Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça Protezi Ameliyatı olan birisiyle konuşmak istiyorum..?

valla 1.5 saatte ptorez amaliyatı hayatta bitmez kardeşim.öyle bi anlatıyorsunuzki görende sinek ısırıgı sanacak.ben o derece bi agrıdan bahsediyorumki degil agrı kesici ilaçlar igneler dahi fayda etmiyor.sırf amaliyat oldugunuz bölge degil agrı yer degiştiriip başka bölgelerede vuruyor.sizler çabuk unutmuşusunuz veya biz bu acıyı çektik başkalarıda çeksin diyemi ugraşıyorsunuz.

sinan25 sırf aşk sevgili için amaliyat olacaksan hiç olma bencede.orjinal kal daha iyi.bıçak yarası başka bi şey.protezi her an hissediyorsun.şuan eminim koşabiliyorsun ama protezliyken asla koşamazsın.10 mt önündeki otobüse yetişemezsin çünkü vucut fonksiyonu tamamen kayboluyor.ayrıca çok önemli bi eksigi daha var namazda secdeye kapanamamak. çook büyk eksik.diyelimki misafirliktesin veya klozet wc yok.ne yapacaksın ?? klozet harıcı wcye giremiyosun.agrısı yoksa olma bencede.ben oldum ve eksi yönünden bahsettim.artı yönleride var 2 tane. biri topallamadan yürüyosun ikinciside agrıların olmuyor.ha unutmadan şunuda söyleyim protez çok üşütüyor.bırakın kışı yazın bile üşüyorsunuz.kaygan zeminde düşerseniz ve Allah muhafaza etsinde protez çıkarsa yine amaliyat 6 ay daha ızdırap.uzun lafın kısası bence olma.topallak o kadar kötü bi şey degilki.yeterki agrı olmasın.ben topallarken bi sürü kız arkadasım oldu sorun yapmadılar.asıl sorun beyinlerdedir kardeşim.hoşçakal

cok dogru anlatmıştın [FONT=sans-serif]söyletmez kardeş bende seni gibi düsünüyorum sende haklsın tabiki protez iyi birseyi degil senin anlatıklarını anlıyorum cünkü birileride bu sekilde anlattılar ve herkes sıkıntı içindeler bazıları amaliyat olmaktan pişmanlar bazıları işe iyide oda korkudan iyi kosamıyorlar ve agırlık kaldırırsa cıkar diye korkuyorlar o yüzdende kimse kötü diyemiyorlar ama basına birse geldimi sogra pişman oluyor yani bide hep aklcanı düsünürsün hegün ve diyetle beslencen ooo bunlarlamı ugrasayım yok su yok bu aman neyse herkes dayana bilecegi kadar yasamaya devam ettin..[/FONT]

seni begenen böyle begensin kardeşim. :)hiç takma. bende topallarken senin gibi düşünmüştüm sonra hayatıma kızlar girdi ve toppalamamı hiç hissetdirmediler.sanki hiç topallamıyormuşum gibi hissediyordum onların yanında.öyle güzel kalpli insanlar kızlar çok var.yeterki teklif etmeyi bil.ve acaba beni böyle kabul edermi diye düşünme hiç problem yapmıyorlar

evt ayne [FONT=sans-serif]seni begenen böyle begensin dogru söz begenmezse güle güle gitsinler kendine ister mersedes bulsun istersen bmv çünkü kadınlar kendini çok begeniyorlar sanki bizden daha cok iyiler biz kötüyüz onlar iyi sanki onlar sakat kalmayacaklar hep sapa saglam kalcaklar birgün baslarına gelirse o zaman onlarda anlarlar kadın erkek esitir ama oda yok biz ne için yaratıldık onun için oda bizim için yaratıldı ama hiç birseyi öyle degil herkes kendini birsey danediyorlar kadın sakat kalırken hiç erkeler yanlız bırkmazlar ama kadın olsa hemen seni terk eder
seni üzen kadınlar için canınızı feda etmeyin onlar için canınızı sıkmayın en güzeli siktir et hayatına ve yasamaya devam et..[/FONT]

söyletmez

gardaş benimki 1.5 saatte sürdü nettende bak 1 1.5 saatte biter iş diyor :D senin doktorun belki farklı taktikler uygulamıştır ben ilk ameliyattan çıktığımda hiç ağrı hissetmedim antibiyotiği dayadılar ikinci ameliyatımda ise ağrı hissettim ama sadece 1 gün can catlasaa 2 gün sürer sonra ağrı hafifliyo

Alev Duman

Merhabalar.. annem uc ay once sag kalcasindan ameliyat oldu.. yaşı 55 .. artik son noktaya geldigi soylendigi icin ameliyat olmasi zorunlu haldeydi.. cok fazla dr veya hastane arastirdik desem yalan olur..fiziksel agrilari birakin birazda psikolojik olarak hayatini engelledigi icin en kisa ve seri sekilde bundan kurtulmak istiyordu..sonunda Cerrahpaşa Tıp Fakültesine başvurduk..daha onceki tecrubelerden oturu asla ozel hastane düşünmedik.. yaklasik bir ay sonra gun verdiler..isi artik allaha birakmistik..ne en iyi dr arastirdik nede hastane..annemi inanarak ki bu cok onemli Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanesine teslim ettik diyebilirim.. ve iyikide inandik..Gokhan bey ve ekibi o kdr tecrube ve ilgiye sahipki insanlik olmemis dedik..ameliyat oldukca basarili gecti.. hergun her saat dr gozetimi odalar ztn tek kisilik ..gercekten ozele tas çıkarır..kesinlikle burayi tavsiye ederiz..uc ay gecti annem daha once ndn gitmemisiz diye yakınıyor :) yuruyusler yapıyor ki son zmnlarda disari cikmayi birakin evde yururken aci cekiyordu..Allah bin.kere razi olsun gokhan bey asistanlari nurettin bey hemsireler..

