Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça Protezi Ameliyatı olan birisiyle konuşmak istiyorum..?

Alev Duman

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. Ben 20 yaşımdayım ve doğuştan kalça çıkığı problemim var. Küçüklüğümden beri ameliyat oluyorum zaten ama en son protez olacaksın dediler açıkçası biraz korkuyorum. Bu yaz ameliyat olmaya karar verdim baya doktor araştırdım randevu düşürmeye çalışıyorum bakalım artık hangisi olacak. Benim gibi benim yaşlarımda ameliyat olmuş birisiyle konuşmak istiyorum. Çoğu gönderileri okudum buraya da daha yeni üye oldum neyi nasıl kullanıcam bilmiyorum mesajımı gorucek misiniz o konuda bile süpheliyim. Tek istediğim benim gibi birisiyle sorularımı paylaşmak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden. :)

Hic korkma endiselenme sadece kendini emanet edecek guvenebilecegin inandigin bir doktor sec gerisi ALLAHIN TAKDIRI. 3 yil once oldum. Avaskuler nekrozdan. Total kalca protezi taktilar. Hepimizin endiseleri korkulari vardi moralin yuksek tut bu onemli Allah yardimcin olsun

Öncelikle geçmiş olsun . Benim 88 yaşında , Alzheimer + şeker hastası , solunum problemi olan ve solunum cihazından çıkamayabileceği tarafıma ısrarla söylenen , narkozdan uyanamama riski bulunan ve ameliyatta % 50 yaşama şansı verilen anneme , İzmir /Bozyaka EAH de Uz DR . Ç.Cansın Kızılay ., tarafından "Kalça protezi" ameliyatı yapıldı .
Allah kalbimi biliyor ya kaybedebileceğimiz %50 olduğu için çok korktuk !., hiçte korktuğumuz gibi olmadı ,, 52 gün oldu ameliyat olalı bu gün itibari ile yarası Allaha şükür kapandı , ayağındaki şişlik gitti , morluk %10 a geriledi , ve "yürüteçle yürüyebiliyor !!! .

Size gelince , yaşınız çok genç olduğu için doktorlar , en son hadleri bekliyorlardır , genç hastalarda böyle davravdıklarını sıklıkla duyuyorum. Hiç korkulacak bir şey değil , bu hastahane de konuştuğum doktorlar , ortopedi servisinde her gün , bir kaç tane kalça protezi uyguladıklarını söylediler !! . Haa !! birde o serviste rekor 104 yaşında bir nine deymiş , yürüyerek servisten taburcu edilmiş !.

alev hnm mrb istanbulun neresinde oturdunuzu bilmiyorum şayet anadolu yakasındaysanız tuzla gispir hastanaesinde op dr mehmet turan kardaş var dalında mükemmel bir dr inanın gözümü kırpmadan tavsiyede bulunabilirim ben 2 bacağımdanda oldun ne ameliyat sonrası nede şimdi ağrım sızım yok ameliyat olma konusunda ciddiyseniz gidin görüşün dilerseniz özelden tel nosunu ve nomu verip sizinle kahve içip benım son durumumu gösterebilirim

Çok geçmiş olsun alev hnm.Ben bildiklerimi paylaştım.Bazı arkadaşlarında tecrübeleri var.Sen bu sıtedeki senin konunla ilgili diğer forumlara bak.Total kalça protezi sonrası iyileşme süreci diye arat eminim ordaki bilgiler işine yarıyacaktır.

kardeşim merhaba :D [FONT=sans-serif]bendede doğuştan kalça çıkığı var ailem ilk başta farketmemiş ilkokula başlarken farkettik ağrıyla kendini belli etti 15 sene kalça ağrısı çektim 21 yaşında ameliyat oldum şu anda allahıma bin şükürler olsunki iyiyim sıfır ağrı ve mutluyum ameliyatan korkma hiç ağrın dayanılmaz ise hemen olun derim çünkü her geçen gün daha çok artacak[/FONT]

peki nerde ameliyat oldun nasıldı iyileşme sürecin anlatırmısın biraz

ben ilk ameliyatımı 22 ocak 2014 te istanbul türkiye hastanesinde birol tarık şenere oldum işinin ehlidir ona çok şey borçluyum ikinci ameliyatımıda 13 ağustos 2014 trabzon yavuz selim kemik hastanesinde sonay çavuşoğluna oldum ilk 15 gün bilemedin en fazla 1 ay sabahları kalkınca az bir ağrı oluyor sonra ağrıdan eser kalmıyor sen kalça ağrısını bana sor benden başka kimse iyi bilemez :D soruların varsa cewaplarım

neden iki kere ameliyat oldun peki iki taraftan mı oldun ? şuan nasılsın hareketlerinin kısıtlılığı ne durumda merak ediyorum

solda çıkıklık vardı sağda kireçleme hareketlerimde kısıtlılık yok çok şükür hiç ağrım yok facen varmı ordan görüşelim

