Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kadrolu Öğretmen olarak atandım. Vergi indirimi almam gerekiyor mu?

E®KAN

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben kamu işçisi olarak çalışıyorum,
vergi indirimi belgesi olmadan erken emekli olamazsın dediler. iki kere rapor aldım ve oranlar düşürüldü. Bende vergi dairesine itiraz ettim.

Geçen gün yazı geldi ve beni hakem hastaneye sevk ettiler. dün gece ise atamalar açıklandı ve öğretmen karosuna kadrolu yerleştirilmişim. soruma gelince;

1- Özürlü memurların vergi indirimi belgesi almaları gerekiyor mu ?
eğer gerekmiyorsa hakem hastaneye gitmeme gerek kalmadı çünkü memur oluyorum.

2- Eğer yine bu belgeyi almam gerekiyorsa, rapor Ankara'dan geldiğinde ben memur olmuş olacağım ve eski kurumda çalışmıyor olacağım. Belge de talep eden eski iş yerime gelecek, bu durumda raporum geçerli olacak mı, çünkü vergi dairesi raporu milli eğitim bakanlığına değil de il özel idaresine yazmış olacak.

Bilgisi olan yazarsa sevinirim teşekkürler....

arkadaşlar heyet raporu alıyorsunuz;bu raporu alırken heyete söyleyin vergi indirimi için diye;çünkü onun maddeleri var onları yazmaları gerekiyor rapora.raporu aldıktan sonra,tabii özür oranınız yazıyor,bağlı bulunduğunuz mal müdürlüğüne yada maliyeye dilekçe ile müracaat ediyorsunuz,raporunuzu da veriyprsunuz.
daha sonra cevap bekliyorsunuz.
ben de öğretmenin,%88 raporum vardı,1.dereceden vergi indirimi alıyorum şuan.
not:süreç biraz yavaş işliyor,ankaradan onay verilmesi uzun sürebilir.

atoksal hocam, memur olan öğretmenlerin demi vergi indirimi için rapor alıp heyete girmesi lazım ?
benim bildiğim özürlü memur olur olmaz erken emekliliği hak ediyorsun...

Erkan;

Sen görevine başla ve vergi inidirimi için tekrardan müracaat et . . Eski başvurun öyle kalsın sen sıfırdan devlet memuru olarak tekrar müracaat et . .

Bence vergi indirimi için müracaat edecekler raporu önceden çıkartmasınlar çünkü defterdarlık-malmüdürlükleri illa tekrardan aldırıyolar böyle bi prensip edinmişler kendilerine o yüzden iki iş olmasın siz müracaatınızı edin onlar her halükarda hastaneye sevk edecekler zeten sizi.

Varolan süreçten umudun yoksa, süreci işletme. Bırak öyle kalsın...

Memurların emekliliği için vergi indirim alması kesinlikle gerekmiyor. Alsan da almasan da kural gereği 5510 sayılı yasaya göre memur olduğun için, emeklilik zamanın geldiğinde yeni bir rapor alıp kuruma vermek zorunda kalacaksın. Yani şimdiden bir şey yapmana gerek yok...

atamaya esas raporla vergi indirimini de erken emekliliği de atandığınız kurum hallediyor...
ama dediğim gibi atamaya esas rapor özlük dosyanızda olacak...
sizi hangi rapora ve neye göre atadı milli eğitim müdürlüğü, bu dosyanızda olduktan sonra yeniden rapor gerekmez...

aslınde benım %80 sureklı ış gormez raporum var ve malulı emaklıyım, ama bu rapor olmas dıyorlar çunkı problm benım sol kolum olması! ama bu %80 sadece kolum ıçın verılmış oran deyıl yanı ıktane rahatsızlığım var. 2ay once araba bayısıne 50.000 tl. cıvarınde para odedım ötv ındırımlı ve şu çıkacek raporu beklıyom.

evet h- sınıfı ehlıyetı var, ehlıyete oto. vıtes araç yazıyor

özürlü devlet memurlarının vergi indirimini çalıştığı kurumların mutemetleri halleder...
meb sınavına başvuru yaparken verdiğiniz rapor atamaya esas raporunuzdur...
atanmanız halinde özlük dosyanıza "atamaya esas rapor" olarak eklenir...
yeni bir rapor ve yeni bir vergi indirim belgesi istenmez....
işlemleri atandığınız okulun mutemedi halledecektir, detayları onunla konuşursunuz..

ilk defa devlet memuru olarak atanacak arkadaşlar prosedürü bilmiyorsunuz, yanlış bilgi vermeyin...

