Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça protezinin ömrü 10-15 yıl deniyor, ikinci ameliyat şansım zayıf, sonrası..?

kader1

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
slm.arkadaşlar. bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olsun.sağ kalçamda çokme meydana geldi 6 yıl oldu 3.5 4 santım kısalık meydana geldi. dokturların dedigi bir nokta var en son çere protez koyacaz diyorlar yaşın geç diyorlar .ikinçi bir amaliyat riskli diyorlar.yasım şu an 35 diyelimki şimdi amaliyat oldum.protezin en iyi kullandıgında ömrü 10 15 yıl dediler benim için ikinçi bir amaliyat riskli .böyle başından geçen varsa bilğilendirirse çok sevinirim.

benim yaşım 24. bu ameliyatı olalı 6 ay oldu.
çoğu doktor sakın olma dedi ama artık platinlerin ömrü eskisi gibi değil. böyle de bi gerçek var.tek bi doktora gitme.kendini geliştirmemiş o kadar çok ki. Prof. Ömer Faruk Bilgen i tavsiye ederim.

2.ameliyat riskli demişsin neden.
ayrıca protezin ömrü senin kullanımına göre değişir.1 sene sonrada değişmesi gerekebilir 25 sene sonrada değişmesi gerekebilir.hareketlerine dikkat ettiğin sürece 20 - 25 yıl hatta 30 yıl kullanabilirsin dedi doktorum bana.iki kalçamada takıldı.eğer takılması zorunluysa ve bu seni rahatlatacaksa hemen taktır.hiç korkma.benim sol kalçama takılan protez 1 yıl sonra yenisiyle değiştirildi.herhangi bir sorun olmadı, sadece doktorların işi zorlaşmış ameliyatta biraz fazla çalışmışlar.
iyi bir hastanede taktır protezini ve doktorunu iyi seç.hijyene önem verilen bir hastane olsun.hastane enfeksiyonu kapma yeterki, eğer kaparsan tedavisi çok zor bir durum bu ve iyileşme şansında çok az.
geçmiş olsun

arkadaşlar vermiş oldugunuz bilgilere teşekür ederim.gezmedigim doktur kalmadı hepsi aynı noktata birleşiyor .enson care diyorlar .anlamadıgım konu sizin kiyle açaba benimki farklımı kafam almıyor. benim femür paşı ve karşışı çoktu.bana tokturların dedigi ikinci amalıyat risli dediler ondan sizlerle paylşmak istedim. ha birde korkar oldum .2 kere amaliyat oldum kolay değil amaliyata işin dogrusu erteliyorum ama ağrılar şittetleşirse meçburen gidecem.arkadaşlar acaba kısalıgı ortadan kaldıra bıliyorlarmı. teşekürler

evet doktorunuz iyi olursa bacaktaki kısalık protezle giderilebilir

arkadaşlar bende yüksek kalça çıkığı var.tabi yürürken aksamada var. ameliyat için ankarada gitmediğim hastane kalmadı diyebilirim.ama ameliyat yapmıyolar
29 yaşımdayım. 'erken,ağrıların yoksa ameliyat olma,protez günlük yaşantını kısıtlıyor' gibi birsürü sözler söylediler.bence doğru.mecbur kalmadıkça ameliyat olmamak gerekir.bu protez 2-3 yılda gider ayağın kayar düşersin hop tekrar ameliyat.olumsuzlukları bilmek ve bunu kabullenmek gerekir.

bir karar vermem lazım kardeşim kalça protozu olan varsa paylassın .lütfen

ben 2002 yılında oldum şu ana kadar hiç bir sorun yaşamadım bana takılan tkp titanyum du şimdi porselen olanları çıkmış sanırım tıp her geçen gü ilerliyor tabi kullanım süresine gelince ise o kişiye bağlı sigara ve alkol yok ise daha uzun ben şu ana kadar sorun yaşamadım açıkcası geçmiş olsun

Merhaba ben 2 ay önce ameliyat oldum 35 yasındayım ilk ağrılarım başladığında 30 yaşındaydım ama 5 yıl ite kaka idare ettim sırf protezin ömrü için ama artık yaşam kalitem sosyal hayatım tamamen bacağıma endeksli olmaya başlayınca ve ağrılarım dayanılmaz olunca ameliyat oldum. su anda kişinin yaşına ve cinsiyetine göre protez kullanımı var cocuk doğuracak ve genç kadınlarda özellikle seramik protez kullanılıyor, çimentosuz. bana da bundan takılıdı. damdan düşenin halinden damdan düşen anlar demişler tabiri caizse, size tecrübelerimden kaynaklı tavsiyem idare edebildiğiniz kadar edin çoğu dr. gel hemen yarın ameliyat edelim seni daha gençsin neden ağrılar ile yaşayasın ki, neden yaşam kaliteni düşüresinki diyorlar söyle bir gerçek var henüz bu seramik protezin takılmış olduğu ve üzerinden 20-25 yıl geçmiş olan bir hasta yok yani gidişata göre tahmin edilen bir süre bu inanmayın. boyu 1.65 olan protezli bir insanın max olması gereken kilo 55 civarı olması gerek ve bazı hareketlerden tamamen kaçınması gerekki mesela bacak bacak üstüne atma, alaturka tuvalete oturmama gibi.. Herkese çok çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin...

