Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp kapakçığı için biyolojik kapak mı yoksa mekanik kapak mı daha iyi?

aybenayben

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Dogustan gelen bir kalp rahatsizligim var 2gun once gittigimizde kalp kapakcigini degistireceklerini soylediler biraz arastirma yaptim ama tecrubelerinizi de cok onemsiyorum aranizda bu ameliyati geciren veya bir yakini geciren varsa yardimci olun lutfen sizce biyolojik kapak mi daha iyi yoksa mekanik kapak mi hangisi daha rahat ameliyatta caniniz yandi,i ameliyat sonrasi nelerden kisitlandiniz sonra normal yasantiniza dondunuz mu riski nedir 16 yasindayim gelismem durur mu ileride cocugum olur mu vs lutfen bana yardimci olun tecrubelerinize siginiyorum

selam öncelikle sana hangisi daha uygun olacağını tabikide doktorun daha iyi bilir genelde mekanik kapak takılıyor ve pek sorun uasayanada rastlamadım bende kalp hastasıyım fakat farklı rahatsızlıklardan şikayetçiyiz sen ameliyatını biran önce ol benim okuduğum kadarıyla kapak ameliyatından sonra kişiler daha rahat ve sorunsuz yaşıyor gerekenide doktorun sana söylicektir o korktuğun şeylerinde olacağını sanmıyorum geçmiş olsun

Doktorum gereken bilgiyi verdi medipol hastanesinde ameliyat islemlerine basladik fakat kapakcik secimini bize biraktilar biyolojik kapak olursa 7-8yilda bir ameliyatla degistirmem gerekliymis mekanik kapakta da hareketlerim kisitlanirmis ama omurluk olurmus ailem ve ben ck kararsiziz o yuzden buraya konuyu acip tecrubesi olanlara sigindim sanada gecmis olsun Allah hepimize sifa versin

teşekkür ederim sağol ama bence sende mekanik kapakta karar kılacaksın çünkü forumda okuduklarımın tamamı mekanik kapak takılmış bir bildikleri vardır mutlaka

ayben mrb bende de aynı handikap var malesef.. bayan olunca çocuk sahibi olabilmek adına önce biyolojik kapak düşünüyor insan onun da ömrü az .. aşağı tükürsen sakal yukarısı bıyıl :( bende henüz olmadım ama benim de olmam gerekiyor artık yani şu kapakçığın hem uzun ömürlü hemde kan sulandırıcı kullanılmayanını çıkartamamışlar bir türlü :( senin basınç ne kadar amelşyat olmadan idare edemez misin acavba?

Benim annem oldu kapak amelıyatı 1992 de o zaman biyolojik olmadıgından iki kapağıda mekanik takılmış,çok şükür sorunsuz sağlıklı bir şekildede kullanmaya devam ediyor,ameliyattan sonra günlük comadın denılen kan sulandırıcı kullanıyor,aylık kontrollerlee ve kan tahlilleriyle günluk alım mıktarı belırliyor kardiyoloji doktoru,aylık takiplerinizi sıkı bir şekilde takıp ederseniz bi sıkıntı olmaz,merak ettiğiniz sorular varsa ayrıca sorabilirsiniz bir yardımım olursa ne mutlu ALLAH herkese acil şifalar versin geçmiş olsun...

Burdurlu mitral kalp sorunu yaşıyanlar .

Biyolojik kapağıo tavsiye ediyorlar.bunun sebebleri nelerdir.çekilen zorluklar.yaşama sevinciniz,hayata bakış açısı hep güzel olması dileğiyle....................

Tıp hergün ilerlemekte.durumu beklemeye uygun olanların yeni gelişmeleri takip etmesi gerekmekte.yakın bir zamanda insan vücudu kendi kalp kapakçığını üretebilnme durumunada gelebilir.öyle bir şey olsa ne kadar hoş olur değilmi!

soyakkible bu ameliyatı olmalıyım cunku ıyıce zorlaştı sımdı merdıven bıle cıkamıyorum bır kat cıkıyorum soluk soluğa kalıyorum spor vs herşey yasak bende ameliyat olmak istiyorum burdurlu arkadaş ameliyat olacağım yerde kapak seçimini bize bıraktılar bizde memorial hastanesine gittik randevu alıp ıkı adet kardıyolog ıle gorustuk ıkısıde bıyolojık dedı nedenini sorduğumuzda genç kız olduğumu her aktıvıteye katılabılmem ve ılerıde anne olma ıstegım olacagı ıcın daha rahat edecegımı soyledıler 10yılda bır degıstırme durumunu sordugumuzda Allah buyuk 10yılda tıp çok ilerler 10yıl sonraya kadar daha çok çözum yontemı bulunabılır ama bız suanda bıyolojık kapağı onerıyoruz eğer 10 yıl sonra değişme durumunda memnun kalmazsanız o zaman mekanıge gecebılırsınız dedıler mekanıkte hareketler kısıtlanmak zorundaymıs diş yapımında bıle sorun cıkabılıyomus ama bıyolojık taktırırsam ılerıde degıstırebılecegımı ama mekanık taktırırsam omur boyu rahat etsem de etmesem de mekanık ıle yasamak zorunda olacagımı söyledıler bızde biyolojikte karar kıldık Allah hepimize şifa versin gerçekten cok zor bir hastalık :(