YAGMUR ANK; yukarıdaki son mesajımı okuyun..

Avni abi 2003 yılında mebte göreve başladım.Engelli olarak başvurdum ve engelli raporum vardı.Fakat vergi indiriminden faydalanmıyorum.Gerek duymadım.Ama eğer faydalanmak istersem ;
Maliyeye başvurmam gerekiyor,Maliye beni hastanye sevk ediyor.Hastaneden alacağım rapor maliyeye gidiyor.Ve bu rapora göre vergi indirimden faydalanıyorum.
Ben en son bu şekilde biliyordum.Sonra bir değişiklik olduysa bilemem.

Anti;

Kapı gibi Devlet Hastanesi Heyet Raporumla sakat olduğum için özürlü kadrosundan devlet memuru olarak göreve başladım yanlış hatırlamıyosam başladıktan 6 ay sonra filandı vergi muafiyeti için başvuruda bulundum bağlı bulunduğum defterdarlık yeni bir rapor alman gerekiyo diye tekrardan rapor çıkarttırmıştı o zamanlar o kadar açıklamama rağmen başka bir il devlet hastanesi raporu olduğu için olmazmışmış vs vs . .

Aynen o şekilde devam ediyo Hasan hocam

atamaya esas rapora göre mutemet gerekli işlemi yapar...

kurum maliyeye gönderdi..
orası yeni rapor istedi..
baltazara göre rapor oranı düştü..
rapor oranı düşünce özürlü devlet memurluğunuz da düştü..
olur mu öyle şey...

devletin rapora göre atamasının ne anlamı kaldı o zaman???

ilk defa devlet memuru olarak atananlarda atamaya esas rapor dikkate alınır ve ona göre işlem yapılır...

Ya arkadaşlar benmi yanlış anlamıyorum konuyu vatandaş memur oldu diye vergi indirim belgesi alma zorunluluğu yokmu yani?
Peki memur olmayan vatandaşın sucu ne?

Avni abi özürlü devlet memurluğunun sakatlık oranı ile alakası yokki.Sakatsanız özürlü kadrosundan başlarsınız zaten.Oranın değişmesi sadece vergi indirimini etkiler...Kendimden yola çıkarak söylüyorum.Vergi indirmi almak zorunlu değil.Eğerki vergi indiriminden yararlanmak istiyorsa kişi.Maliyeye başvuruyor...Ben vergi indiriminden yararlanmıyorum.Kurum muhtemeti kendiliğinden yapsaydı benimde yapardı.

Not:Benim söylediklerimi dikkate almayın arkadaşlar bu bölümün yetkilisi Antioksidandır.Ben gözden kaçan bir durum varsa diye yazıyorum.Avni abi öyle diyorsa öyledir.

estağfirullah hocam...
bu bölümün yetkilisi ben değilim...
sadece doğru bildiğimi yazıyorum...
sen de senin doğrularını yazıyorsun...

yarın çalıştığım yerdeki mutemetle bu konuyu konuşacağım...

Yağmur;

Atamanın yapıldığı il milli eğitim müdürlüğünü arayıp kararnamenizin gelip gelmediğini sorun eğer gelmişse gidip hemen göreve başlayabilirsiniz artık beklemeniz gereken herhangi bir süre yok.

Anti Oksidan;

Hasan hocanın dediği gibi kişi kendisi müracaat etmezse vergi indirimi alma zorunluluğu yok ve yine kişi kendi müracaat etmezse kurum mutemedi kendi başına yapmıyor bu işlemleri. Bende ilk başladığımda özürlü kadrosunda başladım ve yaklaşık 5 - 6 ay o kadroda vergi indirimi almadan çalıştım sonra kendim müracaat ettim vergi indirimi için.