iç protezler biraz elektronik aletler gibi aslında. sizde aynı marka bilgisayar alabilirsiniz arkadaşınızınki bozulurken sizinkisi bozulmaya bilir. iç protez aksamları da aynı bu şekildedir. protez aksamında eyahut sizde bir takım uyuşmazlıklar söz konusu olabilir. çeşitli reaksiyonlarda gösterebilir ummadıınız bir anda. iç protezlerde kullanıcının iç protez hakkında çok donanımlı olması gerekmektedir. gerekli kriterlere uymazsa ciddi hasarlara protezde ömür kısalmalarına sebep verebilir. bunlar yük taşıma kilo alma vs vs diye çoğaltılabilir.sevgiyle...

zeynepp18;

Zeynep kardeş, protezlerden memnun musun?

kesinliklee.. iyikide olmuşum.protez var gibi hissetmiyorum ve de.. fonksiyonel anlamda daçok çok iiyim eskiye göre tabi
sadece düşmesem daha mutlu olucam 2 kez düştümm..

geçmiş olsun arakadaşım

2007 yılında 20 gün arayla iki kalca protezi oldum bugune kadar hiç bir sıkıntım olmadı inşallah bundan sonrada olmazz iyi bir dr ve hijyenık bir hasta araştır ve amalıayatını olmanı tavsiye edrım çok rahatlayacazksınız agrılarınız gidecek ve rahat yürümeye başlayacaksınız bir yıl önce 24 yaşinda bir kardeşimı tanıdım daha dogrusu benı bu siteden bulmuşlardı nereye giderse gitsin yaşin cok genc diye amalıayat etmemişler benım dr yönlendirdim cerrah paşaya ve amalıayatını yapmış 2 kalcasına protez takmış arada bir görüşüyoruz netten cok rahatladım abi diyip dua ediyor inşallah sizde en kısa zamanda şifa bulursunuz.. AMIN..

tşk ederim arkadaşlar verdiginiz bilgiden dolayı sizlere bişey daha sorsam vazla bişey istemiş olmam umarım. şimdi diyelim ben amaliyat oldum sağlıgıma kavuşursam işallah çalışma hayatımda sıkıntı olurmu ben elinin emegi allının teriyle yanı kısacası zor işlerde çalışan bir birbireyim 4 nüfüslü bir aile ferdiyim.ve çalışmak zorundayım sıkıntı olurmu acaba.yoksa bana önereceginiz birşeyler varmı .amaliyat olmamın sebebi aileme iyi bir yaşam sunmak istiyorum şimdiden tşk ederim belki bu kalça protozu farlı olabilir obakımdan iyiçe araştırmam lazım benimki kazadan sonra meydana gelen ostoporoz diye bilinen bir rahatsızlıkdan dolayı meydana geldi

Zeynep, geçmiş olsun kardeşim umarım birdaha hiç düşmessin

rica ederin kader1,
bu konuyu doktorunla konuşmanı tavsiye ederim. ameliyattan sonra düşmemen lazım zorlamaman lazım..

tşk ederim zeynep kardeşim .işte ben bu sordugum soruya çevap arıyorum arkadaşlar .çevap verebileçek bütün sitede bulan arkadaşlar yardıma ihdiyacım var belki zizin böyle bir sıkıntınız yok ama yakın bir akrabanızın dostunuzun kardeşinizin başından geçen varsa yardımedin .doktorların dedigi bana enson çare yaşın genç diyorlar yanı emekli hayatı yaşayacan diyorlar açaba ben protozu taktırısam agrılar izdıraplar biter diyorsunuz açaba ben çalışa bilirmiyim işte benim derdim bu simdiden tşkl

doktor ameliyat öncesi karar sürecinde bana nasıl bi işte çalıştığımı sormuştu. ben de masa başı bedenen yorucu değil deyince güzel demişti. bu konuyusormadım. o yüzden yardımcı olamıyorum kader ama şunu biliyorum ki: 90derecelik açıyı geçince hep çıkma riski varmış. o açıyı tabiki geçeceksin ama kendini zorlamıcaksın demişti. vee de çok hareketli bihayat platinlerin erken eskimesine neden olur.