benımde ayagımda cocukken kırıktan dolayı oldugum ameliyat sonrası kalca kemiğinde iltahap oluşmuştu.ve şuan hareket kısıtlılığı var.ağrı sızım falan yok ama biraz fazla ayakta kaldıgımda şiddetli ağrı oluyor.bende hastaneye gidip protez taktırmayı düşündüm.doktor beni oturtup şikayetlerimi dinledi.ve bana gülerek arkadaşım şayet fazla ayakta kalamıyorsan ayakta durmayacaksın.uzun mesafe yürüyemiyorsan arkadaşlarına diyeceksinki ben sizinle yürüyüşe gelemem.ve en önemlisi yasınız daha genç.bu ameliyatın süresi dikkat edilmek şartıyla 15 yıl ve ıkıncı ameliyat başarı oranı diğerine göre çok düşük.ve şuan bu durumunuza şükredin dedi.beni açıkçası hem korkutup hemde düşündürttü.15 yada 20 yıl sonra ıkıncı amelıyatı oldugumda başarısız geçerse tamamiyle ayagımı kaybetme riskim var.yani arkadaşlar bu konuda tecrubeli değilim.burayada ameliyat olan arkadaşlardan fikir almak için girmiştim.ama yorumları okuduktan sonra açıkçası vazgeçtim bu ameliyattan.ama protez takılmaktan başka caresi olmayanlar varsa tabikide olmaları lazım.ameliyat agrılarıda abartılacak kadar değil.sonuç itibariyle ayagınız kesiliyor ve yara oluşuyor.ameliyat sonrası bi kaç gün agrı çekiyorsunuz.ama agrı kesicilerle azda olsa hafifletiliyor agrılar.

Birdeliyisevdim

kardeşim tıp çok ilerledi önceden bu ameliyatlar 60 70 yaşındaki hastalara yapılıyordu şimdi her yaştaki insana yapıyolar sen 15 sene sonra tıpın nereye gelceğini biliyonmu artı sen bi doktorun lafına bakma başka doktorlara git derim ben

Öncelikle geçmiş olsun , Alev hanım size önereceğim bir doktor var. Kendisi benim doktorumdur. HALİL İBRAHİM BEKLER çok iyi bir doktor ve ayrıca çok iyi bir insandır. Ben kalça protezi ameliyatı oldum, korkulacak bir şey yok herşey Güzel olacak. Güzel düşünün güzel şeyler gelsin.KENDİNİZE İYİ BAKIN YOKSA KİMSE SİZE İYİ BAKMAZ.

Birdeliyisevdim, profilinde Erzurum'da yaşadığını görüyorum (benim gibi :)) Sanıyorum sana bu görüşleri de Erzurum'daki doktorlar iletti. Hani sana ayakta durma, yürüme demişler ya! Öyle yaparsan sana ne olacağını söyleyeyim: Yeterince hareket etmediğin için yediğin her yemek sana kilo olarak geri dönecek, kilon artınca kalçalarına düşen ağırlık artacak, dolayısıyla eklemlerin çok daha çabuk deforme olacak, kireçlenme artacak ve daha erken yaşlarda ağrıların şiddetlenmeye başlayacak. Protez ameliyatını yapan doktor belki çoktur ama iyi yapan çok değildir. Bu nedenle bu konuda uzmanlaşmış başka doktorlarla görüşmende fayda var diye düşünüyorum. İhtiyaç olduğunda bir sonraki ameliyatın başarı şansının düşük olduğu dönemler geride kaldı. Çünkü o zamanlar 2.ameliyatta tüm protez bütün olarak değişiyordu. Ama artık protezin ana iskeleti yerinde kalıyor ve sadece yuva ve başlık kısımları değişiyor. Bu da yarım saatlik çok daha kolay ve yürümenin hızlı olacağı bir ameliyat. Ama en önemli şart şu: Bu bahsettiğim eğer protez yuvası veya başlığı eskidiyse, çatladıysa vb. durumlarda geçerlidir. Eğer senin protezin gevşeyecek olursa yani eğer protez-kemik kontağında oynama olursa o zaman protezin yenilenmesi veya bir numara büyük protezin kullanılması veya da tekrar oturtularak gerekirse çimentoyla sabitleştirilmesi vb. gerektirir. Durumunuzu tam aktarmamışsınız, yaşınız kaç, kısalığınız var mı, varsa belinizde eğiklik başlamış mı, daha önce ameliyat geçirdiniz mi? Bu ve buna benzer daha birçok cevap ve kriter sizin ameliyat olup olmamanız hakkında karar vermeye yardımcı olur, ama hiçbiri tek başına bir karar sebebi değildir. Ameliyat olmanızın zorunlu olduğu sonucu ortaya çıkarsa ameliyattan korkmanıza hiç gerek yok. Düşünmeniz gereken ameliyat değil, ameliyat sonrasında normal hayata ne kadar sürede adapte olabileceğinizdir. Bu da her kişi için çok farklılıklar arz edebilir, düz mantık kıyaslama yapmak genel olarak pek doğru olmaz. Geçmiş olsun dileklerimle...

Üst Alt