBİ İNSANLAR OLMADIĞI İÇİN ,VAZ GEÇMİŞTİM KENDİMİ ANLATMAKTAN,BEN DE AYNI YOLDA YÜRÜYORUM SİZLERLE...

fatmazehra geçmiş olsun canım.
ama bu güzel umutlarını hiç bir zaman yitirme, sen en güzel mutlulukları bu düşüncelerinle bulacaksın zaten.. :) :)

tesekkur ederım mete bey pozıtıf bakarsak pozıtıf goruruz olumsuzluklar ancak ıçımızı karartır bıze kaybettıklerımızı vermez o zaman neden gecmıse degıl gelecege bakıp basarabılırız demeyelım kı neden gerı kalan hayatımızıda karartalım kı,mutluluga donusturmek elımızdeyken..:) mutlu kalın...

yalnız76 DEMİŞKİ

Bende 4 aylıkken aynı olayı yaşamışım ve benden cok şey aldı o an hayallerimi yarınlarımı kısacası mutlu olabilme ihtimalimin cok daha iyi olduğu bir hayatı aldı benden
hep düşlemişimdir ellerin cebinde yürümek nasıl bir şeydir. sevdiğinin elini tutarken sokakta yürüyebilmek nasıl birşeydir bir futbol topuna olanca gücünle vurmak basketbol potasına sıçramak evet katılıyorum bende çok şeyler istiyorum haklısısnız buna hakkım yok sizde haklısınız dostlar

Hayat bir mücadeledir...Ellleri cebinde yürüyenin de kim bilir ne sıkıntıları vardır...Biz bu dünyaya eşit mesafede gelmedik ki.İmtihanın da gayesi bu sanırım.Örneğin herkes eşit olsaydı sokaktaki çöpleri kim toplayacaktı...Kimse çöpçü olmak istemez di öyle değil mi...Herşeye rağmen hayat güzel ve bir tebessüme değer...
SEVGİYLE KALIN

Hayatta her zaman herşeyi bakmak istediğimiz gibi görürüz. Bundan dolayı herşeye bakışımızdaki öngörümüz çok önemlidir.

Herşeye güzel yönlerinden bakarak, güzel yanlarını görebilmek, mutluluğu yakalamak içinm en önemli etken olsa gerek...

evet eshat ' a katılıyorum...İnsan nasıl bakarsa öyle görür.Herşeyden önce kendini aşmak mutlaka gerekli diye düşünüyorum...

Üst Alt