Merhaba saygıdeğer arkadaşlar,
Askerliğe gitmek için sağlık belgesi almak üzere sağlık ocağına gittim fakat 2019'da bana çarpıntı tanısı girildiği durumumun ne olduğu soruldu. İyiyim, yalnızca bazen çarpıntı oluyor dedim. Tanı özel hastahanede yaptırdığım check-up raporlarına ait ve e-nabızda görünmediği için benden onları istedi. Ertesi gün götürdüm, çok bir şey görünmüyor ama kardiyoloji doktoru görse iyi olur dedi.
Rapor özetinde de hafif mitral ve hafif triküspit kapak yetersizliği görünüyor.
Ayrıca holter rapor özeti de şu şekilde;
QRS: 78464
Kalp Hızı-
Max: 130
Ortalama: 75
Min: 40
Vorhofflimmern: 3,7dk / Kalp Hızı: 60
QT: 352
QTc: 385
Asistoli: 1 / 2,8sn / Saat 05:43'te
Bradikardi: 46 kez / min kalp hızı: 42 Saat 05:57
Taşikardi: 16 kez / maks kalp hızı: 130 saat 18:59
Ventriküler taşikardi: 1 kez / maks kalp hızı: 85 saat 13:33'te
Salvo: 1 kez
Couplet: 2 kez
VES: 39 kez / max/h: 21 saat 13:30
Ventriküler taşikardi efor odasında gerçekleşmiş görünüyor.
Bu rapor sonuçları 20 yaşıma ait şu an 27 yaşındayım.
Günlük olarak bazen kalbim anlık çok sert vuruyor, sonra duracak gibi oluyor ve bir anda hızlanmaya başlıyor 4-5 saniye sonra kendine geliyor.
Nadiren uzun sürdüğünde göz kararması yaşıyorum ve nefes almayı engelliyor fakat bu haftada bazen iki haftada bir yaşadığım bir şey. Daha az şiddetlisini ise 2-3 günde bir yaşıyorum neredeyse.
Aktif olarak 2.5-3 yıldır ise sigara içiyorum.
Babaannem ve dedem kalp sorunları sebebiyle vefat etti. Babam 45 yaşında bypass oldu. Baba tarafından bir kalp sorunu geçmişimiz de mevcut.
Güncel kontrol olmadan karar vermek imkansız olabilir fakat bu bilgiler eşliğinde, kontrolden sonra benzer bir tablo ile karşılaşırsam muafiyet alabilir miyim?
Şimdiden okuduğunuz ve yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Herkese iyi günler.
Askerliğe gitmek için sağlık belgesi almak üzere sağlık ocağına gittim fakat 2019'da bana çarpıntı tanısı girildiği durumumun ne olduğu soruldu. İyiyim, yalnızca bazen çarpıntı oluyor dedim. Tanı özel hastahanede yaptırdığım check-up raporlarına ait ve e-nabızda görünmediği için benden onları istedi. Ertesi gün götürdüm, çok bir şey görünmüyor ama kardiyoloji doktoru görse iyi olur dedi.
Rapor özetinde de hafif mitral ve hafif triküspit kapak yetersizliği görünüyor.
Ayrıca holter rapor özeti de şu şekilde;
QRS: 78464
Kalp Hızı-
Max: 130
Ortalama: 75
Min: 40
Vorhofflimmern: 3,7dk / Kalp Hızı: 60
QT: 352
QTc: 385
Asistoli: 1 / 2,8sn / Saat 05:43'te
Bradikardi: 46 kez / min kalp hızı: 42 Saat 05:57
Taşikardi: 16 kez / maks kalp hızı: 130 saat 18:59
Ventriküler taşikardi: 1 kez / maks kalp hızı: 85 saat 13:33'te
Salvo: 1 kez
Couplet: 2 kez
VES: 39 kez / max/h: 21 saat 13:30
Ventriküler taşikardi efor odasında gerçekleşmiş görünüyor.
Bu rapor sonuçları 20 yaşıma ait şu an 27 yaşındayım.
Günlük olarak bazen kalbim anlık çok sert vuruyor, sonra duracak gibi oluyor ve bir anda hızlanmaya başlıyor 4-5 saniye sonra kendine geliyor.
Nadiren uzun sürdüğünde göz kararması yaşıyorum ve nefes almayı engelliyor fakat bu haftada bazen iki haftada bir yaşadığım bir şey. Daha az şiddetlisini ise 2-3 günde bir yaşıyorum neredeyse.
Aktif olarak 2.5-3 yıldır ise sigara içiyorum.
Babaannem ve dedem kalp sorunları sebebiyle vefat etti. Babam 45 yaşında bypass oldu. Baba tarafından bir kalp sorunu geçmişimiz de mevcut.
Güncel kontrol olmadan karar vermek imkansız olabilir fakat bu bilgiler eşliğinde, kontrolden sonra benzer bir tablo ile karşılaşırsam muafiyet alabilir miyim?
Şimdiden okuduğunuz ve yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Herkese iyi günler.