Normalde biyolojik kapaklar çok tercih edilmez. Çünkü kısa ömürlüdür. Ancak sizin durumunuzda bence doktorlarınız doğru öneride bulunmuşlar. Çünkü mekanik kapakta sürekli pıhtılaşmayı engelleyici ilaç kullanmanız gerekir. Bu ilaçlar riskli eylemlerden kaçınmanızı gerektirir. Örneğin spor yapamazsınız, sağınızı solunuzu yaralayacak işlere girişemezsiniz, çocuk doğuramazsınız, kontrol altında olmadan diş çektiremezsiniz, ameliyat olamazsınız.

Mekanik kapakların da ömürlük oldukları söylenemez. Bunlarda da zaman zaman mekanik arızalar oluşabilir, veya üstünde pıhtı, doku oluşabilir. Bu durumda değiştirilmesi gerekir. Herhangi bir sorun olmazsa mekanik kalp kapakları genelde 30 yıldan uzun dayanır.

Biyolojik kapaklar genelde 10-15 yıl dayanır. Ancak, pıhtılaşma önleyici tedavi gerektirmezler. Günlük aspirin alımı genellikle yeterli olur. Biyolojik oldukları için zaman içinde yıpranırlar, yenilenmeleri gerekir.

Kalp ameliyatları teknolojisi son 30 yılda en hızlı ilerleyen alanlardan biridir. Bundan 20 yıl önce bir kapak ameliyatı için 15-16 ünite kana gerek duyulurdu. Bugün aynı ameliyatlar dörtte biri kadar kanla yapılabilmektedir.

İlk mekanik kapaklar da bir kafes içindeki pinpon topu şeklinde idi... Bu top kanın akışıyla yukarı aşağı hareket ediyordu. Şimdiki mekanik kapaklar genellikle mikro karbon teknolojisi ile üretilir.

756148-780702-359tn.jpg

on-x-mitral-valve.jpg

Biyolojik kapaklar hayvan dokusundan üretilir. Ancak, organ reddi yaşanmaması için özel işlemlerden geçirilirler.

PorcineValve.jpg

metal kapak

merhaba kardeşim çok geçmiş olsun ..

2008 yılında iki kalp kapagım değişti mekanik kapak takıldı cokk da memmunum şükür bu güne kadar sıkıntı yaşamadım yukarıda bir konu da arkadaş demişkı mekanık kapak olursam bazı hareketlerım kısıtlanır kafam buraya takıldı acaba hangi hareketleri yapmammız gerekıyor dr bana hiç bu konuda bir aydınlatma yapmadı lütfen acıklarmınız mekanik kapak amalıyatı olanlar
hangi hareketlerden kendımızı korumammız gerekıyor saygılar..

Salim bey,

Bir yerinizi kanatacak, morartacak riskli durumlardan kaçınmanız yeterli olur.

Kısıtlanma derken normal insan gibi olunmuyor diş tedavisi yapılırken bile doktor gözetimi olması gerekiyor ilaci icmeyi 2gun unutsan bile riskli her ay kan testi kardiyolog görüsmesi vs 2008de ameliyat olmuşsunuz 6yıl olmus masallah bu gune kadar sorun cıkmadıysa daha da cıkmaz insallah kısıtlanma derken erkeklerden bahsetmedim daha cok kadınlara genel konustum spor aletleri rejimler diyetler falan cok sakıncalı onu demek istedim salim52 sizin baya olmus Allah devamını erdirsin darısı bizim başımıza bizde kurtuluruz insallah Allah`ın izniyle

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için herkese teşekkür ederim. MeTePe aslında bi konuda bişey danışacaktım kapakçık konunda metal kapak taktırıldığında hareketin kısıtlanacağı yazıyordu ama biyolojikte öyle bir sorun olmuormuş konu hakkında bilginiz var mı??

Sn soyakkibile,

Yukarıda belirttim zaten.

