Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça çıkıklığı, ayaktaki kısalık ve diğer kısıtlılıklarım için hangi oranda rapor verilir?

agoerdo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba,
Engellilik raporu için muayenelerimi tamamladım. Benim doğuştan kalça çıkığı ayakta 3cm kısalık kireçlenme ve bacağımda hareket kısıtlılığım var. Ve sağ omuzumda ve dirsekte yine hareket kısıtlılığım ve kolumda kısalık bulunuyor. Ortopedi ve fizik tedavi bölümleri raporumu ayrı değerlendirip ikisi birden mi puanlar? konuyla ilgili bilgi alabilirsem çok sevinirim.

Merhaba, kalça çıkkığınız tek taraflı mı çift taraflı mı bilmiyorum. Çift taraflı ise ve dediğiniz bacak kısalığına göre %23-25 aralığında bir puan veriyorlar. Ortopedinin ve fizik tedavinin verdiği oran heyete değerlendiriliyor. Bazen aynı tablodan oran veriyorlar. Ona göre hesap değişebiliyor. Kireçlenmeden dolayı oran verileceğini sanmıyorum fizik tedavi eklem açıklığına, hareket kısıtlılığına göre oran veriyor zaten. Kolunuza ilgili durumu bilmiyorum.

Her iki bölüm ayrı ayrı muayene edecek ve muhtemelen durumunuza göre ayrı ayrı oranlar verecekler.

@Sargoz, çok teşekkürler cevabınız için. fizik doktoru bacak , omuz ve dirsekteki kısıtlılıkları ölçtükten sonra yardımcısı ile yanımda hesapladı ve 18-18 ve 8 dediğini duydum. ortopedi kağıda not yazdı ama puanlayacak mı yoksa ikisi bir mi değerlendiriliyor. Emin olamadım.

Üst Alt