Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kadrolu Öğretmen olarak atandım. Vergi indirimi almam gerekiyor mu?

Hayır gittiğin yerde tekrar çıkarmana gerek yok meb de göreve başladığınız zaman çalıştığınıza dair bir belge alacaksınız o belgeye ek ol arakta kendiniz bir dilekçe yazarak (vergi ind. hakkımın olduğunu ve yeni iş yerime bildirilmesi maiyetinde) maliyeye vereceksiniz maliye ilgili kuruma ....... kişinin ... derce vergi ind.hakkı vardır diye bilgi veriyor zaten..
Ben şimdiki işime girerken bile böyle yapmıştım eski çalıştığım yer vermemişti vergi ind. belgemi ve maliyeden iş yerim talep etmişti..
Bir suretini buraya koymaya çalışacağım bugün.

ben mutemetle görüştüm ille vergi indirimi olan raporu istedi hasteneden aldığım raporu gösterdim bu değil dedi ama özlük dosyamda raporum var şimdi ne yapmalıyım sayın Anti Oksidan

arkadaşlar yazılanları çok okumadım.ben de engelli bir öğretmenim.
eğer vergi indiriminden faydalanmak istiyorsanız:
1)heyet raporu alıyorsunuz:alış sebebine vergi indirimi diye yazdırıyorsunuz.(memuriyete atandığınız raporla vergi indirimini kabul etmeyebilirler!!!)
2)raporunu bir dilekçe ile görev yaptığınız kurumun mutemetine veriyorsunuz.
3)o da dilekçenizi ve raporunuzu mal müdürlüğüne sevk ediyor.
4)mal müdürlüğü de ankaraya sevk ediyor evraklarınızı.
5)ankara rapor oranınıza göre kaçıncı dereceden vergi indiriminden faydalanacağını belirtiyor.
5)vergi indirimi bordronuzu yansıtılır ve maaşınızda farkı görürsünüz.
6)en önemlisi evraklarınızı takip edin!!!

Ahmet hocam zaten vergi ind. hakkı olan birisi tekrar nasıl vergi ind. müracaat edebilir..
Ayrıca şöyle bir şey de olabilir vergi ind. hakkınızın olduğunu belirten bir belge alınıp meb e hitaben yazılarak meb e verilebilir..

Üst Alt