Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kafaya alınan darbe şizofreniye sebep olabilir mi?

@Ahmet T, sanırım bende oldu diyebilirim açık açık. Herşeyin farkındayım ben.

2000 yılında 15 yaşımda iken SAĞ KULAK İÇ KISMINA KAZAYLA DARBE ALMIŞTIM.

Huylarım ve davranışlarım birden bire değişmişti. İçime korku ve ürkeklik girmişti. İnsanlardan kaçmaya başlamıştım özelliklede tanıdığım insanlardan. Aşırı derecede sessizleşmiştimdi. Konuşmayı kesmiştim. Konuşmuyordum artık.

kafanın neresine? mma'de yasaklanmış rabbit punch diye hareket var ense ile kafanın birleştiği yer vurunca felç bırakıyor beyin kanaması yapıyor. Belki bende çocukken kafama darbeler alıp otizmli oldum bilmiyorum.

ben çocukken benden yaşca büyük birisi kafamı duvara fena vurmuştu bi ara kafamla dalga geçmişlerdi yumurta kafa diyorlar oysa ki kafam darbe aldı benim

İLGİNÇ EVETT.

@erola, bunu hatırlıyor olmak daha derindemi hissediliyor. Ben o kazayı yaşadığımda tam olarak 15 yaşımdaydım.

Herşey o kaza ile başlamıştı doğrusu.

İçe kapanmıştımdı. Adeta kilitlenmiştim.

Son düzenleme:
Kafaya alınan darbe şizofreniye sebep olmazda falanca tarihte kafama darbe almıştım diye bunu kafaya takar dert edersen sebep olabilir.

Kafaya alınan darbeler, beyin dokusundaki hasar veya sarsıntılar nedeniyle depresyon, anksiyete ve kişilik değişimi gibi ruhsal sorunlara yol açabilir. Bu durum hem doğrudan fiziksel beyin değişikliklerinden hem de travmatik olayın yarattığı korkudan kaynaklanır. Erken tıbbi destek, kalıcı hasarı önlemek için çok önemlidir

cogu hastalik ya ergenlikte ya genc yasta ortaya cikar
cocukken olan seyler donusur bazende

nboyle olunca bazen insanlar ergenlikte yasadiklarini sebepmisgibi algiliyor bazen bunlar tetikleci olabilir bazende alakasiz olabilir.

bi cok ruhsal hastalikta durum boyle

stres isleri kotlestiren durumu agirastiran bisi trvamalar fiziki yada rujsal idare edebilirim durumdanbasedilmez duruma getirebilir insana ama bu demek degil sebep o.

on kop beyin hasarlarinda insanlarin kotrolu gidiyo.
baziyaslilar kufur kafire asiri cincellik iceren kontrolsuz saka konusmalari bvs gibi.

ama genelde boyle seyler oyle sik yasana seyler degilen
rujsal sorunlar insalar cok acicaifade etmeslerde toplumda cok ciddi oranlarda ciddi ve kronik seviylerde var sebepleri oyle travmalar olsa bu derece olmazdi.

Üst Alt