Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça çıkığı ve sol bacak kısalığı ile ÖTV'siz araç alımı!?

Arkadaşlar iyi günler

bugün aile hekiminin yönlendirmiş olduğu branşları gezip (ortopedi ve nöroloji) komisyona sevki uygundur diye rapor aldık cuma günü gel zarf içinde teslim edeceğiz ve gerekli yere zarfı götüreceksiniz dediler

fakat aklıma bir şey takıldı bunu sizlere danışmak isterim. Kalça çıkığı için ortopedi doktoru açıklama kısmına sadece 6cm sol bacak kısalığı yazdı ve imzaladı
nöroloji kullanmış olduğu ilaçlara bakıp sevki uygundur yazıp imzaladı fakat ortopedi uzmanı sol bacak kısalığından ötürü komisyona ileteceği rapora özel tertibatlı araç kullanması uygundur diye bir şey yazmadı
internette çoğu rapor üzerinde sevk edilen kişilerin raporunda bu kısım doktor tarafından belirtilmiş bunu doktora sorduğumda heyet zaten sol ayakta kısalık olduğu için kendileri anlar deyip yazmama gerek yok dedi
fakat içime şüphe düştü 2 haftadır koşturmaktayım ve il sağlık komisyonunun önüne çıktığımızda oradaki yetkililerin doktor "evet 6 cm kısalık belirtilmiş ama tertibatla alakalı bir şey belirtilmemiş"demesinden ve sürecin tekrar baştan başlamasından korkuyorum
Sevk raporu aldıgım hastane bana yakın cuma günü zarfla sevk işlem kağıtlarını almaya gittiğimizde tekrar doktorun yanına çıkıp her ihtimale karşılık yazdırmalı mıyım? Bu arada doktor çok iyi bir kişiydi üslubu çok düzgündü isteyen olursa raporun fotoğrafını paylaşabilirim dediğim gibi sadece açıklama kısmına: komisyona sevk yazdı ve 6cm kısalık yazdı ama sol ayak olduğu için özel tertibatlı araç uygundur (otomatik) gibi bir şey belirtmedi.

İyi günler

@Ufukalp abi bakabilirsen sevinirim.

Kalça çıkıklığı ve 3-4 cm bacak kısalığı ile ehliyet almak!?

benim sağ kalça çıkık, bacak 3-4 cm kısa ve ağrılı. Hareket kısıtlı.
2014 yılında aldığım özel tertibatlı araç kullanır raporumu geçen yıl Özel tertibata gerek yoktur yazıp yeni raporu verdiler.
Bununlada artık ötv den faydalanamayacağım. Orana bakmıyorlar sana tertibat gerekli mi değil mi? Ona karar verip rapor düzenliyorlaR.
Sağ ayağınla fren gaz pedalını kullanırmısın kullanamazmısın ona karar veriyorlar. İnsana öyle üstten bakıyorlar ki o gün ağlayasın geliyor.
Sanki bir önecki raporu veren doktorlar yada o zamanki kanun kanun değilmiş gibi davranıyorlar.
Geçen yıl çok uğraştım çok sinir harbi yaşadım.

Kardeşim anneniz il sağlık müdürlüğüne başvursun gerekli yönlendirmeyi onlar yapar birazda ayağında güç kaybı olduğunu beyan etsin yeterli bence

Üst Alt