Arkadaşlar bu konu ile ilgili olarak birkaç cümle yazıyım..ben bir kalça hastası değilim ama protezlerle ilgili bilgilerimi sizinle paylaşıyım.

Arkadaşlar türkiye iki çeşit protez vardır.bunlar yerli ve ithal(yabancı) yerli dediğim yani türk yapımı.protez deyince aslında abd menşei olan markalar gelir.ör.smith&nephew,zimmer,strayker gibi sanırım konuyu açan arkadaş genç bu arkadaşımızı, amaliyat yapacak olan dr.bunları biliyordur.protezin ömrü diye birşey yoktur .sadece protezi iyi kullanmak vardır.eğer hasta farklı hareketlerde buluınursa protezin kaymasını,gevşemesini ,hatta yerinden çıkmasına sebebiyet verir.bu durum söz konusu olduğunda belki 1 yıl bile sürmeyecektir.protez olan hasta hiç bir zaman normal tuvalete oturmayacak bağdaş kurup oturmayacak v.s. Bunları doktor tek tek açıklar ör.vucudun herhangi bir yerinde bir enfeksiyon geçirse bu da protezzi engeleyebilir.yine protezin çıkmasına sebebiyet gösterir.ama protez taktırıp 20 25 yıl da bundan sorun olmadan hayatı devam insanlar var.protezi genelde doktorlar genç olan hastalar pek önermezler.hasta artık açılara dayanamıyordur.hastanın kararı doğrultusunda... Benim bildiğim 18 yaşında her iki kalçasına protez taktıran var.protez taktıran bir hasta tam iyileştikten sonra çalışabilir. Oturarak ayakta (fazla kalmamak şartı ile) hiç bır sorun olmaz
ör.bir protezi 20 yıl taşıyan bir kişi artık protezle ilgili sorun yaşarsa yine bir revizyon ameliyatı olarak hayatına kaldığı yerden devam eder.
Umarım sizler için yardımcı olmuşumdur.allah tüm hastalara acil şifalar versin

tşk ederim zeynep kardeşim .arkadaşlar başından geçen arkadaşlar lütfen yardımcı olun:confused:

bursa medicabil hastanesi kürşat kara ve hocası ömer faruk bilgen.
bilgisine çok güvendiğim doktorlar ikiside. tavsiyemdir.

hayır korkmayın.tamam kolay bi ameliyat değil ama inan sonucunu fazlasıyla aldım ben.
sonuca odaklan..çigdem çelebi.

Kader 1 ne işle uğraşıyorsunuz bilemiyorum ama bu ameliyatı geçirenler olarak size şunları söyleyebilirim, ağrılı yaşamdan kurtuluyoruz çok şükür ama yeni bir hayata başlıyoruz, artık kalçada kemik yerine protezimiz olduğu bilincinde olmamız şart ve onu korumamızda şart(revüzyon sürecini uzatmak için) ağır işler bize göre değil maalesef, sürekli ayakta, koşturmacalı veya ağırlık taşımak zorunda olduğumuz bir iş. Tabiki sosyal yaşantımızda da dikkatli olmalıyız, arkadaşın dediği gibi düşmemeye dikkat etmek, sıçramak, yüksek bir yerden hoplamak sürekli bacak bacak üstüne atmak, sürekli alaturka tuvalet kullanmak, en önemlisi kilo almak, ağır şeyler taşımak(kucağa çocuk almak da dahil) bunların hepsinden kaçınmamız şart!!! Umarım hepimizin protezleri ömrümüz boyunca bize sorunsuz eşlik eder dileğiye..Çok geçmiş olsun herkese....

mrhb bende 35 yaşındayım ve aynı ameliyatı olacağım.mümkünse doktorunun ismini öğrenebilirmiyim.birde acıların son buldumu

haysel;

Doktorum Prof. Nejat Güney, hararetle tavsiye ederim. Ağrılarım bitti çok şükür. Geçmiş olsun sizede, acil şifalar...

Sayın kazazede geçmiş olsun banda kalça protezi taklıdı yıl 1999 da şimdi enfeksiyon var değişmesi gerek diyorlar sizin iyileşme dönemleri hakında bilgi almak istiyorum sakıncası yoksa birde nered ve kime oldunuz bu ameliyatı ve ne kadara mal oldu

Revizyon ameliyatı ne demek açıklayabilirmisiniz teşekkür ederim.

Üst Alt