Meraba alev hanım ncelıke çok gecmısolsun rabbım sıfaversin korkunacak bişey yok eger protez yapmak isterseniz sizi yönlendiririm çunki benımde diz ustu bacagimi kaybettim ve protez kullanıyorum bana meil yoluyla ulasabılırsınız tsk.

ibrahim47

ibo bu senin protezlerden değil :D kalça kemiğinin içine yapılan protez bu yani ikisi farklı şeyler

merhaba alev duman.

bende doguştan kalça çıkıgı vardı.01.10.2013 tarihinde protez amaliyatı oldum. istanbulda yaşıyorum baya bi doktor araştırdım.ve sonunda kayseri özel dünya hastanesinde amaliyat oldum.amaliyat sonrası 6 ay iyileşme süresi var.6 ay sonra tam olarak iyileşiyosun.ayaga kalkma süren 5 gün.normal bi insan gibi yürümen 6 ayı buluyor.şuan memnunum amaliyattan.topallamam gitti.agrılardanda kurtuldum.tek sorunum namazı tabura üzerde kılıyor olmam.yani secde poziyyonunda olamıyosunuz..ve normal wcye oturamıyosunuz. klozet wc olması gerekiyor.amaliyat olmanızı öneririm.bende 23 yaşında amaliyat oldum.eger sizde kayseride benim amaliyat oldugum doktoru tanımak isterseniz bilgileri veririm.üstelik benim doktorumda kalça çıkıgı engellisi.yani bizi en iyi anlayan biri :)
hoşçakalın

Merhaba arkadaşlar ben 20.05.2015 tarihinde kalçadan protez ameliyatı olacağım, doktorum HALİL İBRAHİM BEKLER kendisi başarılı bir doktordur. Hem insanı yönü hem mesleği olsun , çok babacan bir doktordur. Harvard ÜNİVERSİTESİNDEN mezundur. İnternetten diğer araştırma yapabilirsiniz.Şimdiden bana ve herkese geçmiş olsun dilerim. :) OLUMLU DÜŞÜNÜN OLUMSUZU YOK EDİNİZ. :))))

Merhaba. Ben de 2013 eylülde kalça kırığından dolayı protez ameliyatı olmuştum(total kalça protezi). 1 Buçuk yıl oldu. 26 yaşındayım, Şu an hiç bir sıkıntım yok. Ağrı sızı kalmadı. Eski yaşantıma geri döndüm diyebilirim. Ameliyattan sonraki ilk ay değnek kullandım, sol ayağıma yüklenmemeye gayret ettim. Egzersizlerimi eksiksiz yaptım. Sonra bastona geçtim 2 ay da o şekilde yürüdüm. Daha sonra desteksiz yürümeye başladım. Tabi insan bir süre çekiniyor, ama ameliyattan sonra en geç 5-6 ay içinde düzgün bir şekilde yürürsünüz. Çoğu hareketi eksiksiz yaparsınız ama kalça kemiğinize vidalarla tutturulmuş bir metal parçanın vücut ağırlığınızın en az yarısını kaldırdığını unutmayın :D Abartmamak lazım. Bir de boyunuza uygun kiloda olmanız protezin ömrünü uzatır. Kilo probleminiz varsa eğer, bunu çözmenizi şiddetle tavsiye ederim, doktorunuz da bahsedecektir.