Mekanik kapakta (çoğu metal değildir bunların) hareket kısıtlılığı yanlış anlaşılmasın. Burada kasdedilen kısıtlılık kişinin bedensel aktivitelerine özen göstermesidir. Örneğin halı sahada maç yapamazsınız. Bir yerinizi kırarsanız veya morartırsanız kanamayı durdurmak zor olur.

Onun dışında biyolojik kapak ile mekanik kapağın hiç bir farkı yoktur. Mekanik kapak kullananlar kan pıhtılaşmasını engelleyici ilaç kullanmak zorundadır. (Hayat boyunca) Kısıtlama bu yüzdendir. Yoksa kapaklar farklı çalışmaz... ikisi de aynı işi yapar.

Aslında mekanik kapakların en büyük derdi gürültülü olmasıdır. Saat gibi tıkırdar. Ama kapak takılan kişi herhangi normal bir insan gibi her türlü günlük aktivitesini yapabilir. Sadece tıbbi konularda dikkatli olması gerekir. Ameliyat, diş çekimi falan gibi..

geçmiş olsun fikir almışsınız acil şifalar diliyoruz.antalya

teşekkür ederim arkadaşlar. bir sorum daha olacak. ameliyat sonrasında malülen veya erken emeklilik şartları oluşur mu? sanırım %60 engel olması halinde malülen - erken emekli olunuyormuş. bilen var mı?

Malülen emeklilik zor. Çünkü engel oranı değil, işgücü kaybına bakılıyor. Sadece kapak değişimi yetmez. Ayrıca kalp yetmezliği vs. gibi klinik bulgular olması gerekir.

Ancak kapak ameliyatlarında % 40 üstü engel alma olasılığınız yüksek. Yani erkek emeklilik için işe yarayabilir.

evet arkadaşlar bugun kalp kapakçıgımın %80 değişmeyecegını ogrendım gulsem mı aglasam mı bılmıyorum yapılan eko sonucunda ögrendık... Benım kalp kapakcıgım varmıs hastalıgımın adı agır ebstein anolomisi imiş. sağ taraftakı kalp kapakçıgım normal yerınden 4cm aşağıdaymıs bu da benım cok asırı yorulmamı saglıyormus doktorlar bıle bu yaşa kadar nasıl hıc amelıyat gecırmeden geldıgıme şaşırdılar.. her neyse bu ağagıda olan kapakta sızıntı yapıyomus eger amelıyat gecıkırse son çare kalp piliymiş suanda bana amelıyata gırdıklerınde kapakcıgı yukarı alıp tamır etmeyı deneyeceklermıs kı suana kadar tamır olana cok az denk gelmısler tamır edılmezse sunı bır damar ıle kalbım ve akcıgerım arasına damar baglanacakmıs bu da kalbımın sağ tarafını kullanmayacagımı sadece sol tarafını kullanacagımı gösterirmiş yınede kapak takılmaya gerek kalırsa dıye bıyolojıgı seçtık 10hazırana amelıyat gunu aldık cumartesi gunu hastaneye gıdıp amelıyat ıslemlerını baslatacagız ucret malzeme doktor vs. yanı beterın beterı varmış arkadaşlar verdıgınız bılgıler ıcın hepınıze tesekkur ederım Allah'tan zarar zıyan gelmezse amelıyatım başarılı geçerse düzelirsem amelıyat sonrası buraya yasadıklarımı deneyımlerımı yazarım 2aya kadarda yazmassam zaten yaşamıyorum demektır Verdiğiniz bilgiler için tekrardan teşekkur ederım Allah hepımıze acil şifalar versin

sevgili aybenayben kardeşim,öncelikle geçmiş olsun.veda yazıısı gibi olmuş biraz bu son yazdıklarıınız,sakın kafanızı umutsuz düşüncelerle doldurmayın,kalp ameliyatları sizde biliyorsunuzki çok ileri düzeyde artık,inşallah siiznde ameliyatınız güzel geçer saglıgınıza kavuşursunuz,rabbim şifalar versin,allah yardımcınız olsun,sizden güzel haberler bekliyoruz,dualarımız siizinle inşallahh...

Teşekkür ederim bende ileri düzeyde oldugunu bılıyorum Allah buyuk ne olacagını kımse bılemez bıraz umutsuzlugum var sadece Allah'ım hepimize şifa versin hepımızın yardımcısı olsun bende guzel haberler ıle bu foruma donmeyı cok istıyorum umarım hersey guzel gecer

