Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastalığım nedeniyle yeni yasaya göre emeklilik için yeterli rapor alabilir miyim?

2005 sgk girişi

2007 haziran memuriyete başladım. 2011 yılında aort anevrizmasından dolayı ameliyat oldum. %52 rapor verdiler.
(5 yaşında da kalbim delikmiş o zamanda bir bypass geçirmiştim )
şuan ki yasaya göre 20 yıl dolunca emekli olabilirmişim. (%40-59 arası) günlerim dolmuş. neyse Allah sağlık versin, çalışmaya devam...

@sajo___,

tekrar heyete gireceğiz.benimde delik vardı opera fallot 3 yasında oldu ameliyat yama ,sol bt sant,ve en son kapak takıldı. inşallah olaibliriz.

@gannicus

Fallot Tetralojisi
  • Eisenmenger sendromu gelişen konjenital kalp hastalıkları, diye geçiyor.
  • Önemli sol-sağ şantı devam eden (Qp/ Qs >2:1), reoperasyon veya kateterle tedavi uygulanamayan hastalar,

R. ORTAK HÜKÜMLER
Mevcut hastalık listelerinde tanımlanmayan ancak tedaviye rağmen çalışma olanağının bulunmadığı hastalıklar ağır düzeyde çalışma gücü kaybı olarak değerlendirilebilir.
Birden fazla hastalığın bir arada olduğu ve tedaviye rağmen çalışma olanağının bulunmadığı durumlar, ağır düzeyde çalışma gücü kaybı olarak değerlendirilebilir.
Bu hastalık listesine göre birden fazla hafif düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar, orta düzeyde çalışma gücü kaybı olarak değerlendirilebilir.

@makinist.41,
Çalışma gücü kaybına neden olan durumlar... Son derece subjektif bir tanımlama. Sgknin kalp için Çalışma gücü kaybı tanımı nedir? Benim bildiğim burada işte Efye bakılıyor. Benim aldığım raporda öyle idi. Başka bir kriter varsa bilemem...

@gannicus,
Benim için değişen bir şey yok. Kapak Ameliyatı varsa ve Ef yüzde 30 ile 60 arası ise yüzde 50 engelli oranı veriyorlar...

@makinist.41,
Yok. Ben olamadım zaten. Bu rapor oranı. İş gücü kaybı değil. İş gücü kaybı olarak yüzde 30. Ama bir de bana sor. Eskiden yokuşu koşarak çıkardım. Şimdi bırak yokuşu Normal yolda biraz hızlı yürüsek nefes nefese kalıyorum. Gerçekler bambaşka...

@gannicus,
işte demek istediğim de tam olarak bu kağıtta %48 ama birde bize sor Ef zaten adam olsun oyle emekli edelim. ne anladım o işten.

Üst Alt