Merhaba hilaldastan

şimdiden geçmiş olsun size.amaliyat sırasında tam olarak uyutulmayacaksınız.amaliyat sırasında herhangi agrı hissetmeyeceksiniz.amaliyat bittikten bi saat sonra narkozun etkisi geçmeye başlayınca sizinde agrı ve acıyla sınavınız başlamış olacak. Ilk 5 gün allah sabır verssin diyorum.o agrıyı sancıyı çekerken bizi unutmayın.bizde aynısını yaşadık.şimdi şükürler olsun iyiyiz.5 gün sonundada sürekli evin içinde her 10 dk'da bir iki tur atın.yüümek çok önemli.6 ay dolana kadar ne kadar çok yürürsen o kadar iyi gelir.6 ay olunca yeniden dünyaya gelmişcesine yürü tüm endamınla,bu kadar acının mükafatını işte o zaman anlayacaksın. Hoşçakal

hergele 1905 kardesım bılıyorum benım protezlerde aynı hemen hemen korkulacak bısı yok

Merhaba alev duman
ben doğuştan kalça çıkığı hastası değilim ama sana şöyle yardımcı olabilirim
ben ortopedi cerrahi malzeme satan bir firmada çalışıyorum senin ameliyatın biraz büyük ameliyat ,
total kalça protezi olman gerekiyor ve bu protezlerin markaları var sana tavsiyem iyi bir cerrah bulup ceramic
ceramic smith&nephew marka total kalça protezi yapabilen birisi olabilir
başka sorun varsa cevap yazabilirim

hilal Allah yardımcın olsun inşallah çabucak iyileşir ayağa kalkarsın acılarının sancılarının karşılığını alırsın. :)
vet07 çoğu kişi aynı tecrubelerı paylaşmış zaten kendımı tamamen bu surece hazırladım artık yani kilo sorunumun farkındayım evet çok kılom yok ama dıkkat edıcem yınede teşekkür ederim deneyimlerini paylaştığın için. :)

ulaş coşkun bişey sorucam, amelıyatta uyutulmıcak mı yanı yarı uyanık mı olucak :S

merveenes zaten protezi biz kendimiz almıyo muyuz nasıl oluyor tam bılmıyorum, en ıyı markası senın soyledıgın mı yanı uzun ömürlü mü acaba ?

Hayır siz almıyorsunuz
sizin cebenizden hiç para çıkmayacak devlet hepsini karşılar
yani doktor malzemeyi ister eğer devlet hastanesi veya üniversite hastanesinde ameliyat olacaksanız
hastanenin satınalma birimi tarfından alınır.yok özel hastanede ameliyat olacaksanız yine takılacak protez için sizden para talep edilemez
şunu unutmayınki ceramic ceramic protez senin için uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.benim size tavsiyem
smith&nephew marka uygulama yapabilen bir cerrah bulman lazım.

merhabalar öncelikle hepinize geçmiş olsun allah şifalar versin inşallah bendede tek taraflı kalça çıkığı var 8.9 santim kısa ameliyatla en fazla kaç santim uzatabiliyolar ameliyat olan arkadaşlar beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum bende ameliyat olmak istiyorum ameliyat için fark aliyolarmi Vs böyle bilgilere ihtiyacım var balta limanında beni ameliyat listesine aldılar bekliyorum sıranın gelmesini 6 ay veya bir yıldan önce sıra Sana gelir dediler doktorum seçme şansım yokmuş hangi doktora denk dosersem o doktor yapacakmis ameliyatı mi

Alev duman amaliyat sırasında tam olarak uyutmuyorlar genelde öylesi sadece göbek altı uyuşturuluyor.siz sesleri felan duyuyor sohbet ederek amaliyat oluyorsunuz.biz şakalaştık bile.illede tamamen bayıldındersen tamamen uyuturlar.ama şöyle bi riksi var vucudun kaldırmazsa uyanamayabilirsin.ve sigra içiyorsan büyük bi öksürükle uyanabilirsin. Zaten acı falen bi şey hissetmiyosun o an göbek altını ateşin içine atsalar dahi acı hissetmezsin.asıl acı amaliyattan çıkınca narkozun etkisi geçince başlar.allahım ne büyük acıdır o. O acıyı çekerken amaliyat oldugma bin pişman olmuştum. Total protez takılınca otomatik bacak uzayacak kaslar deri et hepsi kasılacak,tıpkı keman yayı gibi.sırt üstü yatmaktan öye bıkacasınızki.topukların yatmaktan sancıyacak.ilk 5 gün ayaga kaldırdıklarındaçok dikkat et denge kaybı oluyor düşmemeye çalış.etrafında mutlaka birileri olsun.6 ay bi bebek gibi seninle ilgilenen birileri olması lazım.ilk bir ay size ve size bakım konusunda yardımcı olacak kişiye allah sabır versin.genellikle bu görevi cefakar analar üstlenir.allah razı olsun onlardan.kısaca basit bi amaliyat degil.hayatın belkide en büyük acısı ve sınavı.

