Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalan miras sebebiyle 2022 aylığım kesilir mi?

lm_lm

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
3
Merhaba, engelli maaşı alıyorum hiç bir gelirim yok, kirada oturuyorum, şimdi babadan kalan bir yer var hisseli, kardeşlerimden vekalet alıp bu yerin işlemlerini yapsam ve bana düşen pay 500 bin civarı, bu para için ve işlemler için engelli maaşım kesilir mi acaba? Bir engel olur mu? Cevaplarınızı bekliyorum.. Teşekkürler.

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
Üzerine alırsan sistemden gözükür hele banka hesabı falan açarsan faiz geliri x2 hane geliri olarak yazılır ki bu da maaşını kesmeye yeter.

Ev arsa,araç gibi malların 120 de 1 ini aylık gelire ekliyorlar. Buda o şekildedir herhalde, sınırı aşmazsanız sorun olmaz bence.

Selam tekrar bu konu. Şimdi yine 5100 TL engelli maaşı aloyorım, kirada yaşıyorum. Kiramı ysrdımlarla ödüyorum. Babadan kalan arsa satılacak, bana 500 bin gibi bir pay düşüyor. Bu parayı faize koymayıp peyderpey harcarsam.. Maaşım kesilir mi. Birde 100 bin civarı eski banka borcu ödeyeceğim.

@lm_lm,

500 bin geldiği an kesilir. 500 bin tl si olan adama neden engelli maaşı versinler ki ?

@Polmiks,
Konuyu tam okursan.. Kriter var.. Lütfen bilen birisi bilgi vetebiir mi. Ayrıca 500 bini olan derlen? Çok para mı olıyor 500 bin

@lm_lm,

Kardeş sana bir hadise anlatayım. Çok benzer olmasa da çok da uzak değil konu. Oturduğumuz ev eşimin üzerine. Ev hanımı, hiçbir geliri ve sağlık sigortası yok. Benim sigortamdan yararlanıyor haliylen. Dolayısıyla 2020 senesine kadar emlak vergisi ödemedik. 2020 senesinin ortalarında kayınpeder vefat etti. 2021 senesinde belediyeye gidip yine muafiyet için dilekçe verdiğimizde memur “siz muaf olamazsınız zira üzerinize tarla var gözüküyor” dedi. Bizim aklımıza bu tarla hiç gelmemişti. Tarladaki payı ne kadar biliyor musun? Yanılmıyorsam 75 veya 76’da bir. Yani 75-76 tane ortak var. Eşime düşen yerin metrekaresi 10-15 metre kare bir yer. Yani 10-15 metrekare bir yer yüzünden emlak vergisi ödemek durumunda kaldık altı yıldır.

en kesin bilgiyi syd ye gidip alabilirsin. Sürekli mevzuat değişiyor ve bölgeye göre de farklılıklar olabilir. hanende kaç kişi yaşıyor veya başka taşınmaz malın var mı felan bunları eklememişsin.
genel bilgi şu o meblağ hesaba geçtiği anda faize koymasan bile aylık faiz getirisi hesaplanıp muhtaçlık sınırı aşılıyor mu diye bakıyorlar.

@lm_lm,

Beni gerçekten şaşırtıyorsunuz, 500 bin büyük para olmaz olur mu ? 1.5 - 2 yıllık maaşım o para ayrıca 500 bin büyük para değilse neden 5-6 bin tl lik engelli maşının kesilip kesilmeyeceğini düşünüyorsunuz ki ? 500 bin büyük para değilse 5-6 bin çerez parası sayılır.

Kesin olarak söyleyim banka hesabınızda 500 bin olduğu zaman engelli maaşınız kesilecektir. SGK lı bir işe girerseniz de mesela engelli maaşınız kesilir.

Üst Alt