ilgilenen herkese teşekkürler
Madem 657 lerin erken emeklilik için vergi indirimi belgesi alması şart değil ssk lılar gibi, o zaman üç kuruş fark için uğraşmaya değmez.
Benim korkum 25 yıl çalışıp daha sonra YAŞ BEKLEYECEK olmaktı. Madem öyle değil özürlü memurlarda uğraşmaya değmez bence, ilerleyen zamanda göreceğiz, inşallah sorun çıkarıp da yaş bekletmezler bizlere :)

memurlar için prosedür nasıl işliyor bilemiyorum. eskiden özürlü olarak kadroya alınmış elemanlar işyeri tarafından defterdarlığa gönderiliyordu. defterdarlık rapor vermekle yetkili hastaneye sevk ediyordu. ancak rapor kişiye teslim edilmezdi ve büyük olasılıkla da vergi indiriminden yararlanılamaz ölçüde düşük oranda verilirdi. sonra da kişi doğal olarak rapora itiraz dilekçesi verirdi.. sorun şuydu rapor ankaradan onaylanırdı ve hem çalışıp hem bu işler için koşturmak izin almak vs. hayli yorucu bir süreç olurdu. düzeltilme garantisi de yoktu. sanırım bunca yılda çok değişen bişey yoktur bahsettiğim yıl 1994 tür. vergi indirimi için değeri değmezi kişiye kalmış ama eğer hakettiğiniz oranda rapor alacağınızdan emin değilseniz bu süreci durdurmak akıllıca gibidir. aksi halde resmi kayıtlara geçen işe yaramaz raporu tekrar düzelttirebilmek için sonraki yıllarda daha çok uğraşma ihtimaliniz de var..

Avni abi tam olarak şunu mu diyorsun eğer bir kişi herangi bi şekilde 40 ve üzeri rapor aldıysa ve bu raporla memur olduysa yaşlılık emekliliğini vergi indirim belgesi almaksızın hakeder ,
Ya da 2008 den sonra ilk defa sigortalı olanlarınzaten vergi indirim belgesialma zorunluluğu yoktur,hangisini anlıyalım kafam karıştı şahsen
Şahıs devlet memuru oldu diye raporu merkez sağlık kurulunda onanmıcakmı farzedelim aldığı rapor esas değerinden yüksek verildi oz<mn ne olacak?

YAGMUR ANK;

bende hizmetli olarak atandım. 5 yıldır özel sektörde aynı şirkette çalışıyorum ve bilindiği gibi hemen kafana göre bırakamıyosun belli bir konuma ve belirli bi görevdeysen. yerine yeni biri alınıp ona yaptığın işi ve görevlerini öğretmelisinki bırakıp gittiğinde 5 yıldır yediğin ekmeğin hakkını veresin. iş vereni yüzüstü bırakıp gitmek olmaz.
en geç 15 eylül de (yanlışta hatırlıyor olabilirim bi kaç gün değişebilir) milli eğitimde göreve başlamamız gerekiyor yani önümüzde 20 günlük bir süreç var.

ben pazartesi durumu belirtip istifamı vericem iş yerime. hem yazas prosedür işler hemde yerime gelecek elemanı eğitirim. gerçi 5 yıllık elemanın istafasını verdikten sonra işi bırakma süresi 20 günden fazladır ama işyerimin gerekli anlayışı göstereceğini düşünüyorum...

sende bu şekilde bir yol izlemelisin bence, sonra zor durumda kalabilirsin...

anlayış gösterirler umarım ve iyi bir şekilde ayrılırsın işyerinden.
anlayış göstermezlersede mecburen meb de başladığın zaman bırakacaksın...

en fazla mahkemeye verir ama ben istifa edipte bıraktı diye hiç bir işverenin işçisini mahkemeye verdiğini ne gördüm nede duydum.
hiç bir sıkıntı olmaz yani, kafan rahat olsun...

Mestan;
Avni abi tam olarak şunu mu diyorsun eğer bir kişi herangi bi şekilde 40 ve üzeri rapor aldıysa ve bu raporla memur olduysa yaşlılık emekliliğini vergi indirim belgesi almaksızın hakeder..