Amaliyattan sonra ilk kez ayaga kaldırdıklarında başın dönecek,migden bulanacak,gözlerin kararacak,kusacaksın.kusunca biraz daha rahatlayacaksın.bir kaç adım attırılıp.sonra yatırılacaksın.yatsan yatılmaz agrıdan kalksan olmaz.sabahlara kadar uyuyamayacaksın.sessizce aglayacaksın.ve en önemli saglıgın degerini o kadar iyi bileceksinki artık senin hiçbir sıkıntı canını sıkamaz saglıktan başka. Iştahın kapanacak yemek yiyemeyeceksin yesen kusacaksın.topukların o kadar agrıyacakki yatmaktan.sadece sırt üstü yatmak.saga sola veya yüzüstü yatmanın degerini çok iyi bileceksin.umudunu hiç yitirme 6 ay boyunca. Ben bazen umutsuzluga kapılır iyieşemiyecegimi düşünürdüm.etrafımdaki insanların bana iyileşeceksin demeleri bana yalan gelirdi.günler zor geçecek. Ve bu konuşmalar aklına gelecek.unutma yalnız degilsin,bizde yaşadık

ulaş sen ameliyattan sonraki acıdan bahsetmişin ama bunlar hep faso fiso insanda biraz sabır olcak ben 15 sene kalça ağrısı çektim ameliyattan sonraki ağrı benim için devede kulaktı insanlara yanlış bilgi verme evet ağrı oluyor ama o kadar abartılcak bi ağrı olmuyor :D

abartılacak bi şey yokmu.tamam susuyorum ozaman yaşayıp görür nası olsa hak verir bana

Ameliyat olmuş ve iyileşmiş biri ile konuşmayı bende çok istemiştim , sizi çok iyi anlıyorum.Bizler yaşadık kolay değil di ama bu sizin gözünüzü korkutmasın eskiye göre protez amaliyatında çok değişiklikler oldu sizin ameliyatınız daha kolay olacaktır.Geçmiş olsun allah yardımcınız olsun acil şifalar diliyorum.

merhaba
bende amaliyat olcaktım vaz gectim benimde dogustan kalca cıkıgı var üçbucuk sansim kısalık var her doktor garanti veremiyor diyorlarki yaparız 15 yıl sogra yine amaliyar olursun ya basınıza bir sey gelse daha 2 yıl olmadan her hangi bir kazayla olduysa yine amaliyata giteme dorundasın bu konuda herseyi dikat etmek lazım ama cok zor bencede sikitir etmek lazım ne olursa olsun böyle yasamaya devam etmek lazım biz dünyaya böyle geldik böyle gideriz bende okadar arastırdımki hepsi bos sadece insana zarar veriyor bizi seven sever sevmeyenede güle güle...

@söyletmez

gardaş zaten ağrı kesicliler iş görüyor ağrı olmuyor pek sen biraz mübalağa yapmışın :D bunu demek istedim sadece

@sin@n25

kardeşim sen onlara bakma başka hastanelere git genelde doktorlar ne kadar geç olursan o kadar iyi derler ama şöyle bi durumda var sen en güzel günlerini gençliğini ağrılarla sızılarla eve kapanık bi şekilde yaşamak istemezsin heralde en iyisi ameliyatını ol bence ameliyattan sonra hemen ayağa kaldırıyorlar zaten :D

@Islık

ya kardeşim tıp çok ilerledi artık çocuk oyuncağı oldu bu ameliyatlar 1.5 saatte bitiyor bu ameliyatlar ben derimki ağrınız çoksa hayat kalitenizi etkiliyorsa hiç düşünmeden olun derim

bende cok arastırıyorum bazen bakıyorum kimler ne yazıyor kimler ne diyor kimlerin hayatı nasıl gecti bende amaliyat olmak stiyorum bakalım nasıl bi durum olacak insallah bende zamanda olurum kimse acı cekmiyorsa bizde oluruz eger bazıları acı cekiyorsa veya amaliyat olduna pişmansa hiç kimseni amalıyat olmasına gerek yok daha kötü olacama acı olarak yasarım

Üst Alt