Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kalp pili ve hipertansiyon için hangi oranda rapor alabilirim?
Merhaba 2017 de kalıcı kalp pili takıldı blok dan dolayı 2021 de ise hipertansiyon teşhisi konuldu raporlu ömür boyu kullanacakmışım delix plus 10/25 mg ben bu şartlarda yüzde kaç engelli raporu alabilirim sizce ?
merhaba o demek anlamadım hipertansiyon raporumda da delix plus 10/25 mg kullanıyorum kalp pilinde ise şöyle yazıyor.
Sol dektopekteral insizyon sonrası künt diseksiyon ile kas dokusuna kadar inildi. 2 subklavian ven ponskisyonu sonrasında aktif ventriküler lead Rv apikal bölgeye yerleştirildi. Aktif atriyal lead sağ atriyal apendikse yerleştirildi. Sağ ventrikül voltaj (R 8,5 mV) impedans (530 ohm) ve eşik değer (0,5 V) ölçümleri uygun bulundu. Sağ atriyum voltaj (R 3,5 mV) impedans (420 ohm) ve eşik değer (0,2 V) ölçümleri uygun bulundu. Tüm leadler proksimalden kas dokusuna stabilize edildi. Leadler batarya yuvalarına bağlandı. Medtronic DDD atriyoventriküler kalıcı pil bataryası sol pectoral fasia üzerine yerleştirildi. Cilt altı ve cilt suture edilerek insizyon yeri kapatıldı.
Not : Kullanılan malzeme hayati öneme haizdir.
SONUÇ : Başarılı 2 kablolu DDD atriyoventriküler kalıcı kalp pili implantasyonu