Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp ritim bozukluğu için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

ritm bozukluğu olan erkek arkadaşım askerlikten D derecesinden muaf oldu özürlü olabilir mi??

askerlikte alınan özür oranları sivilde sadece referans olarak dr a gösterilebilir sivilde 40 tan aşağı oran alanlar engelli sayılmaz sadece ritm bozukluğundan da 40 ve üzeri rapor verileceğini sanmam ama tabiki müracat edip detaylı bi şekilde incelenmesi gerekir

Arkadaşlar kalp ritim bozukluguna oran veriliyormu verilirse kac veriyolar. Askerlikten muafım

arkadaşım bunun dereceleri var % 10 da Olur % 100 de olur aşağıdaki hangi kriterlere uyuyorsan o dur

ARİTMİLER
Klas 1:
1-Kişi günlük aktiviteleri esnasında asemptomatiktir, EKG veya Holter’de aritmisi gösterilmiştir 10
2-Kişiye aritmi nedeniyle ablasyon veya cerrahi işlem yapılmıştır ve günlük aktivite sırasında asemptomatiktir 10
Klas 2:
Kişi günlük aktiviteleri esnasında asemptomatiktir, EKG veya Holter’de aritmisi gösterilmiştir ve aşağıdakilerden birisi varsa (fonksiyonel kapasite 1 veya 2);
a) ilaç tedavisi veya kalıcı kalp pili ile semptomları giderilmiştir 20
b) aritmi devam etmektedir ve organik bir kalp hastalığı vardır 20
c) aritmi nedeniyle İCD implante edilmiştir 30
Klas 3:
1-Kişinin ilaç tedavisi veya kalıcı kalp piline rağmen semptomları sürmektedir ve EKG veya Holter’de aritmi gösterilmiştir (fonksiyonel kapasite 3) 40
2-Kişinin aritmisini düzeltmek amacıyla ablasyon veya cerrahi işlem veya İCD implantasyonu uygulanmıştır, fakat semptomları devam etmektedir (fonksiyonel kapasite 3) 50
Klas 4:
Kişinin aritmisini düzeltmek amacıyla aşağıdakilerden birisi uygulanmıştır fakat aritmiye bağlı semptomları devamlıdır ve hastanın günlük aktivitelerini engellemektedir (fonksiyonel kapasite 3 veya 4) 100
1. İlaç tedavisi d) Cerrahi müdahale2. Kalıcı kalp pili e) İCD implantasyonu3. Kateter ile ablasyon

Arkadaşlar ritim bozuklugu ile ilgili bilgi verecek olan varmı yada rapora başvurup sonucunu alan

@gülser0722

Bi sonuç aldınız mı bilgi verirseniz sevinirim

Rapora başvurmadım sadece askerlikten muafım

İyi günler bana 3 boyutlu ablasyon yapıldı ve tekrar atriyal fibrilasyon ritim bozukluğu oluştu şu anda % 45 raporuma ek olarak %50 mi %100 mü özür oranı eklenir bilginiz varsa paylaşır mısınız ?

Svt

NİMBUZ

Kardeş selamlar bende senin gibi eps yapılıp ablasyon oldum ancak ardından 1 ay sonra şikayetim ile holter sonucu doktor supraventriküler taşikardi tedaviye cevap vermiyor teşhisi kondu sizde yüzde 45 rapor varmış bende alabilirmiyim bu oranı tüm tedavi teşhis evraklarım mevcut

Benim doğuştan kalbim delik ve sonradan ritim bozukluğu oldu fakat ritim için ekstra bi rapor almadım yani rapor 2010 tarihli olduğu için şimdi ekletmeye uğraşmadım fakat ritim bozukluğuna %50 de verilir %10 da bence normal 1 hastaneye rapor bölümüne başvur %40 üzeri almaya bak yinede hastaneden hastaneye fark etsede sonuçta rapor oranı değişmez sanırım öncedenmiş sanırım yüksek veren hastaneler.

Gecmis olsun Yanıt için çok teşekkürler. Ankarada numune ye başvuru yaptım haftaya eko yapılacak bir arkadas ordan almış çok zorlamadilr dedi ama onunki ortopedik bi engel.Umarim ugrastirmazlar %40 üzeri verirler carpintilar devam da ediyo ağır şartlarda çalışmam zor olacak benim için yoksa.

gülser0722

Birkac sorum olcakk size

Arkadaşlar 1 yıl ertelemişti doktor askerligimi hastalıgım dewam ediyor direk muaf olurmuyum

Kalp ritim bozuklugu egè tansiyonunuz varsa puan alirsiniz

Agir dereceli uyku apne teshisim var ahi 55 chap makinesi kullaniyorum ayrica ritim bozuklugu ve hipertansiyon teshisimde var yakin bi zamanda heyete girecem sormak istedigim acaba iyku apnen var zaten hastalik beraberinde diger sorunlarida getirir diye onlara oran vermemezlik durumu olur mu acaba degerli yorumlarinizi bekliyorum saglikli gunler dilerim..

Bir sorumda benim olacak. Kızım gecen yıl kalp nakli oldu. Kızıma engelli raporu çıkar mı? Öncesinde çıkıyordu. Nakilden sonra rapor çıkar mı? Çıkarsada % kaç çıkar?

Bu rutim bozukluguyla yasamak cok zor 2012 den beri yasiyorum

arıtmı canını sıkma unıversıte sınavlarına hazırlanırken bendede arıtmı vardı bosver calısmayı memurlugu sınavları hastalıgın psıkolojıkte olabılır kendını kasma bıraz kafanı dınle ne ıs yapıyorsan bırak dershaneye gıderken bendede vardı ama gectı sıkıntı etme belkı benım gıbı psıkolojıktır bende hala oluyo ama nadır ve yavas bı sekılde oluyo en son kardıyolaga gıttım kalbınde bısey yok dedı allah sıfa versın

Arkadaşlar ekg ve holter de aritmi teşhisi konulup ilaç raporu çıktı ve ilaç kullandığım zaman kalp ritmim düzene giriyor bunun için oran cetveline baktığımda %20 görüyorum doğrumudur
OğuzHan112

Ekg veya holeterde çok belirgin olmayan ilac tedavisi ile kontrol altına alınmış stabilize olan aritmiler%10

Diğer,
Kalp pili veya cerrahi müdahale sonrası stabilize olan aritmiler %20

Günlük aktiviteleri kısıtlayan veya hekim tavsiyesi ile ağır işler veya çok fazla haret gerektiren işlerde bulunmaması önerilen aritmiler,%30 Kanaate bağlı %40
Tolga_1988

SlmKalp ritim bozukluğuna yüzde kaç olur aceba yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Üst Alt