Mekanik kapak mı? Biyoprostetik kapak mı?
Mekanik kapaklar uzun ömürlü olmalarına karsın antikoagülan gerektirirler ve tromboembolik olaylara neden olurlar. Tromboembolik olaylar, kapakların dizaynına, kullanılan materyale ve hastaya baglı olarak olusur . Endokardit, ayrısma, perivalvüler kaçak ve pannus olusumu hem mekanik hemde biyolojik kapaklarda görülürken, akut protez trombozu mekanik kapaklarda daha sık görülür [29,30]. Mekanik protezler, genç hastalarda uzun ömürlü olmaları nedeniyle tercih edilmelerine karsın, trombojenik olaylar açısından risk tasımaları nedeniyle uzun süreli antikoagülan gerektirirler.
Biyoprostetik kapaklarda olusan yapısal bozukluk doku kapaklarının en sık ve en önemli reoperasyon nedenidir. Yeni takılacak kapagın seçimi halen tartısılmaktadır. Seçim hastanın yasına, beklenen yasam süresine, kapagın ölçüsüne ve kardiyak ve kardiyak olmayan komorbiditeye baglıdır. Biyolojik ve mekanik kapakların uzun dönem verimliliklerini karsılastıran bazı çalısmalarda, kapaga baglı komplikasyonlara ragmen benzer olarak bulunmustur. Son çalısmalar mekanik kapaga baglı kanama komplikasyonlarının beklenen yasam süresi ve biyolojik kapakların reoperasyon riski ile birlikte düsünülmesi gerekliligini göstermistir.
Biyoprostetik kapakların yapısal bozuklugunun zamana baglı olarak gelistigi bilinmektedir. Buna karsın bir çok cerrah stentsiz kapakları ve homogreftleri giderek daha erken yasta kullanmaya baslamıslardır . Bununla birlikte, %0.5/yıl major risk ve %2-%4/yıl minor antikoagülasyona baglı kanama riski oranlarını yüksek bulunmaktadır

Arkadaşlar amelıyattan cıktım sagsalım evıme geldım hepınıze tesekkur ederım soracagınız herhangı bırsey varsa buyrun :) deneyımlerımı sunarım :)

Geçmiş olsun. İnşallah kısa sürede sağlığınıza kavuşur, bu süreci sorunsuz bir şekilde atlatırsınız.

Slm arkadaşlar,3gün önce check-up sonucu öğrendim ki kalp kapakcıklarımın 3 ünde sıkıntı varmış 2sinden ameliyat olmam gerekiyormuş,şuan Hastane ve doktor arayışı içindeyim,yardımcı olabilirsiniz çok sevinirim

Koşuyolu kalp damar eğitim araştırma hastanesi (Kartal)
Doç. Dr. M.Altuğ Tuncer çok iyi bir kalp kapağı cerrahıdır, benim amelyatı kendileri yapmıştı. Aort Valve Replacement (Bental prosedürü)+Mitral Valve Repair (2012 kasım)

Merhaba aybenayben ben 4,5 yıl önce kalp kapakçığımı aort kapağımı yapay yani bioprotez kapakla yani anlıyacağınız dille doğal kapakla değiştirdim 30 yaşındaydım o zaman ben bayan olduğum için ve çocuğum olmadığı için bu kapağı tercih ettim şükürler olsun ki bugüne kadar sorunsuz kullanıyorum ama arkadadaşlarında yazdğı gibi bu kapağın önrü en iyi ihtimalle 15 yıl o da her yıl kontrollerle takip ediliyor doğum vs ömrünü ortalama 3-4 yıl eksiltiyor belock ve coraspin kullanıyorum mekanik kapak ise ters bi şey olmadığı sürece ömürlük fakat o kapak takıldığında kapağın sağlığını korumak adına comadin adı verilen bir ilaç veriyorlar bu ilaç bayanlarda hamile kalmayı engellemiyor ama kan sulandırdığı için bebeğin düşmesine neden oluyor ama siz genç bir bey oşduğunuz için böyle bir probleminiz olmıyacak gönlünüzü ferah tutun ve dr tavsiyelerini dinleyin ameliyat sonrası sağlığınıza gelince bu tamamen sizin elinizde ilk seneniz efor açısından ve psikolojik açısan biraz zor gibi geçsede düz yolda ve açık havada yürüyüşlerle bünyeniz bir araba motoru gibi açılıyor ve kendinizi eskisindfn bin kat sağlıklı hissediyorsunuz yürüyüş ve yüzme sizin için en sağlıklı spor vurmalı kırmalı ve çok efor harcartıran koşmak nefes nefese bıralacak sporlardan uzak duracaksınız aslında sizde göreceksiniz ki sağlıklı yaşamayı öğreneceksiniz, saygılar...

aybenayben geçmiş olsun merak ettim hikayeyi okudum acaba şuanda durumunuz nasıl ? uzun zamandır siteye giriş yapmamışsınız umarım girmek istemediğiniz için gelmemişsinizdir siteye diğer türlüsü çok üzücü olur ..

Üst Alt