Hayır, tabiki böyle bir şey söylemedim... Erken emeklilik için "vergi indirimi" almak şart...
Dediğim şu; özürlü devlet memuru kadrosunda atamanız yapıldıysa atamaya esas raporunuz özlük dosyanızda mevcut olacak... yani o rapora dayanarak sizin atamanız yapılmış... ve yine o rapora dayanarak kurum mutemedi vergi indirim işleminizi halledecek...

bir arkadaşım 1994 yılında işe başlamış ve işyeri tarafından defterdarlığa gönderilmiş... ama özel bir şirkette ssk'lı olarak işe başlamış..

bense 1999 yılında atamaya esas %50 raporumla özürlü kadrosunda devlet memuru oldum, hiç uğraşmadım bu işlerle.. vergi indirimimi kurumun mutemedi yapmıştı ve maaşıma yansıtmıştı...

YAGMUR ANK; cuma günü (2003 yılından bu yana) çalıştığım kurumun mutemedi ile görüştüm.. "bütün işlemleri ben yapıyorum ama evrakları atanan kişi götürüp mal müdürlüğüne bırakıyor, benim işlemlerimden sonra mal müdürlüğünün ikinci kez rapor isteme hakkı yok" dedi...

Mestan;
Ya arkadaşlar benmi yanlış anlamıyorum konuyu vatandaş memur oldu diye vergi indirim belgesi alma zorunluluğu yokmu yani? Peki memur olmayan vatandaşın sucu ne?

vergi indirimi almadan memur da olsanız özelde de çalışsanız erken emekli hakkını elde edemiyorsunuz...
anlatmak istediğim fark şu,
özelde çalışanlar defterdarlıkla kendisi muhatap olurken,
devlet memurlarında vergi indirim işini kurum mutemedi yapıyor ve maaşına yansıtıyor...

avni abi bende yeni devlet memuru oldum özürlü raporumla beraber evraklarımı verdim bu arada öğretmen oldum şimdi benim vergi indirimi için şahsen başvuru yapmam geremiyor mu okulumun mutemedimi yapacak başvuruyu benim adımı
bu arada ben raporumu il milli eğitime verdim mutemetimiz okulda nasıl olacak bilgilendirebilirsen sevinirim şimided teşekkürler...

Milli Eğitim Müdürlüğüne evraklarımı verirken bu vergi indirimi konusunu da sordum, mutemedi aradılar felan, biz onlardan daha çok biliyoruz arkadaşlar bu konuları :) vergi dairesinde raporumun düşürülmesine itiraz ettiğimde de ben yönlendirmiştim onları, yönetmeliklerde boğulmuşlardı :)

Atamaya esas olan raporula mutemet işlemleri yapıyo sa madem Ankara şöyle birşey diyomu peki atamaya esas olan raporunuz bol keseden verilmiş %20 ye indirdim bu vatandaş sadece özürlü kadrosunda calışır vergi indiriminden yaralanamaz,böyle bi durum varmı ?

YAGMUR ANK;
vergi indirimini hak etmiş isen belgeni götürür devam edersin. hak etmemişsen diğer raporlar bakmaz mutemet, işlem başlatırsın diye düşünüyorum. ileriki günlerde göreceğiz.

Daha önce vergi indirimini hak etmişsen sorun yok defterdarlıktan yazı al kanımca.

YAGMUR ANK;
kesin bilmiyorum, ama konuyu o şekilde belgelendirebilirsin bence. ayrıca eski iş yerin belgenin bir fotokopisini yada aslını sana versin işlerin bitince geri götürmek şartıyla.

bende öğretmen olarak atandım fakat henüz bu konuyla ilgili evraklarımı vermedim.7 aydır özel bir şirkette calısrken vergi muaflıgı için basvurdum ve ankardan%60 olarak geldi raporum fotokopisini aldım işyerimden ve bu rapor nereye gidersem gecerli olacagını söylediler tekrar cıkarmaya gerek yok arkadaslar...

Eski yıllarda vergi ind. hakkı kazanan arkadaşlarımız vergi ind. belgesini göreve başlayacağı yere verecek yada meb de çalıştığına dair bir belge alarak vergi ind.hakkı kazandığı maliyeye vererek maliye ilgili yazıyı yazarak meb e kişinin ...... dereceden vergi ind. hakkı vardır belgesini vardır diyerek ten gönderecek..
Vergi ind. hakkı olmayanlar ise vergi ind.hakkına bireysel olarak kendileri başvuracak..
İlgili belgeler ekte..
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Üst Alt